Yerli Otomobil Görücüye Çıktı ( Anket İçerir )

Yerli Otomobili Beğendiniz Mi ?

• Evet Beğendim

• Hayır Beğenmedim

• Kararsızım

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
M Çevrimdışı

Mehmet123

Yasaklı Üye
12 Şub 2021
87
27
Rakamları farklı yazabilmek zor değil.
Sen şuna iktidar partiliyim desene. :hihi
Gerek Tüik gerek Dünyadan resmi verilerin olduğu rakamlarla konuşunca iktidar partili olunuyorsa işkembeden sallayan siz ne oluyorsunuz :)
Bu kadar hazımsız olmayın bakın iktidara sallayabileceğiniz bir sürü yer varken iftiraya sarılmanız yalnızca düştüğünüz çukurda daha da derine batmanıza neden olur
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Korona denilen şey aslında mevsimsel grip istatistiklerle oynuyorlar komplo bunlar bill gates bizi kısır yapacak diyen dayıdan zerre farkınız yok?

Hükümet engellesin o zaman elini tutan mı var
Hal sektörüyle içli dışlı değilim lakin akaryakıt sektörüne makine üreten bir firmamız var. Yüzlerce istasyon sahibi tanıyorum her türlü partiden vekil vs var. Bildiğim bir şey varsa o da bu işin partisi olmadan ortak şekilde paranın cebe indirildiğidir. Bu iş çözülmez çünkü her konuda ayrışan bu partiler ister Chp ister Hdp ister İP ister Ak parti farketmez konu akaryakıt hal vs olunca beraber yerler halk da iktidar gitse sorun çözülecek zanneder :)

Son düzenleme:
T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Gerek Tüik gerek Dünyadan resmi verilerin olduğu rakamlarla konuşunca iktidar partili olunuyorsa işkembeden sallayan siz ne oluyorsunuz :)
Bu kadar hazımsız olmayın bakın iktidara sallayabileceğiniz bir sürü yer varken iftiraya sarılmanız yalnızca düştüğünüz çukurda daha da derine batmanıza neden olur

Korona denilen şey aslında mevsimsel grip istatistiklerle oynuyorlar komplo bunlar bill gates bizi kısır yapacak diyen dayıdan zerre farkınız yok?
Mesele sen ben değil geleceğimiz çocuklarımız yarınlarımız parti seviciliği yapma çukurun dibinde duruyorsun farkında değilsin 18 yılda devletin nesi var yok sattılar işkembeden sallama 18 yılda hükümet tek fabrika açmadı neyin kafasını yaşıyorsun bizden aldığı vergiden başka geliri kalmadı hükümetin devlet oldu kiracı devletin malı fabrikası limanı kalmadı üretmezsen babadan atadan kalanı satarsan dolar euro döviz uçar fiyatlar katlanır bugün aldığını yarın alamazsın bunun faturasını halk öder sen ben dünya'ya at gözlüğü ile bakmayı bırak hiç komik değilsin Türkiye'nin geçmişine 2002 öncesi hükümetlere bak bakalım onlar üste koymuş az çok hepsi birşeyler yapmış ama hiçbiri devletin malını mülkünü onana buna satmamış kiralamamış ... yalansa buna yalan de kaç fabrika açtılar..sadece sattılar....

kaynak=

UĞUR ENÇ - SÖZCÜ - Türkiye'de cumhuriyet döneminin ilk yıllarında devlet yatırımlarına büyük önem vererek şeker, demir, kağıt, çay, fındık, elektrik, taş kömürü gibi üretim yapan büyük fabrikalar inşa edildi. 1990'lı yıllarda büyük bir özelleştirme rüzgarına kapılan Türkiye'de birçok kamu kuruluşu özelleştirmeden nasibini aldı.

AKP'nin hızlı özelleştirme politikaları sonucu şu an devlete ait ya da devletin ortak olduğu yalnız 71 kurum kaldı. 1995'te Türkiye'de kamu işletmelerinin sayısı 278'di. Özelleştirmelerle birlikte 2000'li yılların başında bu sayı 240'a, AKP döneminde ise devlete ait ya da devletin ortak olduğu yalnız 71 kurum kaldı.

