Sizce hangi versiyon daha iyi ?

• V0.51.5.0

Oy: 37 28.0%
  • V0.43.6.0

Oy: 5 3.8%
  • fabrika çıkış hali

Oy: 37 28.0%
  • V0.51.19.0

Oy: 17 12.9%
  • V0.51.22.0

Oy: 23 17.4%
  • V0.51.38.0

Oy: 13 9.8%

• Kullanılan toplam oy
    132
H Çevrimdışı

huseaz

Yeni Üye
23 Kas 2020
16
38
güncel 3 versiyonu da denedim ama çare olmadı :( modlama vs ile çözüm üretmem mümkün mü hocam buna sizce ? Hdmi arc ile soundbar bağlı, hdmi cec açık olmasına rağmen kumanda soundbar'ı açmıyor (ama mi box'u açıyor) hadi kendim açayım soundbarı diyorum bu seferde menüden zaten seçili olan ses çıkışı hdmi arc seçeneğini tekrar seçmedikçe ses gelmiyor.

defalarca denedim bazen soundbarı açtı şansa, mi box'u çıkarıp denedim çakışma mı oluyor diye o da işe yaramadı. 3 gün önce mb130 anakartlı tv ile hiç sorunsuz çalışıyordu bu sistem.

Aynı sorun bende de vardı 1 hafta öncesine kadar. Vestel 65u9500'e ev sinema sistemini arc ile bağladığımda ses almak için 40 takla atıyordum. (Pioneer vsx 921 ve sony str dh790 ile denedim). Sorun benim bilgisayarın display port çıkışından tv'ye yada sinema sistemine hdmi ile bağladığımda yaşanıyor. Kabloyu çıkarttığımda herşey normale dönüyor. Belki sizde de böyle bir durum olabilir.

O Çevrimdışı

ozaniskender

Aktif Üye
20 Eki 2020
62
30
Aynı sorun bende de vardı 1 hafta öncesine kadar. Vestel 65u9500'e ev sinema sistemini arc ile bağladığımda ses almak için 40 takla atıyordum. (Pioneer vsx 921 ve sony str dh790 ile denedim). Sorun benim bilgisayarın display port çıkışından tv'ye yada sinema sistemine hdmi ile bağladığımda yaşanıyor. Kabloyu çıkarttığımda herşey normale dönüyor. Belki sizde de böyle bir durum olabilir.
Normalde ps4 ve mi box s bağlıydı hocam test için hepsini çıkarıp sadece soundbar + tv yaptım fakat sorun çözülmedi.

bu anakartın hdmi hafızasında bir sorun var benim anladığım yazılımsal veya donanımsal. Ses çıkışı olarak hdmi arc seçili ve ses alabiliyorken tv kapatıp açtığımda hdmi arc seçili olmasına rağmen ses gelmiyor. Seçeneklerden farklı bi çıkış seçip tekrar hdmi arc seçince geliyor :) böyle garip bir durum. Hatta tv kumandası ilk 10 dk falan soundbarı görmezken, 10 dk sonra görmeye başlıyor. Görmeye başladığı zaman kaynaklarda hdmi 2 yerine bazen ses cihazı bazdn grundig gsb yazıyor :)

Ben sorunu optic bağlantı + akıllı kumanda alarak çözdüm ama hdmi ile ses aktaramamak üzücü tabi.

yorumunuz için teşekkürler

H Çevrimdışı

huseaz

Yeni Üye
23 Kas 2020
16
38
Normalde ps4 ve mi box s bağlıydı hocam test için hepsini çıkarıp sadece soundbar + tv yaptım fakat sorun çözülmedi.

