Demişsindaha aramızda paylaşım yapamadık
herkes kendi öz malıymış gibi kullanıyor
kimse kimseye nıye kullanıyorsuın demiyor
ama önce davranıp uyanık olan istediğini yapıyor
Bizim köyde hemen yanımdaki 30 dönüm arazi kardeşlerin anlaşamamasından ,satalım kurtulalım dedikleri için bedavaya gitti,böyle olmasını ve sizin de bunu yaşamanızı asla istemem doğrusu,ama tarım arazilerinin bölünmeyeceğini biliyorsun ,aranızda paylaşamazsınızda maalesef.ama şöyle yapabilirsiniz, her sene bir kardeş toplasın meyveleri hatta kurra da çekebilirsiniz,"ben karışmam,konuşmuyorum" dersen,senin adına birisini görevlendir ,o katılsın veya bir başka kardeş varsa senin adına katılabilir,böylece iş tatlıya bağlanmış olur,herkes belli yıllarda meyveleri toplarağaçların suçu böyle insan müsveddelerine meyve vermesi
Onlar derken?benim dışımda kalan hissedarlar kastediyorsan onlar kendi aralarinda menfaatleri icabi çok iyi anlaşiyor.burada dışlanan benimPeki onlar kendi arasında nasıl paylaşıyor?
Yoksa hissedarlardan gelen tuttuğunu koparıp gidiyor mu?![]()
Aynen dedigin gibi.bir anlik öfkeyle bu düşünceye kapikdim.yani aksam aksam elime baltayi,odun kesecegini alip ağaca girisecektim.bana yar olmayan başkasinada yar olmasin hesabi.ama nefense sonra kendine önce sakin ol defim farkli yontem olarak yani fazla enerji harcamadan çözum yolu derken bu kurutma arastirmasini yaptim.farkli forumlarda daha farkli yöntemlerden sonra tekniklerden sonra birde burada konu acma geregi duydum.sizlerden aldigim cevaplardan tamamen olmasada vazgecmis durumdayim.ama bunun hesabini fari yöntemlerle sormanin peşindeyimSevgili J jomily ;
bir kızgınlıkla yazmışsın,belli ,aslında yapacağından değilde büyük ihtimalle sinirlerini boşaltmışsın ve belkide kimseyle paylaşamadığın aile içi sıkıntını da aktarmışsın.Sen sanki biraz geç kalıyorsun gibime geliyor,bunuda nereden çıkarttın dersen :
Demişsin
Ayrıca aşağıdakini de yine kızgınlıkla yazmışsın,ne yazıkki ağacın, meyve vereceği kişiyi seçme şansı yok ki sende biliyorsun tabii bunu.
Bizim köyde hemen yanımdaki 30 dönüm arazi kardeşlerin anlaşamamasından ,satalım kurtulalım dedikleri için bedavaya gitti,böyle olmasını ve sizin de bunu yaşamanızı asla istemem doğrusu,ama tarım arazilerinin bölünmeyeceğini biliyorsun ,aranızda paylaşamazsınızda maalesef.ama şöyle yapabilirsiniz, her sene bir kardeş toplasın meyveleri hatta kurra da çekebilirsiniz,"ben karışmam,konuşmuyorum" dersen,senin adına birisini görevlendir ,o katılsın veya bir başka kardeş varsa senin adına katılabilir,böylece iş tatlıya bağlanmış olur,herkes belli yıllarda meyveleri toplar![]()
Sonunda galiba bu şekilde olacakNe adaletli çözüme evet diyorsun ne de ağaç yok etmekten vazgeçiyorsun... Ver icraya satılsın, herkesin payı hesabına yatsın. Yani yorgan gitsin kavga bitsin...
Değilse, bırak hesabını mahşere.
Buna hakkin olanin peşibden koşmak denir.sen asil meseleyi anlamamişsin.aynisi senin başina gelirse umarim sen bu şekilde yaparsinagaci öldürecegine kendini yada abini öldür bu is huzur icinde cözülsün
agac yasli diyorsun ama artik ne kadar cok meyve veriyorsa, meyveleri abin alip dagitiyor diye zoruna gitmis
cok mu ihtyacin var o meyvelere malina mal mi katacak seni zengin mi edecek? bizim insanimizdaki su mal kavgasini bi türlü anlayamadim
burada herkes konu sahibinin düşüncesinden vazgecirmeye çalisirken siz suç işlemesine teşvik ediyorsunuz.sizin bu yaptiginiz kanunen suçturagaci öldürecegine kendini yada abini öldür bu is huzur icinde cözülsün
agac yasli diyorsun ama artik ne kadar cok meyve veriyorsa, meyveleri abin alip dagitiyor diye zoruna gitmis
cok mu ihtyacin var o meyvelere malina mal mi katacak seni zengin mi edecek? bizim insanimizdaki su mal kavgasini bi türlü anlayamadim
peki bunu nasıl belirleyeceğiz?diyelim 5 dönüm arazi var.bunu 5 eşit parçaya böldüğünde bunun hangi tarafının kime ait olduğunu noterde nasıl belirteceksin?Öncelikle hissedarlarla birlikte notere gidip arazi üzerindeki hisseleriniz konusunda anlaştığınızı ( arazinin hangi bölümü kime ait diye) beyan etmeniz durumunda tapudan bölümlerle ilgili şerh düşme işlemi yapılabilir. Bu anlaşma sağlanamıyorsa mahkeme yoluyla bu anlaşma sağlanmaya çalışılır. Bu da olmaz ise, son çare mahkeme yoluyla satış olur.
Sizin konuşarak, anlaşarak sulh olmanıza imkan yok maalesef... Canınızı sıkmayın, kavga gürültü yapmayın ve gidin icraya verin, devlet sizin yerinize bu işi yapsın, payını da alsın... Maddi olarak kayıp olacaktır mutlaka, onu da iki üç ağacın meyvesine tamah edenler düşünsün.peki bunu nasıl belirleyeceğiz?diyelim 5 dönüm arazi var.bunu 5 eşit parçaya böldüğünde bunun hangi tarafının kime ait olduğunu noterde nasıl belirteceksin?
bizim durum çok karışık.bunun dışından babadan kalma1 tanesi yapılmış 4 katlı eski ev var.bunu bile paylaşamıyoruz