Teşekkürler abi ??Cok basarili bir anlatim olmus tesekkürler emegin icin.Özellikle ses konusunda sony veya philips tv lerinde ki ses kalitesini dinledikten sonra, ki bunlar 5 6 senelik televizyonlar, vestel ürünü tv lerde ki ses cok kötü geliyor.Bu senin deneyimiminde de gözlendigi gibi vestelin dandik kalitede ses sistemi kullanmasindan kaynaklaniyor,bunu diger üyelerimiz kaliteli bir kulaklikla dinledigi zaman cok rahat farkedebilir.Vestel her nedense bu konuda tasarruf etmeyi kaliteye tercih ediyor.Cogu kullanicinin bu konuda tek alternetif soundbar almak maalesef..
Görüntü iyilestirmesine gelince; görüntü tek bir parametreye bagli olmasa da kullanilan anakart ve panel bu isin büyük bir kismindan sorumlu.Anakartiniz cok iyi olur ama paneliniz sorunludur istediginiz sonucu alamazsiniz.Videonda bahsettigin gibi bende mb230 anakart yerine mb130s taktim,görüntü anlaminda mb230 da ki renk doygunlugu problemi ortadan kalkti..
Sonuc olarak bu is olabilir mi düsüncesinde olan bütün üyeler icin cok iyi bir referans videosu olmus emegin icin tesekkürler tekrar..
kumanda evet hw profilden degisiyor ama tv ye kaydetmek icin yine kumandaya ihtiyac var, hatta kumanda uyumlu tv den alinan profili yükleyip hw profile müdahale etmeden de kumandayi degistirmek mümkün.Ayrica ayni yöntem ile smart menü iceriklerinide degistirebiliyoruz.mb130s e prime video bu sekilde eklendi..Vestel bize bu anlamda ciddi kolayliklar sagliyor Bu arada F fikoloji mb130s den aldigin profili mb130 a yüklediginde neler olabilir onuda deneyebilirsin..Eger denersen Prime video smart menüye eklenecek mi ilk siradaki soru bu olabilir..Gerci mb130 smart menü ,eski smart menülerden mb120 ve eskiler ile ayni..Tebrik ederim F fikoloji. Sonraki halinin servis menüsünü de ekleseydin güzel olurdu.
Detaylı izleyemedim ama, kumanda uymadıysa hwprofile'dan değiştirilebilir diye tahmin ediyorum. Açılış logosunu da değiştirirsen al sana Vestel.(Orijinalciyim) Toshiba yazılımı olduğu için Onkyo hoparlörlere uygun ses profilleri de ayarlı gelecektir. Valla güzel olmuş.
kumanda evet hw profilden degisiyor ama tv ye kaydetmek icin yine kumandaya ihtiyac var, hatta kumanda uyumlu tv den alinan profili yükleyip hw profile müdahale etmeden de kumandayi degistirmek mümkün.Ayrica ayni yöntem ile smart menü iceriklerinide degistirebiliyoruz.mb130s e prime video bu sekilde eklendi..Vestel bize bu anlamda ciddi kolayliklar sagliyor Bu arada F fikoloji mb130s den aldigin profili mb130 a yüklediginde neler olabilir onuda deneyebilirsin..Eger denersen Prime video smart menüye eklenecek mi ilk siradaki soru bu olabilir..Gerci mb130 smart menü ,eski smart menülerden mb120 ve eskiler ile ayni..
Mb130 u değerlendirip başka bir TV ye takip gönderdim
Kumanda konusu ve orijinalliğe gelince şu anda mevcut Vestel yazılımı kullanıyorum.
Değiştirdim yani.
Şu anki servis menüsü de aşağıda.
Bana kalırsa Toshiba tema ağır. Vestel temaya geçince farklılık hissediliyor. Daha hızlı...
eski plastik kasalarda delik vardır üstü örtülüdür. yani sorun yok.Vestel Core yazılımıyla geçiş yaptığın için hoparlör ve sub configleri bozulmamıştır. (EDID isimlerinde TSB yazısından belli oluyor) Açılış logosunu da hallettiysen sıkıntı yok. ?
Bu arada anakartın arka bağlantı çıkışlarına denk gelen plastik çerçeve, TV'nin arka kapağıyla bütünleşik mi yoksa söküp değiştirme ihtimali var mı? (HDMI sayısı farkı vs için)
eski plastik kasalarda delik vardır üstü örtülüdür. yani sorun yok.
vestel full yazılıma geçim
Benim toshiba yüklü mb130s e kumanda sorunu yüzünden vestel full yazilimi yükleyip calisir hale getirmistim.Bu sürümde smart menüde anakart destekledigi halde prime video yoktu fakat kumandadaki prime tusu ile uygulamayi acabiliyordum.Daha sonra forumdan prime videolu profil olarak kaydettigim regal 55R7560UA e ait bütün profilleri yükledigimde Prime video smart smart menüye eklendi,alintiladiginiz mesajda fiko ya sordugum konu sizin merak ettiginiz anakartin desteklemedigi bir anakarta bu profili yüklersek ne olurun cevabini simdilik fikonun kart elinde olmadigi icin bilemiyoruz.Ben bu isle ugrasan ,birazcik deneyim sahibi kisiler icin aslinda avantaj olarak görüyorum,ama deneyimi olmayanlar amann sakin deneme yapmasinlar diye not birakayim..PrimeVideo MB130s v5'e swprofile editleyerek gelmişti. Başka bir TVden profil dosyası yükleyerek de mi açılabiliyor, orayı tam anlayamadım? ? Yoksa PrimeVideo seçeneği hiç olmayan profile sahip bir TV'ye, PrimeVideo seçenekli profile sahip başka bir TV'ninkini atmak şeklinde mi yaptınız? Öyleyse dikkatli olmak lazım, çalışsa da başka sıkıntılara yol açabilir.
Bu konuda şöyle bir tecrübem var; TV'lerin zamanla güncellenen full yazılımlarındaki profil dosyaları, ilk versiyonlardan daha güncel gelebiliyor. Önceki sürümlerde olmayan seçenekler eklenmiş ve kapalı durumda olduğuna rastlamıştım.?
Evet LNB yanında bir hdmi deliği daha mevcut. Üsteki plastik yapışkanlı bir paça iç yüzeyden görebiliyorsun ? ben yan tarafı ise lehim makinesi ile ısıtarak delik açıyorum ?Senin için zaten sorun yok, onu sormuyorum. Olur da ben değiştirirsem o çerçevede fazladan HDMI için delik yeri hazır mıdır? ?
Yandaki girişler için plastik çerçeve ayrı, onu bir şekilde buluruz.