İnverter. Hatta burada incelemesinide yaptım. https://tavsiyeforumu.com/konu/airfel-ltxn35ub-incelemesi.12759/Titreşim kaynaklı olan halledilir de.
Frekans veya devir nedeniyle olana yapılabilecek bir şey yok.
O mühendislik kaynaklı durum.
Bir de dış ortamın sıcaklığı da, o materyalin yüzey gerilimini değiştirir.
O da sese etki eder.
Inverter mı o klima yoksa on off mu?
Ayarı değiştir, tepkiyi gözlemle. Soğuk odada yeni çalıştırdıysan belki ondandır.İnverter. Hatta burada incelemesinide yaptım. https://tavsiyeforumu.com/konu/airfel-ltxn35ub-incelemesi.12759/
İçerisi soğuk çalıştırdım 30 dereceye aldım içerisi ısınıyor 25 derecelere falan geliyor ondan sonra dış üniteden ses gelmeye başlıyor. İlk çalışırken ses yok oda ısındıkça ses çıkarıyor gibi. Neden böyle anlamadım.Ayarı değiştir, tepkiyi gözlemle. Soğuk odada yeni çalıştırdıysan belki ondandır.
Frekans değişiyordur.omercolak Kompresör aynı modelin 9 luk olanıyla aynıymış. 12 lik olanın kompresör deviri voltajı daha yüksek seviyelerde olduğundan (overclock gibi) 12 lik performans verebiliyormuş. Zaten 9 luk ile 12 lik arasında 400₺ falan oynuyordu. Yani bizim klima 12 lik değil 9 luk olarak baz almak lazım. Bu arada turbo modunuda aldığımdan beri hiç açmadım.
İçerisi soğuk çalıştırdım 30 dereceye aldım içerisi ısınıyor 25 derecelere falan geliyor ondan sonra dış üniteden ses gelmeye başlıyor. İlk çalışırken ses yok oda ısındıkça ses çıkarıyor gibi. Neden böyle anlamadım.
Kilit nokta bu.omercolak Kompresör aynı modelin 9 luk olanıyla aynıymış. 12 lik olanın kompresör deviri voltajı daha yüksek seviyelerde olduğundan (overclock gibi) 12 lik performans verebiliyormuş. Zaten 9 luk ile 12 lik arasında 400₺ falan oynuyordu. Yani bizim klima 12 lik değil 9 luk olarak baz almak lazım. Bu arada turbo modunu da aldığımdan beri hiç açmadım.
Daha önce yapmıyordu. Oda 14 m². Direk 30 a ayarlayıp çalıştırıyorum. İçerisi 5-10 dk da falan iyi ısınıyor. Servis çağıracağım ancak 3 aylık makinenin kompresörü bozuk tamir edicez derse yuh yani. Bu arada atalet nedir?Frekans değişiyordur.
Genelde başta yüksek frekansta çalışır bir an evvel ısıtmak için.
Sonraları düşük frekansa geçer.
Kompresör belki de atalete düşüyordur, daha önceleri oluyor muydu hiç?
Olmuyordu galiba.
Oda kaç metrekare, kaç dk da o sıcaklığa ulaşıyor?
Adem Helvacı ne dersin bu işe?
Yani kompresör 14 m² yi ısıtamıyor mu? Servisi geldiğinde motor değiştirsede aynı sorunu yaşarmıyız? Kompresör değiştiğinde yine aynı marka ve modeli mi takarlar?Küçük Kompresör ile büyük işler başarmanın yan etkileri bunlar
Aklıma gelmişken, yıllardır belirttiğimiz üzere ıstmak biraz daha zordur o nedenle ısıtma modunda hem enerji tüketimi hem de ses performansı soğutma moduna göre daha KÖTÜDÜR.
Sizin ses kompresörden geliyor yani kasa vibrasyonu değil o.
Yani kompresör 14 m² yi ısıtamıyor mu? Servisi geldiğinde motor değiştirse de aynı sorunu yaşarmıyız? Kompresör değiştiğinde yine aynı marka ve modeli mi takarlar?
İnverter kompresör seslerini araştırırken sizin videoyu gördüm benimkinin sesine çok benziyor belkide aynısı. İkside sanırım Toshiba kompresör.
Peki böyle sesli çalışmasının kompresör sağlığı açısından bir zararı var mı? Bu kompresörün ömrü kısa diyebilirmiyiz?Isıtabilmek için gereken devire çıkartıyor onu mühendis.
Değil kompresör, dış ünite değişse yine aynısı geleceği için sonuç aynı olacak.
Genelde soğutma amaçlı alındığı için bu tür durumlar olmuyor muhtemelen.
Ona ben bir şey diyemem.Peki böyle sesli çalışmasının kompresör sağlığı açısından bir zararı var mı? Bu kompresörün ömrü kısa diyebilirmiyiz?