Yeni evimiz için yardım/ kombi - petek

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32
merhaba, oda termostatı sadece salonda olacak hocam. Diğer odalarda da mı termostatik vana kullanmamalıyım?

çapraz bağlantı tak olarak nasıl olmalı? Bir grafik var mı?

salon peteklerinde tip33 PKKPKP
90x90
90x80
Kullanmaya karar verdim.
Çok teşekkür ederim.

kombi olarak bosch 2300i almaya karar verdim.
Böylece bu peteklerle tam yoğuşma verimi sağlarım değil mi?

Yarın diğer odaların petek ölçülerini de oda m2’si ile paylaşacağım sizlerle.

son olarak banyodaki havlupanı nasıl yapmalıyız? Havlupanlar çok verimsiz demiştiniz.

havlupan için yapacak birşey yok zaten asıl amacı havlu kurutmak ama millet banyoyu ısıtsın diye beklenti içine girince işe yaramaz konuldu adı.? Banyoya petek olmazzzzz.Eğer küflensin sarı su akıtsın fayansları küflendirsin sorun olmaz dersen petek koydurt yerine ?

Pitbull Çevrimdışı

Pitbull 

Süper Üye
6 Tem 2020
1,124
43
Ben şahsen mutfak için radyatör banyo için havlupan takılmasına karşıyım. Zaten bu iki mekanda yemek piştiği zaman banyo yapıldığı zaman içerisi ısınmakta. Evde kurutma makinesi yok ise havlupan tercih edilebilir. Ben hiç bir odada termostatik vanayı önermiyorum. En dandiklerini herhalde 50₺ den veriyorlardır. 6 tanesi 300₺ yapıyor. Oda termostatının önceliği bulunduğu ortamı baz aldığı için (salon) yakıt tasarrufu ve konfor sağlıyor. Oda termostatınızın montajını mutlaka iç duvara yerden yüksekliği 140-150 cm olacak şekilde montajını yaptırın. Isınan hava yükseldiği için aşağı takarsanız geç algılar yukarı takarsanız erken algılama yapar.

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32
Ben şahsen mutfak için radyatör banyo için havlupan takılmasına karşıyım. Zaten bu iki mekanda yemek piştiği zaman banyo yapıldığı zaman içerisi ısınmakta. Evde kurutma makinesi yok ise havlupan tercih edilebilir. Ben hiç bir odada termostatik vanayı önermiyorum. En dandiklerini herhalde 50₺ den veriyorlardır. 6 tanesi 300₺ yapıyor. Oda termostatının önceliği bulunduğu ortamı baz aldığı için (salon) yakıt tasarrufu ve konfor sağlıyor. Oda termostatınızın montajını mutlaka iç duvara yerden yüksekliği 140-150 cm olacak şekilde montajını yaptırın. Isınan hava yükseldiği için aşağı takarsanız geç algılar yukarı takarsanız erken algılama yapar.

aynen öyle ama havlupan ın asıl sıkıntısı suyun ısısını salmadığı için dönüş hattına sıcak su beslemesi oluyor.Haliyle yoğuşma ve modülasyon verimi düşüyor.Bu nedenle herkese havlupanı 1 tur açık olacak şekilde vanadan kısık kullanılmasını öneriyorum.

Trv konusunda da haklısın bende verim alamadım ki bende kiler danfoss birde.Özellikle yatak odasındaki suyu kısarken ince bir tıslama sesi yaptığı için 5. kademe de full açık tutuyorum ki bugün aklıma geldi söksem mi acaba dedim? Tek faydası eşim ofayı havalandırırken peteği kolayca kapatıyor.

B Çevrimdışı

Ballistix

Aktif Üye
23 Ağu 2020
185
29
çapraz bağlantı peteğin bir tarafından üstten su girerken tersi alt taraftan çıkıyor.

Ama bağlantılar benim ki gibi tek taraf alt üst olarak çekildiyse uğraşmaya değmez ilave boru ile.

IMG_20200824_212919.jpg

oda termostatı bence hemen almayın derim bu kış termostat sız deneyim.Bosch un modülasyonlu kablosuz termostatı yok malasef üst model var oda epey pahalı.Ama kablolu alacaksanız sanırsam cr 50 vardı onu alın.

