Arızalar ve Çözümlerine Yönelik Tavsiye Başlığı

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Apollon07' Alıntı:
Ado' Alıntı:
Bunu şu aşamada bilemeyiz azizim. Ürün geldiğinde seriyi paylaşırsanız kontrol imkanımız olur :ok:

Peki Hocam Diyelim ki Samsung Panel Çıktı İstemiyorum Benim Tv 'im Lg Paneldi Sonuçta Geri Döndürme Şansım Varmıdır

İşin gerçeği, teknik olarak ve yasalolarak böyle bir hak yok tüketicilerde, zira ürün satışı aşamasında size ''Üretimde şunu kullanarak size X model satıyoruz'' gibi bir beyan yok. Yalnız MH aracılığı ile Teknikmüdürlüğe, ürün teknolojileri hakkında bilginiz olduğunu, eski ürününüzde X panel var iken yenisinde Y panel olduğunu ve bu sebeple de Z sorunları yaşadığınızı beyan ederek kendi ürününüzde aldığınız performansı bu üründen alamadığınız iddiası ile bir talepte yine de bulunabilirsiniz.

VESTEL olduğu için bu talepleri dikkate aldıklarını düşünüyorum. Yoksa hiç bir marka butarz talepleri çok haklı bulup olumlu geri dönüş sağlamıyor. :ok:

Apollon07 Çevrimdışı

Apollon07 

Aktif Üye
24 Eki 2017
203
Ado' Alıntı:
Apollon07' Alıntı:
Peki Hocam Diyelim ki Samsung Panel Çıktı İstemiyorum Benim Tv 'im Lg Paneldi Sonuçta Geri Döndürme Şansım Varmıdır

İşin gerçeği, teknik olarak ve yasalolarak böyle bir hak yok tüketicilerde, zira ürün satışı aşamasında size ''Üretimde şunu kullanarak size X model satıyoruz'' gibi bir beyan yok. Yalnız MH aracılığı ile Teknikmüdürlüğe, ürün teknolojileri hakkında bilginiz olduğunu, eski ürününüzde X panel var iken yenisinde Y panel olduğunu ve bu sebeple de Z sorunları yaşadığınızı beyan ederek kendi ürününüzde aldığınız performansı bu üründen alamadığınız iddiası ile bir talepte yine de bulunabilirsiniz.

VESTEL olduğu için bu talepleri dikkate aldıklarını düşünüyorum. Yoksa hiç bir marka butarz talepleri çok haklı bulup olumlu geri dönüş sağlamıyor. :ok:

İşimiz Allah'a Kaldı O Zaman Bekleyip Göreceğiz  :antika:

Apollon07 Çevrimdışı

Apollon07 

Aktif Üye
24 Eki 2017
203
@Ado Hocam Yeni Tv Geldi Sıfır Kutuda Vestel 49UB8300 Aynı Model, Arızalı Ürün 7 Serisi,Yeni Gelen 8 Serisi Olarak Geldi Eski Tv De Mb 120 Yeni Tv de Mb 130 Olarak Geldi Bu Tv Tepki Olarak Daha Hoşuma Gitti Tivibu Uygulamasında Eski Tvde Çoğu Kanal Açılmıyordu Bunda Her Kanal Açık, Sürüm Olarak Kontrol Ettiğimde de Son Yazılım Yüklü Geldi Resimleri Paylaşıyorum Panel Olarak Ne Olduğunu Da Merak Ediyorum Smart Tv Bile Menü Olarak Değişmiş

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Cvp: Arızalar ve Çözümlerine Yönelik Tavsiye Başlığı

Apollon07' Alıntı:
@Ado Hocam Yeni Tv Geldi Sıfır Kutuda Vestel 49UB8300 Aynı Model, Arızalı Ürün 7 Serisi,Yeni Gelen 8 Serisi Olarak Geldi Eski Tv De Mb 120 Yeni Tv de Mb 130 Olarak Geldi Bu Tv Tepki Olarak Daha Hoşuma Gitti Tivibu Uygulamasında Eski Tvde Çoğu Kanal Açılmıyordu Bunda Her Kanal Açık, Sürüm Olarak Kontrol Ettiğimde de Son Yazılım Yüklü Geldi Resimleri Paylaşıyorum Panel Olarak Ne Olduğunu Da Merak Ediyorum Smart Tv Bile Menü Olarak Değişmiş

LG panel azizim.

Üründen memnun kalmanıza çok sevindim.

Bana MB130 anakartlı tv aldıracaksınız sonunda :)))

Apollon07 Çevrimdışı

Apollon07 

Aktif Üye
24 Eki 2017
203

Ado' Alıntı:
Apollon07' Alıntı:

LG panel azizim.

