Warmhaus mu buderus mu

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,960
evet klimada inverter neyse kombide de premix bu diyorlar.On off kombi ciddi rahatsızlık veriyor .petekler bir sıcak bir ılık çıt çıt çıt seste deli ediyor.

Çıt çıt ses borulardan gelir bence ama, soğuma hızlı gerçekleşiyor olabilir. :hmm
On-off kombi cidden dezavantaj, bizde de var mesela, daha yüksek sıcaklığa aldığımda termostat süresi kısalıyor.
Gerçi içindeki NTC ne durumda mesela onu da bilmiyorum ya, belki yenilenmesi gerekiyordur. Kaç sene oldu. :kiskis

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32
Çıt çıt ses borulardan gelir bence ama, soğuma hızlı gerçekleşiyor olabilir. :hmm
On-off kombi cidden dezavantaj, bizde de var mesela, daha yüksek sıcaklığa aldığımda termostat süresi kısalıyor.
Gerçi içindeki NTC ne durumda mesela onu da bilmiyorum ya, belki yenilenmesi gerekiyordur. Kaç sene oldu. :kiskis
aynen termostat olduğuna böyle oluyor.Kazan 60 derece kombi 5 dk çalışıyor 30 dk çalışmayınca genleşme kaynaklı ara sıra çıt çıt ses normal.

F Çevrimdışı

filibe

Aktif Üye
26 May 2018
90
58
50 tane yorum okudum,bir kişi bile bu işten anlamadan yorum yaptığını gördüm.Biz türkler böyleyiz malesef.

F Çevrimdışı

filibe

Aktif Üye
26 May 2018
90
58
Warmhaus ile Buderus kıyaslıyan var yaaaa.Şahin ile BMW kıyaslasın,aynı şey.Ucuz derseniz kesinlikle ,ama kalite asla.Güldürmeyinnn.

F Çevrimdışı

filibe

Aktif Üye
26 May 2018
90
58
30 senelik tesisatçı ve 10 senelik kombi ve kazan tamircisiyim.Ustamıyım - hayır,ama tecrübeliyim ve bilmediğim bir konuda asla yorum yapmam.Herşeyi biliyorum diye de ısrar etmem.Forumda gördüğüm yorumlara katılırım ,görürsem,Yardım etmeyi severim.Saygılarımla.

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,960
30 senelik tesisatçı ve 10 senelik kombi ve kazan tamircisiyim.Ustamıyım - hayır,ama tecrübeliyim ve bilmediğim bir konuda asla yorum yapmam.Herşeyi biliyorum diye de ısrar etmem.Forumda gördüğüm yorumlara katılırım ,görürsem,Yardım etmeyi severim.Saygılarımla.

50 tane yorum okudum,bir kişi bile bu işten anlamadan yorum yaptığını gördüm.Biz türkler böyleyiz malesef.

Böyle bir laf atıp kaçıyorsunuz ama, oluyor mu yani? :alala

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32
Warmhaus ile Buderus kıyaslıyan var yaaaa.Şahin ile BMW kıyaslasın,aynı şey.Ucuz derseniz kesinlikle ,ama kalite asla.Güldürmeyinnn.
fikrinize saygım sonsuz ama kalite neye göre kime göre ? Kullandığı parçalar teknoloji aynı değil mi?
tecrübelerinize ve fikrinize saygım sonsuz ancak bu cümleyi 5 sene önce deseniz tamam derdim.Yaklaşık 3 gündür onlarca usta ile görüştüm gerekse dh tan ve yüzyüze olarak ,n11 gg satıcıları hepsinin ortak yorumu premix kombilerde kullanılan parça ve teknoloji ler aynı sayılır.Markaya para vermeyin güncel teknoloji ve eşanjöre para verin diyor lar.Buderus ise alimünyum silisyum eşanjör var.Tamam marka hakkında güvenilir bir algı oluşmuş durumda aynı durum baymak eca içinde geçerli ama son teknoloji ile insanlar artık yavaş yavaş alternatif lere yöneliyorlar .Zira aynı teknoloji ye marka için 1000 lira fazla vermek saçmalık.

buyrun siz söyleyin deyin ki buderus şunu kullanır bunu kullanır , arıza istatistik leri şu şekilde , servis yaklaşımı müşteri odaklı deyin fikrim değişsin en kötü gb012 alayım bildiğim tanıdığım kombi ama almayın diyorlar artık.

