3000-3500 TL Telefon Tavsiyesi (Sipariş Verildi)

Puzik Çevrimdışı

Puzik 

Süper Üye
9 Ara 2020
1,306
Realme XT şu an alınmaz. O dönem alınabilecek ürünlerden birisiydi.
Bir de o dönem şu anki gibi rakiplerle fiyat aralığı çok yoktu.

Ben aldıktan sonra mesela Realme 7 Pro çıkmıştı, keşke onu alsaymışım demiştim.
Ama iade vs uğraşmak istemedim açıkçası. Şu anda da stoklarda yok sanırım.

Şu an aynı bütçeye sahipseniz başka model tavsiye ederim.
Çünkü cihaz çıkalı 1 yıl oldu, daha yeni cihaz bakmakta yarar var.

Olumlu yanları kamerası, ses çıkışı, depolaması, belleği, tatmin edici performansı diyelim.
Super AMOLED ekranı karanlık modla kullanınca ciddi anlamda pilden tasarruf edebiliyorsunuz.
O yüzden mutlaka AMOLED ekranlı cihaz bakmalı. Yanık veya iz sorunu yaşamadım.
Annemde Redmi Note 8 var mesela, IPS LCD paneli var ama ekranda yanıklar oluşuyor maşallah.

Olumsuz yanlarından biri ara sıra wi-fi kopması yaşıyorum, servise göndermeyle veya satıcıya göndermeyle uğraşmadım açıkçası.
Belki sadece belirli bir partiye özgüdür. Arıza sadece bendedir belki.

Ben öyle telefonu sürekli oyun oynayarak , yoğun kullanan biri değilim tabi.

Yazılımında gördüğüm bazı eksiklikler ve hatalar var ama o kadar da dert etmiyorum açıkçası.
Rakiplerinin de çok ahım şahım yazılımı yok sonuçta. Ne Xiaomi'nin ne Samsung'un.
Sonuçta Android işletim sistemi, aynı fiyata bir rakibin fersah fersah fark atması mümkün değil.

Oppo güvenlik ve hata güncellemesi gönderiyor.
Sık sık değil tabi ki, büyük güncellemeler olarak gönderiyor.

Yakında Android 11 gelecek bakalım, Realme UI sürümü de 2'ye yükseltilecek sanırım, gelince göreceğiz neticeyi.
Xiaomi gibi yazılımı güncellendikçe hantallaşmıyor bence.
Görsellik kasmıyorlar çünkü. Hata giderme konusunda da hızlı davransalar tadından yenmez ama.
Gülü seven dikenine katlanıyor diyelim.

Cihaz ilk geldiğinde COLOR OS arayüzü ile gelmişti, sonra Realme UI'ye geçti.
COLOR OS'un daha az pil tükettiği ve daha stabil olduğunu söyleyenler vardı, ben o kadar irdelemedim açıkçası.

Bazen uykudayken pili fazla tükettiği oluyordu, o sorun da düzeldi sanırım.
Eskisi gibi karşılaşmadım o sorunla.

Bir de üründe aslında NFC var ama ülkemizde kapalı olarak getirtilmiş.
FM radyo açık olarak gelmiş, kulaklık takıp kullanabiliyorsunuz.

Telefonun yazılımında adım sayar mevcut, ben Mi Band 4 aldığım için bu işi ona yaptırıyorum.

Hızlı şarjı ve adaptörü oldukça iyi, tabi hızlı şarj bataryanın ömrünü kısaltan bir şey ama kısa sürede şarj edebiliyorsunuz.

5 Volta 4 Amper adaptör ile geliyor.
USB Type C ve 3.5 mm ses girişi mevcut.

Kendi hoparlörünün ses çıkışı iyi ve doygun bir ses profili mevcut.
Bas ve mid ağırlıklı bir ses çıkışı var.

Kulaklık çıkışı çok güçlü değil ama 16 ohm kulakiçi kulaklığı besliyor, bir tık daha yüksek ses verebilse beni daha fazla tatmin ederdi.
Telefonda Dolby Atmos yazılımı mevcut. Oradan çeşitli ses modlarına alabiliyorsunuz.
Yalnız Dolby Atmos'da ekolayzeri nedense çalıştıramadım açıkçası, belki Spotify kaynaklı bir uyumsuzluk olabilir.
Ses modları çalışıyor ama ekolayzer etki etmiyor mesela.