bu anakartın hdmi hafızasında bir sorun var benim anladığım yazılımsal veya donanımsal. Ses çıkışı olarak hdmi arc seçili ve ses alabiliyorken tv kapatıp açtığımda hdmi arc seçili olmasına rağmen ses gelmiyor. Seçeneklerden farklı bi çıkış seçip tekrar hdmi arc seçince geliyor :) böyle garip bir durum. Hatta tv kumandası ilk 10 dk falan soundbarı görmezken, 10 dk sonra görmeye başlıyor. Görmeye başladığı zaman kaynaklarda hdmi 2 yerine bazen ses cihazı bazdn grundig gsb yazıyor :)

Ben sorunu optic bağlantı + akıllı kumanda alarak çözdüm ama hdmi ile ses aktaramamak üzücü tabi.

yorumunuz için teşekkürler

Bütün hdmi bağlantıları söküp fabrika ayaralarına dönmeyi denediniz mi? Ayarlara döndükten sonra sadece soundbar'ı bağlayıp tekrar deneyince düzeliyordu bende. Tabi düzeldi deyip pc'yi bağladığımda eski haline dönüyordu olay. Belki işinize yarar.
Bu arada bu olay diğer markalarda da var. Sebebini bilmiyorum ama amazon fire stick yada bazı android box'lar aynı anda bağlandığında bu sorunu yaşayanlar var.

edit: lg forumunda da aynı sorunu yaşayanlar var.

A Çevrimiçi

atakan05

Aktif Üye
7 Kas 2019
196
50
mb230 güncel V0.51.22.0 yazılımları yakında forumumuzda
yakında derken hocamVESTEL 58 u9500de anakartı 230 işimize yararmı benim sorunum eski yazılımda ses var yeni yazılımda ses yok görüntü var harici uydu taktığımda busıkıntı oluyor vestel servisi geldi eski yazılım yüklediğinde sorun gideriliyor yeni yazılımda niye düzelmiyor eski yazılım V.0.51.19.0 DÜZELİYOR YENİ YAZILIMİNDİRİLİNCE SES GELMİYOR SESİ MENÜDEN KUMUNDAYLA AYARLIYORUZ NEYAPMAMIZ LAZIM BU KONUDA YARDIMINIZA İHTİYACIMIZ VAR

Moderatör tarafında düzenlendi:
F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
yakında derken hocamVESTEL 58 u9500de anakartı 230 işimize yararmı benim sorunum eski yazılımda ses var yeni yazılımda ses yok görüntü var harici uydu taktığımda busıkıntı oluyor vestel servisi geldi eski yazılım yüklediğinde sorun gideriliyor yeni yazılımda niye düzelmiyor eski yazılım V.0.51.19.0 DÜZELİYOR YENİ YAZILIMİNDİRİLİNCE SES GELMİYOR SESİ MENÜDEN KUMUNDAYLA AYARLIYORUZ NEYAPMAMIZ LAZIM BU KONUDA YARDIMINIZA İHTİYACIMIZ VAR
arızaınızı pek anlayamadım, şu anda 58u9500 tv var, .51.19 yazılımında sorun yok
daha güncelde ses yok görüntü var
Sesi kumanda ile menüden alıyoruz bu kısmı anlamadım

A Çevrimiçi

atakan05

Aktif Üye
7 Kas 2019
196
50
arızaınızı pek anlayamadım, şu anda 58u9500 tv var, .51.19 yazılımında sorun yok
daha güncelde ses yok görüntü var
Sesi kumanda ile menüden alıyoruz bu kısmı anlamadım
USTAM harici uydu cihazı takılı fakat ses yok görüntü var yeni yazılımda düzelmiyor eski yazılıma dönünce ses sıkıntı olmuyor neden yeni yazılımda sorun oluyor

G Çevrimdışı

gokhanknc1

Yeni Üye
17 Haz 2020
23
34
Valla arkadaşlar gülüyor galiba bana ama anakarta güncelleme geldi deyince her seferinde açıp kontrol ediyorum. Telefon güncellemesi mantığıyla hareket ediyorum sanırım. Karta güncelleme geliyor ama o kartı kullanan tv ye gelmiyor. Buna alışmam lazım.

Geri
Üst Alt