- 23 Kas 2017
- 20,945
sagolon hocam tekrardan bakicam hepsine
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Umut Barış, hocam bitanede toplu kasa onerirseniz bos vaktinizde sevinirim saygilar
Kusura bakmayın başlangıçta programları sormamak benim hatamdı. Ben Adobe programları deyince Photoshop üzerinden gittim.
Premiere Pro'da Nvidia ekran kartları ile CUDA hızlandırması yapılabiliyormuş. (NVIDIA GPU'ları içerisinde CUDA birimleri mevcut.)
Ekran kartını Nvidia tercih edip, programdan gerekli ayarlamayı yaparak render sürenizi ciddi anlamda kısaltabilirsiniz.
Yüksek boyutlu dosyalarla çalışmayacaksanız NVME SSD'yi SATA olan bir model ile değiştirmeyi düşünebilirsiniz.
Çok çekirdek daha fazla işe yarıyor denildiği için işlemciyi Ryzen 7 2700X ile değiştirdim.
Tek çekirdek performansında Ryzen 5 3600 Ryzen 7 2700X'i geçiyor hatırladığım kadarıyla. Çekirdek sayısı bir işe yaramazsa Ryzen 5 ile de değişilebilir.
Bu işin içinde olmadığım için net bir şey diyemiyorum. Net bir şey öğrenmek de zor açıkçası.
Çünkü doğru bilgiyi ayıklamak kısa sürede mümkün olmuyor maalesef.
Amacım elimden geldiğince yardımcı olmak.
Aşağıdaki sistemi Sinerji'den topladım. Linke tıklayıp ilgili seçimleri yapıp sepete eklerseniz sistemi toplarsınız.
PC Toplama hizmetini seçmeyi unutmayın.
5300 TL olmaz diyorsanız 5000 altına çekecek bir değişiklik yaparız;
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Sinerji'nin haricinde Teknobiyotik, İnventus, İncehesap gibi firmalar da var toplama hizmeti veren.
Oralardan da toplar eklerim birazdan.