17 mb 82 mainbord önemli

E Çevrimdışı

elektrotek09

pasific
Aktif Üye
21 Ağu 2019
123
23
eyvallah ustam yardımın için sağol olumlu yada olumsuz sonucu paylaşacağım .
MB82 kontrol
cn32 pozisyonlu Besleme soketin 11 numaralı bacağında 12V olmalı
Q61 pozisyonlu Transistör ün ise 4 numaralı giriş bacağında ve 6 numaralı çıkış bacağında 12V olması gerek
C1420, C1425, C1426, C1427 SMD Kondansatörlerinde ise 12V olmalı
L36 pozisyonlu bobinde 3.3V,
U46 pozisyonlu Entegrenin (5V STBY IC) 6 numaralı bacağında 5V,
L34 bobinin bir bacağında ise 5V olmalı
U10 ve U12 pozisyonlu Flash IC’lerin 8 numaralı bacaklarından 3V geçmeli
1 numaralı ayakların da ise 3.3V olmalıdır. Eğer bunlar dışında bir gerilim
görünüyorsa Flash IC’ler arızalıdır.
C255’in bacağında ise 3.3V görülmelidir.
U14 Ana Entegre Arızası
Enerji yokken, Toprakla (Şase) C255 pozisyonlu IC tarafındaki bacak arasında Kısa
Devre kontrolü yapılmalıdır.
Kısa devre yoksa, bir bacağında 3.3V görülmelidir, 3.3V ve C255’te kısa
devre yoksa U14 arızalıdır.
Kısa devre varsa, C255’in bir bacağı sökülür, toprakla tekrar Main IC tarafında
kısa devre ölçümü yapılır, kısa devre devam ediyorsa, Ana IC arızalıdır.
U10 ve U12 SPI FLASH (MBOOT) Arızası
U10 ve U12 pozisyonlu Flash IC’lerin 8 numaralı bacağında 3.3V olmalı, 1 numaralı
ayağında ise 3.3V olmalıdır.Eğer 1 numaralı bacağında, 3.3V civarı haricinde gerilim varsa Flash
IC’ler arızalıdır.Genelde arızalı durumlarda, 1 numaralı bacağında 2.1V çıkar

pensamper Çevrimdışı

pensamper 

Mesut
Aktif Üye
10 Eyl 2019
62
33
MB82 kontrol
cn32 pozisyonlu Besleme soketin 11 numaralı bacağında 12V olmalı
Q61 pozisyonlu Transistör ün ise 4 numaralı giriş bacağında ve 6 numaralı çıkış bacağında 12V olması gerek
C1420, C1425, C1426, C1427 SMD Kondansatörlerinde ise 12V olmalı
L36 pozisyonlu bobinde 3.3V,
U46 pozisyonlu Entegrenin (5V STBY IC) 6 numaralı bacağında 5V,
L34 bobinin bir bacağında ise 5V olmalı
U10 ve U12 pozisyonlu Flash IC’lerin 8 numaralı bacaklarından 3V geçmeli
1 numaralı ayakların da ise 3.3V olmalıdır. Eğer bunlar dışında bir gerilim
görünüyorsa Flash IC’ler arızalıdır.
C255’in bacağında ise 3.3V görülmelidir.
U14 Ana Entegre Arızası
Enerji yokken, Toprakla (Şase) C255 pozisyonlu IC tarafındaki bacak arasında Kısa
Devre kontrolü yapılmalıdır.
Kısa devre yoksa, bir bacağında 3.3V görülmelidir, 3.3V ve C255’te kısa
devre yoksa U14 arızalıdır.
Kısa devre varsa, C255’in bir bacağı sökülür, toprakla tekrar Main IC tarafında
kısa devre ölçümü yapılır, kısa devre devam ediyorsa, Ana IC arızalıdır.
U10 ve U12 SPI FLASH (MBOOT) Arızası
U10 ve U12 pozisyonlu Flash IC’lerin 8 numaralı bacağında 3.3V olmalı, 1 numaralı
ayağında ise 3.3V olmalıdır.Eğer 1 numaralı bacağında, 3.3V civarı haricinde gerilim varsa Flash
IC’ler arızalıdır.Genelde arızalı durumlarda, 1 numaralı bacağında 2.1V çıkar
Ustam çok sağol yardımın için bu adımları bir bir yapıp tekrardan deniyeceğim.

