3000-3500 TL Telefon Tavsiyesi (Sipariş Verildi)

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
İkiside güzel cihazlar ben Xiaominin Lite modellerini beğeniyorum çünkü sadece model adını kullanarak cihaz satmaya çalışıyorlar (Huawei bey de keşke Lite modellerinde aynı stratejiyi uygulasa) mesela bu iki cihazda Pro versiyonları ile aynı kasaya sahip diğer çoğu özelliği ve ekranları aynı sadece SOC leri high end yerine midrange ve Mi Note 10 Lite ın kamerası kırpılmış. İkiside AMOLED ekranlı ve ekranları bir Samsung olmasada çok güzel ekranlar. Bence ikisininde NotebookCheck incelemelerine bakın orada bir ton veri var ona göre karar verin.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Çalışmıyorlar olacak yukarıda yanlış yazmışım bu arada.

Mi Note 10 Lite kafama yattı ama yakınlık sensörünün sorunun Xiaomi çözememiş sanırım.
Bir delilik yapıp Realme XT mi alsam ne yapsam?
Mi 9T'nin fiyatları da şişmiş yani şaka gibi. :alala :kiskis

Aragorn Çevrimdışı

Aragorn 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,892
47
Gördüm ama bütçemi aşıyor maalesef.
Bir de Samsung cihazlara eskisi kadar kolay yazılım atılamıyor sanırım. (Malum KNOX'dan dolayı sanırım.)
İleride destek kesildiğinde ROM atar devam ederim diye düşünüyorum.
Xiaomi ler donanım olarak çok iyi ama ben de onlara ısınamadım bir türlü, bir de Realme de 6 pro diye bir model var o sanki xt den daha iyi gibi ,ekran led lcd ama 90 hz ciddi gözle bir bak bence

Son düzenleme:
Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
Xiaomi ler donanım olarak çok iyi ama ben de onlara ısınamadım bir türlü, bir de Realme de 6 pro diye bir model var o sanki xt den daha iyi gibi ,ekran led lcd ama 90 hz ciddi gözle bir bak bence

Telefon ekranındaki Hz değeri beni ilgilendirmiyor açıkçası.
Oyun oynamayacağım çünkü.
Videolar en fazla 60 FPS, ne yapayım 90 Hertz'i? :kiskis

Mi Note 10 Lite'da yakınlık sensörü sorunu var, Redmi Note 9 Pro'da ise toz ve ana ekranda kasma sorunu.
Ne yapayım ben şimdi?
Bütçe var, telefon yok.
Allah belasını versin böyle işin. :kiskis

Horizon707 Çevrimdışı

Horizon707 

Süper Üye
4 Eyl 2020
795
Mi Note 10 Lite kafama yattı ama yakınlık sensörünün sorunun Xiaomi çözememiş sanırım.
Bir delilik yapıp Realme XT mi alsam ne yapsam?
Mi 9T'nin fiyatları da şişmiş yani şaka gibi. :alala :kiskis
Hocam yakınlık sensörü probleminden ne kast ettiniz benim cihazlarda pek bir sorum yaşamadım bu Mi 9T yi alacağım zaman Realme de bakmıştım ama cesaret edemedim hemde specleri iyi olmasına rağmen tam paket olarak çok iyi değildi. Mi 9T nin fiyatlarına bende şaştım 1 senelik cihaz 1000 TL zam gelmiş 6 ay önceye göre ancak piyasa bu durumda pek yapacak birşey yok Mi Note 10 lite güzel duruyor.

Aragorn Çevrimdışı

Aragorn 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,892
47
Telefon ekranındaki Hz değeri beni ilgilendirmiyor açıkçası.
Oyun oynamayacağım çünkü.
Videolar en fazla 60 FPS, ne yapayım 90 Hertz'i? :kiskis

Mi Note 10 Lite'da yakınlık sensörü sorunu var, Redmi Note 9 Pro'da ise toz ve ana ekranda kasma sorunu.
Ne yapayım ben şimdi?
Bütçe var, telefon yok.
Allah belasını versin böyle işin. :kiskis
90 hz dışında da güzel duruyor bence ama sen xiaomi ye inanmışsın gibi geliyor , birini seçeceksin mecbur

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
Hocam yakınlık sensörü probleminden ne kast ettiniz benim cihazlarda pek bir sorum yaşamadım bu Mi 9T yi alacağım zaman Realme de bakmıştım ama cesaret edemedim hemde specleri iyi olmasına rağmen tam paket olarak çok iyi değildi. Mi 9T nin fiyatlarına bende şaştım 1 senelik cihaz 1000 TL zam gelmiş 6 ay önceye göre ancak piyasa bu durumda pek yapacak birşey yok Mi Note 10 lite güzel duruyor.