Mükemmel değil tabi ama işimi görüyor diyebilirim.
Biraz yoğun kullanıp hemen prize şarja koşmuyorum sonuçta.

Kutusundan silikon kılıf çıkmıştı ama ben Spigen'da kılıf görünce onu aldım ve kullanıyorum.

Bu cihazda wi-fi kopması sorunu dışında belirgin, rahatsız edici bir kronik sorun yaşamadım ben açıkçası.
O da bana gelen üretimdeki bir hatadan kaynaklı olabilir.
Şu dönemde telefonsuz kalmamak adına göndermiyorum telefonu.

Öncelikle kullanım senaryosu ve beklentilerinizi yazarsanız ona göre yardımcı olurum.

Aynı fiyata Oppo Reno 4 tavsiye edebilirim.

Beklentilerinizi vs yazdıktan sonra yine konuşuruz.
Detaylı güzel bilgiler için teşekkür ederim. Benim şahsi telefonum Iphone 8 Plus, bu şirket telefonu olacak. Mail,internet wifi,bluetooth bağlantısı rehber ,whatsapp yoğun kullanılacak. Sesli görüntülü konuşmalar çok olacak bu yüzden ön kamerası güzel bir model bakıyorum.Şuan GM8 var (görüntülü konuşma malesef yapılıyor,hatta map özelliği bile çok kötü) ama kabak tadı vermeye başladı. Bu yüzden iphone yanına bir android düşünüyorum. Daha önce Xiaomi Mi6 kullanmıştım çok memnun kaldım şuan annem kullanıyor. Bu yüzden Xiaomi'ye biraz sıcak bakıyorum ama diğer marka model önerilerinede açığım.

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,506
Detaylı güzel bilgiler için teşekkür ederim. Benim şahsi telefonum Iphone 8 Plus, bu şirket telefonu olacak. Mail,internet wifi,bluetooth bağlantısı rehber ,whatsapp yoğun kullanılacak. Sesli görüntülü konuşmalar çok olacak bu yüzden ön kamerası güzel bir model bakıyorum.Şuan GM8 var (görüntülü konuşma malesef yapılıyor,hatta map özelliği bile çok kötü) ama kabak tadı vermeye başladı. Bu yüzden iphone yanına bir android düşünüyorum. Daha önce Xiaomi Mi6 kullanmıştım çok memnun kaldım şuan annem kullanıyor. Bu yüzden Xiaomi'ye biraz sıcak bakıyorum ama diğer marka model önerilerinede açığım.
Hocam evde Xiaomi olarak Redmi Note 8 var, sizin dediğiniz cihazın 1 alt modeli.
Elimdeki 2 cihaz performans konusunda biraz birbirine denk olsa daha sağlıklı kıyaslamalar yapabilirim.

Madem iş için kullanılacak o zaman şunları tavsiye ederim

İşlemci Qualcomm olsun
Depolaması UFS olsun
RAM minimum 6 GB olsun
Ekranı Super Amoled olsun (batarya tüketimini ciddi oranda iyileştiriyor)
Bunun dışında cihazda mu-mimo 2x2 gibi wi-fi antenleri olursa da wi-fi iletişimi daha performanslı olur.
Yani sadece AC & 5 GHz desteklemesi yetmez.

Arkadaşımda da General Mobile vardı, tekrardan yazılım atmıştık GPS sorunu düzelmişti.
Ama General Mobile yazılım konusunda iyi bir firma değil onu anladım yani.

Biraz üşengeçlikten o dönem inceleme yazmamıştım açıkçası.
İş için kullanacaksanız eğer performans odaklı bir çözüm sizin için daha iyi olur.

Ben epey.com ve gsmarena'dan faydalanıyorum, siz de oradan bakabilirsiniz açıkçası.
Bütçe bu olunca bu konularda çok da bir şey diyemiyorum açıkçası.

