17 mb 82 mainbord önemli

E Çevrimdışı

elektrotek09

pasific
Aktif Üye
21 Ağu 2019
123
23
Standby yok ;
Öncelikle beslemenizden şaseye gitmesi gereken 5V ve 12Vu kontrol edin. Voltajlar varsa işlemcinin 1V5 beslemesini regüle eden (şase tipine göre değişir) U6 U57 veya U13’ü kontrol edin.

Voltaj yoksa 3V3 voltajını regüle eden (şase tipine göre değişir) U49 U63 veya U60’ı kontrol edin. Bu entegre(ler) 12V veya 5V beslemesini 3V3 beslemesine çevirir. Giriş voltajı olduğu halde çıkış voltajı yoksa ve çıkışta herhangibir kısa devre yoksa ilgili entegreyi değiştirin.

İşlemcinin 1V5 beslemesi ve şasenin 3V3 voltajı varsa U12 kodlu (25Q64) flash entegresi çökmüştür.

Eğer flash yazma cihazınız varsa flashı yeniden yazın (flash dosyasını yazılımlar bölümünden indirebilirsiniz). Flash yazma cihazınız yoksa entegreyi (yeni eski farketmez kodu aynı olsun yeter) değiştirin. Entegreyi değiştirdikten sonra standby sabit yanacaktır. Cihaz bu durumdayken yazılım yükleyin (core ve kurtarma yazılımını yazılımlar bölümünden indireblirsiniz). Yazılım yükledikten sonra cihaz normal bir şekilde çalışmaya başlayacaktır.
Bu şaseler için sunulan USB’den yüklenen yazılım dosyaları panel bilgilerini içermez. Eğer şase değişiminden sonra görüntü ters veya negatif ise eski şasenin U10 flashını yeni şaseye takın. Sorun devam ediyorsa yorum bölümünden iletişime geçin.
Standby devamlı yanıp sönüyor ;
Besleme ve regüle voltajlarında sorun yoksa yazılım atın. Yazılım almıyorsa U12’yi değiştirip tekrar deneyin. Flash entegrelerinin bacakları tam lehimlenmemiş de olabilir. U12’yi değiştirmenize rağmen sorun devam ediyorsa U10 pozisyon kodlu flashı da değiştirin. (25Q32 veya 25Q16 şaseye göre değişir). Eğer sıcak hava üflemesi kullanıyorsanız flashların bacaklarına bağlı dirençleri yerinden hareket ettirmiş olabilirsiniz, kontrol edin.

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Vestel tvlerin "service manuel"leri varmı elinde,varsa hangileri var acaba :) model olark sordum :ok

E Çevrimdışı

elektrotek09

pasific
Aktif Üye
21 Ağu 2019
123
23
peki ustam olur isterim arıza konularında yaz buraya yardımcı olurum her konuda görmediğim cihaz yok ama hiç birşey bilmiyorum

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Ben tamirle uğraşmıyorum artık,bir yandan elektronik bir yandan yazılımla uğraşmaktan gözlerim iyice bozuldu ,sadece eski gelenek olsa gerekki ,habire topluyorum ,hanım bana "eskici" der, ihtiyaç olursa buradan not düşerim,,forumdan ayrılana kadar şimdilik buralardayım ,sana kolaylıklar diliyorum :ok

E Çevrimdışı

elektrotek09

pasific
Aktif Üye
21 Ağu 2019
123
23
iyi geceler ustam geri dönüşüm cihazları topluyorsun güzel panel kırık vs vs bazı firmalar merkez servisler teşhir çizik cihazları teknosa büyük gros marketlerin depolarında mevcuttur çoğu yenidir geri dönüşüm adı altında ihale usulü satışa çıkar çok uyanıklarda ucuza kapatır istanbul birçok firma böyle çalışır isim vermeyeyim

pensamper Çevrimdışı

pensamper 

Mesut
Aktif Üye
10 Eyl 2019
62
33
peki ustam olur isterim arıza konularında yaz buraya yardımcı olurum her konuda görmediğim cihaz yok ama hiç birşey bilmiyorum
Selemın Akeykum

SEG 24" tv de SEG logo geliyor sonrada gidiyor ama arka aydınlatmalar yanmaya devam ediyor vede standby ışığıda sönüyor

Birçok yazılım denedim doğrudan dump olarak da yazdım sonuç aynı değişen durum yok arıza aynı şekilde devam etmektedir.

Bu durum hakkında yardımcı olurmusun.

model no:24SE5100 24″

25a64fv
25q32fv
anaakart 17mb82s

seri numarası 111677 23356279 3655
27707278

E Çevrimdışı

elektrotek09

pasific
Aktif Üye
21 Ağu 2019
123
23
Selemın Akeykum

SEG 24" tv de SEG logo geliyor sonrada gidiyor ama arka aydınlatmalar yanmaya devam ediyor vede standby ışığıda sönüyor

Birçok yazılım denedim doğrudan dump olarak da yazdım sonuç aynı değişen durum yok arıza aynı şekilde devam etmektedir.

Bu durum hakkında yardımcı olurmusun.

model no:24SE5100 24″

25a64fv
25q32fv
anaakart 17mb82s

seri numarası 111677 23356279 3655
27707278
mainbord üzerindeki voltajları yukarda belirttiğim üzere kontrol etmişsinizdir mutlaka yazılımlarlada düzelmiyorsa şayet lnb tuner var ise ıc sini iptal et sonuç değişmez ise scl sda hat üzeride işlemcide olabilir ddr ram da olabilir bu iki şık kalıyor bir şasede uğraştım vakit bulursam üzerindeki hatayı kesin çözerim mainboardı komple değiştirdinmi işlem tamam oluyor zaten. iki entegreyi değiştirip full yazılım at seri noya göre ben büyük olasılıkla ddr ram diyorum sonuç olarak mutlaka tam tespit olacak konuyla ilgili

pensamper Çevrimdışı

pensamper 

Mesut
Aktif Üye
10 Eyl 2019
62
33
mainbord üzerindeki voltajları yukarda belirttiğim üzere kontrol etmişsinizdir mutlaka yazılımlarlada düzelmiyorsa şayet lnb tuner var ise ıc sini iptal et sonuç değişmez ise scl sda hat üzeride işlemcide olabilir ddr ram da olabilir bu iki şık kalıyor bir şasede uğraştım vakit bulursam üzerindeki hatayı kesin çözerim mainboardı komple değiştirdinmi işlem tamam oluyor zaten. iki entegreyi değiştirip full yazılım at seri noya göre ben büyük olasılıkla ddr ram diyorum sonuç olarak mutlaka tam tespit olacak konuyla ilgili
Hocam voltajlar tamam yazılımda baya bir denedim hemde flashları değiştiripte denedim. ama tuner ıc sine bakmadım ilk olarak ona bakıcam oda olmazsa dediğnngibi ya cpu yada ram oluyor başkada birşey kalmıyor geriye:(

E Çevrimdışı

elektrotek09

pasific
Aktif Üye
21 Ağu 2019
123
23
Hocam voltajlar tamam yazılımda baya bir denedim hemde flashları değiştiripte denedim. ama tuner ıc sine bakmadım ilk olarak ona bakıcam oda olmazsa dediğnngibi ya cpu yada ram oluyor başkada birşey kalmıyor geriye:(
Birde 1.5 volt voltajı tammı ona bakarmısın önemli

Geri
Üst Alt