A101 Hİ-LEVEL 55UHL950 2599 TL

B Çevrimdışı

Bayhkg

Yeni Üye
16 Nis 2020
12
42
Öncelikle bilgi veren tüm arkadaşlara teşekkür ederim. Dün akşam tesadüf eseri A101 de Hi-Level 55 UHL950 4K Smart Led TV buldum.
Aslında 3 - 5 gündür Bim'e gelen Dijitsu marka 55" 4K Android TV arıyordum. Günlerdir onu araştırıp bilgi toplamaya çalışırken, karşıma Hi-Level'in bu modeli çıktı.
Dijitsu Bim'lerde kalmamış (Bim fiyatı: 2,200 TL), fakat Hepsiburada'da şuan için 2,450 TL ye satışta. Hi-Level ise 2,600 TL.
Bim'ler de satılan Dijitsu 2 model olarak sürülmüş piyasaya.
1.si çift çekirdek Cortex A9 işlemci Mali400 GPU Android 6 olan seri no su DJT55SA2 ile başlayan model,
2.si 4 çekirdekli Cortex A55 işlemci Mali470 GPU Android 9 olan seri no su DJTV55S2 ile başlayan model.
Hepsiburada'dan alım yapsam hangisi sürüm gelir bilemiyorum. Dijitsu'yu alan arkadaşların inceleme ve yorumlarına baktığımda genel anlamda memnun oldukları izlenimini aldım. Aklıma takılan tek husus servis anlamında sıkıntı yaşama olasılığı.
Hi-Level'in kutusunda gördüğüm Vestel A.Ş. yazısı ise bana güven verdi.
Aklıma takılan sorular şu şekilde:
* Hi-Level'in içinde ki yazılım nasıl? Ekstra uygulamalar yüklenebiliyor mu? Android yüklü Dijitsu yazılım anlamında daha mı avantajlı?
* Dijitsu Netflix'i 4K oynatmıyormuş, 720 p olarak duydum, bu doğru mudur? Hi-Level'de Netflix'i 4K olarak kullanabiliyor muyuz?
* Bu 2 modelin birbirlerine + - yönlerini detaylı bilen ya da tecrübe etmiş bir arkadaşımız var mı?
* Sizce 55" Dijitsu 4K Android mi? Yoksa Hi-Level 55" 4K Smart TV mi?

Moderatör tarafında düzenlendi:
ramchomania Çevrimdışı

ramchomania 

Süper Üye
8 Mar 2020
2,101
41
Öncelikle bilgi veren tüm arkadaşlara teşekkür ederim. Dün akşam tesadüf eseri A101 de Hi-Level 55 UHL950 4K Smart Led TV buldum.
Aslında 3 - 5 gündür Bim'e gelen Dijitsu marka 55" 4K Android TV arıyordum. Günlerdir onu araştırıp bilgi toplamaya çalışırken, karşıma Hi-Level'in bu modeli çıktı.
Dijitsu Bim'lerde kalmamış (Bim fiyatı: 2,200 TL), fakat Hepsiburada'da şuan için 2,450 TL ye satışta. Hi-Level ise 2,600 TL.
1.si çift çekirdek Cortex A9 işlemci Mali400 GPU Android 6 olan seri no su DJT55SA2 ile başlayan model,
2.si 4 çekirdekli Cortex A55 işlemci Mali470 GPU Android 9 olan seri no su DJTV55S2 ile başlayan model.
Hepsiburada'dan alım yapsam hangisi sürüm gelir bilemiyorum. Dijitsu'yu alan arkadaşların inceleme ve yorumlarına baktığımda genel anlamda memnun oldukları izlenimini aldım. Aklıma takılan tek husus servis anlamında sıkıntı yaşama olasılığı.
* Hi-Level'in içinde ki yazılım nasıl? Ekstra uygulamalar yüklenebiliyor mu? Android yüklü Dijitsu yazılım anlamında daha mı avantajlı?
* Dijitsu Netflix'i 4K oynatmıyormuş, 720 p olarak duydum, bu doğru mudur? Hi-Level'de Netflix'i 4K olarak kullanabiliyor muyuz?
* Bu 2 modelin birbirlerine + - yönlerini detaylı bilen ya da tecrübe etmiş bir arkadaşımız var mı?