E Çevrimdışı

elektrotek09

pasific
Aktif Üye
21 Ağu 2019
123
23
Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Ömer Genç arizanotlari size ait olduğunu iddaa ettiğiniz bilgiler malesef vestel teknik bülteninden alıntıdır. noktası noktasına virgülü virgülüne aynı. siz sitenizde kaynak belirttinizmi?
pdf dosyası ekledim
Usta bu yaptığın tam bir kaypaklık ve provokatörlük, sen şimdi ne demek istiyorsun değerli ustamıza?

Özür dile hemen.

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32
Usta bu yaptığın tam bir kaypaklık ve provokatörlük, sen şimdi ne demek istiyorsun değerli ustamıza?

Özür dile hemen.
yaw valla nelerle uğraşıyoruz konuyla alakası yok ama benim ocak mevsuzundan sonra mikser belası çıktı.Hatırlarsanız 50 gün önce eşim servise vermişti parçasını , diğer parçada bozulunca bugün merkeze göndermeden son defa servise gittik kaşla göz arasında servisteki dede düzenlediği servis formunu yırttı tabi fotokopiydi ? o gene sisteme girmeyi unutmuşlar.Sonra yaşıda olunca eşimde sinirlense de olayı büyütmedik ama suçlu bizmişik aramamışık.? bıktım artık kendini usta sanan , egolu ,tripli insanlardan.Bu konuda tuzu biberi oldu adam servis bültenini sahipleniyor ya bakalım daha neler duyacağız ?

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
usta insan noktasını virgülünü değiştirir birebir c/p yapmış . kendiside sitesinde kaynak belirtsin.

Hayır yani ben sürekli yazınca kaypak, Sinsi, Provokatör vs her şey oluyorum o nedenle kollarımı bağdaştırdım halen somut bir şey bekliyorum. Özür de diledim (Vestelden alıntı bilgiler için özür de diledik ya olsun bir büyüğümüzden özür dilemek dilimi aşındırmaz) verdiği Linkleri de sildim. Başka beklentileri var ise halledelim dargınlık kırgınlık olmasın :)

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
yaw valla nelerle uğraşıyoruz konuyla alakası yok ama benim ocak mevsuzundan sonra mikser belası çıktı.Hatırlarsanız 50 gün önce eşim servise vermişti parçasını , diğer parçada bozulunca bugün merkeze göndermeden son defa servise gittik kaşla göz arasında servisteki dede düzenlediği servis formunu yırttı tabi fotokopiydi ? o gene sisteme girmeyi unutmuşlar.Sonra yaşıda olunca eşimde sinirlense de olayı büyütmedik ama suçlu bizmişik aramamışık.? bıktım artık kendisi usta sanan , egolu ,tripli insanlardan.Bu konuda tuzu biberi oldu adam servis bültenini sahipleniyor ya bakalım daha neler duyacağız ?
Sevgili Mert;

ustamız özgün yorumlamıştır, eklemiştir, fazla geleniçıkarmıştır daha iyi hale getirmiştir vs saygım sonsuz ancak kaynak verdiği linkleri hatırlıyorum zira toplantı odasında da bunun görüşmesi olmuştu ve o zaman da yine aynı karar avarmıştık, Bilgilerin kaynağı TAMAMEN VESTEL MÜHENDİSLERİ. Bu durumda ne Arızanotlarının ne de diğer arkadaşın talepleri yerine getirilmedi elbette. Mevzunun üstünden de aylar yıllar geçmiş ama halen hakkımızda ''Emeğimi yayınladılar kaynak vermediler'' ithamları hoş olmuyor.

Biz burada bir forum isminden bahsetmekten mi korkacağız yahu? ''Bizde yok kardeşim, Arızanotlarında ... ustamız var o yardımcı olur'' demenin nesinden çekineceğiz biz?

Ben şimdi verdiği linkleri sildim kendisinden kıymetli değil ama yöntem de bu olmamalı yahu.

Bakış açılarımız farklı diye sürekli olarak tüü kaka olan taraf biz oluyoruz.

Biz açık mecrayız kardeşim, hayatımız boyunca da böyle olacağız, ücretli üyelik, gizli linkler, yazılım linklerinin altına reklam linkleri gizlemeler vs vs hiç birisi hiç bir zaman olmayacak bu forumda. Nokta.

Rahatsız olanlar için yapabileceğimiz bir şey yok ancak ortada yasadışı bir durum da yok. Yolumuza bu şekilde devam edeceğiz biz.

Sebebi işte senin yaşadığın durum ve durumlardan dolayı.

Yeter bu milletin iş bilmeyen insanlardan çektiği. (Senin dert çektiğin ustalardan bahsediyorum, bu da alınganlık nedeni olmasın şimdi)

Geri
Üst Alt