teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
23,124
65
Arkadaşım arabasını satmış, beni aradı "alocum 3 silindirli bakıyorum" dedi,çünkü artık büyük boyutlu (!) araba kullanmak istemiyormuş,hem park yeri hem yakıt tasarrufu falan diye de konuştu.Ne dersiniz ?

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
21,501
Aklında marka model var mi.?
1 ay Opel Corsa 1.2L 3 silindirli kullandım performans beklentisi yoksa sadece ekonomi odaklı düşünüyorsa evet alınır.

Salih445 Çevrimdışı

Salih445 

Süper Üye
21 Mar 2021
859
3 silindirlerin yenilerini tecrübe etmedim ama 10 yaş civarı arabalarda araçtaki titreşim çok oluyor ve sesi de rahatsız edici derecede yüksek oluyor. 3 silindir yapısı gereği titreşimli çalışan bir motor diye biliyorum, titreşimi kesmek için balans mili de koyuyorlar ayrıyetten motora.

Bilindik kendini kanıtlamış bir motor reno 1.5 fiat 1.3 gibi bence daha mantıklı olabilir. Benzinli olarak hiç bilmiyorum.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
21,501
3 silindirlerin yenilerini tecrübe etmedim ama 10 yaş civarı arabalarda araçtaki titreşim çok oluyor ve sesi de rahatsız edici derecede yüksek oluyor. 3 silindir yapısı gereği titreşimli çalışan bir motor diye biliyorum, titreşimi kesmek için balans mili de koyuyorlar ayrıyetten motora.

Bilindik kendini kanıtlamış bir motor reno 1.5 fiat 1.3 gibi bence daha mantıklı olabilir. Benzinli olarak hiç bilmiyorum.
Reno 3 silindir motorlarda şöyle bir handikap var.
1.motor titreşimli
2. motor devir saatinde oynama yapıyor
3. hareketli motor kulağı nedeniyle motorun ileri-geri hareketi hissediliyor.

Geri
Üst Alt