F Çevrimdışı

filibe

Aktif Üye
26 May 2018
90
58
Bak dostum ,sana bakışımı belirteyim; Günde ortalama 4-5 tamire gidiyorum.Ayda yaklaşık 100 tane.Bunların 60 tanesi DD,30 tanesi ECA,Airfel,Baymak,İmmergaz,Ariston ve diğer markalar, 10 tanesi Buderus,Viessmann ve Vaillant.Kararını kendin ver.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Aaaa unuttum belirtmeye,kombilerin en iyisi bana göre Remeha,Viessmann,Buderus,Vaillant,İmmergaz sırasıyla. İsteyen istediğini alabilir.Bunun önceliği fiyatı veya kullanımı veya kalitesi mi diye tüketici belirler.

Son düzenleme:
meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32
Bak dostum ,sana bakışımı belirteyim; Günde ortalama 4-5 tamire gidiyorum.Ayda yaklaşık 100 tane.Bunların 60 tanesi DD,30 tanesi ECA,Airfel,Baymak,İmmergaz,Ariston ve diğer markalar, 10 tanesi Buderus,Viessmann ve Vaillant.Kararını kendin ver.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Aaaa unuttum belirtmeye,kombilerin en iyisi bana göre Remeha,Viessmann,Buderus,Vaillant,İmmergaz sırasıyla. İsteyen istediğini alabilir.Bunun önceliği fiyatı veya kullanımı veya kalitesi mi diye tüketici belirler.
hehe şimdi anlaştık sayılır bunu yukarıda bende yazdım zaten ama malum markalara bütçe olarak ulaşmak güç şuan benim için.

Bende araştırdığıma göre şunu diyeyim warmhaus denilen marka ferroli ve immergas markalarının alt yapıları ve patentler i üzerine kurulmuş bir markaymış.Firma zaten ürünlerinde kalite ve son teknoloji ye vurgu yapıyor.Henüz yolun başındalar açıkcası kurumsallık olarak bana güven de vermerdiler ama ne yalan söyleyeyim ürünleri son derece ilgi çekici güvenilir duruyor.

özellikle kaynaksız , monoblok paslanmaz çelik eşanjör.

pirinç 4 yollu bana

wilo marka gerçek modülasyon lu pompa kullanması

gaz adaptif sistemi , 1/7 modülasyon oranı ,

bana güven verdi .

sizin marka hakkında bildiklerinizi severek okurum zira araştırma aşamasında yım.

mümkünse 3000 , 4000 tl bandında derinliği 32 cm mi aşmayacak kaliteli , sorunsuz güvendiğiniz model önerileriniz için de mutlu olurum.

teşekkürler..

