Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,945
Umut Barış Umut Barış xaomi 2gb v88 4gb ram...ram yüksek olmalı diye okumuştum..işlemciler aynı ise v88 daha iyi olmaz mı ?

Ben Xiaomi'nin belleğini 4 GB zannediyordum.
Bellek tek başına birşey ifade etmiyor hocam.
Yazılım desteği de önemli.
Xiaomi'nin tonla forumu vs. yeri var.
Android cihaz dünyasında bilinen bir oyuncu.
Bir de bu açıdan düşünün derim.

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,945
Umut Barış Umut Barış hatta xiaomi 1 gb miş :(

Hayır Xiaomi'de RAM 2 GB.

ekran-alintisi-png1d67126ff84928ed.png

N Çevrimdışı

naftalin34 

Aktif Üye
7 Şub 2018
213
53
kodi yi windowsta denedim..öğrenmeye çalışıyorum..android içinde öğrenmem gerekecek sanırım...aslında iyliksever bir arkadaş kodi ile ilgili bir başlık açsa ne kadar güzel olurdu :affet

The_SreT Çevrimdışı

The_SreT 

TFC Team
18 Kas 2017
4,291
kodi yi windowsta denedim..öğrenmeye çalışıyorum..android içinde öğrenmem gerekecek sanırım...aslında iyliksever bir arkadaş kodi ile ilgili bir başlık açsa ne kadar güzel olurdu :affet
Kodi ye gerek yok , İpTv yayınları için windows için program var , ayrıca android sistemli cihazlar için google play'de çok seri ve hızlı çalışan uygulamalar var. İsterseniz İpTv başlığında önerdiğim programlara bakabilirsiniz. Kodi ye hiç gerek yok.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Öncelikle Çin de "ana üretici" olarak her sektör de olduğu gibi bir kaç üretici vardır! MARKA diye gördüğünüz
en baba cihazı da aynı adamlar üretiyor,Zidoo/Dune/HiMedia/Zappiti v.s v.s alayını bu bir kaç ana üretici üretiyor!

Kısaca parasına göre mal üretiliyor!
İnsanlar 1600 tane TVBox markası görünce ülen amma üretici var diyor:haha
ülen bunların hepsi osuruk satıcı be kardeşim!

Yazılım kısmı da yaklaşık aynıdır,yani 3-5 tane adam var Çin de bunlar yazıyor,diğerleri en fazla rötuşluyor
Parayı biraz fazla verenler ise daha fazla rötuşlatıyor,çoğunun yazılım desteği filan yoktur,çok azı vardır!
Çin li malı satar gerisine bakmaz!

Daha MARKA diye olanlar ise böyle değildir(bunlar da pahalıdır) ancak hiç birisi o paraları da hak etmiyor bilesiniz!

Xiaomi ana üretici dir zaten ama bu işlere bakmaz Box mox filan işlerini başkaları üretiyor,o marka basar sadece
ama destek konusunda iyidir hatta diğerlerine göre bayağı iyidir!

Ben bugüne kadar 13 box kullanıp şutladım şu anda 14.box bende o da yolcu olmak üzere:bye
elimde bir tane cihaz olsun diye tutuyorum RK3399 Chipset li yeni nesil cihazalara geçeceğim çok yakında

++

"RAM" konusu;

Bildiğiniz kısmen "MARKA" diye olan cihazlara bakarsanız alayı 2Gb dır! ama bu 2Gb lık cihaz sizin piyasa işi
diğer 2/3GB lık cihazlar dan çok daha iyidir!

RAM önemli ama Yazılım+H/W,Chipset v.s de etkendir!

4Gb RAM ise bildiğim kadarıyla bir tek RK3399 Chipset li cihazlar da vardır!

Not;örneğin bende çok fazla resim çalışması oluyor;binlerce resim var,ancak bu konuda 2GB RAM li MARKA bile
cihazlar hikaye kalıyor hatta bu tüzen bir kaç cihazımı da satmıştım en son sattığım Himedia idi,resim kalitesi
çok iyi ama resimleri açmada,sıralamada v.s lanet ağır bir cihazdı:hayir

3Gb lık cihazlar bu konuda çok daha iyi ve tercih ediyorum 4Gb henüz kullanmadım onuda yakında aldığım zaman anlarız

Ben bu resimlerimi 32Gb lık USB3.0 stick de tutuyorum,aynı zaman da Pany/Sony/Samy gibi Bluray cihazlarda kullanıyorum
veya kullandım v.s onlara takınca şak diye resimleri neredeyse ışık hızında döküyor!! özellikle Sony bu konuda çok iyi

BD cihazlarında bildiğim kadarıyla da en fazla 1Gb RAM oluyor ve %60 ı da sistem de kullanılıyor ama resimleri açma konusunda
süper hızlı yaw:ok

Ben hala resimlerimi böyle BD cihazları gibi çok hızlı açan cihaz görmedim gitti!

