Arızalar ve Çözümlerine Yönelik Tavsiye Başlığı

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Bu konu Başlığı altında, Televizyon ürün guruplarında yaşadığınız arızalara çözüm üretmek için algoritma oluşturmaya çalışacağız.

Konu zaman içerisinde revize edilecektir.

B Çevrimdışı

bozdem

Yeni Üye
20 Ağu 2017
204
Cvp: Arızalar ve Çözümlerine Yönelik Tavsiye Başlığı

Axen marka tv almıştım Kipa dan oturma odasına koymak için yanlız tv yi ilk açtığında sadece ses tuşları çalışıyordu 15 saniye falan hiç bir tuş çalışmıyordu. Servisi çağırdım kronik sorun olmuş alıcılarında arkasında uydu alıcısını değiştirdi sorun giderildi. Böyle bişey yaşayan olur sa çözüm budur.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,791

O Cok Guzel Oldu Bu Konu

Bırara Cıddı Anlamda Kafayı Bozmustum TV Isıne

Sımdı Gel Gorku Izleyecek Vakıt Yok Olsada TLF Gonlumuzu Eglıyor

Takıp...

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51

Arda Kardeşim Günaydın;

Ürününüzde MB120 anakart mevcut, herhangi bir arıza durumunuz yok anladığım kadarıyla sadece ürün hakkında bigli almak istemişsiniz. 

Ürün SAMSUNG VA paneli ve MB120 stabil anakartlı bir üründür. Bu modellerin montajlarını çok yapmamla birlikte 2-3 arıza dışında şu ana kadar negatif bir geri dönüş almadım.

Life Time göstergelerine göre ürünü yeni almışsınız, Hayırlısı olsun güle güle kullanınız. Bir sorun olursa bu forum üzerinden bize ulaşabilirsiniz.  :ok:

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51

Hocam merhaba 

bu cihazın full yazılımı varmı? 

7112397300450 
Cihaz seg 

Ayrıca hocam cihazı fişe takıyorum ışığı bir kere yanıp sönüyor sonra full yanıyor hiç tepki yok. Sebebi ne olablir 

Kerim Kardeşim Merhabalar;

Bahsettiğiniz durum yazılım sorununa benzemiyor zira cihaz henüz Boot etmiyordur eğer blink yapmıyorsa.

Sürekli blink veya hiç stby olmaması durumlarında da yazılım ile sorun çözüldüğü nadiren de olsa bilinen durumdur lakin tek ikaz sonrası sabit ışık yazılım ile biraz zor gibi. yine de denemekte fayda var elbette. 

Full yazılım konusunda size yazılımınızı paylaşacağım, lütfen forumdan takip ediniz.  :ok:

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51

Ado hocam merhabalar ben forumdan Hanamichi

Yeni aldığım dahili uydu alıcılı tvde trt nin tüm hd kanalları ve trt 4k kanalı çekmiyor. forumdaki konudan kanal listesini indirip tvye kurdum ama değişmedi.Güncel frekanslarda sinyal bulamıyor (sadece trt hd kanallar)  
harici uydu alıcısında herhangi bir sorun yok  
tv modeli vestel 65ud8900  
yardımcı olursanız çok sevinirim çünkü iade etmeyi düşünüyorum

Ahmet Yasin Kardeşim Günaydın;

Bana ürününüzün seri numarasını ulaştırma imkanınız varmı? Ayrıca MENÜ4725 ile mevcut yazılım sürümünüzü de söylerseniz sevinirim. Bu doğrultuda sorununuza çözüm üretmek çok daha kolay olacaktır. Ayrıca TRT paketi vertikal yayın bandındadır bu nedenle LNB de polarite ayarını çok hafif değiştirmemiz de gerekebilir.  :ok:

H Çevrimdışı

hanamichi

Yeni Üye
27 Eki 2017
3

Ado' Alıntı:

Yeni aldığım dahili uydu alıcılı tvde trt nin tüm hd kanalları ve trt 4k kanalı çekmiyor. forumdaki konudan kanal listesini indirip tvye kurdum ama değişmedi.Güncel frekanslarda sinyal bulamıyor (sadece trt hd kanallar)  

Bana ürününüzün seri numarasını ulaştırma imkanınız varmı? Ayrıca MENÜ4725 ile mevcut yazılım sürümünüzü de söylerseniz sevinirim. Bu doğrultuda sorununuza çözüm üretmek çok daha kolay olacaktır. Ayrıca TRT paketi vertikal yayın bandındadır bu nedenle LNB de polarite ayarını çok hafif değiştirmemiz de gerekebilir.  :ok:

Hocam tekrardan merhaba
mevcut yazılım v3.37.3.0 
seri no ise : 7885190 700380 

bana mb120 yazılımı önermiştiniz? peki mevcut yazılımım v3.37.3.0 , bunun yedeğini almak mümkün mü?

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51

hanamichi' Alıntı:
Ado' Alıntı:

Hocam tekrardan merhaba
mevcut yazılım v3.37.3.0 
seri no ise : 7885190 700380 

bana mb120 yazılımı önermiştiniz? peki mevcut yazılımım v3.37.3.0 , bunun yedeğini almak mümkün mü?

Çekirdek yazılım konusunda cevapladım sorunuzu.  :ok:

delibozuq Çevrimdışı

delibozuq

Aktif Üye
10 Eki 2017
82
44

Selam arkadaşlar ben şöyle bir sorun yaşıyorum. Tkgs kullanmayı sevmem. Otomatik veya Şebeke tarama yaptığımda kanal listesinin yerine yeni taranan kanallar listesi ekleneceği uyarısı nedeni ile daima manuel kanal arama ile şebeke açık arama yaparım.

