Aragorn
Süper Üye
- 25 Şub 2018
- 2,892
- 47
Valla yüzlerce mühendisi olan Vestelin çıkardığı talimatları ben buldum diyen birini ben tenzih edemem abi sadece bir öneride bulunabilirim, ustalara özel bir bölüm oluşturup bunu daha farklı bir üyelik profiline sokabiliriz böylece bu tip polemiklere fırsat kalmaz diye düşünüyorum. Şimdi Allah aşkına sen led değişimi için video çekiyorsun bunu 100 kişiden yarımı belki yapar, ben ve benim gibi bir çok arkadaş bunu bir ustanın ekmeğiyle oynamak değil daha çok emeğinin hakkını vermek gibi görüyoruz, dışarıdan kolay gelen işin ne kadar zor olduğunu gösteriyorsun insanlara, bunu bir anlasa o ustalar her şey daha güzel olacak hadi inşallah zamanla diyelim ?Kendime de kızdığım noktalar oluyor sevgili Özgür. Bazen ben de çığırından çıkarabiliyorum insanları ama şunu gözlemledim yaşamım boyunca kendimde.
Bana ilk atar giderle gelindiğinde bende kantarın topuzu kaçıyor o nedenle böyle oluyor.
Mutlaka onların haklı olduğu yerler de var lakin tarzları bize uymuyor. benim dünya görüşüme göre hakaret edenler mutlaka ama mutlaka tıkanan, altta kalan, sorulan soruya makul bir cevabı olmayan veya verilen örnekte haksız çıktığı belli olmasına karşın buna kılıf arayan insanlar oluyor.
Arızanotlarını tenzih ederek yazıyorum zira burada değil artık, genel anlamda daha önceki tartışmaları incelediğimde de hep aynı sonuca çıkıyorum o nedenle yazıyorum bu satırları.
Son cümlene sonuna kadar katılıyorum, iyilik kesinlikle bulaşıcı ve inan bana yıllar içerisinde şu yaptıklarımızdan ötürü en ufak bir maddi manevi kaybım olmadı, kazancım oldu ama kaybım olmadı inan.
İnanıyorum bu ustalarımız da bir gün bizi anlayacak. Asıl derdimizin mesleğe gönül vermiş, vergi mükellefi emektar ustalar değil çantacılar olduğunu anlayacaklar.
Bunu anlayan nice değerli ustalarımız tek tek bu mecraya gelmeye bu nedenle başlıyor zira içimizde kötülük yok. Bu nedenle her ilden ustalarla tanışmak burada kaynaşmak istiyoruz neden? O ilden bize danışan arkadaşlarımızı yönlendirebileceğimiz güvenilir adreslerimiz olsun diye.
Farklı forumlardaki yaklaşımlar da usta haklarını korumaya yönelik olsa da başarılı olunmadığı ortada. Eğer başarılı olunsaydı, hak hukuk gerçekten gözetilebilseydi ülkenin her yerinden bana bize forumlara binlerce usta şikayeti gelmezdi.
Şimdi bunlara karşı tek bir satır dahi yazmayan arkadaşlar işin kolayını bulmuş, varsa yoksa tüüü kaka tavsiyeforumu diyorlar.
Bunun yerine çok farklı yollar bulunabilir bence. Kavga dövüş ile bu işlerin yürümeyeceği belli.