1de0bcbd45c3dc0e_880x440.jpg
Haydar Akar

“SORUMLUSU AKP'DİR”

Konuyla ilgili Sözcü'ye açıklamalarda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi, önceki dönem KİT Komisyonu Üyesi Haydar Akar, ekonomik krizin temel nedeninin üretimden vazgeçip tüketime yönelmek olduğunu söyleyerek “Bunun en büyük sorumlusu AKP'dir” dedi. Haydar Akar açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “1980 yılında Türkiye'deki kamu iktisadi işletmelerinin sayısı 166'ydı. Bu rakam kimi şirketlerin bünyesinde kurulan yan işletmelerle birlikte arttı. 1995 yılında Türkiye'de kamuya ait işletmelerin sayısı 278'di. Türkiye Cumhuriyeti bu işletmelerin büyük bir bölümünden kâr elde ediyordu. Kâr getirmeyen işletmeler ise vatandaş için hizmet üretiyordu. Bu işletmelerle zaman içerisinde ilgilenen olmadı. İşletmelerde yer alan makineler eskidi, kadrolar şişti. Bu da işin bahanesi oldu. ‘Zarar ediyor' denilerek düğmeye bir bastılar, Türkiye'nin doğusundan batısına ne var ne yok sattılar.”

TELEKOM, HATALAR SİLSİLESİ

CHP Kocaeli milletvekili Akar, AKP döneminde özelleştirmede müthiş bir artış görüldüğünün altını çizerek, “Son olarak şeker fabrikalarının da satılmasıyla birlikte Türkiye'de kamuya ait işletme sayısı 71'e kadar düştü. Bu özelleştirmeleri öyle gözü kapalı ve kör bir anlayışla yaptılar ki bunun da son örneğini Türk Telekom'da gördük. Bir firma adeta Türkiye Cumhuriyeti'ni dolandırdı ve kaçtı.

Türkiye Cumhuriyeti bankalarından çektiği kredilerle, Türk Telekom mülklerini ipotekleyerek özelleştirme ihalesini kazanan firma, birkaç yıl boyunca vatandaştan para topladıktan sonra kredi borcunu ödemedi ve çekti gitti. AKP döneminde yapılan neredeyse bütün işler gibi bunun da ne kadar büyük birhatalar silsilesi ile yapıldığını gördük” şeklinde konuştu.

ekonomi-7.jpg

“SEKA satıldı, tuvalette kullanacak kağıt bulamıyoruz”

Satılan kurumların parlak dönemlerinde ihracat yaptıklarını ve ülke ekonomisine ciddi katkılar sunduklarını savunan Akar, sözlerini şöyle sürdürdü: “8 ilde üretim tesisi bulunan SEKA Kağıt Fabrikası, Japonya'ya bile kağıt ihraç ediyordu. Böylesi büyük bir üretim alanını hiçe sayan AKP yüzünden bugün ülkede döviz kuru her geçen gün yükseliyor. Çok derin bir yarayı yara bandıyla kapatmaya çalışıyorlar ancak ekonomi kangren olmuş durumda. Bunun yanında özelleştirmeler nedeniyle parayla satın alınacak ürün bile bulunamıyor. Yine SEKA satıldığı için gazete basacak, kitap yapacak, tuvalette kullanacak kağıt bulamıyoruz.”

