Çözüldü 14-15 bin TL bütçeli buzdolabı önerisi [Profilo BD3055IFVN alındı]

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Hocam Arçelik beko'nunda giriş orta seviye dolaplarının motoru dandik diyorlar şimdi de. Anladığım kadarıyla onların kalitelilerine daha fazla para bastırmak gerekiyor.
Altus Grundig alt markaları alın hocam hepsi, Beko üretimi aynı kalitede beyaz eşya konusunda koç iyidir kaliteli üretim yapar.
Tabi şimdi Üretimde bütün markalarda kalite de düşüş oldu eskisi gibi sağlam üretmiyorlar.

Sadece marka olduğu için yüksek ücret ödemeyin.

S Çevrimdışı

SmilingArtichoke

Aktif Üye
25 Ağu 2021
131
Hocam Arçelik beko'nunda giriş orta seviye dolaplarının motoru dandik diyorlar şimdi de. Anladığım kadarıyla onların kalitelilerine daha fazla para bastırmak gerekiyor.

Buzdolabı motoru bozulmaz ya da borusu delinmez ise nerdeyse ömürlükdür. O yüzden mümkün olduğunca büyük hacimli seçmek de yarar var. İnox nedeniyle aynı modelde fiyatı birkaç Bin TL artmaktadır. En azından İnox yerine Gri rengi düşünebilirsiniz.

Buzdolabında önerim yerli ve servisi iyi olan markaları öneririm. Yani Arçelik ve Vestel üretim grubu. Ek garantiyi yani ücretli +4 yıllık garantiyi şiddetle yaptırmanızı öneriyorum.

Daewoo ve Regal Vestel üretimidir. Altus Arçelik üretimidir.

Sırasıyla ücreti artarak önerilerim aşağıdadır:

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,781
Ne yapmamı önerirsiniz? Bütçe artışı mı yoksa Samsung alıp yüksek yedek parça fiyatlarına katlanmak mı? Garanti süresi boyunca arıza yapınca yedek parçaya para ödememem lazım kimisi böyle bir şey yok diyor.
Samsung için konuşuyorum. Cuzzi ücret karşılığında garantisini uzatarsanız 7 yıl kafanız rahat eder.
ayrıca 20 yıl kompresör garantisi var.

Bir ihtimal defrost ısıtıcısı patlar o da çok para tutmaz.
Gövde, kondenser, evapta delinme ihtimali düşüktür ama her markada yaşanabilir.

7. yılında uğur derin dondurucunun gövdesinde gaz kaçağı oluştu. Garantiden değişim yapılmıştı.

Son düzenleme:
Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,781
Hele bir alayım kurban kesecem 3 aylık çile bitti diye.
Bulaşık makinası hariç tüm beyaz eşya ve elektronik grubum Samsung marka.
Çok memnunum.

Neden Bulaşık makinasını önermedim diyebilirsiniz. lanet olası tasarımları yüzünden.
kapak kilindinin dibine lcd ekranı koyuyolar kapağı açınca nem, buharın hepsi lcd hücum ediyor belirli süre sonra oksitlenme nedeniyle arızaya geçiyor.

düz yani lcd ekrani olmayan modelleri alınabilir.

O Çevrimdışı

Ocico 

Aktif Üye
24 Ağu 2021
159
Biz Arçelik aldığımızda normalde 3 yıllık garanti üzerine +4 yıl da ek garanti yaptırdık, o zaman ek garanti 400 lira civarında idi yanlış hatırlamıyorsam, şimdi 1500-2000 arası sanırım, bilemedim...

S Çevrimdışı

SmilingArtichoke

Aktif Üye
25 Ağu 2021
131
Bulaşık makinası hariç tüm beyaz eşya ve elektronik grubum Samsung marka.
Çok memnunum.

Neden Bulaşık makinasını önermedim diyebilirsiniz. lanet olası tasarımları yüzünden.
kapak kilindinin dibine lcd ekranı koyuyolar kapağı açınca nem, buharın hepsi lcd hücum ediyor belirli süre sonra oksitlenme nedeniyle arızaya geçiyor.

düz yani lcd ekrani olmayan modelleri alınabilir.
Samsung'u kendisi ve yedek parça fiyatlarının yüksektir.

Ayrıca yanlış hatırlamiyor isem bazı ürünlerinin modellerini ise daha ucuza alabileceğimiz Türk markalarının fabrikalarında yaptırdığını okumuştum(Bazı TV 'lerini Vestel ve Sunny'e; Ocak ve fırını Simfer'e yaptırması gibi). Aynı fabrikadan çıkmış daha ucuz ürünü tercih ederim.

Ama sizin aldıklarınızda sorun çıkmamasına sevindim. 🙂

Biz Arçelik aldığımızda normalde 3 yıllık garanti üzerine +4 yıl da ek garanti yaptırdık, o zaman ek garanti 400 lira civarında idi yanlış hatırlamıyorsam, şimdi 1500-2000 arası sanırım, bilemedim...
Haklısınız.

Screenshot_20230228-220317.png

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,781
Samsung'u kendisi ve yedek parça fiyatlarının yüksektir.

Ayrıca yanlış hatırlamiyor isem bazı ürünlerinin modellerini ise daha ucuza alabileceğimiz Türk markalarının fabrikalarında yaptırdığını okumuştum(Bazı TV 'lerini Vestel ve Sunny'e; Ocak ve fırını Simfer'e yaptırması gibi). Aynı fabrikadan çıkmış daha ucuz ürünü tercih ederim.

Ama sizin aldıklarınızda sorun çıkmamasına sevindim. 🙂

Haklısınız.

Screenshot_20230228-220317.png
+4 yıl için 2749tl fazla değil mi.

A Çevrimdışı

ataseven 

Süper Üye
24 Tem 2017
1,975
alıntı :Buzdolabı motoru bozulmaz ya da borusu delinmez ise nerdeyse ömürlükdür.
bir arkadaş böyle yazmış ama yanlış bilgi benim bosch buzdolabının kompresörü tahmini 2.5-3 yıl civarında bozuldu(garantide bitmişti).

F Çevrimdışı

Falconpolat

Aktif Üye
13 Haz 2020
145
26
Garanti uzatma bedeli yine iyiymiş ben kombiye 2 yıl için 1400 tl ödedim geçen ay. Altus'ta da garanti uzatma var değil mi? Önerilen modellerin kompresörü falan iyi mi?

Geri
Üst Alt