Dijitsu hakkında bir fikrim yok ama ilerde android güncelleme app yükleme kısmında sıkıntı olabilir
Bende Hi Level 55UHL950 var Netflix Youtube 4K ve HDR çalışıyor herhangi bir problem olmuyor tabi internet bağlantının en az 25mbps olması lazım
Remux Bluray filmleri de takılma donma olmadan izleyebiliyorum henüz 100 gb boyutta bir film deneyemedim :sirit

EXcomZkko Çevrimdışı

EXcomZkko 

Süper Üye
13 Nis 2018
1,109

Hi-Level'a kendiniz Android gibi yazılım yükleyemezsiniz. Ama Youtube, Netflix, Amazon gibi uygulamalardan 4K görüntüyü sorunsuz alırsınız. Üzerine Vestel servisiyle muhatap olursunuz. Dijitsu'da Netflix'te 4K alamazsınız. Ayrıca ilerleyen zamanlarda nasıl çalışacağını kestiremezsiniz. Servis soru işareti, güncelleme desteği soru işareti, dayanıklılık soru işareti.

İlla Android'in nimetlerinden faydalanmak isterseniz; Hi-Level + ilerleyen zamanlarda ucuz yollu bir Android box alarak çok daha doğru bir iş yapmış olursunuz.

M Çevrimdışı

mu5tafa 

Aktif Üye
17 Haz 2018
248
36
Hi Level in en büyük sıkıntısı hareketli sahnelerde bozulma yapıyor. Anakartı yeni olduğu için sürekli güncelleme geliyor düzelir diye bekliyoruz. Diğer tüm her şeyinden memnunum ben. Netflix YouTube amazon bein connect, puhu tv resmi olarak işe yarar tüm uygulamalar var. Dışarıdan uygulama yükleme yok. Ki bence bu daha iyi. Kapalı sistem olduğu için daha stabil çalışıyor her şey (apple gibi) Dijutsu nun 720p bile açtığını sanmıyorum. Lisansı olmayan Çin Android boxlar 480p açıyor en fazla netflix i. Dijutsu da o kadardır en fazla. 55 ekranda 480p çamur gibi gözükür.

M Çevrimdışı

mu5tafa 

Aktif Üye
17 Haz 2018
248
36
Bu tv ye uygun askı aparatı hangisidir arkadaşlar. Netten alıp memnun olan var mı. Link verebilir misiniz..

Y Çevrimdışı

yıldırım34

Yeni Üye
13 Ocak 2020
14
Merhaba, hareketli sahnelerde ortaya çıkan görüntü bozulmasını gösteren bir video paylaşmanız mümkün mü? Genel bir videoda olabilir kanal geçişleri vs.

F Çevrimdışı

Ferh@t 

Aktif Üye
7 Mar 2020
133
39
Merhaba, hareketli sahnelerde ortaya çıkan görüntü bozulmasını gösteren bir video paylaşmanız mümkün mü? Genel bir videoda olabilir kanal geçişleri vs.
Video dan izlerken farkedemezsin sanırım çıplak gözle izlemen lazım kanal geçişleri normal o kadar can sıkıci değil smart uygulamalarında gayet stabil çalışıyor ama tavsiye edermisin dersen pek etmem 55 inç değilde 49 inç işinize gorecekse 49uhl650 o modeline bir incele istersen onda hem hareketli sahne sorunu yok sanırım bide anakartı daha performanslı diye biliyorum

ramchomania Çevrimdışı

ramchomania 

Süper Üye
8 Mar 2020
2,101
41
55 UHL 950 ile ilgili bilgi güncellemesi

Daha önce Xbox da HDR ile ilgili sıkıntı olduğunu yazmıştım bugün ufaklık oyun oynamak istedi denemek için HDMI bağlantı özelliğini gelişmiş yapınca oyunlar için HDR 10 bit + aktif oluyor

Ayrıca yine Netflix dé Xbox üzerinde Vision aktif ediyor tv üstündeki uygulama da yaşanan problem yaşanmıyor

?

L Çevrimdışı

Logizoom

Yeni Üye
8 Nis 2020
10
44
Bu model 55UHL950 midir acaba sunny garantili diyor ama ?
IMG_20200501_221554.jpg

M Çevrimdışı

mu5tafa 

Aktif Üye
17 Haz 2018
248
36
Bu model 55UHL950 midir acaba sunny garantili diyor ama ?

Yok bu ürün sunny üretimi. 55UHL950 ile alakası yok. Netflix 4k açmaz. Android versiyonu eskidir. YouTube da hi level Android diye aratırsanız arayüzü vs görürsünüz. Android olanlar sunny üretimi. Pek bir stabilite beklemeyin. Sırf tv için kullanacaksınız bir şey diyemem.

S Çevrimdışı

serhatti

Yeni Üye
8 Mar 2020
25
51
Şu televizyon motion problemi olmasa ilah olacak televizyon da işte maalesef.

Bugün pc bağladım denemek için. 4K 60 Hz sorunsuz.

Windows'dan HDR açılıyor ve birde renk derinliği 12 bit seçilebilen ilk monitörüm bu televizyon oldu.

Renk derinliği seçenekleri arasında 12 bit bile var. Yalnız sıkıştırmasız 4:4:4 formatlar seçilmiyor.

Geri
Üst Alt