2300 inanın doğru tercih daikini epey sordum arkadaşlara , tamam alanlar memnun ancak baca sorunu can sıkıcıymış.Bazen baca hatası veriyormuş.

hem 2300 ile sizin attığınız daikin aradında 1000 lira fark vardı.Hem kombi mutfakta içeride olacakmış 44 db gerçekten 2300 çok sessiz .2200 ile arasında modülasyon farkı var.2200 yanlış hatırlamıyorsam 1/5 modülasyon .İleriye dönük tasarruf konfor için 2300 mantıklı seçim.

petekler için de salonda tip33 kullanmak çok mantıklı yer sıkıntısı da varmış.Bu petekler gerçekten suyun ısısını iyi salıyor verimi yüksek.

şimdi kombiyi ,petekleri kim kaça takacak?

Elinizden geliyorsa petekleri siz takın bir arkadaşınız yardımı ile derim.petek başı 100 lira alıyorlardı Edirne de.
havlupan için yapacak birşey yok zaten asıl amacı havlu kurutmak ama millet banyoyu ısıtsın diye beklenti içine girince işe yaramaz konuldu adı.? Banyoya petek olmazzzzz.Eğer küflensin sarı su akıtsın fayansları küflendirsin sorun olmaz dersen petek koydurt yerine ?
aynen öyle ama havlupan ın asıl sıkıntısı suyun ısısını salmadığı için dönüş hattına sıcak su beslemesi oluyor.Haliyle yoğuşma ve modülasyon verimi düşüyor.Bu nedenle herkese havlupanı 1 tur açık olacak şekilde vanadan kısık kullanılmasını öneriyorum.

Trv konusunda da haklısın bende verim alamadım ki bende kiler danfoss birde.Özellikle yatak odasındaki suyu kısarken ince bir tıslama sesi yaptığı için 5. kademe de full açık tutuyorum ki bugün aklıma geldi söksem mi acaba dedim? Tek faydası eşim ofayı havalandırırken peteği kolayca kapatıyor.

Petek vanaları
Kılıflı boru bağlantıları
Siyah doğalgaz borusu
Vb. malzemeler için para ödemiyorum.

Doğalgaz borusunun tesisatı, peteklerin bağlanması için de para ödemiyorum.

sadece proje çizimi ve doğalgaz aboneliği için para ödeyeceğim. Şuanki dert sadece projeyi ucuza çizdirebileceğim biryer bulmak. Uygulamayı kendimiz yapacağız.

bu 2300i’de karar kıldım zaten. Acaba kaç metretül peteğe kadar verim sağlar? Sonra küçük gelmesin :)

banyoya mecburen havlupan koymamız gerekecek.Nerede okudum hatırlamıyorum ama havlupan ne kadar büyük olursa o kadar az ısı tutuyormuş. Yanlış mı biliyorum acaba?

yarın ölçüleri alıp size bildireceğim net ölçüleri her oda için

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32
Petek vanaları
Kılıflı boru bağlantıları
Siyah doğalgaz borusu
Vb. malzemeler için para ödemiyorum.

Doğalgaz borusunun tesisatı, peteklerin bağlanması için de para ödemiyorum.

sadece proje çizimi ve doğalgaz aboneliği için para ödeyeceğim. Şuanki dert sadece projeyi ucuza çizdirebileceğim biryer bulmak. Uygulamayı kendimiz yapacağız.

bu 2300i’de karar kıldım zaten. Acaba kaç metretül peteğe kadar verim sağlar? Sonra küçük gelmesin :)

banyoya mecburen havlupan koymamız gerekecek.Nerede okudum hatırlamıyorum ama havlupan ne kadar büyük olursa o kadar az ısı tutuyormuş. Yanlış mı biliyorum acaba?

yarın ölçüleri alıp size bildireceğim net ölçüleri her oda için
iyimiş bari keşke petekler kombi de dahil olsaymış hep müteahhit oyunları bunlar.Ben evi alırken müteahhit in aldığı kombi üzerine ekleyip başka kombi alma şansım vardı üstelik kombiler alınmıştı yani.Doğalgazcı onu başkasına satarım sorun değil üzerine 1000 lira ver gb012 vereyim demişti ama düğün den dolayı nakite sıkışıktık.

24 kw teori de 12 metreye kadar yetiyor diye biliyorum ki sizin eve fazlasıyla yeter.

mutlaka 900 lira verip +4 yıl garanti yaptırın sırtınızı yaslayıp keyfini sürün gerçekten güzel bir sistem olacak inş.

Havlupan ın büyük olmasında fayda var ,vanayı da kıstınız mı daha az sıcak su dönüşü yapar azda olsa ortama ısı salar.Aslında en tavsiye edileni havlupan üzerine petek ilave edilip seri bağlanması ama malum banyolarda pasif havalandırma olduğuna nem buhar oluyor ve petekler küflenebiliyor, riski göze alırsanız bu şekilde yaptırın , havlupan üzerine 60* 60 lık petek güzel durur.

