5000 TL'ye Kadar Masaüstü PC Tavsiye Alabilir Miyim?

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,945
sagolon hocam tekrardan bakicam hepsine
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Umut Barış Umut Barış, hocam bitanede toplu kasa onerirseniz bos vaktinizde sevinirim saygilar

Kusura bakmayın başlangıçta programları sormamak benim hatamdı. Ben Adobe programları deyince Photoshop üzerinden gittim.
Premiere Pro'da Nvidia ekran kartları ile CUDA hızlandırması yapılabiliyormuş. (NVIDIA GPU'ları içerisinde CUDA birimleri mevcut.)
Ekran kartını Nvidia tercih edip, programdan gerekli ayarlamayı yaparak render sürenizi ciddi anlamda kısaltabilirsiniz.
Yüksek boyutlu dosyalarla çalışmayacaksanız NVME SSD'yi SATA olan bir model ile değiştirmeyi düşünebilirsiniz.
Çok çekirdek daha fazla işe yarıyor denildiği için işlemciyi Ryzen 7 2700X ile değiştirdim.
Tek çekirdek performansında Ryzen 5 3600 Ryzen 7 2700X'i geçiyor hatırladığım kadarıyla. Çekirdek sayısı bir işe yaramazsa Ryzen 5 ile de değişilebilir.
Bu işin içinde olmadığım için net bir şey diyemiyorum. Net bir şey öğrenmek de zor açıkçası.
Çünkü doğru bilgiyi ayıklamak kısa sürede mümkün olmuyor maalesef.
Amacım elimden geldiğince yardımcı olmak.

Aşağıdaki sistemi Sinerji'den topladım. Linke tıklayıp ilgili seçimleri yapıp sepete eklerseniz sistemi toplarsınız.
PC Toplama hizmetini seçmeyi unutmayın.
5300 TL olmaz diyorsanız 5000 altına çekecek bir değişiklik yaparız;

Screenshot_2020-02-04-https-www-sinerji-gen-tr.png

Sinerji'nin haricinde Teknobiyotik, İnventus, İncehesap gibi firmalar da var toplama hizmeti veren.
Oralardan da toplar eklerim birazdan.

M Çevrimdışı

Maksut

Yeni Üye
2 Şub 2020
36
28
Kusura bakmayın başlangıçta programları sormamak benim hatamdı. Ben Adobe programları deyince Photoshop üzerinden gittim.
Premiere Pro'da Nvidia ekran kartları ile CUDA hızlandırması yapılabiliyormuş. (NVIDIA GPU'ları içerisinde CUDA birimleri mevcut.)
Ekran kartını Nvidia tercih edip, programdan gerekli ayarlamayı yaparak render sürenizi ciddi anlamda kısaltabilirsiniz.
Yüksek boyutlu dosyalarla çalışmayacaksanız NVME SSD'yi SATA olan bir model ile değiştirmeyi düşünebilirsiniz.
Çok çekirdek daha fazla işe yarıyor denildiği için işlemciyi Ryzen 7 2700X ile değiştirdim.
Tek çekirdek performansında Ryzen 5 3600 Ryzen 7 2700X'i geçiyor hatırladığım kadarıyla. Çekirdek sayısı bir işe yaramazsa Ryzen 5 ile de değişilebilir.
Bu işin içinde olmadığım için net bir şey diyemiyorum. Net bir şey öğrenmek de zor açıkçası.
Çünkü doğru bilgiyi ayıklamak kısa sürede mümkün olmuyor maalesef.
Amacım elimden geldiğince yardımcı olmak.

Aşağıdaki sistemi Sinerji'den topladım. Linke tıklayıp ilgili seçimleri yapıp sepete eklerseniz sistemi toplarsınız.
PC Toplama hizmetini seçmeyi unutmayın.
5300 TL olmaz diyorsanız 5000 altına çekecek bir değişiklik yaparız;

Screenshot_2020-02-04-https-www-sinerji-gen-tr.png

Sinerji'nin haricinde Teknobiyotik, İnventus, İncehesap gibi firmalar da var toplama hizmeti veren.
Oralardan da toplar eklerim birazdan.
sagolun hocam tekrardan, ama fiyati daha asagiya cekebilirsek muhtesem olur tadindan yenmez :)

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,945
sagolun hocam tekrardan, ama fiyati daha asagiya cekebilirsek muhtesem olur tadindan yenmez :)

Fiyatı aşağı çektikçe bir şeylerden feragat ediyoruz bilginiz olsun. 5000 TL'ye çekerim.
Biraz da yapacağınız iş ile ilgili detay verebilirseniz iyi olabilir.

