Arabalar üzerine genel sohbet

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,463
Açıkçası o çevreyi edinmek ancak birkaç hasar! aldıktan sonra o çevreyle tanışmayla mümkün oluyor. :) Yani konunun uzmanları birdenbire sizi alıp kabul etmiyorlar. Ancak günümüzde yurtdışından bile parça getirme olanakları bundan 10-20 yıl öncesine kıyasla çok daha ulaşılabilir olduğundan düşünülebilir. OPC serilerine ilk çıktığı dönemlerde insignia OPC ile bir ilgim vardı. Ancak bir süre sonra eskiye dönüp saf (Turbosuz, Superchargersız) araçlara ilgim tekrar arttı. Özellikle motorsiklet sevdamı da hastalık, çocuklar v.s. nedeniyle bir kenara bırakınca, sanırım tekrar bir sw kasa araca yönelmenin vakti geldi.
Atmosferik araçtan keyif almak istiyorsanız 3-4lt üstüne göz kırpmalısın. Hadi alalım desek temiz makina bize yar olmaz.

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
Atmosferik araçtan keyif almak istiyorsanız 3-4lt üstüne göz kırpmalısın. Hadi alalım desek temiz makina bize yar olmaz.
Şu saatten sonra alınacak makina sadece motor bloğu çatlaksız olmalı bence. Geri kalanından bir hayır beklemek için çok uçuk rakamları gözden çıkarmak gerek ki o bile garanti değil. Sonra giyerim tulumu... (Motorsiklet günlerim aklıma geldi.) :)

Şimdi buraya bir de Opel OMEGA diyeyim. :) Hazır Opelciler varken. (Bu arada Türkiye' deki ilk Vauxhall (Avustralya Opel) 1100 cc aracı da ben kullanmıştım. Antalyadaydı.)

Mesela;

Ama SW olacak. Sedan değil. 2600 cc V6. :)

Son düzenleme:
Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,463
Şu saatten sonra alınacak makina sadece motor bloğu çatlaksız olmalı bence. Geri kalanından bir hayır beklemek için çok uçuk rakamları gözden çıkarmak gerek ki o bile garanti değil. Sonra giyerim tulumu... (Motorsiklet günlerim aklıma geldi.) :)
Hocam seninde maşallahın var. Neye elimizi atsak yemiş, bitirmiş, sofradan kalmışsın :kiskis

Omega keyifli araçtır dahada fazla keyif almak istenirse manueli tercih edilmeli.
Otomatiğe 4 ileri olduğu için pek keyif vermez gücüde torpülüyor.

Arkadaşımda ufak tefek motor kusurları olan (yağ kaçağı) Omega 2.5 vardı onarımını yapıp binelim dedim sattı hergele.
(lpg sistemide sorunluydu)

Keyif, konfor isteyen uygun fiyatı sebebiyle tercih edebilir.

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
Estağfurullah Sota Sota Başkanım. Açıkçası hep söylerim, daha iyileri daha güzelleri kazasız, belasız sizlerin olsun. :) Ben "Kafa dinliyoruz." derken kastettiğim buydu. :) Çok pahalı, olağanüstü şeylere ulaşamadık belki ama, mevcudu maksimum keyifle kullanmak, sahip olmak, vakit geçirmek için elimizden geleni yaptık.

İşin latifesi bir yana, baktığımız tüm araçların manueli candır. Performans istenen bi makinede ben keyfin otomatik vitesle alınabileceğine çok inanmıyorum (Kişisel görüşüm.) çünkü zaten aracın devir sonunu hissetmek, motor sesine göre vites atmak, devir yükseltmek bence klasik, atmosferik, (Bana göre) Saf makinaların asıl özelliğidir. O yüzden Omega olacaksa şöyle güzel manuel bir versiyonu, varsa sw, yola yatacak ve motor sesini dinletecek. Ayrıca LPG konusu belki tartışmaya açık ama, performans istediğim arabada LPG bence çok akıl karı değil. (Kayınpederin arabası i20 idi. Aldıklarında tüp takılmamıştı. Taktırtmadım. :) )

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,463
Estağfurullah Sota Sota Başkanım. Açıkçası hep söylerim, daha iyileri daha güzelleri kazasız, belasız sizlerin olsun. :) Ben "Kafa dinliyoruz." derken kastettiğim buydu. :) Çok pahalı, olağanüstü şeylere ulaşamadık belki ama, mevcudu maksimum keyifle kullanmak, sahip olmak, vakit geçirmek için elimizden geleni yaptık.