F Çevrimdışı

filibe

Aktif Üye
26 May 2018
90
58
Bu daire tesisatını resmen TR-Yunanistan Ege taktiklerine dönüştürdünüz vallahi.Bu kadar abartılacak ne var anlamadım.Sana bir abi tavsiyesi,bu işi 1996 dan beri yapıyorum,kombi Buderus,petekler DD,bağlantıyı alttan bağla ve güle güle kullan.

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32
Bu daire tesisatını resmen TR-Yunanistan Ege taktiklerine dönüştürdünüz vallahi.Bu kadar abartılacak ne var anlamadım.Sana bir abi tavsiyesi,bu işi 1996 dan beri yapıyorum,kombi Buderus,petekler DD,bağlantıyı alttan bağla ve güle güle kullan.
tamam da arkadaş tavsiye istedi bizde elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalıştık . Ayrıca Bosch buderus aynı, petek konusunda da warhmhause , eca , baymak hepsi başarılı.hatta benim evdeki müteahhit işi özeniş marka da çok iyi Türkiye nin ilk plastik markasıdır ama petekleri de mükemmel.

B Çevrimdışı

Ballistix

Aktif Üye
23 Ağu 2020
185
29
Bosch 2300i yoğuşmalı 24kw kombi
Dd plus petek kullanacağım.

PKKPKP Tip-33 900x900 petek için çapraz bağlantı daha verimli olmaz mı?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

tamam da arkadaş tavsiye istedi bizde elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalıştık . Ayrıca Bosch buderus aynı, petek konusunda da warhmhause , eca , baymak hepsi başarılı.hatta benim evdeki müteahhit işi özeniş marka da çok iyi Türkiye nin ilk plastik markasıdır ama petekleri de mükemmel.

çok teşekkür ediyorum hocam gerçekten size.

Umut Barış Umut Barış aslında sizden de birşeyler duysak güzel olurdu :)

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32
Bosch 2300i yoğuşmalı 24kw kombi
Dd plus petek kullanacağım.

PKKPKP Tip-33 900x900 petek için çapraz bağlantı daha verimli olmaz mı?

çok teşekkür ediyorum hocam gerçekten size.

Umut Barış Umut Barış aslında sizden de birşeyler duysak güzel olurdu :)
rica ederim alttan giriş çıkış sakın yaptırma ancak 1+1 gibi evlerde sorun çıkarmaz o yöntem ama büyük peteklerde sıkıntı olur hele tip 33 de hiç uygun olmaz

dediğim gibi dar alanlarda tip33 ler gerçekten çok güzel oluyor.Ama bunları her tesisatçı bilmiyor ben montaj için aradığım da tip 33 diyordum o ne la diyorlardı?? montaja gelip tekinin 94 kg olduğunu görseler kaçarlardı.900*900 tahminen yine bir 80 kg vardır.

B Çevrimdışı

Ballistix

Aktif Üye
23 Ağu 2020
185
29
rica ederim alttan giriş çıkış sakın yaptırma ancak 1+1 gibi evlerde sorun çıkarmaz o yöntem ama büyük peteklerde sıkıntı olur hele tip 33 de hiç uygun olmaz

dediğim gibi dar alanlarda tip33 ler gerçekten çok güzel oluyor.Ama bunları her tesisatçı bilmiyor ben montaj için aradığım da tip 33 diyordum o ne la diyorlardı?? montaja gelip tekinin 94 kg olduğunu görseler kaçarlardı.900*900 tahminen yine bir 80 kg vardır.
Hocam bugün ölçüleri aldım.

DemirDöküm Plus Petek Ölçüleri ve Tipleri;

PKKPKP Tip-33 900x900
PKKPKP Tip-33 900x800
PKKP 600x1000
PKKP 600x900
PKKP 600x1000
PKKP 600x1400
PKKP 600x800
500x1000 Havlupan

bunlar benim ölçülerim. Normalde şu şekilde;

PKKP 600x1000 yerine 600x800 koymuşlar
PKKP 600x900 yerine 600x800 koymuşlar
PKKP 600x1400 yerine 600x1200 koymuşlar
PKKP 600x800 yerine 600x700 koymuşlar

yoğuşmalı kombi dediğiniz için ben petek boylarını 10-20cm uzattım.Salon uzatılamadığı için tip33 koyduk.

