2 hdmı farkı

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
albanez albanez
yurt dışında mı yaşıyorsun ? yoksa her aldığın yurt dışı mı ?
sorma sebebim bütün forumda paylaştığın örnekler yabancı, bunları yurt dışından getirttirebiliyormusun? , ayrı vergi vs çıkıyor mu ?
kısa öz yazsan yeterli abi :):bye

evet uzun süre yaşadım sonra git-geller ile de br süre geçirdim ama bu bahseetiklerim veya aldıklarım ise burada yaşarken oldu/oluyor

>"Gümrük Vergisi" eskiden daha toleranslı idi! özellikle bu sene yaz ortasından itibaren işi sıkıya aldılar ve ortalama
Çin işi ürünler için %20 olan GV artık %40 olmuştur ve hemen her şeyi de o gümrüklü eşya sınıfına sokup vergi alıyorlar

>Avrupa işin de bildiğim eskiden %18 idi şimdi o da 40 a çıktımı bilemiyorum ve değişmediyse o zaman %18 olarak
kalıyor

>Ancak aldıklarımın(cihaz&kablo olarak) hepsi yurtdışın da alınmadır,TR de ya yok ya da çok pahalı o da bulunabilirse:hmm
hatta bilen bilir bir tane Alman satıcıya çok para kazandırmıştım geçmişte(Kathrein/Humax/TechniSat lar için:kiskis)

>Yurtdışın dan artık uzun zamandır mal getirtiliyor,malum ÇİN liler dışın da ancak şimdiler de Çin işin de vergi %40 olunca
eskisi kadar mal gelemiyor,ya da çok ucuz yollu olanlar geliyor(özellikle "TV BOX" işin de) ben yine getirtiyorum pahalı da
olsa ve "maliyetine" veriyorum,zira ben bir BOX ı en fazla 6 ay kullanır ve şutlarım yeni model vs çıktığı için! bir kuruş
KAR yapmadım bugüne kadar hatta bazı BOX ları da zararına vermişimdir 50/100 kağıda bakmam gari

>USA/Canada gibi yerler ve özellikle UK den mal aldınmı korkma,kolya kolay sakat olmaz,ya da bana hiç olmadı!
ama Çin li ile işin sakat dır,bak iyi oku

1-AliExpress den banlıyım;heriflerle bir şekilde papaz oldum beni kısıtladılar 2 senedir! bu ara olay da ben "haklıydım"

2-Geekbuying;beni çok iyi tanırlar çünkü her BOX da bir şekilde sakat çıkınca,kısmı para iadesi alıyorum bu herifler den:clap
geçen sene toplam $ 220 kağıt geri aldım,alayı çakal bunların yaw!

3-Gearbest;kısmen bunlar daha iyi ama onlardan da çok para iadesi aldım!

diğerlerini geçiyorum artık

uzun oluyor ama artık idare edin bende zira macera çok yaw:clap

ve keşke herkes böyle hakkını arasa özellikle Çin işin de,zira hemen herşeyleri sakat adamların dolayısıyla yatın çamura

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
evet uzun süre yaşadım sonra git-geller ile de br süre geçirdim ama bu bahseetiklerim veya aldıklarım ise burada yaşarken oldu/oluyor

>"Gümrük Vergisi" eskiden daha toleranslı idi! özellikle bu sene yaz ortasından itibaren işi sıkıya aldılar ve ortalama
Çin işi ürünler için %20 olan GV artık %40 olmuştur ve hemen her şeyi de o gümrüklü eşya sınıfına sokup vergi alıyorlar

>Avrupa işin de bildiğim eskiden %18 idi şimdi o da 40 a çıktımı bilemiyorum ve değişmediyse o zaman %18 olarak
kalıyor

>Ancak aldıklarımın(cihaz&kablo olarak) hepsi yurtdışın da alınmadır,TR de ya yok ya da çok pahalı o da bulunabilirse:hmm
hatta bilen bilir bir tane Alman satıcıya çok para kazandırmıştım geçmişte(Kathrein/Humax/TechniSat lar için:kiskis)

>Yurtdışın dan artık uzun zamandır mal getirtiliyor,malum ÇİN liler dışın da ancak şimdiler de Çin işin de vergi %40 olunca
eskisi kadar mal gelemiyor,ya da çok ucuz yollu olanlar geliyor(özellikle "TV BOX" işin de) ben yine getirtiyorum pahalı da
olsa ve "maliyetine" veriyorum,zira ben bir BOX ı en fazla 6 ay kullanır ve şutlarım yeni model vs çıktığı için! bir kuruş
KAR yapmadım bugüne kadar hatta bazı BOX ları da zararına vermişimdir 50/100 kağıda bakmam gari

>USA/Canada gibi yerler ve özellikle UK den mal aldınmı korkma,kolya kolay sakat olmaz,ya da bana hiç olmadı!
ama Çin li ile işin sakat dır,bak iyi oku

1-AliExpress den banlıyım;heriflerle bir şekilde papaz oldum beni kısıtladılar 2 senedir! bu ara olay da ben "haklıydım"

2-Geekbuying;beni çok iyi tanırlar çünkü her BOX da bir şekilde sakat çıkınca,kısmı para iadesi alıyorum bu herifler den:clap
geçen sene toplam $ 220 kağıt geri aldım,alayı çakal bunların yaw!

