usb ile yüklenirmitiger f8 yukle
rs232 attım nasıl yapılcagını foruma
dün aksam rs232 ıle yazılım atmayı denedım rs232 com portu falan onayladı ama bır turlu yazılım yuklemeye baslamadı cıhazı fısten cekı denedım kumandayla acıp denedım olmadı sebeb ne olabılır
1- Rx Tx bağlantı kablosu farklı bağlanmış olabilirdün aksam rs232 ıle yazılım atmayı denedım rs232 com portu falan onayladı ama bır turlu yazılım yuklemeye baslamadı cıhazı fısten cekı denedım kumandayla acıp denedım olmadı sebeb ne olabılır
1- Rx Tx bağlantı kablosu farklı bağlanmış olabilir
2- Eğer uydu cihazındaki RS232 kulaklık soketi tipinde ise kullandığın 3.5luk kulaklık jakının boyu kısa veya uzun gelmiş olabilir
3- Flash programlama programın hatalı olabilir -o cihaza ait olmayabilir -
4- Diyelim 1,2 ve 3 nolu maddeler doğru yapılandırılmış , ozaman şunu dene bakalım:
4a - pc<--> receiver bağlantısını yap
4b - pden yükleme butonuna bastıktan sonra receiverin adaptörünü cihaza (veya prize) tak ,programlarken de sakın çıkartma flash bozulur
Sol en altta " ChipID" kutucuğunu belirttim,o kısmı cihazın işlemcisine göre seçmen gerekir,bunu öğrenmek için cihazı sök,işlemcinin üzerinden aliminyum soğutucuyu işlemciye zarar varmeden sök,üzerinde yazar işlemci tipi, veya programdaki "ChipID" kutucuğundaki işlemci tiplerini tek tek dene vede denerken en iyisi öncelikle ve bance "dump mode" kutucuğunu doldur ki sıkıntı olması durumunda cihaza yüklerken değil de dump alırken olmuş olur böylece cihaz eproma zarar gelmez.tsk ederım ılgın ıcın IC seçememişindir (Chip ID) demıssınız onu nasıl sececez yapacaz bılgı verebılırmısınız
kablo baglantısı bu sekılde yaptımZiyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.