S
sisperdesi
Aktif Üye
- 28 May 2022
- 255
- 30
İşverenin külfetinin arttığını düşünmüyorum. Çünkü bu artan maliyette verdikleri hizmete-ürüne “fiyat düzenlemesi” olarak yansıyacak, olan yine vatandaşa olacak.
İşveren olmadığınız için bu sizin kendi düşünceniz. Bu tarz düşünce yapıları zaten olayı karmasiklastiriyor.
Birincisi işveren vatandaş değil mi? Farklı bir mahlukat mı?
İkincisi Benim sektörüm icin firmalar ürünlere zammı tamı tamamina uygularken perakende satis fiyatina kisitlama getiriyor. Siz ürünü birde kredi kartı ile sattığınız da ekstra belirlenen fiyattan kesinti oluyor. Ayrıca odanın belirlemiş olduğu rakamı lokasyon itibari ile tam uygulayamayacağınız için oradan da ekstra zarar.
Misal ben veteriner hekimim
Şuanda mamalara Şubat ayinda zam gelmis olmasina rağmen Ağustos ayında tekrar bir zam uygulanacak. Fakat toptan fiyatına %20-30 arasinda bir zam uygulanırken perakende fiyatina %10-15 arasında bir ekleme yapılmış. Öte yandan odanın belirlemis olduğu muayene ücreti 320 tl iken biz 170 tl
Belirlemiş olduğu karma asi ucreti 320 tl.iken biz 250 tl (hasta sahipleri bu rakama da veryansin ediyorlar)
Kan tahlili 310 tl iken biz 220 tl
Erkek kedi kısırlaştırma (birçok klinikte olmayan kansız cerrahi cihazı ile 2 dakika da gerceklestiriyoruz) 1250 tl iken biz 1000 tl
Hasta sahipleri bu rakamlara bile tepki gösteriyor.
Öte yandan personel haklarının gözetilmesi
Fiyatların sınırlandırılması vs. İşverene destek yok. Benim klinigimde tüm çalışanlar bayan/kadın/kız.
Değerli Puzik olaya detaylıca bakmiyorsunuz. Hedeflerinizi yerine getiremiyorsunuz. İşyeri stopaj ücreti, ito ücreti, muhasebe ücreti, iş güvenliği,maliyesi iviri ziviri. Daha neler sayarım neler. Sizi tenzih ederim şuan ülkemizde herkes ama herkes bencil düşünce yapısına sahip olmuş. Aman bana dokunmuyorsa geç. İşvereninde işvereni var. Onunda işinivereni. Hepsi vatandaş. Umarım meramımı anlatabilmisimdir