Neden her konu favori firma, dandik veya işlevsiz tanımları ile polemiğe dönüştürülüyor anlamış değilim. Bireysel olarak konuşuyorum, ben ITT schaub lorenz, grundig (bugünkü isim hakkı değil), carl zeiss zamanlarından bugüne hem kullanıcı hem teknik destek aşamalarında bulunan bir kişiyim. Dolayısıyla işler ne zaman donanımın işini yazılıma yaptırmaya kaldı o zaman işin rengi değişti. Bunları anlatmamın sebebi, Android ekosistemi dediğiniz yapı zaten kendi içinde bir dünya sorunu barındıran, unix tabanlı, linux altyapılı ve hiçbir zaman sıfır soruna sahip bir yapı olmadı. Bunları bir kenara geçtim, huawei firmasının mükemmel! donanımları sayesinde honor 7c telefonda senede bir microsd kart yiyorum. Bootloader kilidini açma işlemini tamamen kaldırıp beş kuruşluk gruplara yöntemi satma yolunu açan, uygulama marketi işini tamamen ortamdan uzak kalmamak adına yapan, bahsedilen apple v.s.' den hiç uzak olmayan ve pazarlama hamleleri ile aynı ligde kalmaya çalışan bir firmadan bahsediyoruz. Samsung neden bu listeye dahil değil, çünkü nec v.s. gibi firmalar ile aynı kulvarda chip üretimi yapan bir firma olduğu için. Tabii bu pazarlama ürünlerinde mükemmel olduklarını da göstermiyor.
Konunun özeti, HTC gitti, Motorolanın esamesi okunmuyor (cep telefonunun ilk patentine sahip), Nokia yalan oldu. Hiçbir firma bize çalışmıyor, hiçbir firmanın savunuculuğu doğru değil. Savunduğumuz şey yalnızca gerçekten donanım üreten ve yazılım tarafında da arkasında duran firmalar. Bu konuda tekrar herhangi birşey yazmak istemiyorum çünkü firmalar için birbirimizi kırmanın hiç gereği yok.