Ama bence Oppo'nun yazılımı Xiaomi'nin yazılımından daha performanslı gibi.
Bir de Android Debug Bridge ile uygulamaları kaldırırsanız daha da verimli olur bence.

Xiaomi'de eski kalite ve performans yok onu belirteyim.
Malzeme kalitesi istiyorsanız Redmi'ye bakmamanız lazım en basiti.
Onun dışında UI güncellemeleri falan geliyor ama stabiliteyi bozuyorlar yani açıkçası.
Çok fazla model sürdükleri için eski yazılım kaliteleri yok anladığım kadarıyla.
Yani o bir zamanların övülen Xiaomi'leri artık yok.

Ki kamera yazılımında hala başarısız bir firma bence, Oppo'nun yazılımı bazı konularda daha iyi kamera konusunda.

Oppo alırsanız eğer cihazın malzeme kalitesi vs daha yüksek olacaktır, Realme de tıpkı Xiaomi'nin Redmi'si gibi ekonomik model çıkartma amacıyla oluşturulmuş bir alt markası.

Ben Spigen kılıf ile kullandığım için plastik kasa ile pek muhatap olmuyorum açıkçası, öyle ısınma gibi sorunlar da pek hissetmedim.
Oyun denemelerimde ısınma olmuştu, o da normal seviyedeydi.

Puzik Çevrimdışı

Puzik 

Süper Üye
9 Ara 2020
1,306
Hocam evde Xiaomi olarak Redmi Note 8 var, sizin dediğiniz cihazın 1 alt modeli.
Elimdeki 2 cihaz performans konusunda biraz birbirine denk olsa daha sağlıklı kıyaslamalar yapabilirim.

İşlemci Qualcomm olsun
Depolaması UFS olsun
RAM minimum 6 GB olsun
Bunun dışında cihazda mu-mimo 2x2 gibi wi-fi antenleri olursa da wi-fi iletişimi daha performanslı olur.

Arkadaşımda da General Mobile vardı, tekrardan yazılım atmıştık GPS sorunu düzelmişti.

İş için kullanacaksanız eğer performans odaklı bir çözüm sizin için daha iyi olur.

Ben epey.com ve gsmarena'dan faydalanıyorum, siz de oradan bakabilirsiniz açıkçası.

Bir de Android Debug Bridge ile uygulamaları kaldırırsanız daha da verimli olur bence.

Onun dışında UI güncellemeleri falan geliyor ama stabiliteyi bozuyorlar yani açıkçası.
Çok fazla model sürdükleri için eski yazılım kaliteleri yok anladığım kadarıyla.

Ki kamera yazılımında hala başarısız bir firma bence, Oppo'nun yazılımı bazı konularda daha iyi kamera konusunda.

Oppo alırsanız eğer cihazın malzeme kalitesi vs daha yüksek olacaktır, Realme de tıpkı Xiaomi'nin Redmi'si gibi ekonomik model çıkartma amacıyla oluşturulmuş bir alt markası.

Ben Spigen kılıf ile kullandığım için plastik kasa ile pek muhatap olmuyorum açıkçası, öyle ısınma gibi sorunlar da pek hissetmedim.
Çok teşekkürler bilgiler için. Oppro Reno 4'ü de takibime alıyorum. Telefon alırsam bu konuya görüşlerimi ve marka modeli yazarım.

Domestos Çevrimdışı

Domestos 

Süper Üye
3 Tem 2018
4,206
51

İşlemci Qualcomm olsun
Depolaması UFS olsun
RAM minimum 6 GB olsun

Arkadaşın övdüğü Xiaomi Mi serisi yani en üstü, yoksa Xiaomi her zaman aynı Xiaomi... İki telefonu kullanan arkadaşım kesinlikle realme alma demişti. Hak veriyorum çünkü realme de (sanırım) Oppo'nun Redmi'si.

Naçizane tavsiyem bütçe uyuyorsa One Plus olur. Fiziksel hasar almadığı sürece 3-4 yıl aynı stabilitede kullanırsınız.

