Wifi Aktarıcı tavsiyesi :)

teraspy Çevrimiçi

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
21,270
64
Merhaba

Kendim de bu şekil bağlantıya sahip olduğum için kısaca yazayım. İki bina da çatıdan sanırım birbirini görüyor. 2 tane dış ortam access point alınacak. Dış ortam acess pointler karşı karşıya birbirini görecek şekilde 2-3 metre uzun bir çubuğa çatıda gün ısı yada uygun görülen bir yere sabitlenecek . Çatıdan aşağı cat6 kablolar çekilecek 1 nolu evde bulunan modemin lan portuna çatıdan inen ethernet kablosu takılacak ve access point ap router moduna alınacak . Daha sonra 2 numaradan aşağıya inen ethernet kablosunu da bir bilgisayara bağlayıp cihazı client moda alıp karşıdaki bağlantıyı yakalamaya çalışacağız. Cihazları birbirini tam karşıdan görmesi önemli. Bağlantı kurduktan sonra bu ethernet kablosunu herhangi bir switche bağlayarak istediğimiz şekilde interneti 2 numarada dağıtabiliriz. Önünde engel yoksa ve mesefe çok uzak değilse 5 ghz cihazlar tercih edebilirsiniz hız için .
:ok
Gel bakalim yamacıma ehtiyar :kas
1. Bütçe nekadar (en sevdiğim kısım)
2. Nekadar data aktarılacak 10-20 mbit/sn
3. Dükkan ve Ev ayni sokağa mi bakiyor. yoksa dukkan diğer sokakta mi. (birebir görüş için önemli yoksa çatıya kurulum yapalacak)
900 TL istemişler ,bende "sakın verme bu parayı" dedim,isteyen kişiye durumu söylemiş "arkadaşım bana , okadar para asla verme" dedi demiş :)
Datayı bilmiyorum,cep telden bazen kamerayı açacak.
Arada sokak olmasaydı en ekonomik çözüm kablo cekmekti. Şuan wifi sistem gibi duruyor. Arkadaşlar zaten anlatmışlar.
Aklıma gelmedi değil,en düşün ihtimal de olsa bu düşüncede cebimizde :ok
teraspy teraspy Emmi en kötü 700 den olur arkadaşın. Bahçe müsait ise ve evin bir penceresi direk bahçeye bakıyor ise daha uygun şeyler yapılabilir fakat kamera izleme olayı var dükkanda kaç kamera var ki ? ve evde ki internetin hızı kaç ?
4 Kamera var ,ama özellikle 1 kamera izlenecek -ara sıra- , ablasının bahçesi müsait ,ayrıca mavi nokta da bahçe oluyor ,iki evde kendilerinin,cep telefonu dükkandan 2 çizgi ile wifiyi görüyor,dışarı çıkınca 4 çizgi köşeden bakınca ful çekiyor :)
ben 2 duvar ve 80mt için xiaomi wifi çubugundan kullanıyorum.. 40tl. diğer taraftaki modemi bu mesafeden alıp eve dağıtıyor. normal zamanda 6-10mbit, sakin zamanlarda 16-18mbit'e kadar internet alabiliyorum karşıdan.. şiddetle tavsiye edilmez, evladiyelik bir sistem de değildir ama olabilecek en ekonomik sistem bunlardan birkaç tane alıp birbirine bağlamak olabilir :) farklı bir tavsiye olarak bulunsun burada
Sanırım bu işimizi görecek wifi çizgi sayısına göre :)
Zaten bu fiyatlara çıkacaklarını sanmıyorum başta emmim karşı çıkar :hihi biz bu işi airties vb ürünlerle çözeceğiz gibi geliyor :hihi
Evet,bu fiyatlar verilmeyecek kesinlikle ,yoksa firmaya 900 'e yaptırılırdı ,hatta firmalardan teklif bile alabilir,daha da altında yaptırılabilirdi :hihi
 
Son düzenleme:
B Çevrimdışı

bugra7

Aktif Üye
15 Ocak 2020
57
:ok

cep telefonu dükkandan 2 çizgi ile wifiyi görüyor,dışarı çıkınca 4 çizgi köşeden bakınca ful çakiyor :)

Sanırım bu işimizi görecek wifi çizgi sayısına göre :)

telefon çekiyorsa cok iyi bi tercih olur :ok benim 40tl dediğimde güç girişi 5vdc(usb), 75tllik farkli yine xiaominin bi modeli var onda direkt normal prizden calisiyor. ihtiyaca göre olanı seçersiniz.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Geri