İŞTE AKP’NİN SATTIKLARI

– Paşabahçe Cam Sanayi
– Ereğli Demir Çelik
– İskenderun Demir Çelik
– ASELSAN Hisseleri
– HAVELSAN Hisseleri
– ETi Holding
– PETKİM
– TÜPRAŞ
– BURSAGAZ
– ESGAZ
– EÜAŞ Ahlat Akarsu Sant.
– TEDAŞ Başkent Elektrik
– Ünye Çimento A.Ş.
– Türkiye Gübre Sanayi A.Ş.
– TEKEL Alkollü İçkiler A.Ş.
– İstanbul Sigara Fabrikası
– Kıbrıs Türk Tütün Ltd. Şti.
– Merinos Halı Markası
– Seydişehir Eti Alüminyum
– Mazıdağı Fosfat Tesisleri
– Hekimhan Demir Madeni
– Güney Ege Linyit İşletmesi
– Ayvalık Tuz İşletmesi
– Çankırı Kaya Tuzlası
– Et Balık Samsun Soğuk Hava
– Sümer Holding
– Yeşilova Halı, Yün, İplik
– Manisa Pamuklu Mensucat
– Beykoz Deri ve Kundura
– Manisa Et-Tavuk Kombinası
– Kütahya Şeker Fabrikası
– OYAKBANK
– T. Sınai Kalkınma Bankası
– Yapı Kredi Bankası
– Sabiha Gökçen Havaalanı
– SEKA
– THY-USAŞ Hisseleri
– Türk Telekom
– AyCell
– Araç Muayene İstasyonu
– Ray Sigorta A.Ş.
– Başak Sigorta A.Ş.
– İskenderun Limanı
– SÜTAŞ Malatya İşletmesi
– Ortadoğu Teknopark A.Ş.
– İstanbul İmar LTD. Şti.
– TCDD Mersin Limanı
– Büyük Efes Oteli
– SEKA'nın fabrika ve tesisleri
– Başkent Doğalgaz Dağıtım
– Koç Holding hisseleri
– THY- Lojmanları
– Trakya Cam ve Anadolu Cam
– KTHY hisseleri
– TOFAŞ hisseleri
– ÇELBOR
– TAKSAN
– Oymapınar Barajı
– Antalya Limanı
– GERKONSAN
– DİTAŞ
– TÜMOSAN
– Ortadoğu Teknopark a.ş.
– Sakarya Traktör İşletmesi
– HEKTAŞ A.Ş.
– Büyük Ankara Oteli
– Büyük Tarabya Oteli
– Kızılay Emek İşhanı
– Kuşadası Tatil Köyü
– İstanbul Hilton Oteli
– Çelik Palas Oteli
– Erciyes Sosyal Tesisleri,
– Ataköy Otelcilik A.Ş.
– Ataköy Marina
– Kuşadası Tatil Köyü
– Yeditepe Beynelmilel
– Otelcilik hiseleri
– OYAK İnşaat hisseleri
– MEYBUZ A.Ş.
– ARÇELİK hisseleri
– ASPİLSAN Askeri Pil San.
– TKİ'ye ait 79528 ve 73021no.lu maden ruhsatları
– Cam ve Çimento Sanayi
– Soda Sanayi ve Metal
– BUMAS
– ERYAĞ
– İstanbul İmar Ltd. Şti.
– SÜTAŞ hisseleri
– Tercan İşletmesi makineleri

GÜBRE SANAYİ İŞLETMELERİ

– Gemlik, Samsun, İstanbul ve Kütahya fabrikaları, İstanbul Satın Alma Müdürlüğü Binası, Şanlıurfa, Tekirdağ ve Fatsa depoları

TEKEL İŞLETMELERİ

– Alkollü İçk. Sanayi
– Adana, Tokat, Bitlis, Malatya, Samsun-Ballıca sigara fabrikaları, ambalaj fabrikası müdürlüğü
– Ankara Başmüdürlük Binası (İkiz Kuleler)
– Bodrum tesisleri ve taşınmazları
– Gemlik Suni İplik Müessesesi taşınmazları
– İnegöl Kibrit Fabrikası
– İstanbul Tütün Mamulleri
– Kastamonu Jüt İpliği Fabrikası makine ve teçhizatı
– TEKA
– Sigara San. İşletmesi'ne ait puro marka ve varlıklar
– İzmir Yaprak Tütün İşletmesi makine – teçhizatı

TUZ İŞLETMELERİ

– Çamaltı, Tuzluca Tuzlası, Yavşan Tuzlası, Kağızman Tuzlası,Kaldırım Tuzlası, Kayacık Tuzlası, Kristal Tuz Rafine, Sekili Tuzlası

SÜMER HOLDİNG

– Adıyaman, Bakırköy, Diyarbakır, Malatya, Sarıkamış
ve TÜMOSAN işletmesi
– Sarıkamış Ayakkabı İşletmesi
– Çanakkale Sentetik Deri İşletmesi
– Akdeniz İşletmesinin Makine ve teçhizatları
– Merinos İşlet. makine ve teçhizatları

