3000-3500 TL Telefon Tavsiyesi (Sipariş Verildi)

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
Dostlar merhaba. Yeni telefon alma aşamasındayım. Hangi cihazı alsam kararsız kaldım.
3500 en fazla bütçem.
Kararsız kaldığım modeller;

Xiaomi Redmi Note 9S
Xiaomi Redmi Note 9 Pro
Xiaomi Mi Note 10 Lite
Samsung Galaxy M31
Realme XT

Samsung'a arayüzü nedeniyle mesafeliyim. Xiaomi'nin Redmi 9 modellerinde de kasma ve toz kaçma sorunu varmış sanırım.
Sorun giderildi mi bilmiyorum.

Bir de Redmi Note 9 Pro'nun malzeme kalitesinden de şüpheliyim. Gidip görme fırsatım olmadı.
Eski kalite yok diyorlar, doğru mu?

Oppo Realme XT özellik olarak güzel ama kalite ve yazılım nasıldır hiç bir fikrim yok markaya dair.

Sizce hangisini alayım? Önceliğim kamera ve performans (sistemin hızlı çalışması yani.)
Oyun oynamayacağım. Kamera, müzik dinleme ve internette gezinmek için kullanacağım.

20.09.2020 Güncelleme : Realme XT Siparişi verdim. Özelliklerini merak edenler için;

Son düzenleme:
Horizon707 Çevrimdışı

Horizon707 

Süper Üye
4 Eyl 2020
795
Mi 9T denk getirebilirsiniz öneririm Şubattan beri kullanıyorum çok memnunum. Maalesef arttırılabilir hafıza yok ama Mi Note 10 lite da da yok. Nedense bu cihazlara koymuyorlar.
Arka kameralar gayet iyi çoğu cihazın aksine sözde 3 kamera değil hepsi de bir işe yarıyor. Pil ömrü iyi listenizdeki cihazlardan biraz kötü olabilir. AMOLED Ekran mükemmel diyebilirim NotebookCheck incelemesinde detaylı ekran analizi mevcut. Ön kamera mekanizması gayet sağlam şu ana kadar sıkıntısını görmedim. Ekran altı parmak izi sensörü orta hızda ama algılama sorunu yok. Güncellemeleri zamanında gönderdiler şu ana kadar genel olarak memnunum. Eksileri hafıza kartı desteği ve güneş altında ekrana gömülü sensörlerin gölgelerinin gözükmesi olarak sıralanabilir.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Birde cihazda Hi-Fi DAC mevcut benim test edebileceğim kalitede kulaklığın olmadığı için onun hakkında yorum yapmam doğru olmaz.

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
Mi 9T denk getirebilirsiniz öneririm Şubattan beri kullanıyorum çok memnunum. Maalesef arttırılabilir hafıza yok ama Mi Note 10 lite da da yok. Nedense bu cihazlara koymuyorlar.
Arka kameralar gayet iyi çoğu cihazın aksine sözde 3 kamera değil hepsi de bir işe yarıyor. Pil ömrü iyi listenizdeki cihazlardan biraz kötü olabilir. AMOLED Ekran mükemmel diyebilirim NotebookCheck incelemesinde detaylı ekran analizi mevcut. Ön kamera mekanizması gayet sağlam şu ana kadar sıkıntısını görmedim. Ekran altı parmak izi sensörü orta hızda ama algılama sorunu yok. Güncellemeleri zamanında gönderdiler şu ana kadar genel olarak memnunum. Eksileri hafıza kartı desteği ve güneş altında ekrana gömülü sensörlerin gölgelerinin gözükmesi olarak sıralanabilir.

Birde cihazda Hi-Fi DAC mevcut benim test edebileceğim kalitede kulaklığın olmadığı için onun hakkında yorum yapmam doğru olmaz.

Mi9 T de aklımı çeliyor açıkçası.
AMOLED ekranı sırf batarya tasarrufu için istiyorum ama AMOLED ekranlı cihazlar bütçemi aşıyor genelde.
Telefonu tamamen karanlık arayüzde kullanıyorum çünkü.
Bu cihazda geçmişte çıktığı için biraz endişeliyim açıkçası, güncel bir cihaz almak istiyorum.