İşin latifesi bir yana, baktığımız tüm araçların manueli candır. Performans istenen bi makinede ben keyfin otomatik vitesle alınabileceğine çok inanmıyorum (Kişisel görüşüm.) çünkü zaten aracın devir sonunu hissetmek, motor sesine göre vites atmak, devir yükseltmek bence klasik, atmosferik, (Bana göre) Saf makinaların asıl özelliğidir. O yüzden Omega olacaksa şöyle güzel manuel bir versiyonu, varsa sw, yola yatacak ve motor sesini dinletecek. Ayrıca LPG konusu belki tartışmaya açık ama, performans istediğim arabada LPG bence çok akıl karı değil. (Kayınpederin arabası i20 idi. Aldıklarında tüp takılmamıştı. Taktırtmadım. :) )
Mevlam herkesin gönlüne göre versin.
Hatta bana 1 baskalarına 2 versin.

Şehiriçi kullanımda manuel ciddi şekilde adamı yoruyor ama manuel verdiği haz bir başka :tara

LPG işini uzun uzun tartışabiliriz çünkü çok sevdiğim bir yakıt türü.
Bizim ülkemizdeki iş bilmez ustalar yüzünden LPG aracı bozan düzen tutmayan sistem olarak görülüyor.

Aracımdaki LPG kiti, Prins VSI2 DI.
Elin oğlu gerçekten işi biliyor. Araca özel haritama yapıp ota olarak yüklüyor yani Ustanın haritaya müdahil olmasına izin vermiyor.
Usta sadece regülatör basıncını ve LPG geçiş sıcaklığına müdahale ediniliyor.

Sonuç Benzin tadından LPG'li araç.!

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
Mevlam herkesin gönlüne göre versin.
Hatta bana 1 baskalarına 2 versin.

Şehiriçi kullanımda manuel ciddi şekilde adamı yoruyor ama manuel verdiği haz bir başka :tara

LPG işini uzun uzun tartışabiliriz çünkü çok sevdiğim bir yakıt türü.
Bizim ülkemizdeki iş bilmez ustalar yüzünden LPG aracı bozan düzen tutmayan sistem olarak görülüyor.

Aracımdaki LPG kiti, Prins VSI2 DI.
Elin oğlu gerçekten işi biliyor. Araca özel haritama yapıp ota olarak yüklüyor yani Ustanın haritaya müdahil olmasına izin vermiyor.
Usta sadece regülatör basıncını ve LPG geçiş sıcaklığına müdahale ediniliyor.

Sonuç Benzin tadından LPG'li araç.!
LPG bahsettiğin sistemde gerçekten tadından yenmez hale geliyor. Ama işte işin usta tarafı düşündürüyor. Ama bu bahsettiğin sistem ilgimi çekti. Özellikle keihin kısmı (Motorsikletlerden aşina olduğum eski karbüratör yeni enjektör üreticisi) ilgimi çekti. Kuyuya doğru iyice çekildiğimi hissediyorum. :) Şimdi olacak bir 26m üstüne bir de bu sistem. EOBD bağlantısı ve olayı sanki kuru yakıt, sıvı yakıt mantığını ortadan kaldırıyor. Gerçi o düşünce de mantıksızdı çünkü benzinde sıvı yakılmıyor, buhar halinde yakılıyor. Tabii atmosferik bir motorda EOBD' ye zaten ihtiyaç yok. :deli1

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,463
LPG bahsettiğin sistemde gerçekten tadından yenmez hale geliyor. Ama işte işin usta tarafı düşündürüyor. Ama bu bahsettiğin sistem ilgimi çekti. Özellikle keihin kısmı (Motorsikletlerden aşina olduğum eski karbüratör yeni enjektör üreticisi) ilgimi çekti. Kuyuya doğru iyice çekildiğimi hissediyorum. :) Şimdi olacak bir 26m üstüne bir de bu sistem. EOBD bağlantısı ve olayı sanki kuru yakıt, sıvı yakıt mantığını ortadan kaldırıyor. Gerçi o düşünce de mantıksızdı çünkü benzinde sıvı yakılmıyor, buhar halinde yakılıyor. Tabii atmosferik bir motorda EOBD' ye zaten ihtiyaç yok. :deli1
Keihin enjektörler bu işin zirvesidir.
Tepkime süresi neredeyse benzin enjektörler
yakındır.

LPG konusunu şurada istemiştik

tarikk Çevrimdışı

tarikk 

Süper Üye
6 Ocak 2018
1,631
33
Lpg'li golfümüz vardı. 1.8 4motion. Tabi eski sistem. Lanet etmiştim. Ondan beridir uzak dururum. Benzini ayrı al lpg ayrı al.Ayarını yaptır. Bakımını yaptır. Yok bilmem nesini yaptır. Şimdi dağlar kadar fark vardır tabi. Bahsettiğim olayın 10 senesi vardır.