ŞEKER FABRİKALARI

– Adapazarı Şeker Fabrikası
– Amasya Şeker Fabrikası
– Et ve Balık Üretim A.Ş.
– Mersin Soğuk Hava Depoları
– 11 Mağaza, 23 büro

SANTRALLER

– Akyazı, Anamur, Bayburt, Berdan, Besni, Bozkır , Bozüyük Bozyazı, Bünyan, Büyükkızoğlu, Cerrah, Çağ, Çamardı, Çemişgezek, Değirmendere, Derinçay, Dere, Dereköy, Derme, Durucasu, Engil, Erciş, Erkenek, Ermenek, Esendal, Finike, Girlevik, Göksu, Hendek, Hoşap, İvriz, Karaçay, Karaköy, Kayadibi, Kayaköy, Kernek, Kısık ve Kiti, Kovada I, Kovada II, Koyulhisar, Kuzuculu, Malazgirt, Otluca, Pınarbaşı, Sızır, Silifke, Sönmez, Suuçtu, Telek, Uludere, Visera (Işıklar) ile Zeyne akarsu santralleri.
– Hamitabat Elek. Üretim
– Çatalağzı Termik Santrali
– Kangal Termik Santrali
– Kemerköy Termik Santrali
– Kemerköy Liman Sahası
– Orhaneli Termik Santrali
– Seyitömer Termik Santrali
– Soma Termik Santrali
– Tunçbilek Termik Santrali
– Yatağan Termik Santrali
– Yeniköy Termik Santrali

ELEKTRİK DAĞITIM ŞİRKETLERİ

– Elektrik Üretim A.Ş. (EÜAŞ)
– Akdeniz Elektrik Dağıtım
– ARAS Elektrik Dağıtım
– Başkent Elektrik Dağıtım
– Boğaziçi Elektrik Dağıtım
– Çamlıbel Elektrik Dağıtım
– Çoruh Elektrik Dağıtım
– Dicle Elektrik Dağıtım
– Fırat Elektrik Dağıtım
– Gediz Elektrik Dağıtım
– İstanbul Anadolu Yakası
– Elektrik Dağıtım
– Meram Elektrik Dağıtım
– Osmangazi Elektrik Dağıtım
– Sakarya Elektrik Dağıtım
– Toroslar Elektrik Dağıtım
– Trakya Elektrik Dağıtım
– Uludağ Elektrik Dağıtım
– Vangölü Elektrik Dağıtım
– Yeşilırmak Elektrik Dağıtım

BANKALAR

– İş Bankası hisseleri
– Halk Bankası hisseleri

ETİ HOLDİNG

– Mazıdağ Fosfat, Divriği Demir Madeni, Alümina Madeni
– Bursa Linyitleri İşletmesi, ETİ Bakır, ETİ Elektro Metalurji, ETİ Gümüş, ETİ Krom, Çayeli Bakır İşletmeleri, Karadeniz Bakır İşletmesi, Samsun İşletmesi, Murgul işletmesi, Giresun'da 2 Maden ruhsatı Murgul Hidroelektrik Santrali Samsun'daki taşınmazlar
ve 1 maden ruhsatı.

TERSANE, LİMAN VE GEMİLER

– Taşucu Tersane Alanı Afyon, Aksu, Balıkesir, Kastamonu Akkuş, Çaycuma ve Karacasu işletmeleri
– Ankara Alım Satım Müdürlüğü binası, Ardanuç İşletmesi varlıkları, YİBİTAŞ Torba İşletmesi, İskenderun Limanı, Derince Limanı, Taşucu Limanı, İskenderun İSDEMİR Limanı, Ereğli ERDEMİR Limanı

TDİ İŞLETMELERİ

– Türkiye Denizcilik İşletmesi'ne (TDİ) ait 9 gemi, Çeşme Limanı, Trabzon Limanı, Deniz Nakliyatı T.A.Ş. 3 tanker, Dikili Limanı, Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı, Kuşadası Limanı, Ankara Feribotu, Samsun Feribotu, Karadeniz Gemisi
– Nakliyat İnşaat Turizm İhracat Pazarlama A.Ş., Salıpazarı Liman Sahası, Turan Emeksiz Yolcu Gemisi,Yakıt II Gemisi

