Çözüldü 14-15 bin TL bütçeli buzdolabı önerisi [Profilo BD3055IFVN alındı]

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
21,951
Arkadaş geçen hafta gidemedim bütçeyi biraz yükselteyim derken 2 model arasında kaldım bunlar hakkında bilginiz var mı?

Bosch KGN55VIF1N 16499 TL
ALTUS ALK 471 XI 14699 TL

enerji tüketimleri benzer ikisi de 304-310 arası tüketiyor bosch daha büyük ve 4 kw daha fazla harcıyor ama değer gibi geldi bana. Altusta dijital ekran var ben severim bu tarz şeyleri ama her şeyden önce kalite gelir.
Bosch kalitesini almak istiyorsanız
4 serisinde aradığınız kaliteyi bulamayabilirsiniz.
Bunun için 6 ve 8 serisine bakmanız gerekir.
6 serisinde kompresör kalorisi yüksek olduğu için 6 serisinin sorun çıkarma ihtimali çok düşük.

F Çevrimdışı

Falconpolat

Aktif Üye
13 Haz 2020
145
27
Bosch kalitesini almak istiyorsanız
4 serisinde aradığınız kaliteyi bulamayabilirsiniz.
Bunun için 6 ve 8 serisine bakmanız gerekir.
6 serisinde kompresör kalorisi yüksek olduğu için 6 serisinin sorun çıkarma ihtimali çok düşük.
Kötü oldu o zaman serie 6 ların fiyatı uzayda. Bunu eliyorum o halde.

Grundig GKND 5311 de takıldı gözüme.

Son düzenleme:
Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
21,951
Kötü oldu o zaman serie 6 ların fiyatı uzayda. Bunu eliyorum o halde.

Grundig GKND 5311 de takıldı gözüme.
Grundig de kullanılan kompresörden emin olmak gerekir. Arçelik grubunun ürettiği düşünüldüğünde aklıma şu konu gelir.

F Çevrimdışı

Falconpolat

Aktif Üye
13 Haz 2020
145
27
Buzdolabı motoru bozulmaz ya da borusu delinmez ise nerdeyse ömürlükdür. O yüzden mümkün olduğunca büyük hacimli seçmek de yarar var. İnox nedeniyle aynı modelde fiyatı birkaç Bin TL artmaktadır. En azından İnox yerine Gri rengi düşünebilirsiniz.

Buzdolabında önerim yerli ve servisi iyi olan markaları öneririm. Yani Arçelik ve Vestel üretim grubu. Ek garantiyi yani ücretli +4 yıllık garantiyi şiddetle yaptırmanızı öneriyorum.

Daewoo ve Regal Vestel üretimidir. Altus Arçelik üretimidir.

Sırasıyla ücreti artarak önerilerim aşağıdadır:

Altus 471 XI gözüme yattı 380 fazla yakıyor onu direkt eledim öbürleri ise pek kaliteli gelmedi. Yani fazla seçenek yok ortada.

F Çevrimdışı

Falconpolat

Aktif Üye
13 Haz 2020
145
27
Samsung seni çağırıyor :kiskis
ek garanti hizmeti satın alıp 7 yil arkana bile bakma ayrıca kompresörün 20 yıl garantisi var.
rt46k6000s8 hakkında doğru dürüst bilgi yok 471 XI için de. 471 daha hoş göründü gözüme ve Arçelik servis ağı daha geniş. Altus 20 kW kadar daha az yakıyor yıllık daha büyük hacimli. Kompresör hakkında da iyice emin olsam kararımı kesin vereceğim. Bu arada Samsung'un beyaz eşyaları için koca ankara da 3 tane servisi varmış.

F Çevrimdışı

Falconpolat

Aktif Üye
13 Haz 2020
145
27
Samsung'u son çare olarak belirledim umarım 471 iyidir, cevaplarınızı bekliyorum.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
21,951
Samsung'u son çare olarak belirledim umarım 471 iyidir, cevaplarınızı bekliyorum.
2 evimizde 3 adet samsung buzdolabımız var.
RS66A8100S9 , RT62K7040, RT59QBPN

Sadece RT59QBPN modelinde alt bölümü aşırı doldurma yapılırsa yiyeceklerde donma sorununa neden oluyor 10 yıllık makina alt bölümde damper termostat kullanılmış bunda etkisi olduğunu düşünüyorum. normal yüklemede problem olmuyor.
3 cihazında soğutması çok iyi, kompresörleri çok sessiz.

ben kullandığım ürünlerdeki memnuniyetimi ve varsa dezavantajını size söylüyorum son karar sizin.

F Çevrimdışı

Falconpolat

Aktif Üye
13 Haz 2020
145
27
2 evimizde 3 adet samsung buzdolabımız var.
RS66A8100S9 , RT62K7040, RT59QBPN

Sadece RT59QBPN modelinde alt bölümü aşırı doldurma yapılırsa yiyeceklerde donma sorununa neden oluyor 10 yıllık makina alt bölümde damper termostat kullanılmış bunda etkisi olduğunu düşünüyorum. normal yüklemede problem olmuyor.
3 cihazında soğutması çok iyi, kompresörleri çok sessiz.

ben kullandığım ürünlerdeki memnuniyetimi ve varsa dezavantajını size söylüyorum son karar sizin.
İyi de sizin ürünle benim ilgilendiğim ürün aynı değil. Keşke aynı olsa da içim biraz rahat etse.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
21,951
İyi de sizin ürünle benim ilgilendiğim ürün aynı değil. Keşke aynı olsa da içim biraz rahat etse.
sunu vurgu yapmak istemiştim 3 farklı model kullanıyorum ve hepsinde memnunum :ok
K serisi size yarı yolda bırakmaz ayrıca canlı olarak görün tasarımı hoşunuza giderse listenizde ekli dursun.

F Çevrimdışı

Falconpolat

Aktif Üye
13 Haz 2020
145
27
Adsiz6431aa070df5ffdd.png

Aklımdaki modelleri sıraladım. Kompresördeki soru işaretlerini bulduğumuz vakit oyunun kazananı oluyorum gibi :dinle

Geri
Üst Alt