Mb 130 un mb 120 den Daha Seri Çalıştığı Kesin @Ado Hocam Hiç Bir Sıkıntı Yok Allaha Şükür Bundada varmış Bir Hayır, Tv nin Değişmesi Çok İyi Oldu

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51

Apollon07' Alıntı:
Ado' Alıntı:
LG panel azizim.

Mb 130 un mb 120 den Daha Seri Çalıştığı Kesin @Ado Hocam Hiç Bir Sıkıntı Yok Allaha Şükür Bundada varmış Bir Hayır, Tv nin Değişmesi Çok İyi Oldu

İyi günlerde kullanın, umarım tekrar servis ihtiyacınız doğmaz. :ok:

Apollon07 Çevrimdışı

Apollon07 

Aktif Üye
24 Eki 2017
203

Ado' Alıntı:
Apollon07' Alıntı:

@Ado Hocam Ekran Ayarlarında Arka Işık Seviyesini Ayarlayamıyorum burası doğal,sinema,spor modlarında otomatik ayarlıyor tv bunu manuel ayarlamanın bir yolu varmı ve bu kaç seviyesinde olmalı şuan doğal modda 90 da arka ışığın tv görüntüsünde ne gibi etkeni var onuda bilmiyorum

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51

Apollon07' Alıntı:
Ado' Alıntı:

@Ado Hocam Ekran Ayarlarında Arka Işık Seviyesini Ayarlayamıyorum burası doğal,sinema,spor modlarında otomatik ayarlıyor tv bunu manuel ayarlamanın bir yolu varmı ve bu kaç seviyesinde olmalı şuan doğal modda 90 da arka ışığın tv görüntüsünde ne gibi etkeni var onuda bilmiyorum

Arka aydınlatma seviyesi için menüde bir check box var onu kaldırmanız lazım, sonra kontrol yetkisini size bırakır. LED barlar ne kadar aşırı sürülürse o derece iyi tepki alınıyor olsa da, chip ömürleri de o derece çabuk doluyor bunu da unutmamak lazım ok:

Apollon07 Çevrimdışı

Apollon07 

Aktif Üye
24 Eki 2017
203

Ado' Alıntı:
Apollon07' Alıntı:

Arka aydınlatma seviyesi için menüde bir check box var onu kaldırmanız lazım, sonra kontrol yetkisini size bırakır. LED barlar ne kadar aşırı sürülürse o derece iyi tepki alınıyor olsa da, chip ömürleri de o derece çabuk doluyor bunu da unutmamak lazım ok:

Resim Olarak Yükleme İmkanınız Varmı @Ado Hocam O Menü Ve Yeri Nerde

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51

Apollon07' Alıntı:
Ado' Alıntı:

Resim Olarak Yükleme İmkanınız Varmı @Ado Hocam O Menü Ve Yeri Nerde

Dışarıdayım şu an ancak, hatırladığım kadarıyla MENÜ/EKRAN/ENERJİ TASARRUFU bölümünü ÖZEL yaparsanız, size arka aydınlatma ayarını aktif hale getirecektir.

Bulamazsanız ben gün içerisinde yine de bir resim paylaşırım size :ok:

anemon Çevrimdışı

anemon 

Yeni Üye
1 Şub 2018
10
@Ado Adem bey mrb. Forumu baya bi taradım. Bilgilendirmelerinizi ve yorumları okudum. Bir çok kişide rastlanan hareketli aydınlık deniz ve orman manzara çekimlerinde titreme var. Servisle görüştüm. Vestele yazdılar ama yeni bir yazılım yokmuş ve net bir cevap gelmemiş galiba. Durumun ne olduğunu bizim cihazlarımızla servise çekerek anlamamız lazım diyorlar ve yaptığım bir dizi konuşmadan sonra anladımki durumdan habersizler.
Forumda bir arkadaşın tavsiyesiyle keskinliği 0 yaptım. Ve titreme yok olmadı ama baya baya azaldı.
Sorum şu olacak
1..Keskinliği 0 a düşürerek tvden verim almak mantıklımı. Ve böyle yaparak nelerden vazgeçiyoruz.
2..servise verip tv yi kurcalatmaya değermi?bu arada c. Tesi tv evden alacaklar. Bu yüzden cevabınız çok önemli

Seri no... 7885191... 700042

Teşekkürler.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51

anemon' Alıntı:
@Ado Adem bey mrb. Forumu baya bi taradım. Bilgilendirmelerinizi ve yorumları okudum. Bir çok kişide rastlanan hareketli aydınlık deniz ve orman manzara çekimlerinde titreme var. Servisle görüştüm. Vestele yazdılar ama yeni bir yazılım yokmuş ve net bir cevap gelmemiş galiba. Durumun ne olduğunu bizim cihazlarımızla servise çekerek anlamamız lazım diyorlar ve yaptığım bir dizi konuşmadan sonra anladımki durumdan habersizler.
Forumda bir arkadaşın tavsiyesiyle keskinliği 0 yaptım. Ve titreme yok olmadı ama baya baya azaldı.
Sorum şu olacak
1..Keskinliği 0 a düşürerek tvden verim almak mantıklımı. Ve böyle yaparak nelerden vazgeçiyoruz.
2..servise verip tv yi kurcalatmaya değermi?bu arada c. Tesi tv evden alacaklar. Bu yüzden cevabınız çok önemli

Seri no... 7885191... 700042

Teşekkürler.