KAPATILAN İŞLETMELER

– SSK Eczaneleri (Tasfiye Edildi) n Köy Hizmetleri (Tasfiye edildi) n REYTEK
Kamunun elinde kalan şirketler

Posta ve Telgraf Teşkilatı A.Ş. (PTT)
Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT)
Türksat Uydu Haberleşme Kablo TV ve İşletme A.Ş.
İstanbul Olimpiyat Oyunları Hazırlık ve Düzenleme Kurulu
Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu (TKİ)
TKİ Ege Linyitleri İşletmesi
TKİ Garp Linyitleri İşletmesi
TTK Amasra Taşkömürü İşletmesi
TTK Armutçuk İşletmesi
TTK Kozlu İşletmesi
TTK Üzülmez İşletmesi
TTK Karadon İşletmesi
Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ)
T. Elektrik Dağıtım A.Ş. (TEDAŞ)
Elektrik Üretim A.Ş. (EÜAŞ)
Türkiye Elektrik Ticaret ve Taahhüt A.Ş. (TETAŞ)
Yeniköy-Yatağan Elektrik Üretim ve Tic. A.Ş.
Kemerköy Elektrik Üretim ve Tic. A.Ş.
Soma Elektrik Üretim ve Ticaret. A.Ş.
T. Elektromekanik Sanayi Genel Müdürlüğü (TEMSAN)
Ankara Doğal Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş. (ADÜAŞ)
T.C. Devlet Demiryolları (TCDD)
Türkiye Vagon Sanayi A.Ş. (TÜVASAŞ)
Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayii A.Ş. (TÜLOMSAŞ)
Türkiye Demiryolu Makineleri Sanayii A.Ş. (TÜDEMSAŞ)
T. Elektrik Dağıtım A.Ş. (TEDAŞ)
Türkiye Denizcilik İşletmeleri A.Ş. (TDİ)
Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ)
Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü (KEGM)
Türkiye Petrolleri A.O. (TPAO)
Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. (BOTAŞ)
Türkiye Petrolleri Petrol Dağıtım A.Ş. (TPPD)
TÜBİTAK Marmara Teknokent A.Ş.
Toplu Konut İdaresi (TOKİ)
Vakıf İnşaat Restorasyon ve Ticaret A.Ş.
Çay İşletmeleri (ÇAY-KUR)
Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO)
Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ)
TTA Gayrimenkul A.Ş.
Doğusan Boru Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Tarım İşletmeleri (TİGEM)
Et ve Süt Kurumu (ESK)
Milli Piyango
Devlet Malzeme Ofisi (DMO)
T.C. Ziraat Bankası A.Ş.
Ziraat Yatırım Menkul Değerler A.Ş.
Ziraat Portföy Yönetimi A.Ş.
Ziraat Finansal Kiralama A.Ş.
Ziraat Sigorta A.Ş.
Ziraat Hayat ve Emeklilik A.Ş.
Ziraat Teknoloji A.Ş.
Ziraat Katılım Bankası A.Ş.53.
Türkiye Halk Bankası A.Ş.
Halk Sigorta A.Ş.
Halk Hayat ve Emeklilik A.Ş.
Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.
Halk Yatırım Menkul Değerler
Halk Finansal Kiralama A.Ş.
Halk Portföy Yönetimi A.Ş.
Halk Faktoring A.Ş.
Bileşim Alternatif Dağıtım Kanalları ve Ödeme Sistemleri A.Ş.
Türkiye İhracat Kredi Bankası
İller Bankası A.Ş. (İLBANK)
Türkiye Kalkınma Bankası A.Ş.
Tasfiye Halinde Kalkınma Yatırım Menkul Değerler A.Ş.
Arıcak Turizm ve Ticaret A.Ş.
Türkiye Emlak Bankası A.Ş.
Eti Maden İşletmeleri
Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKE)
T.H. Karadeniz Bakır İşletmeleri A.Ş.
Sümer Holding A.Ş.

– Devletin ortak olduğu ya da hisselerinin bir kısmını elinde tuttuuğu kurumları da gösteriyor.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Umut Barış Çevrimiçi

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,965
Aynen kanka tarım süper, maaşlar nasıl iyi mi?