Aramızda Redmi Note 9 Pro alan birileri olsa güzel olurdu.

Horizon707 Çevrimdışı

Horizon707 

Süper Üye
4 Eyl 2020
795
Hocam performans olarak zaten yazdığınız cihazlardan bütün Xiaomiler üç aşşağı beş yukarı aynı hepsinin SOC si aynı jenerasyon. Mi 9T performans olarak Resmi Note 9 Pro dan daha iyi bile olabilir ama büyük fark yoktur. AMOLED Ekran karanlık modda kullanacaksanız güzel olur zira Note 9 Pro IPS birde Mi 9T nin ekranı cidden kaliteli bir panel renk doğruluğu olsun parlaklık olsun sağlam panel. Note 9 Pro bir alt klasmandaki cihaz tabi MicroSD desteği var bu tamamen kişisel olduğu için kararınızı etkileyebilir.

Screenshot_2020-09-19-20-13-36-912_com.android.settings.jpg
benim cihaza gelen son yazılım bu şekilde

M Çevrimdışı

m.menguc

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Bu listede bence Redmi Note 9 Pro daha iyi olur senin için. Eğer bütçeni 4-4.5 dolaylarına zorlayabilirsen Samsung Note 10 Lite'ı değerlendirebilirsin. Kalemi aktif olarak kullanırım dersen.

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
Bu listede bence Redmi Note 9 Pro daha iyi olur senin için. Eğer bütçeni 4-4.5 dolaylarına zorlayabilirsen Samsung Note 10 Lite'ı değerlendirebilirsin. Kalemi aktif olarak kullanırım dersen.

Bütçeyi maalesef zorlayamıyorum.
Mi Note 10 Lite aklımı çok çeliyor ama Micro SD olmaması da ileride epey uğraştırır beni diye düşünüyorum.

Horizon707 Çevrimdışı

Horizon707 

Süper Üye
4 Eyl 2020
795
Bütçeyi maalesef zorlayamıyorum.
Mi Note 10 Lite aklımı çok çeliyor ama Micro SD olmaması da ileride epey uğraştırır beni diye düşünüyorum.
Xiaomi bu orta seviye cihazlarını üst segmentte ayırmak için böyle yapıyor giriş seviyesi sayılan Redmi Note 9 a koyuyor ama nedense Mi serisinin alt modellerine koymuyor. Ben cihazın kalanının uğruna depolamaya göz yumdum biraz can sıkıcı olabiliyor ama Sandisk'in çift uçlu USB belleğinden aldım onla kullanıyorum çok büyük dosyalar taşımam gerekirse ona boşaltıyorum.

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
Bütçeyi biraz aşıyor ama listede bulunsun, normalde Samsung sevmem ama hem rami, hem pili hem de işlemci ile iyi bir model

Gördüm ama bütçemi aşıyor maalesef.
Bir de Samsung cihazlara eskisi kadar kolay yazılım atılamıyor sanırım. (Malum KNOX'dan dolayı sanırım.)
İleride destek kesildiğinde ROM atar devam ederim diye düşünüyorum.

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
Xiaomi bu orta seviye cihazlarını üst segmentte ayırmak için böyle yapıyor giriş seviyesi sayılan Redmi Note 9 a koyuyor ama nedense Mi serisinin alt modellerine koymuyor. Ben cihazın kalanının uğruna depolamaya göz yumdum biraz can sıkıcı olabiliyor ama Sandisk'in çift uçlu USB belleğinden aldım onla kullanıyorum çok büyük dosyalar taşımam gerekirse ona boşaltıyorum.

Açıkçası Mi 9T'nin kamera performansına baktım, GSM Arena üzerinden, Redmi Note 9 Pro'dan daha iyi geldi bana.
AMOLED ekranda fena aklım kaldı açıkçası.
Realme'nin cihazları hakkında bir bilginiz var mı?

