albanez
Süper Üye
- 19 Mar 2018
- 3,383
albanez
yurt dışında mı yaşıyorsun ? yoksa her aldığın yurt dışı mı ?
sorma sebebim bütün forumda paylaştığın örnekler yabancı, bunları yurt dışından getirttirebiliyormusun? , ayrı vergi vs çıkıyor mu ?
kısa öz yazsan yeterli abi
evet uzun süre yaşadım sonra git-geller ile de br süre geçirdim ama bu bahseetiklerim veya aldıklarım ise burada yaşarken oldu/oluyor
>"Gümrük Vergisi" eskiden daha toleranslı idi! özellikle bu sene yaz ortasından itibaren işi sıkıya aldılar ve ortalama
Çin işi ürünler için %20 olan GV artık %40 olmuştur ve hemen her şeyi de o gümrüklü eşya sınıfına sokup vergi alıyorlar
>Avrupa işin de bildiğim eskiden %18 idi şimdi o da 40 a çıktımı bilemiyorum ve değişmediyse o zaman %18 olarak
kalıyor
>Ancak aldıklarımın(cihaz&kablo olarak) hepsi yurtdışın da alınmadır,TR de ya yok ya da çok pahalı o da bulunabilirse
hatta bilen bilir bir tane Alman satıcıya çok para kazandırmıştım geçmişte(Kathrein/Humax/TechniSat lar için)
>Yurtdışın dan artık uzun zamandır mal getirtiliyor,malum ÇİN liler dışın da ancak şimdiler de Çin işin de vergi %40 olunca
eskisi kadar mal gelemiyor,ya da çok ucuz yollu olanlar geliyor(özellikle "TV BOX" işin de) ben yine getirtiyorum pahalı da
olsa ve "maliyetine" veriyorum,zira ben bir BOX ı en fazla 6 ay kullanır ve şutlarım yeni model vs çıktığı için! bir kuruş
KAR yapmadım bugüne kadar hatta bazı BOX ları da zararına vermişimdir 50/100 kağıda bakmam gari
>USA/Canada gibi yerler ve özellikle UK den mal aldınmı korkma,kolya kolay sakat olmaz,ya da bana hiç olmadı!
ama Çin li ile işin sakat dır,bak iyi oku
1-AliExpress den banlıyım;heriflerle bir şekilde papaz oldum beni kısıtladılar 2 senedir! bu ara olay da ben "haklıydım"
2-Geekbuying;beni çok iyi tanırlar çünkü her BOX da bir şekilde sakat çıkınca,kısmı para iadesi alıyorum bu herifler den
geçen sene toplam $ 220 kağıt geri aldım,alayı çakal bunların yaw!
3-Gearbest;kısmen bunlar daha iyi ama onlardan da çok para iadesi aldım!
diğerlerini geçiyorum artık
uzun oluyor ama artık idare edin bende zira macera çok yaw
ve keşke herkes böyle hakkını arasa özellikle Çin işin de,zira hemen herşeyleri sakat adamların dolayısıyla yatın çamura