Pitbull Çevrimdışı

Pitbull 

Süper Üye
6 Tem 2020
1,124
43
:alala Şimdi elektrikte 220 V~ düştüğü zaman cihazın çektiği amper yükselir ise düşük voltajda daha hızlı şarj olması lazım değil mi? Kafamda deli sorular?

bojack Çevrimdışı

bojack

Aktif Üye
10 Mar 2019
92
Arkadaş her forumda mı var bu aktrollerden ya anlamadım gitti. Utanmasa dünya lideriyiz diyecek. Yapacakları otomobil için önce %100 yerli ve milli dendi sonra pili oradan motoru şuradan ee gerisi bizde. O da kaporta. Hadi buna da tamam.
Bu otomobilin piyasası ne olacak? Kaç TL den satılacak? Normal bir vatandaş bunu alıp binebilecek mi? Ha yoksa ne anladım bu otomobilden.

A Çevrimdışı

Alperentoy

Süper Üye
12 Nis 2019
647
:alala Şimdi elektrikte 220 V~ düştüğü zaman cihazın çektiği amper yükselir ise düşük voltajda daha hızlı şarj olması lazım değil mi? Kafamda deli sorular?
Direkt elektrikliye geçmemelerinin altında bu sebep yatıyor. Şarj altyapısı henüz tam çözülmüş değil, sanırım global olarak üzerinde çalışılmaya devam ediliyor. Mevcut elektrik üretimi kaldıramadığı gibi gün içi talep olacak olan en fazla doldurmalar için elektriğin az tüketildiği gece saatlerinde mega akü guruplarına ucuz iken depolayıp gündüz kullanmayı çözmeye çalışıyorlar. Bu ayrıca yüksek amperde hızlı doldurmaya da en az kayıpla imkan sağlıyor olacak. Araç bataryaları çözüldü 30 dk. altında %80 şarj ve 500 km üzerinde seyahat imkanı sağlanmış durumda. Ama şarj için gereken elektriği verecek üretim nerede? Tabii bunu mevcut araçların % 10 u bile dönüşse şarj edecek enerjiyi bulamaz. Bir elektrikli oto 10 km gittiğinde 1kwh üzerinde elektriğe ihtiyaç duyuyor. Varın siz hesaplayın ülkenin ilave olarak kaç yeni kaynağa ihtiyaç duyacağını. Biraz zamana yayılacak bir dönüşüm olacak. Talebin çok olmaması için "karşılayamazlar" muhtemelen ederinden fazla parayı basana verecekler ilk önce malum günümüzün en lüks arabalarında sağlanabilen çok yüksek maliyetli sessizlik gibi muhteşem bir konfor sunuyor.
Gerekli enerji için tehlikesiz nükler enerjinin "mevcut yöntemlerin dışında" ekonomik olarak çözülmesi gerekiyor. Yapay güneş projesi bunun yol taşlarından biri. Avrupa da sorunu çözmek için farklı projeler üzerinde çalışıyor.

Puzik Çevrimdışı

Puzik 

Süper Üye
9 Ara 2020
1,305
Arkadaşlar kimseyi ikna etmeye çalışmayın lütfen. Herkes görüyor ve okuyordur ne kadar refahta olduğumuzu. Esnafımız keyfinden intihar ediyor! Dünyanın en ucuz meyve sebzesini cebimizdeki tomarla paradan ödüyoruz. Herşey güllük gülistan. Dünya 8.si olmak kolay değil.

Son düzenleme:
akrep2018 Çevrimdışı

akrep2018 

Süper Üye
16 Eyl 2018
1,273
63
Arkadaşlar ben köylü çocuğuyum,askere gidene köyde tarım ve hayvancılıkla ilgili aklınıza gelebilecek her türlü işi yaptım.Şu an 59 yaşındayım ve şehirde apartman dairesinde yaşamaktayım.Eğer tarım,hayvancılıkta çok iyiysek benim gibi köyde tarım ve hayvancılık yapabilecek milyonlarca insan niye köyde yaşamıyor da şehirde yaşamak zorunda kalıyor?Çünkü tarımı ve hayvancılığı bitirdiler.Detayları yazmaya kalkarsam çok uzun sürer.Çocukluğumda bizim köy 55-60 hane civarındaydı,şu an ancak 6-7 hane çiftçilik ve hayvancılık yaparak ,devamlı köyde yaşayan.

