Merhaba dostlar aranıza yeni katıldım. Bir konuda okuduktan sonra oldukça bilgi sahibi oldum ancak olayı netleştirmek istiyorum.
evimiz 120m2-125m2 civarı gelir. Kullanım alanı değil toplam olarak. Küçük bir ev.
ev üç cepheli arkadaşlar. Kendi çapımda bir kroki çizmeye çalıştım.
Evin salonu ikindi vaktine yakın güneş alıyor ve güneş batana kadar güneş görüyor.
Oda 3 ise sabahtan öğlene kadar güneş alıyor.
Salonda 2 tane fransız sistem var. Birisi direk batı yönünde fransız cam, diğeri ise kuzey yönünde balkon kapısı var.
Mutfakta da balkon kapısı var.
Oda1-oda2 ise normal pencere tipi pimapen, fransız değil.
Oda 3’te ise 1 adet balkon daha var. Haliyle 1 balkon kapısı ve 1 normal tip pimapen pencere mevcut.
ev çok büyük değil. Salonu 26 m2 civarında ama diğer odaları ufak.
BİNA YENİ SIFIR BİNA. Yalıtımı mevcut.
Daire 2. Katta. Altımızda da üstümüzde de daire mevcut. İkisi de kısa zamanda dolar inşallah.
PETEK TESİSATLARI KILIFLI BORU.
Demirdöküm petek düşünüyorum.
Eve bugün makine mühendisi gelecek, teklif hazırlayacak doğalgaz mühendislik firması.
kombi için demirdöküm vs istemiyorum.
Pek anladığım da söylenemez ama ev Ankara’nın en soğuk ilçelerinden biri, Ankara merkezinden 5-6 derece daha soğuk oluyor ve esiyor.
Şuanki oturduğum evde Demirdöküm NitronPlus 24KW var ama bu ev 130-140m2 var, altı boş dükkan, cephesi güney ama evi 20 dereceye oda termostatı ile çıkarttığımda 2020 ocak-şubat 550 lira fatura ödedim.
aklıma gelen kombiler;
Daikin Premix NDJ 24 kW Tam Yoğuşmalı
Buderus GB062 24KW
sizin tavsiyeniz nedir? Neler yapmalıyım?
Bir kaç yazı okudum, mühendis örneğin 90cm petek dediyse 10cm daha uzun petek takın vb.
merakla bekliyorum, hürmetler...
evimiz 120m2-125m2 civarı gelir. Kullanım alanı değil toplam olarak. Küçük bir ev.
ev üç cepheli arkadaşlar. Kendi çapımda bir kroki çizmeye çalıştım.
Evin salonu ikindi vaktine yakın güneş alıyor ve güneş batana kadar güneş görüyor.
Oda 3 ise sabahtan öğlene kadar güneş alıyor.
Salonda 2 tane fransız sistem var. Birisi direk batı yönünde fransız cam, diğeri ise kuzey yönünde balkon kapısı var.
Mutfakta da balkon kapısı var.
Oda1-oda2 ise normal pencere tipi pimapen, fransız değil.
Oda 3’te ise 1 adet balkon daha var. Haliyle 1 balkon kapısı ve 1 normal tip pimapen pencere mevcut.
ev çok büyük değil. Salonu 26 m2 civarında ama diğer odaları ufak.
BİNA YENİ SIFIR BİNA. Yalıtımı mevcut.
Daire 2. Katta. Altımızda da üstümüzde de daire mevcut. İkisi de kısa zamanda dolar inşallah.
PETEK TESİSATLARI KILIFLI BORU.
Demirdöküm petek düşünüyorum.
Eve bugün makine mühendisi gelecek, teklif hazırlayacak doğalgaz mühendislik firması.
kombi için demirdöküm vs istemiyorum.
Pek anladığım da söylenemez ama ev Ankara’nın en soğuk ilçelerinden biri, Ankara merkezinden 5-6 derece daha soğuk oluyor ve esiyor.
Şuanki oturduğum evde Demirdöküm NitronPlus 24KW var ama bu ev 130-140m2 var, altı boş dükkan, cephesi güney ama evi 20 dereceye oda termostatı ile çıkarttığımda 2020 ocak-şubat 550 lira fatura ödedim.
aklıma gelen kombiler;
Daikin Premix NDJ 24 kW Tam Yoğuşmalı
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Buderus GB062 24KW
sizin tavsiyeniz nedir? Neler yapmalıyım?
Bir kaç yazı okudum, mühendis örneğin 90cm petek dediyse 10cm daha uzun petek takın vb.
merakla bekliyorum, hürmetler...