3-Gearbest;kısmen bunlar daha iyi ama onlardan da çok para iadesi aldım!

diğerlerini geçiyorum artık

uzun oluyor ama artık idare edin bende zira macera çok yaw:clap

ve keşke herkes böyle hakkını arasa özellikle Çin işin de,zira hemen herşeyleri sakat adamların dolayısıyla yatın çamura
Yani site fark etmez yeterki Türkiye gönderimi olsun yurt dışından alınabiliyor diyorsun.
Peki abi kullandıklarını 2. El olarak mi satıyorsun?

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Evet aynen öyle sorunsuz geliyor,işim gümrük kısmı eski den olduğu gibi değil artık ve rahat
netice de "Avrupa Birliği" kurallarına göre bazı işler!

ANCAK unutulmasın ki,"PAY-PAL" sistemi artık 2 senedir TR de çalışmıyor!!!
ülen dünya da belki bir kaç özel ülke hariç örneğim Küba ve Kuzey Kore,PAY-PAL ın
yasaklandığı ülke yok ama TR de yasaklı şimdi!
$ 1000/2000 lık meblağlara göre en sağlam sistem buydu! zaten bunu kullanmak için eliniz de bir tane
malum USA bankalarının kredi kartı bulunacaktır,hepimizin Visa/Master v.s kartları da işe bunlardandır

Dolayısıyla satıcı firmanın normal Kredi Kart sistemin den ödeme yapmanız gerekiyor ki kimisi bunu
istemiyor veya sakat buluyor v.s kararı size kalıyor,ben bildiğim yerler den alıyorum,ayrıca öyle
binlerce dolar da harcamıyorum,belki 20/50 veya 150 dolar gibi işlemler oluyor ve firmaları da
bildiğim için sakat yok,olursa da(mal da)çamura yatıp heriflerle chat yaparak bir şekilde hallediyorum:sopa1

Benim kullanıp da sattıklarım son iki senedir hep Android li TV Box lardır! genel de $50 ile 150 arasında olanlar
tekrar yazıyorum KAR yok bende,az da olsa zarar oluyor çoğu kere de! zaten ürünü de kullanmış oluyorum
bazılarını bir kaç ay içinde en fazla da 6 için de şutlarım

şimdi sırada şunlar var
1-Minix den NEO U22-XS düzgün üretici,güvenirim,yazılımları da iyi sayılır!
2-Magicsee den N6 Plus bu da düzgün ama yazılımları çok iyi değil,beni tanırlar,şimdi bu Box ı alsam da adamlara
aldım desem,herifler de yaw bu adam yine ortaya çıktı diye sinir olurlar:haha geçen sene bunlarlardan da $ 40 kağıt
geri almıştım!

3-Ugoos dan AM6 Plus bunlar en düzgün üretici,sağlam ROM yapan harici adamları var! yani mal iyi ama pahalı ancak
yazılım konusu sıkıntısız(belki çok az olur ki zaten hangisin de yokki?)

Benim için ilk ve tek kriter "resim kalitesi" dir;gerisi hikaye dir!

Şu anda 5 aydır "X96 H" diye kimin ürettiği bile belli olmayan Box kullanıyorum,ancak resim kalitesi çok iyi(AMLogic ler den
daha iyidir!) yazılım filan yok tabiki,gittiği kadar gider,350 kağıtlık ve bana göre performansına göre beleş bir cihaz!
Not;Oyuncu lara yaramaz ama!!

A Çevrimdışı

ataseven 

Süper Üye
24 Tem 2017
1,975
evet 2 el satıyor albanez hocadan ben samsung bluray player aldım 2 yıldır harika çalışıyor.onun tavsiyesi ile tvbox aldım onu sıfır aldım çok kaliteli resim veriyor.

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
Evet aynen öyle sorunsuz geliyor,işim gümrük kısmı eski den olduğu gibi değil artık ve rahat
netice de "Avrupa Birliği" kurallarına göre bazı işler!

ANCAK unutulmasın ki,"PAY-PAL" sistemi artık 2 senedir TR de çalışmıyor!!!
ülen dünya da belki bir kaç özel ülke hariç örneğim Küba ve Kuzey Kore,PAY-PAL ın
yasaklandığı ülke yok ama TR de yasaklı şimdi!
$ 1000/2000 lık meblağlara göre en sağlam sistem buydu! zaten bunu kullanmak için eliniz de bir tane
malum USA bankalarının kredi kartı bulunacaktır,hepimizin Visa/Master v.s kartları da işe bunlardandır

Dolayısıyla satıcı firmanın normal Kredi Kart sistemin den ödeme yapmanız gerekiyor ki kimisi bunu
istemiyor veya sakat buluyor v.s kararı size kalıyor,ben bildiğim yerler den alıyorum,ayrıca öyle
binlerce dolar da harcamıyorum,belki 20/50 veya 150 dolar gibi işlemler oluyor ve firmaları da
bildiğim için sakat yok,olursa da(mal da)çamura yatıp heriflerle chat yaparak bir şekilde hallediyorum:sopa1