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Devletin işi ticarer yapmak değildir burası komünist bir ülke de değil. Yıllardır ticaretle uğraşan bir aileden geliyorum anne tarafımdan dedem samsun tekelin müdürüydü bildiğim bir şey varsa o da Devlet kurumu olan işletmelerde verim YOKTUR.
Yıllarca devlet fabrikaları birilerine peşkeş çekildi devlet milyonlarca lira zarar etti. Bugün bu hala devam ediyor.
Örneğin Fiskobirlik yıllarca fındığı üreticiden direk aldı. Ne oldu kalitesiz fındığı eksperin cebine 50tl sıkıştırıp sanki giresun kalite fındık gibi gösterip parayı cebe indirdiler.
Çaykur da hala devam ediyor. Rizelileri küstürmemek için Çaykuru özelleştirmiyorlar fakat ne oluyor bu yıl 400 Milyon TL zarar var hem de 1kg çaya 32 tl verilen, her akşam çay içilen bu ülkede zarar ediyor Çaykur.
Devlet patron değildir. Vatandaş devletin işçisi hiç değildir. Eskisi gibi devlet işçisi olup yan gelip yatma derdinde birileri.

Telekom konusuna katılıyorum. Telekom Ptt vb kritik stratejik kurumlar Özelleşmemeli buna katılıyorum. Fakat bunun haricinde özelleştirmeler sonuna kadar doğruydu.

Ayrıca Fabrika açmadı dediğiniz iktidar döneminde yani son 19 yılda Sanayinin GSYH ya yaptığı katkı 3 kat arttı. Toplam sanayi üretimi ise 4.5 kat artarken, Hizmet sektörü 13 kat büyüdü. Bu büyümede ekonomi kötü denilen ülkede 7 kat büyüyen Bankacılık sektörü önemli yer tutarken 2000 öncesi Bankacılık krizleri devri kapandı aksine Bankacılık sektörü kriz var denilen 2013-2021 döneminde karlılığına karlılık kattı.

2002 yılı Sanayinin Gysh ya katkısı 41 Milyar$,
2020 yılı Gsyh ya katkısı ise 108 Milyar$
Bakın $ cinsinden rakamlar yani kurdaki devasa artışı hesaba katarsak TL bazında muazzam bir büyüme söz konusu.

Tam olarak bu sayede 2002 de 21 Milyon olan istihdam 29 Milyona çıktı. Köyden kente ciddi göçlere, Sanayide insana duyulan ihtiyacın azalmasına makineleşmeye rağmen işsizlik bu sayede sınırlı kaldı.

Elinizde hiçbir veri olmadan muhalefetin ve onun medyasının yalanlarıyla işkembeden sallıyorsunuz. Rakamlar ortada gerileyen bir şey yok.
sen kitabı sol taraftan alacaksın bak orası doğru mahşerde sana soracaklar yanlışa doğru dedin doğruya yanlış dedin hesap senin hesabın ödersin hesabını ... inanıyorsan hesap vermekten korkmazsın Allah herkesin gönlüne göre versin Allaha emanet ol... benden bu kadar sen sonuna kadar haklısın..

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Kimin ahireti nasıl olur onu yalnızca Allah bilir. Değil güç hırsıyla birbiriyle çekişen siyasiler, bugüne kadar kendi çıkarım için bile yanlışa doğru demedim elhamdulillah.
Ahirette bu söylediğinizle utananlardan olacaksınız

La ilahe illallah

Konu hangi ara buralara geldi ya ?
konu yerli ve milli araba ama herşeyi ecnebi malı olan sen ben rüyamızda dahi alamayız o arabayı orayıda geçelim madem yerli milli arabamız olacak bari onu orta gelir hatta dar gelirli vatandaşını düşünerek üretki alalım binelim diyelim bu bizim arabamız yerli ve milli biz yaptık burda bu bile zenginler için ısmarlama ithal araç ile çıktılar troller heryerde ne desem anlamazdan geliyorlar cevap vermek dahi gerekmiyor aslında bunlara konu böyle dağılıyor :kiskis

