Arşivleme için ssd mi hdd mi?

dtyakup Çevrimdışı

dtyakup 

Aktif Üye
4 Kas 2020
282
37
Seagate expansion 1tb hdd durduk yerde bozuldu açılmıyor :( Anılarımız vardı içinde onları kurtarmak için uğraşacağım.Fotoğraf ve video arşivi için depolama aracı lazım hdd mi ssd mi almalı. Hız hiç önemli değil.yılda 3-4 kere anca kullanılacak.Durduk yere bozulma ihtimali en az olan 1 tb lık marka model tavsiyesi alabilir miyim. Bütçe max 2000tl. Mümkünse seagate olmasın :)

Son düzenleme:
O Çevrimdışı

OqDaYy

Aktif Üye
23 Eki 2023
60
36
Kesinllikle SSD Hız Farkı Olarak Hdd`den Daha Yuksek Hızda Veri Aktarimi Yapıyor Tabi Alacagın Ssd Markasına Ve RPM degerine Baglıdır

Tavsiye Edecegim - WD Blue Serisi Yada Samsung Alabilirsin

F Çevrimdışı

Frenzy 

Süper Üye
11 Mar 2019
508
41
Arşiv için arsiv+yedek, hatta imkan varsa yedeğin yedeği bile olabilir, kafa rahatlığı açısından. O yüzden de ben maliyet odaklı olması açısından hdd olsun derim. Hatta bunları da farklı markalardan alarak riski daha da minimize edebilirsiniz.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,762
Arşiv için arsiv+yedek, hatta imkan varsa yedeğin yedeği bile olabilir, kafa rahatlığı açısından. O yüzden de ben maliyet odaklı olması açısından hdd olsun derim. Hatta bunları da farklı markalardan alarak riski daha da minimize edebilirsiniz.
ustadim söylediğini gönül ister fakat cüzdan razı değil :kiskis

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,762
Bence arsivlenecek şeyler önemli, ömürlük şeylerse cüzdanı da ikna etmek gerekir. :sopa1
Aslında bu işin düşük maliyetle bulut ortamda çözmek mümkün.

Ftp, webdav erişimi olan depolama alanları oldukça ucuz. içerikleri oraya depolayıp android telefondan ağ depolaması özelliğiyle tüm içeriğe anında ulaşabilirsiniz.

forum yedekleme sistemini biz bu şekilde inşaa ettik.

sunucu, benim ev , cloud alanına senkron şekilde veriler yedeklenir :kiskis

F Çevrimdışı

Frenzy 

Süper Üye
11 Mar 2019
508
41

Ftp, webdav erişimi olan depolama alanları oldukça ucuz. içerikleri oraya depolayıp android telefondan ağ depolaması özelliğiyle tüm içeriğe anında ulaşabilirsiniz.

O zaman bir ssd, bir hdd ve bir de bulut hizmeti ile arşivleme işini de huzurlu bir şekilde çözüme kavuşturduk. Hala yetmez ama evet diyen varsa DVD ve USB bellek ile takviye yapabilirler. :kiskis

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,762
O zaman bir ssd, bir hdd ve bir de bulut hizmeti ile arşivleme işini de huzurlu bir şekilde çözüme kavuşturduk. Hala yetmez ama evet diyen varsa DVD ve USB bellek ile takviye yapabilirler. :kiskis
Depolama olarak en kötü seçenek DVD kafasına göre okumama sorunu çıkarabiliyor.
USB bellek eyvallah :rock

2007 yılında aldığım
PQI marka 8GB flash belleği hala kullaniyorum.

Müşteki Çevrimdışı
22 Ara 2018
415
Değerli dostlar maalesef yanlış düşünüyorsunuz.

SSD devrimi bize hız & performans açısından önemli fayda sağlar. Fakat "arşivleme" için en ideal seçim HDD'dir. Arşivleme için SSD kullanmak teknik açıdan riskli olduğu kadar aşırı maliyetlidir de. Düşünün 4-5 TB yedek var. Sırf arşivlemek için almanız gereken SSD'ye ödeyeceğiniz ücret..?

Bozulan HDD (Konu sahibi) detay iletirse kurtarmaya çalışırız. Fiziksel bir arızadan mı bahsediyoruz yoksa yazılımsal mı?