++

Halen elimde satışa çıkardığım "Beelink GT1 Ultimate" RAM 3Gb/ROM32Gb AmLogic912 cihaz var
geçen sene çok fazla "uçuruluyordu" bu alet;sakın böyle yemlemelere filan gelmeyin özellikle DH de üyeyseniz!!!

HiEnd cihaz güyya,nesi HiEnd hala öğrenemedim yaw:ara

++

Acemi iseniz çok ucuz yollu 1Gb RAM lı cihaz alın "işi öğrenin" sonrası Allah kerim!

Ancak bu cihazlar özellikle bazı insanlar var panelin orasına burasına filan takılan,bunlar kesin alsınlar,TV lerin
bu destekleri bana göre yaramaz! ucuz olan bir Box alın hiç sinir olmayın panelin bu tür çalışmasına!

Vaktiniz varsa ki çok fazla vakit alır bu meret! sonsuz uygulamalar v.s bile yapabilirsiniz,yabancılar hazırlıyor zaten
uygulama/addons/apps v.s işlerini sürekli takip etmek gerekiyor! alet ufacık ama bir dünya iş yapabiliyor yaw!

Ama bir de şöyle kullanıclar vardır adam paso IPTV hastasıdır başka bir şey bilmez,bunlar için çok daha basit cihazlar
olabilir,benim IPTV ile işim olmaz örneğin,ayrıca TV de "aptal" ise bu cihazlar ile daha performanslı akıllı hale gelebiliyor!
Benim 2 TV de aptaldır! bunlarla adam oldu yaw:mutlu
Ama panellerim 4K değildir,zaten sorun etmiyorum onları da 1080p izliyorum,ayrıca paneller de Ferrari gibi hızlı oldukları için
hiç bir Motion v.s benzeri sıkıntılar da yaşamıyorum,panelin bir tanesi ayrıca 3D desteklidir ara ara 3D de izlerim...

Cihazlar "dandiktir" ama ciddi tavsiyem dir!!

Paneli bırakın size "Monitör" gibi hizmet versin zaten başka bir boka da yaramıyorlar laf aramız da!
Box lar her bir şeyi yapıyor

Alet "Root lu" ise her bir şeyi de yüklersiniz(illegal!!)

++

Ben şu sıralar FILM için şu uygulamaya takılıyorum,beleş tir ayrıca! ama...... aması var anlatacağım aşağı da!

"TerrariumTV" gördüğüm en adam gibi resim kalitesi olan site dir kendileri!!!

PC/Phone v.s yüklenebiliyor ama ben sadece Box için kullanıyorum!!

Playstore dan yüklemeyin(Box için!!) doğru dan kendi sitesinden Box ın kendi sistemine yükleyin(Kodi ye de değil!!)

*aması= "Real-Debrid" Premium hesabı alırsanız>>> istediğiniz filmi tıkladığınız da RD ye ait
linkler de gelecektir! bunların dosya boyutu çok büyüktür 1/2/3GB gibi değildir 7/8/9Gb gi olduğu için görüntü
kalitesi ciddi anlamda çok iyidir ayrıca heriflerin normal dosya boyutlu free dosyaları da güzel dir resim kalitesi
iyidir diğer sitelerin 1080p deyip de 720p bile olmayan dandik filmleri gibi değildir(RUS lar dan bahsediyorum
zaten hepsi onlara aittir)

Yerli siteler v.s alayı dandik 1080p diyorlar ülen 480 bile ancak olabiliyor bu resim:hayir

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383

Ben PC den pek çakmam Kodi yide XP ve W7 de çalıştıramadım! sanırım sadece 10 istiyor??
PC den sanırım daha performanslı çalışabilir diye tahmin ediyorum?

Geri
Üst Alt