O Çevrimdışı

ONOFF

Aktif Üye
21 Şub 2019
140
Sota Sota arabalar bölümünü marka marka ayırsak güzel olmaz mı, mesela ben punto başlıklı bölüme girsem oradaki başlıklar ve konulardan daha kolay içerik oluşturma ve bilgiye ulaşmak güzel olurdu diye düşündüm

Akigo35 Çevrimdışı

Akigo35 

Süper Üye
20 Tem 2020
1,124
44
Ben birinci seçenek Toyota sonra Honda kullanırım. Alman, Fransız, İngiliz, İtalyan arabaları dert ve arızadan başka birsey değildir. Bunu tamirci arkadaşlarımda söyler ki Hollanda bir Toyota aracın fiyatı 10 yaş genç bir Alman vb marka araçlardan daha pahalıdır. Şuan Türkiye olmayan Toyota yaris verso 1.3 otomatik bir aracim var. Bu araçların kullanım zevki hiçbir araçta yok bana göre, zaten burada sahip olan satmıyor bu modeli vs.

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
Ben birinci seçenek Toyota sonra Honda kullanırım. Alman, Fransız, İngiliz, İtalyan arabaları dert ve arızadan başka birsey değildir. Bunu tamirci arkadaşlarımda söyler ki Hollanda bir Toyota aracın fiyatı 10 yaş genç bir Alman vb marka araçlardan daha pahalıdır. Şuan Türkiye olmayan Toyota yaris verso 1.3 otomatik bir aracim var. Bu araçların kullanım zevki hiçbir araçta yok bana göre, zaten burada sahip olan satmıyor bu modeli vs.
Yaris' in de versosu olduğunu bilmiyordum. Ama sorunsuzluk açısından tüm anlattıklarınıza katılıyorum. Ayrıca verso olmayan yarise bile yılardır söylerim, iç hacmi en büyük küçük araba diye.

Akigo35 Çevrimdışı

Akigo35 

Süper Üye
20 Tem 2020
1,124
44
Yaris' in de versosu olduğunu bilmiyordum. Ama sorunsuzluk açısından tüm anlattıklarınıza katılıyorum. Ayrıca verso olmayan yarise bile yılardır söylerim, iç hacmi en büyük küçük araba diye.
Bende bunun siyahı var, bir şey taşıyacağım zaman bir doblo dan farkı kalmıyor,sürmesi aşırı keyifli. Bunları kamp aracı olarak kullanan çok var. Bu yüzden bir defa alisan başka araç istemiyor ve kolay kolay satmıyor 😊
IMG_20230530_144000.jpg
IMG_20230530_143935.jpg
Screenshot_2023-05-30-14-38-55-219_com.android.chrome-edit.jpg
Screenshot_2023-05-30-14-38-10-067_com.android.chrome-edit.jpg

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
Bende bunun siyahı var, bir şey taşıyacağım zaman bir doblo dan farkı kalmıyor,sürmesi aşırı keyifli. Bunları kamp aracı olarak kullanan çok var. Bu yüzden bir defa alisan başka araç istemiyor ve kolay kolay satmıyor 😊
IMG_20230530_144000.jpg
IMG_20230530_143935.jpg
Screenshot_2023-05-30-14-38-55-219_com.android.chrome-edit.jpg
Screenshot_2023-05-30-14-38-10-067_com.android.chrome-edit.jpg
Allah kazasız belasız güle güle kullanmayı nasip etsin. Üstadım bu gerçekten bambaşka bir araç. Fiat fiorino kullandığım için biliyorum bu tip araçlar çok kullanışlı oluyor. Dışı az yer kaplıyor ama iç alanını öyle bir dizayn etmişler ki, çok kullanışlı. Zaten markanın asıl tecrübesi Key Car' lar olduğu için bu tip tasarımlarda ne yapılabileceği konusunda deneyimleri çok fazla. :ok

Akigo35 Çevrimdışı

Akigo35 

Süper Üye
20 Tem 2020
1,124
44
Allah kazasız belasız güle güle kullanmayı nasip etsin. Üstadım bu gerçekten bambaşka bir araç. Fiat fiorino kullandığım için biliyorum bu tip araçlar çok kullanışlı oluyor. Dışı az yer kaplıyor ama iç alanını öyle bir dizayn etmişler ki, çok kullanışlı. Zaten markanın asıl tecrübesi Key Car' lar olduğu için bu tip tasarımlarda ne yapılabileceği konusunda deneyimleri çok fazla. :ok
Detaylar öyle çok ki, 2001 model aracın arkasında tavanda bagaj ışığı sökülüp kablosuz kullanabiliyor ve 2001 model araçtaki şarjlı pili hala çalışıyor 😁 Toyota başka bir dünya benim için

Geri
Üst Alt