M Çevrimdışı

Maksut

Yeni Üye
2 Şub 2020
36
28
Fiyatı aşağı çektikçe bir şeylerden feragat ediyoruz bilginiz olsun. 5000 TL'ye çekerim.
Biraz da yapacağınız iş ile ilgili detay verebilirseniz iyi olabilir.
Hocam kurgu yapmak icin lazim kisa filmler veya belgesel tadinda seyler genelde kisa ama bazen 35-40 dakikalik isler adobe premiere ile. aman aman performansa gerek yok hocam dedigim gibi beni kurtarsin şimdilik yeter ve 5 bin bandinin altinda olursa guzel olur :)

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,945
Hocam kurgu yapmak icin lazim kisa filmler veya belgesel tadinda seyler genelde kisa ama bazen 35-40 dakikalik isler adobe premiere ile. aman aman performansa gerek yok hocam dedigim gibi beni kurtarsin şimdilik yeter ve 5 bin bandinin altinda olursa guzel olur :)

4K çözünürlüğe çıkmayacaksanız önerdiğim sistemler işinizi görür;

Bu sisteme bir de göz atın bakalım; daha da düşürelim derseniz ona göre bir şeyler yaparız.

sanko86 Çevrimdışı

sanko86 

Süper Üye
28 Ocak 2020
1,377
38
Sanki fiyatlar sinerjide yüksek gibi sadece ana kartı inceledim fiyatı yüksek.

L Çevrimdışı

LynXMaSTeR 

Aktif Üye
16 Ocak 2020
145
Bu arada tüm parçaları tek bir satıcıdan almak zorunda değilsiniz, hangisi nerede ucuzsa oradan alın bence. Tabi güvenilir sitelerden almanızı tavsiye ederim.

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,945
Bu arada tüm parçaları tek bir satıcıdan almak zorunda değilsiniz, hangisi nerede ucuzsa oradan alın bence. Tabi güvenilir sitelerden almanızı tavsiye ederim.

Ben de başlangıçta öyle önerdim fakat Maksut bey bir firmaya toplatmayı tercih etti.

Sanki fiyatlar sinerjide yüksek gibi sadece ana kartı inceledim fiyatı yüksek.

B450 Tomahawk bir zamanlar 650 civarına bile bulunabiliyordu.
Şu an Akakçe ve Cimri'ye baktım yakın fiyatlar görünüyor orada. 700 600 civarı satan yok.

sanko86 Çevrimdışı

sanko86 

Süper Üye
28 Ocak 2020
1,377
38
Ben de başlangıçta öyle önerdim fakat Maksut bey bir firmaya toplatmayı tercih etti.

Bir firmaya toplatmak ileride garanti anlamında daha uygun olacaktır.Sorun yaşanması halinde karşımızda birini bulabilmek önemli.Fakat fiyatın uygun olduğu bir firma tercih edilmeli.

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,945

M Maksut bey işlemciyi XFR olmayan modeli ile değiştirince ekran kartını yükseltme fırsatı buldum.
XFR ne derseniz, soğutmaya bağlı otomatik hız aşırtma. Çok önemli değil, fazla hız yükselten bir özellik değil çünkü.
1660 Super 1 Click OC modelini ben aldım fakat fan sorunu çıktı, değişim için gönderdim. Cevap bekliyorum şu an.
Size gönderecekleri üründe de çıkar mı bilemem.

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,945
Bir firmaya toplatmak ileride garanti anlamında daha uygun olacaktır.Sorun yaşanması halinde karşımızda birini bulabilmek önemli.Fakat fiyatın uygun olduğu bir firma tercih edilmeli.

Fakat öyle bir firma yok maalesef (Bence). Her firmanın kendine göre stokları ve fiyat politikası var.
Hazır sistemlere yöneleyim deseniz ya tek kanal RAM kullanıyorlar, ya anakart aşırı düşük ya da PSU aşırı düşük.
Ki PSU'da ucuza kaçmayı da hiç tavsiye etmem. RTX 2060'ı 500 Watt Dark marka PSU'ya takmışlar mesela.
Ürünü test etmedim elbette ama o üründe ne kadar kalite ve mühendislik olabilir ki diye soruyor insan.
Keşke test etme imkanı olsa.

Geri
Üst Alt