Kesknliği düşürerek, Çözünürlükteki vurguyu kaybedersiniz. Keskinlik ne çok düşük ne de çok yüksek olduğunda randıman vermiyor, bu biraz da kullanıcının kullanım zevkine bağlı bir durumdur bu nedenle kisenin söylemiile hareket etmeyin lütfen. Keskinlik ayarının rakamsal karşılığı yoktur bunun tek muhatabı ve karar vericisi nihai kullanıcıdır.

Titreme konusu muammadır zira titremenin kaynağının ne olduğunun tespit edilmesi elzemdir, servis bu konuda haklıdır. 

kurcalama konusunda içiniz rahat olsun azizim zaten kurcalayabilecekleri bir unsur değil tv. Kapağını dahiaçmalarına gerek olacağını sanmıyorum.

Kutusunda götürüp, kutusunda getirmelerini rica ederseniz sevinirim. Aynı zamanda tv yi teslim etmeden önce fiziksel son durumuna dair bir kaç resim almayı düşünebilirsiniz olası çizilme durumlarına karşı :ok:

anemon Çevrimdışı

anemon 

Yeni Üye
1 Şub 2018
10
@Ado... Üstadım Erken cevabınız için teşekkür ederim. Anladığım kadarıyla bendeki durum münferit bir durum değil yeryer bu şikayete rastlanıyor. Forumdan bu rahatlıkla anlaşılıyor. Ve buna karşı vestelin bir çözüm üretmesi gerekiyor. Zaten olsaydı sizde bilirdiniz ve paylaşırdınız bizimle.
Çekincem şudur ki; Servisteki arkadaşların banada cevabı şu olacak. Hocam bu kadar titreme normal. Tv budur buna yapacak bişey yok.
O zaman keskinliği sıfırlayıp yutkunacağız.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51

anemon' Alıntı:
@Ado... Üstadım Erken cevabınız için teşekkür ederim. Anladığım kadarıyla bendeki durum münferit bir durum değil yeryer bu şikayete rastlanıyor. Forumdan bu rahatlıkla anlaşılıyor. Ve buna karşı vestelin bir çözüm üretmesi gerekiyor. Zaten olsaydı sizde bilirdiniz ve paylaşırdınız bizimle.
Çekincem şudur ki; Servisteki arkadaşların banada cevabı şu olacak. Hocam bu kadar titreme normal. Tv budur buna yapacak bişey yok.
O zaman keskinliği sıfırlayıp yutkunacağız.

Azizim bu durum VESTEL özelinde yaşanan bir sorun değil, Bu maalesef LCD teknolojisinin yan etkilerinden birisi, Likit kristal hücreler neticede birer mekanik hereket sergiler, bu da bize zamansal anlamda etki/tepki doğal sonucunu çıkartır. Elbette gönül ister ki donanımsal çözüm bulunsun, lakin F/P üretimlerde bunu beklemek artık hayal kurmaktan öteye geçmez gerçek hayatta. Bu nedenle SAMSUNG LG ARÇELİK VESTEL SONY vs fark etmeksizin, tüm mühendisler yazılım ile sorunu nasıl daha az hissedilir (Dikkat ederseniz çözüm demiyorum) hale getirebileceklerinin halen arayışı içerisindeler.

Yazılım uygulamaları ile etkiler hafifletilmeye çalışılsa ve kısmen başarılsa da, olağan yan etkiler de ortaya çıkmıyor değil.

En son video inceleme yaptığımız SAMSUNG 40J5270 modelinde de maalesef en çok dikkatimi çeken konu, Fok belgeselinde sahne sağa doğru kayarken arka plandaki dağların yaprak gibi titremesiydi. Alt yazılar okunamıyor, hızlı sahneler doğal olarak tat vermiyordu.

Ancak 43MU7000 de bu etki yok denecek kadar az dı, (Yine de vardı elbette)

Aynı durum tabii ki VESTEL üretimleri için de söz konusu zira zaten teknolojisi aynı, neticede hücre üreticisi aynı ::ok:

Geri
Üst Alt