Telefon görüşmesi yaparken ekranın kapanmasını sağlayan donanım hocam.
Giderildiğini söyleyen video var YouTube'da, Ağustos'ta çekilmiş, başarılı çalışmıyor gibi geldi;

Horizon707 Çevrimdışı

Horizon707 

Süper Üye
4 Eyl 2020
795
Telefon görüşmesi yaparken ekranın kapanmasını sağlayan donanım hocam.
Giderildiğini söyleyen video var YouTube'da, Ağustos'ta çekilmiş, başarılı çalışmıyor gibi geldi;

Bende baktım da XDA developers da yazılım sorunu diye tahmin etmişler ancak MIUI 12 güncellemesi ile bile hala problem varmış donanım hatası gibi o yüzden sıkıntıymış.

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
90 hz dışında da güzel duruyor bence ama sen xiaomi ye inanmışsın gibi geliyor , birini seçeceksin mecbur

Oppo'da da yazılım işleri Xiaomi kadar esnek değil gördüğüm kadarıyla.
Realme XT mesela, DH'ye baktım, konu 3 sayfayı geçmemiş.
Tabi bunda Xiaomi'nin hype'ının da payı vardır ama, bulaşsam mı bilemedim.
Realme XT fena kafama yatmıştı.

Xiaomi almak istiyorum ama al birini vur ötekini.
Ne Amoled ekran alabiliyorsun, ne CPU.
Ben güçlü CPU istiyorum, yoksa daha ucuz cihaz da alırım. :bilmiyom

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
Bende baktım da XDA developers da yazılım sorunu diye tahmin etmişler ancak MIUI 12 güncellemesi ile bile hala problem varmış donanım hatası gibi o yüzden sıkıntıymış.

İşte, güncelleme ile düzeltemedilerse muhtemelen ürün hatalı.
Yeni aldığım cihazı da teknisyene emanet edemem açıkçası.
Ülkemizdeki servislerin kalitesi ortada, adam telefonu onarırken çiziyor, ispat edemiyorsun ihale sana patlıyor.
Yeni aldığım telefonun servisten çizik dahi gelmesini istemem açıkçası.

İkinci el Apple mı alsam ne yapsam acaba? :kiskis
Iphone SE 2 bakayım dedim, o da bütçemi aşıyor.

Horizon707 Çevrimdışı

Horizon707 

Süper Üye
4 Eyl 2020
795
Hocam o zaman tek çare indirim falan kollamak yada şu ilk düşündüğünüz kayıtsız cihaz alıp IMEI atma.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

SE2 de çok güzel donanım ancak ekran küçük internet sayfaları okurken filan çok iyi oluyor büyük ekran çok fazla içerik sığıyor.

Aragorn Çevrimdışı

Aragorn 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,892
47
Oppo'da da yazılım işleri Xiaomi kadar esnek değil gördüğüm kadarıyla.
Realme XT mesela, DH'ye baktım, konu 3 sayfayı geçmemiş.
Tabi bunda Xiaomi'nin hype'ının da payı vardır ama, bulaşsam mı bilemedim.
Realme XT fena kafama yatmıştı.

Xiaomi almak istiyorum ama al birini vur ötekini.
Ne Amoled ekran alabiliyorsun, ne CPU.
Ben güçlü CPU istiyorum, yoksa daha ucuz cihaz da alırım. :bilmiyom
O zaman biraz bütçe esnet ya da kampanya bekle samsung m51 al amoled 730g 8gb ram 128 gb hafiza 7000 pil , yazılım da yüklenmesin ne olacak

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
O zaman biraz bütçe esnet ya da kampanya bekle samsung m51 al amoled 730g 8gb ram 128 gb hafiza 7000 pil , yazılım da yüklenmesin ne olacak

İleride arayüz şiştiğinde ROM ile devam etmek istiyorum olay bu.
Yoksa gereksizleri zaten ADB ile kaldırırm o sorun olmaz diye düşünüyorum.

M51 hem ağır hem de epey kalın batarya itibariyle.
Yani Samsung yapmış ama biraz ağır yapmış açıkçası. :kiskis

A71 güzel cihazdı aslında ama fiyatı almış başını gitmiş.
Samsung şu Exynos'u adam edebilse keşke.
Ülkemizdeki distribütörü de anlamıyorum açıkçası.:dry

Geri
Üst Alt