çok şükür çözdük sayılır . bundan sonra çekirdek fındık fıstık yazılım mı aman aman aman, ne güzel televizyonum varmış meğer
bu arada genel bir bilgi vereyim, tvnin yazılımını kendi isteğim ile değiştirdikten ve sorun yaşadıktan sonra vestel müşteri hizmetlerini aradım. telefon numarası kayıtlı olduğu için daha sonra bir problem olmaması adına başkasının tvsi olarak konuştum telefonun ucundaki temsilciyle. dedim ki ; arkadaşımda benimle aynı tvden aldı ama bu vesteldriver üzerinden güncelleme yapmış tvnin renkleri bozuldu yazılım desteğiniz var mı istediğimiz sürümü nasıl temin edeceğiz ? söyledikleri vesteldriver bizim sitemiz değil, yazılıma müdahale ettiğiniz için tvniz garanti kapsamında kalır, servis müdahale edersede, tamiri mümkün durumdaysa ücreti karşılığında yaparlar.
o yüzden tvsi yeni olan, yazılımda görüntüde problem yaşamayanlara boş yere macera aramamalarını tavsiye ederim, tv üzerinden yayınlanan güncellemede sorun olursa bile servise bu işlemi garanti kapsamında ücretsiz yaptırabilirsiniz ama benim gibi fantazi yapıp çalışan tvyi kurcalarsanız soğuk terler dökersiniz.
Gecmis olsun. Komik bir durum bence. Yazilim guncellemeyi veya yazilimi kendileri mi icat etmis? Firmware guncelleme yillardir bir cok cihazda mevcut. Kendilerinin bu denli yaklisimi cidden komedi gibi. Ornek vereyim, Lg ota uzerinden guncelleme cikartip tvsine guncelleme cikti yapalim mi diye uyari cikartirken diyor mu ki yok kardes sen guncelleme yapma servis yapsin ya da madem oyle bir sorununuz varsa yazilim guncellemre memunu niye normal menu altinda(yanlis hatirlamiyorsam)?