Aragorn Çevrimdışı

Aragorn 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,892
48
Çok teşekkürler bilgiler için. Oppro Reno 4'ü de takibime alıyorum. Telefon alırsam bu konuya görüşlerimi ve marka modeli yazarım.
Bütçeniz tam ne kadar bilemedim ama büyük ve ağır gelmeyecekse ve bütçe yetiyorsa şu anda en mantıklı seçenek Samsung M51 olur, inceleyin derim.

Puzik Çevrimdışı

Puzik 

Süper Üye
9 Ara 2020
1,306
Bütçeniz tam ne kadar bilemedim ama büyük ve ağır gelmeyecekse ve bütçe yetiyorsa şu anda en mantıklı seçenek Samsung M51 olur, inceleyin derim.
Aslında maksimum 3500 olarak düşünüyorum. Dediğiniz modele baktım oda Oppo ile aynı fiyat skalasında. Kıyaslamalarada baktım sanırım kağıt üstünde 1-2 tık daha üstün. Kutu açılış ve kamera incelemelerinide izleyeceğim. Çok teşekkürler bunu da aldım listeye.

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,506
Hocam sizdeki batarya sevdası... :sirit
Cihaz 213 gram ağırlıkta.

Batarya ve kamera dışında bir artısını göremedim.

Arkadaşın övdüğü Xiaomi Mi serisi yani en üstü, yoksa Xiaomi her zaman aynı Xiaomi... İki telefonu kullanan arkadaşım kesinlikle realme alma demişti. Hak veriyorum çünkü realme de (sanırım) Oppo'nun Redmi'si.

Naçizane tavsiyem bütçe uyuyorsa One Plus olur. Fiziksel hasar almadığı sürece 3-4 yıl aynı stabilitede kullanırsınız.
3500'e sadece kayıtsız Oneplus bulunur.

Cihaz alınca yeni bir konu açıp görüşlerinizi aktarırsanız seviniriz.

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,506
bu aralıkta bende telefon bakıyorum hepsi birbirinin kopyası sanki :)
Orta seviye sayılabilecek cihazlar işte.
Üst seviyeye de çıkınca manzara aynı.

Apple dışındaki cihazlar kullan at tadında.
ROM ile sadece ömrü uzatılıyor ama ekosistem planlı eskitmeye fazlasıyla elverişli.
Apple'daki kalite kontrolü Google'da yok.

Apple'da öldürürken süründürüyor o ayrı konu. Bakmayın siz hala 6+ falan kullanıyorum diyenlere, o cihazların ömrü biteli seneler oldu.

Kısacası bu devirde tüm aygıtlar kullan-at mantığıyla üretiliyor.

Aragorn Çevrimdışı

Aragorn 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,892
48
Hocam sizdeki batarya sevdası... :sirit
Cihaz 213 gram ağırlıkta.

Batarya ve kamera dışında bir artısını göremedim.

3500'e sadece kayıtsız Oneplus bulunur.

Cihaz alınca yeni bir konu açıp görüşlerinizi aktarırsanız seviniriz.
Umut batarya ile ne alakası var işlemcisi 730 g, 8 gb ram var, 128 rom, süper amoled ekranı da var, kamerası da gayet yeterli zaten önerirken özellikle ağır ve büyük gelmezse diye belirttim. Soruyu soran arkadaş da yoğun kullanım yapacağım demiş işle ilgili, batarya da ekstrası olur.

Aragorn Çevrimdışı

Aragorn 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,892
48
Aslında maksimum 3500 olarak düşünüyorum. Dediğiniz modele baktım oda Oppo ile aynı fiyat skalasında. Kıyaslamalarada baktım sanırım kağıt üstünde 1-2 tık daha üstün. Kutu açılış ve kamera incelemelerinide izleyeceğim. Çok teşekkürler bunu da aldım listeye.
Ağır ve büyük olması dışında bir eksiği yok ve şu an sizin bütçenize samsung Türkiye garantili olarak mevcut.

Puzik Çevrimdışı

Puzik 

Süper Üye
9 Ara 2020
1,306
İki modelide ele alıp incelemek gerekiyor. Bir yandan zaten iş için kullanacağım Note 8 Pro neyime yetmiyor diye soruyorum kendi kendime :)

Geri
Üst Alt