Arşivleme için ssd mi hdd mi?

Müşteki Çevrimdışı
22 Ara 2018
415
Bilgisayar hddyi hiç görmüyor. Ne aygıt yöneticisinde ne de disk yöneticisinde yok. Usb to sata kabloları varmış bir tane alıp hdd yi söküp hdd anakartını devre dışı bırakarak dosyalara ulaşmaya çalışacağım olur mu bilmiyorum. Olur da başarırsam yine bir depolama lazım.

Ssd lerin içinde bir pil oluyormuş sanırım uzun süre kullanılmazsa pil bitip veri kaybına sebep oluyormuş. Eğer bu doğruysa hdd almak daha mantıklı sanki.
Kutu şeklinde harici bir HDD'mi yoksa kasa içerisinde mi?

Çalışma sesi duyuyor musunuz? Yanağına şöyle bir dokundunuz mu, titriyor mu :)

dtyakup Çevrimdışı

dtyakup 

Aktif Üye
4 Kas 2020
282
37
Çok şükür istediğim cevap bu :) !

Kutuyu açın, HDD'yi çıkarın. Normal bir şekilde kasaya SATA kablosu ile bağlayın.
Kabloyu sipariş edeyim o zaman.

Screenshot_20231030-232315.jpg

Bunlar doğru kablo değil mi? Niye bazılarında iki usb girişi var bazısında bir onu anlamadım yalnız.

I Çevrimdışı

Iz_for

Aktif Üye
25 Eki 2017
206
Kabloyu sipariş edeyim o zaman.

Screenshot_20231030-232315.jpg

Bunlar doğru kablo değil mi? Niye bazılarında iki usb girişi var bazısında bir onu anlamadım yalnız.
2.5 inch ise tek USB den data aktarip ve gereken gücü sağlayabiliyor diye hatırlıyorum
3.5 lar da güç için ayrı bir USB gerekir yanlış hatırlamıyorsam

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
Üstatlar gereken tüm bilgileri paylaşmış zaten. Eğer sakıncası olmazsa hepsinin üstünden geçmek ve özetlemek adına bir bilgi girişi yapmak isterim;

Sayın Müşteki Müşteki ' nin belirttiği gibi Arşiv, büyük boyutlu datalardır. Dolayısıyla söz konusu içeriğin Sabit bir ortamda saklaması, taşınabilir olması için küçük boyutlu parçalarının daha stabil ama maliyetli bir medya ile taşınması bence daha mantıklıdır.

Sota Sota Başkan' ın yaşamış olduğu fiziksel disk problemlerini SSD diskler yaygınlaşmadan hemen hemen hepimiz yaşadık. Ama özellikle dikkat etmediğimiz şey, (kendisinin de belirttiği gibi) medyanın taşınabilirliği sorunu. Fiziksel harekete bağlı diskler bence taşınabilirlik konusunda hep risklidir ve tüm yumurtaları aynı sepete koyuyorsak zaten o sepeti her zaman kolumuza takıp yolumuza gitmemiz zor olur. :)

O yüzden F Frenzy üstadın bahsettiği gibi, Sabit bir alanda (Evde bir nas sunucusunda, sürekli açık ve ağa bağlı bir pc' de bağlı ve hareket etmeyen) kullanılan arşiv hdd' si mantıklıdır. Bunun içinden taşınacak verileri bir ssd ile taşımak asıl sağlıklı olan yöntemdir. Kişisel öneme haiz ya da çok gizli-kişisel notu içermeyen içeriğinde bulut depolama ile barındırılması doğru yumurta-sepet dağılımını sağlayacaktır diye düşünüyorum.

Önemli not: Arşiv için kullanılan medyayı kesinlikle! modem usb' sine bağlayıp kullanmayın. Modeme yıldırım geldiğinde o da gidiyor. Ben ettim, siz etmeyin. :tara

ismai.l Çevrimdışı

ismai.l 

Aktif Üye
28 Haz 2021
82
Çok şükür istediğim cevap bu :) !

Kutuyu açın, HDD'yi çıkarın. Normal bir şekilde kasaya SATA kablosu ile bağlayın.
Bu sene aktif kullandığım ve içinde tüm eski telefonlarımdaki bilgisayarlarımdaki fotoğrafların kısacası benim için önemli olan verilerin olduğu hdd’yi yere düşme sonucu kullanamıyorum. Maalesef istediğiniz cevapları veremiyorum aygıt yöneticisinde görünüyor ses ve ışık var fakat bilgisayar görmüyor. Kafa atma sesi dedikleri ses de geliyor gibi sanki buna yapacak bir şey var mı kurtarma ihtimalimiz nedir? Veri kurtarma merkezleri 1000$ a varan fiyatlar verdiği için rafa kaldırdım duruyor öyle.

dtyakup Çevrimdışı

dtyakup 

Aktif Üye
4 Kas 2020
282
37
Nas cihazını ben de düşündüm ama fiyat bütçeyi aşıyor. Üstelik daha önce hiç kullanmadım.

Var mıdır ssd /hdd marka model önerisi olan? Ssd ye daha yakınım şu an. Bu cihaz iş görür mü acaba?

Screenshot_20231101-162359.jpg

Geri
Üst Alt