Fakat çoğu zaman şebeke tarama frekansını girdiğimde şebeke açık hale gitirip taratmaya başladığımda veya manuel olarak yeni bir kanalı bulup listeye eklemek istediğimde değerleri girip taratmaya başladığımda kanalları bulmuyor ve cihazı kapayıp açmak zorunda kalıyorum.. 

Bu olay bir modelde başıma gelmediğinden genel olarak bu sıkıntıyı yaşayanlar varmı diye merak ediyorum. Yada benim atladığım bir adım mı var ? Ki gerekli tüm adımları sırasıyla doğru uyguladığımı sanıyorum..

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51

delibozuq' Alıntı:
Selam arkadaşlar ben şöyle bir sorun yaşıyorum. Tkgs kullanmayı sevmem. Otomatik veya Şebeke tarama yaptığımda kanal listesinin yerine yeni taranan kanallar listesi ekleneceği uyarısı nedeni ile daima manuel kanal arama ile şebeke açık arama yaparım.

Fakat çoğu zaman şebeke tarama frekansını girdiğimde şebeke açık hale gitirip taratmaya başladığımda veya manuel olarak yeni bir kanalı bulup listeye eklemek istediğimde değerleri girip taratmaya başladığımda kanalları bulmuyor ve cihazı kapayıp açmak zorunda kalıyorum.. 

Bu olay bir modelde başıma gelmediğinden genel olarak bu sıkıntıyı yaşayanlar varmı diye merak ediyorum. Yada benim atladığım bir adım mı var ? Ki gerekli tüm adımları sırasıyla doğru uyguladığımı sanıyorum..

Şu TKGS konusu nedense bana da hiç samimi gelmiyor, klima da olsun TV de olsun Beyaz Eşyalarımda olsun sistemin benim yerime karar vermesi ve düzenleme yapması benim hoşlanmadığım bir konu.

Lakin bahsi geçn konunun teknik açıklamasına endless loop denir. Sistem aradığını bulamadığında bu arayışın bitmesine ve herhangi bir sonuç bulunamadığı bildirgesine gitmesi gerekirken bu döngüyü bitiremez ve sonsuz döngüye girer, sistemin harci komut alması da bu esnada kapalı olduğundan dolayı cihaz genelde kilitli kalır.

Yazılımsal bug dur  :ok:

delibozuq Çevrimdışı

delibozuq

Aktif Üye
10 Eki 2017
82
44

Peki abi bunun bir çözümü yokmu acaba ? Gizli menüye girdiğimizde nit aramalar ile ilgili birşeyler yazıyor. Şuanda evde değilim eve geçince bakıp yazayım acaba onlarla ilgisi varmıdır. 

Aslında diğer tv ürünlerine kıyasla çok akıcı dahili uydu alıcıya sahip Vestel ürünleri tvlerde bu sorunun çözülmesi gerek. 

Şuan şebeke arama yapıp kanalları kendi isteğime göre sıralayamıyorum ve tkgs'ye mecbur kaldım. Hadi tkgs esnek olarak oynama yapayım dediğimdede, Örneğin tkgs listesinde tv8,5 HD yayını yok manuel olarak frekansı taratmak istiyorum sonuç yine kilit.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51

delibozuq' Alıntı:
Peki abi bunun bir çözümü yokmu acaba ? Gizli menüye girdiğimizde nit aramalar ile ilgili birşeyler yazıyor. Şuanda evde değilim eve geçince bakıp yazayım acaba onlarla ilgisi varmıdır. 

Aslında diğer tv ürünlerine kıyasla çok akıcı dahili uydu alıcıya sahip Vestel ürünleri tvlerde bu sorunun çözülmesi gerek. 

Şuan şebeke arama yapıp kanalları kendi isteğime göre sıralayamıyorum ve tkgs'ye mecbur kaldım. Hadi tkgs esnek olarak oynama yapayım dediğimdede, Örneğin tkgs listesinde tv8,5 HD yayını yok manuel olarak frekansı taratmak istiyorum sonuç yine kilit.

Enteresan, full yazılım varmıydı sende?

delibozuq Çevrimdışı

delibozuq

Aktif Üye
10 Eki 2017
82
44

Ado' Alıntı:
delibozuq' Alıntı:

Şu TKGS konusu nedense bana da hiç samimi gelmiyor, klima da olsun TV de olsun Beyaz Eşyalarımda olsun sistemin benim yerime karar vermesi ve düzenleme yapması benim hoşlanmadığım bir konu.

Lakin bahsi geçn konunun teknik açıklamasına endless loop denir. Sistem aradığını bulamadığında bu arayışın bitmesine ve herhangi bir sonuç bulunamadığı bildirgesine gitmesi gerekirken bu döngüyü bitiremez ve sonsuz döngüye girer, sistemin harci komut alması da bu esnada kapalı olduğundan dolayı cihaz genelde kilitli kalır.

Yazılımsal bug dur  :ok:

Ado' Alıntı:
delibozuq' Alıntı:

Enteresan, full yazılım varmıydı sende?

Abi geç cevap verebildim kusuruma bakma.

32r4025hb

SN: 10109202 1706700006

SPLİNTER V.0.26.5.0 yazılımı var üstünde. MB140

Bu şekilde geldi tv abi. İlk sayfadaki çekirdekleri denedim olmadı nedense.

Gece denedim birşeyler fabrika ayarları yaptım sonra bir kez manuel şebeke arama yaptı sonra yapmadı.

Ben gereksiz uyduları siliyorum. Türksatı ve ekleyip Azerspace uydusunu bırakıyorum sadece. Bu durumla alakası olabilirmi diye düşünüyorum ama ben kullandığım her cihazda gereksiz ne varsa silerim.

Geri
Üst Alt