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,762

SSD devrimi bize hız & performans açısından önemli fayda sağlar. Fakat "arşivleme" için en ideal seçim HDD'dir. Arşivleme için SSD kullanmak teknik açıdan riskli olduğu kadar aşırı maliyetlidir de. Düşünün 4-5 TB yedek var. Sırf arşivlemek için almanız gereken SSD'ye ödeyeceğiniz ücret..?

Bozulan HDD (Konu sahibi) detay iletirse kurtarmaya çalışırız. Fiziksel bir arızadan mı bahsediyoruz yoksa yazılımsal mı?
Üstadım maliyet kısmı göz önüne alınmazsa
SSD daha güvenilir buluyorum. 2011-2012 senesinde SSD tanıştım aktif olarak 3 tane ssd kullanıyorum şuana kadar arıza veren olmadı fakat bu süre zarfında 2 hdd kafa vurma sebebiyle hizmet dışı kaldı.

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
21,009
WD Black diskimi kısa devre sonucu perte çıkartmış biri olarak, yedeğin yedeği diyorum. :kiskis
SSD ve HDD'nin ne zaman uçacağı belli olmaz.
Yedek+Yedek+Bulut yapılmalı bence.
Google F/P sanki.

İşin bir de maliyet boyutu var ki sormayın, SSD epey tuzluya gelir.
En basiti bence 2 HDD'yi RAID yapmak.
İki diske de aynı veri yazılacak, biri perte çıkarsa diğeri ile yola devam.
HDD alacaksanız WD'nin Blue değil de daha üst serilerine yönelin derim.
Veya Toshiba'nın. Çok da tavsiye etmem aslında, nandları böyleyse HDD'leri düşünemiyorum. :hihi

Ekstra önlem olarak da HDD'yi dış sinyal parazitlerine karşı korunaklı bir kasada saklayabilirsiniz. :deli1
Tabi bu işin şakası.
Birden fazla düzenli yedek, alınabilecek önlemlerden biri.
Büyük firmalar HDD haricinde bant teypleri de kullanıyor sanırım.
Maliyet ve güvenilirlik nedeniyle idi sanırım.

SSD'yi Samsung da alsanız ne zaman gümleyeceğini bilemezsiniz.
Size dayanım ve performansı sağlar ama uçacağının garantisi yoktur.
Yarı iletken sonuçta, hepsi bire bir aynı kalite basılan ürünler değildir.

Müşteki Çevrimdışı
22 Ara 2018
415
Üstadım maliyet kısmı göz önüne alınmazsa
SSD daha güvenilir buluyorum. 2011-2012 senesinde SSD tanıştım aktif olarak 3 tane ssd kullanıyorum şuana kadar arıza veren olmadı fakat bu süre zarfında 2 hdd kafa vurma sebebiyle hizmet dışı kaldı.

SSD'lerin ebed müddet çalışacağı garanti edilemiyor maalesef. Yazma okuma limiti var üstadım. 2018'de aldığım ve çok fazla kullanmadığım notebook SSD'sinin sağlığına baktım şimdi %31'e düşmüş :(

Ama burada altını çizmemiz gereken şey bence "arşivleme"

Arşivleme denince aklımıza devasa boyutta veriler geliyor. Terabaytları bulan. Fakat 1 TB'yi bulmayacak kişisel verilerin arşivlemesinden söz ediyorsak elbette SSD daha iyi olacaktır.

dtyakup Çevrimdışı

dtyakup 

Aktif Üye
4 Kas 2020
282
37

Bilgisayar hddyi hiç görmüyor. Ne aygıt yöneticisinde ne de disk yöneticisinde yok. Usb to sata kabloları varmış bir tane alıp hdd yi söküp hdd anakartını devre dışı bırakarak dosyalara ulaşmaya çalışacağım olur mu bilmiyorum. Olur da başarırsam yine bir depolama lazım.

Ssd lerin içinde bir pil oluyormuş sanırım uzun süre kullanılmazsa pil bitip veri kaybına sebep oluyormuş. Eğer bu doğruysa hdd almak daha mantıklı sanki.

Geri
Üst Alt