Benim kullanıp da sattıklarım son iki senedir hep Android li TV Box lardır! genel de $50 ile 150 arasında olanlar
tekrar yazıyorum KAR yok bende,az da olsa zarar oluyor çoğu kere de! zaten ürünü de kullanmış oluyorum
bazılarını bir kaç ay içinde en fazla da 6 için de şutlarım

şimdi sırada şunlar var
1-Minix den NEO U22-XS düzgün üretici,güvenirim,yazılımları da iyi sayılır!
2-Magicsee den N6 Plus bu da düzgün ama yazılımları çok iyi değil,beni tanırlar,şimdi bu Box ı alsam da adamlara
aldım desem,herifler de yaw bu adam yine ortaya çıktı diye sinir olurlar:haha geçen sene bunlarlardan da $ 40 kağıt
geri almıştım!

3-Ugoos dan AM6 Plus bunlar en düzgün üretici,sağlam ROM yapan harici adamları var! yani mal iyi ama pahalı ancak
yazılım konusu sıkıntısız(belki çok az olur ki zaten hangisin de yokki?)

Benim için ilk ve tek kriter "resim kalitesi" dir;gerisi hikaye dir!

Şu anda 5 aydır "X96 H" diye kimin ürettiği bile belli olmayan Box kullanıyorum,ancak resim kalitesi çok iyi(AMLogic ler den
daha iyidir!) yazılım filan yok tabiki,gittiği kadar gider,350 kağıtlık ve bana göre performansına göre beleş bir cihaz!
Not;Oyuncu lara yaramaz ama!!
Tamam abi sağol, hdmı konusunu da pek dagitmayalim. ?

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
örneğin bunu şunu çok beğeniyorum:hoba1>>>

Bu kablonun yanımda tv yi de veriyorlar sanırım albanez albanez hocam:haha1 950€?

metresi £ 791 kağıda HDMI kablo,alan varmı orasını bilemem gari!
bu "Wireworld" öyle manyak rakamlara hem de çok eskiden beri kablolar satıyor ki demekki "satıyor" adamlar
öyle olsa dükkanı çoktan kapatmışlardı:haha

++

HDMI konusuna dönersek,bir dolu yalan/yanlış bilgiler dolanıyor orada-burada!
bunu anlamak için,elinizdeki audio&video ve imdiler ileri audio dataları+ethernet v.s v.s derken Gb cinsinden
yüksek data taşıma özellikli kablo olması gerekiyor!

dolayısıyla eliniz de böyle data lar yoksa haybeye kaliteli+sertifikalı v.s kablo takmaya da gerek yoktur!
10 kağıtlık kablo da bu durum da işinizi görecektir:ok

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
evet 2 el satıyor albanez hocadan ben samsung bluray player aldım 2 yıldır harika çalışıyor.onun tavsiyesi ile tvbox aldım onu sıfır aldım çok kaliteli resim veriyor.

yaw sana sattığım hangisiydi acaba J7500 miydi?
Samsung un çıkardığı en iyi seri budur!

H Çevrimdışı

hkn40

Aktif Üye
1 Nis 2018
476
Herkese iyi akşamlar.. Hdmi kablo uzunluk farkı görüntü ve sesi etkiler mi..? .. Piyasalarda 6 -7 metre civarında Hdmi kablo bulunur mu yoksa bir elektronikçiye yaptırmak mı gerekir..? Amacım PC yi TV ye bağlamak..

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Herkese iyi akşamlar.. Hdmi kablo uzunluk farkı görüntü ve sesi etkiler mi..? .. Piyasalarda 6 -7 metre civarında Hdmi kablo bulunur mu yoksa bir elektronikçiye yaptırmak mı gerekir..? Amacım PC yi TV ye bağlamak..

8/10 metre den sonra etkiler ancak bu biraz da senin hangi cihazları bağlayacağına göre değişmektedir
örneğin PC(Desktop olduğunu düşünüyorum) normal bir 1.4 kablo yeter,ben de böyle bir kablo kullanıyorum
Desktop+Panel arasın da(7 metrelik) "Marka" filan da değildir!

Not;benim Desktop dan HDR+DV+DA ses veya çok ileri grafik uygulamaları v.s olmadığı için,1.4 yeterlidir
ancak senin Desktop nedir özellikle G.Card nasıl bir şey? ayrıca PC de yüksek config midir?

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
İkiside aynı bence ,uydu alıcısında sıkıntı yaşamazsın,bendeki kırmızılı olan ve 7 metre,çok da uygun fiyata almıştım(20TL),yazılımını değiştirdiğim uydu alıcısını deneme sırasında kullanıyorum ,tv yanına git-gel yapmamak için aldım,uzun zamandır kullanıyorum.
Tabii "bundan almalısın" demiyorum,sadece kullandığımı belirtmek için bu yazıyı karaladım :ok

hdmi2.jpg

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,960

Bence o kadar uzunlukta kablo kullanma derim.

Geri
Üst Alt