Moderatör tarafında düzenlendi:
M Çevrimdışı

Mehmet123

Yasaklı Üye
12 Şub 2021
87
27
Arkadaşlar ben köylü çocuğuyum,askere gidene köyde tarım ve hayvancılıkla ilgili aklınıza gelebilecek her türlü işi yaptım.Şu an 59 yaşındayım ve şehirde apartman dairesinde yaşamaktayım.Eğer tarım,hayvancılıkta çok iyiysek benim gibi köyde tarım ve hayvancılık yapabilecek milyonlarca insan niye köyde yaşamıyor da şehirde yaşamak zorunda kalıyor?Çünkü tarımı ve hayvancılığı bitirdiler.Detayları yazmaya kalkarsam çok uzun sürer.Çocukluğumda bizim köy 55-60 hane civarındaydı,şu an ancak 6-7 hane çiftçilik ve hayvancılık yaparak ,devamlı köyde yaşayan.
Çünkü tembeliz. Çünkü kimse uğraşarak çok para kazanmak yerine asgari ücrete tamahkar olmayı tercih ediyor. Çünkü köy işi Zordur.
Ben Samsunda yaşıyorum burada binlerce insan Tarım ve Hayvancılıkla uğraşıyor çok da iyi para kazanıyorlar. Marketten bir şey aldığımı bilmiyorum çoğu almaz pazara köylüler getirir aracısız kasa kasa sebze meyve satarlar çok da iyi kazanıyorlar. Süt aldığım kadın domates biber vs ne varsa getiriyor sadece ben süt yoğurt tereyağ yumurta + sebze meyve için her hafta 150 tl veriyorum benim gibi 10 kişiden ayda 6000tl. Aynı kadın ürettiğini halciye verse yarısını bile kazanamazdı.
Buna fındığı dahil etmiyorum. Alt komşumuz 8 ton fındık yapıyor yılda 1 ay çalışıyor 200.000TL yi cebine koyuyor. Biz de yılda 12 ay çalışıp Binlerce lira sermaye ortaya koyup ticaretin stresini çekip para kazanmaya uğraşıyoruz. Tarım da Hayvancılık da gayet karlı yeter ki tembel ve aptal olma
Şehirde yaşayanlar olarak aylık gıda masrafını düşünün. Bir domates olmuş 5 tl meyveler 5tl den başlıyor para kazanmamak mümkün mü? Köylü ne arıyor çalışmayacak, pazara gitmek yerine halciye mal kaptıracak sonra da ağlayacak. Köylü HAKEDİYOR.

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Çünkü tembeliz. Çünkü kimse uğraşarak çok para kazanmak yerine asgari ücrete tamahkar olmayı tercih ediyor. Çünkü köy işi Zordur.
Ben Samsunda yaşıyorum burada binlerce insan Tarım ve Hayvancılıkla uğraşıyor çok da iyi para kazanıyorlar. Marketten bir şey aldığımı bilmiyorum çoğu almaz pazara köylüler getirir aracısız kasa kasa sebze meyve satarlar çok da iyi kazanıyorlar. Süt aldığım kadın domates biber vs ne varsa getiriyor sadece ben süt yoğurt tereyağ yumurta + sebze meyve için her hafta 150 tl veriyorum benim gibi 10 kişiden ayda 6000tl. Aynı kadın ürettiğini halciye verse yarısını bile kazanamazdı.
Buna fındığı dahil etmiyorum. Alt komşumuz 8 ton fındık yapıyor yılda 1 ay çalışıyor 200.000TL yi cebine koyuyor. Biz de yılda 12 ay çalışıp Binlerce lira sermaye ortaya koyup ticaretin stresini çekip para kazanmaya uğraşıyoruz. Tarım da Hayvancılık da gayet karlı yeter ki tembel ve aptal olma
Şehirde yaşayanlar olarak aylık gıda masrafını düşünün. Bir domates olmuş 5 tl meyveler 5tl den başlıyor para kazanmamak mümkün mü? Köylü ne arıyor çalışmayacak, pazara gitmek yerine halciye mal kaptıracak sonra da ağlayacak. Köylü HAKEDİYOR.

3032968_oc1e2.jpg

Geri
Üst Alt