bu kadar petek için bu kombi yeterli midir? Verimi iyi olacak mı? Yazmamı istemiştiniz

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32
meebbee kardeşim,sen bugüne kadar kaç tane tesisat yaptığını bilmiyorum ammmmmaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa,ben yaklaşık 150-200 yaptığıma eminim.

ben tesisatçı değilim çok şükür çok bilgisiz tesisatçılar sayesinde kendimiz öğrendik bu işide.Adam daha tip 33 ü bilmiyor , yoğuşma giderinin hava almasının gerektiğini bilmiyor , makine değdirmiş boruya birşey olmaz diyor.Ben ne 150 200 tesisat çeken ustalar gördüm hocam bu anlamda arkadaşa tecrübelerinizi aktarıp yapıcı olacaksanız buyrun , yoksa lütfen olumsuz cevap yazmayın , arkadaş bilgileninceye kadar burada yazacağım olmazsa gezmek olur evine kadar giderim diyeceğim de malum korono belası var.Lütfen yani burası forum ortamı isteyen abartırcasına soru da yazar cevap ta yazar.lütfen...

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32
Hocam bugün ölçüleri aldım.

DemirDöküm Plus Petek Ölçüleri ve Tipleri;

PKKPKP Tip-33 900x900
PKKPKP Tip-33 900x800
PKKP 600x1000
PKKP 600x900
PKKP 600x1000
PKKP 600x1400
PKKP 600x800
500x1000 Havlupan

bunlar benim ölçülerim. Normalde şu şekilde;

PKKP 600x900 yerine 600x800 koymuşlar
PKKP 600x1400 yerine 600x1200 koymuşlar
PKKP 600x800 yerine 600x700 koymuşlar

yoğuşmalı kombi dediğiniz için ben petek boylarını 10-20cm uzattım.Salon uzatılamadığı için tip33 koyduk.

bu kadar petek için bu kombi yeterli midir? Verimi iyi olacak mı? Yazmamı istemiştiniz
odaların m2 sini yazmışmıydınız hocam ?Yazarsanız son defa üzerinden geçelim.

toplam 7 metre ediyor ,hatta tip 33 lerin tek tarafını da koyarsak 8 metre eder ki kombi içinde ev içinde ideal uzunluk demektir.

birde özellikle tip 33 lerde purjör lerden hava alacak kadar kenarlarda boşluk hesaplamayı unutmayın el girecek kadar 5 cm olsun yeterli.
birde kombi montajında eleman a rica edin tesisara göre pompa kademesini ayarlasın.Mümkünse modülasyon lu kısımdan 1. kademeye ayarlasın.Suyun hızı yavaş olunca daha iyi verim alınıyor.Ama suyunuz aşırı kireçliyse 2 ye de alabilir ama mutlaka sabit devirli kısım yerine modülasyonlu kısma ayarlasın.

2300 ün son versiyonlarında bu gelişmiş vilo marka pompa kullanıyorlar.

pompa kombinin kalbidir eşanjörden sonra en önemli kısımdır.Benim Alican bey ile epey sohbet imkanım oldu wilo nun kalite konusunda beni ikna etti diyebilirim.

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
Bu kadara var mı?işi o kadar uzattınız ki,resmen sıçtınız.Tavsiyenin kralı verildi.Bu kadar uzatmanın gereği var mı ? İsterseniz kayınvalideyi bile siz seçebilirsiniz.

Hocam madem yaşça büyüksünüz ve çok tecrübelisiniz, tecrübelerinizi aktarın. Başkalarına sataşmak doğru değil.
Oğlum o kadar abarttın ki sen,başkasına satışmaya başladım.Sana onlarca tavsiyeden doğrusunu alamadıysan,sorunu kendinde araman lazım.
Lütfen kırmadan incitmeden yazalım. Herkesin amacı yardımcı olmak, ben bu güne kadar TV nin t sini bilmeyen adamı bile karşıma aldığımda hiç kırmadan incitmeden yazdım. Sonuçta mebbee çok kısa süre önce ürünler aldı ve buna göre araştırması oldu. Amacımız da bu zaten. Bak ben ateş ölçer aldım ve konusunu açtım benden sonraki alacaklara da yardımcı oluyorum. Ne mi biliyorum onların servisi kadar değilimdir ama o kadar araştırma yaptım ki artık hangi kriterlere bakmam gerekiyor öğrendim.
Bu nedenle bir birimizi kirmayalim hepiniz seviliyorsunuz ?

Mesleğiniz neydi acaba ?

Geri
Üst Alt