Reno 3 silindir motorlarda şöyle bir handikap var.3 silindirlerin yenilerini tecrübe etmedim ama 10 yaş civarı arabalarda araçtaki titreşim çok oluyor ve sesi de rahatsız edici derecede yüksek oluyor. 3 silindir yapısı gereği titreşimli çalışan bir motor diye biliyorum, titreşimi kesmek için balans mili de koyuyorlar ayrıyetten motora.
Bilindik kendini kanıtlamış bir motor reno 1.5 fiat 1.3 gibi bence daha mantıklı olabilir. Benzinli olarak hiç bilmiyorum.
Kaç model euro kaç oluyor senin motor? Yeni nesil 3 silindirliler dediğin gibiymiş ben de duydum, o yüzden modelini sorayım dedim.bende vw taigo 1.0 var motorun sesini dahi duymuyorum güç istiyorsan hızlanma falan iyi ama zaman zaman güç istiyorsun özellikle sollamalarda
2022-2023 110bgKaç model euro kaç oluyor senin motor? Yeni nesil 3 silindirliler dediğin gibiymiş ben de duydum, o yüzden modelini sorayım dedim.
Onno usta "alınmazcıların" ağzına ağzına vurmuş malum terlikle
Alınır...
Ne yazık ki artık kodum mu uçacak motorları yok. D2 kasa doblom vardı, basarsan gider, basmazsan sakin yürürdü. Kayın ve maun pederceezime de D3 kasalardan aldık, aynı hacim ama yüksek beygir (yersen).Ben almam aga alanda hayrını görsün. Benim bindiğim araba gaza koyduğumda gidecek...
Eee burası rampa, Iıı ben az yakarım diyen araba bana göre değil.
Bu yüzden sıfır araç almıyorumNe yazık ki artık kodum mu uçacak motorları yok. D2 kasa doblom vardı, basarsan gider, basmazsan sakin yürürdü. Kayın ve maun pederceezime de D3 kasalardan aldık, aynı hacim ama yüksek beygir (yersen).
Aradan baya bi zaman geçti, adamcağız benim araca geçip bi dokundu gaza, suratını görmek lazımdı. Gidiyo bu beyaaa dedikoca trakyalı...
Bi süre sonra serviste, aracı bize satan çocukla bu anıyı ve konuyu sohbetledik, bana dediği; euro normları ve emisyon derdi nedeni ile motorun yazılımla zaptedildiği, aynı şartlar altında bu d3 motorun bendeki d2 makinasını tokat manyağı edeceğini ve ne yazık ki her yeni nesilde bu euro, emisyon tantanaları nedeni ile atikliğin biraz daha kaybolacağından falan bahsetti. Doğru da demiş. Her yeni çıkan nesil biraz daha "sağırlaştırılıyor" yazılımla.
Rafinerin falan olacak ki şööyle 4-5 lt üstü bi atmosferik....![]()