Aracımı aldığında üzerine yeni takılmış Riken UHP lastikler vardı.Lastik yumuşaklığı konusunda michelinden çok memnun kalmıştım. Sonrasında maddi imkanlar başka markalara sevk etti.
Demiyorum bir şey???????sert süspansiyon + ağır araç + 245x45x18 + sert hamurlu lastik = bozuk yolda sinir krizi geçiriyorum.
Avrupa'da 20-22 inch jantlar, 20-25 yanak lastikle geziyor millet de bir şey olmuyor... Neden???sert süspansiyon + ağır araç + 245x45x18 + sert hamurlu lastik = bozuk yolda sinir krizi geçiriyorum.
310 serisi türkiye 510 serisi japonya üretetimi. Alacak olsaydım gözü kapalı 510 serisini alırdım2018 egea sedan var bende orijinal lastiği 205 55 r16 ebatlarında. Falken ze310ü ben de merak ediyorum. Etiket değerlerine göre f/p ürünü gibi. Daha önce kış lastiğini kullanmıştım bu markanın kötü değildi. Petlas bayii önermişti hatta markayı
Firma Finlandiyalıydı ama oradamı üretiyor yoksa maliyet kısmak için Çindemi üretir bilemiyorum.Eyvallah bilgi için. Bu nokianları ben de radarıma aldım. Falken vs nokian şimdilik. Peki bu nokianda üretim hangi ülke bilgi var mı?
Avrupa'da 20-22 inch jantlar, 20-25 yanak lastikle geziyor millet de bir şey olmuyor... Neden???
Yolları, kıskandıkları bizdeki gibi değil de ondan.
Almanya'da jant lastik modifiye vb işleri yapan bi abim var... Zaten yılda iki kez (yazlık kışlık) mecburi değişim var, kimisi her seferinde yeni lastik alıyor, kimisi iki sefer de bir diyor... Yani yılda iki kez veya en kötü yılda bir lastik takımı demek bu...Buna bizim gibi bir lastik 3 5 sene dayansın gibi bir beklenti içinde olmadıklarını da eklemek gerekir