Horizon707 Çevrimdışı

Horizon707 

Süper Üye
4 Eyl 2020
795
Gördüm ama bütçemi aşıyor maalesef.
Bir de Samsung cihazlara eskisi kadar kolay yazılım atılamıyor sanırım. (Malum KNOX'dan dolayı sanırım.)
İleride destek kesildiğinde ROM atar devam ederim diye düşünüyorum.
Hocam Samsung konusunda emin değilim ama Xiaomi ROM topluluğu şuan çok canlı Xiaomi EU gibi kaliteli MIUI çıkaran yerler var hiç olmazsa Lineage OS var her zaman önerdiğim. Bu arada son üç yıldır Xiaomi cihaz kullanıyorum yazılım işini ciddi geliştirdiler. Benim eski telefon Mi Note 3 idi 2017 çıkışlı telefona ilk 7 ay güncelleme gelmedi forumlarda sonsuz şikayetten sonra 2018 ortası gibi güncellemeleri daha düzenli çıkarmaya başladılar ve ciddi gelişme kaydettiler o cihazın Android Pie güncellemesi alarak bitti desteği ve 2 tam sürüm güncellediler Samsung ile hemen hemen aynı.

Açıkçası Mi 9T'nin kamera performansına baktım, GSM Arena üzerinden, Redmi Note 9 Pro'dan daha iyi geldi bana.
AMOLED ekranda fena aklım kaldı açıkçası.
Realme'nin cihazları hakkında bir bilginiz var mı?

Maalesef hiç kullanmadım hakkında bilgim yok.

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
Hocam Samsung konusunda emin değilim ama Xiaomi ROM topluluğu şuan çok canlı Xiaomi EU gibi kaliteli MIUI çıkaran yerler var hiç olmazsa Lineage OS var her zaman önerdiğim. Bu arada son üç yıldır Xiaomi cihaz kullanıyorum yazılım işini ciddi geliştirdiler. Benim eski telefon Mi Note 3 idi 2017 çıkışlı telefona ilk 7 ay güncelleme gelmedi forumlarda sonsuz şikayetten sonra 2018 ortası gibi güncellemeleri daha düzenli çıkarmaya başladılar ve ciddi gelişme kaydettiler o cihazın Android Pie güncellemesi alarak bitti desteği ve 2 tam sürüm güncellediler Samsung ile hemen hemen aynı.

Şu an ben de Huawei cihazımda Lineage kullanıyorum, oldukça sade & özelliksiz bir yazılım ama performansı işimi görüyor.
Xiaomi ve Qualcomm tercih etme nedenim de yazılım atabilme rahatlığıydı açıkçası.

Şu an Mi 9T ve Mi Note 10 Lite arasında kaldım açıkçası.
Sizce Xiaomi'nin bu lite modelleri alınır mı?
Tutumu nasıldır bu kırpılmış modeller için?

Horizon707 Çevrimdışı

Horizon707 

Süper Üye
4 Eyl 2020
795
Şu an ben de Huawei cihazımda Lineage kullanıyorum, oldukça sade & özelliksiz bir yazılım ama performansı işimi görüyor.
Xiaomi ve Qualcomm tercih etme nedenim de yazılım atabilme rahatlığıydı açıkçası.

Şu an Mi 9T ve Mi Note 10 Lite arasında kaldım açıkçası.
Sizce Xiaomi'nin bu lite modelleri alınır mı?
Tutumu nasıldır bu kırpılmış modeller için?
İkiside güzel cihazlar ben Xiaominin Lite modellerini beğeniyorum çünkü sadece model adını kullanarak cihaz satmaya çalışıyorlar (Huawei bey de keşke Lite modellerinde aynı stratejiyi uygulasa) mesela bu iki cihazda Pro versiyonları ile aynı kasaya sahip diğer çoğu özelliği ve ekranları aynı sadece SOC leri high end yerine midrange ve Mi Note 10 Lite ın kamerası kırpılmış. İkiside AMOLED ekranlı ve ekranları bir Samsung olmasada çok güzel ekranlar. Bence ikisininde NotebookCheck incelemelerine bakın orada bir ton veri var ona göre karar verin.

Çalışmıyorlar olacak yukarıda yanlış yazmışım bu arada.

Geri
Üst Alt