F Çevrimdışı

filibe

Aktif Üye
26 May 2018
90
58
Şu an piyasanın fiyat-verim-kalite üçgenin en iyi kombisi,teredütsüz alabilirsin
Bosch Condense 2500 W 24 kw Yoğuşmalı Kombi
* %109 verimli Tam Yoğuşmalı Bosch Kombi
* 24kW ısıtma ve kullanım suyu hazırlama kapasiteli
* Yoğuşma teknolojisi ve modülasyonlu brülör sayesinde yüksek verimli
* 3 Yıldız kullanım suyu konforu
* Donma koruması
* Alüminyum – Silisyum alaşımı döküm ısı bloğu
* BUS teknolojisi ile çift yönlü iletişim
* Yeni geniş arka aydınlatmalı LCD ekran ile sıcaklık gösterimi ve hata teşhisi
* Tüm komponentlere önden ulaşılabilirlik ile kolay ve hızlı bakım
* Tüm Bosch EMS tabanlı Fx kumanda üniteleri ile kullanılabilen gelişmiş elektronik kontrol ünitesi
* Tam modülasyonlu fan ve ön karışımlı brülör sayesinde yüksek verim
* Sessiz işletim (38 dBA)
* Yeni kompakt hidrolik ile hızlı ve kolay montaj
* Açık ve net LCD kullanıcı arayüzü ile kolay kullanım
* Daha az alan gereksinimi için kompakt boyutlar
* Frekans kontrollü pompası ile daha az enerji tüketimi sağlar. (ERP UYUMLU)

Bosch Yoğuşmalı Kombiler ileri teknoloji ürünü Alüminyum-Silisyum alaşımdan imal edilen korozyona karşı dayanıklı döküm ısı blokları sayesinde normal kombilere oranla çok daha az yakıt tüketir ve böylece ilk yatırım maliyetindeki farkını düşük yakıt tüketimi ile geri öder.
Ses yalıtım özelliği ile mutfağınızda buzdolabının sesini duyarken bosch kombinin sesini duymazsınız. Ayrıca Bosch Condens 2500W Yoğuşmalı kombi üzerinde bulunan 8 litrelik sıcak su deposu sayesinde musluğunuzu her açtınızda sabit sıcaklıkta sıcak suyunuz hemen kullanıma hazırdır. Böylece musluk açıldığında sıcak su için beklenen sürede akan su israfı önlenmiş olur.
Yoğuşma teknolojisinin mucidi olan Bosch Grubu 1895 yılından bugüne şofben, konvansiyonel kombi, duvar tipi yoğuşmalı kombi ve kazan üretiyor ve teknolojisini sürekli yenileyerek ürünlerini geliştirmeye devam ediyor. Aynı zamanda Bosch, 30 Ocak 2007 yılında dünyaca ünlü Buderus kombi markasını da bünyesine katarak pazar payını sürekli büyütmektedir.

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32
Şu an piyasanın fiyat-verim-kalite üçgenin en iyi kombisi,teredütsüz alabilirsin
Bosch Condense 2500 W 24 kw Yoğuşmalı Kombi
* %109 verimli Tam Yoğuşmalı Bosch Kombi
* 24kW ısıtma ve kullanım suyu hazırlama kapasiteli
* Yoğuşma teknolojisi ve modülasyonlu brülör sayesinde yüksek verimli
* 3 Yıldız kullanım suyu konforu
* Donma koruması
* Alüminyum – Silisyum alaşımı döküm ısı bloğu
* BUS teknolojisi ile çift yönlü iletişim
* Yeni geniş arka aydınlatmalı LCD ekran ile sıcaklık gösterimi ve hata teşhisi
* Tüm komponentlere önden ulaşılabilirlik ile kolay ve hızlı bakım
* Tüm Bosch EMS tabanlı Fx kumanda üniteleri ile kullanılabilen gelişmiş elektronik kontrol ünitesi
* Tam modülasyonlu fan ve ön karışımlı brülör sayesinde yüksek verim
* Sessiz işletim (38 dBA)
* Yeni kompakt hidrolik ile hızlı ve kolay montaj
* Açık ve net LCD kullanıcı arayüzü ile kolay kullanım
* Daha az alan gereksinimi için kompakt boyutlar
* Frekans kontrollü pompası ile daha az enerji tüketimi sağlar. (ERP UYUMLU)

Bosch Yoğuşmalı Kombiler ileri teknoloji ürünü Alüminyum-Silisyum alaşımdan imal edilen korozyona karşı dayanıklı döküm ısı blokları sayesinde normal kombilere oranla çok daha az yakıt tüketir ve böylece ilk yatırım maliyetindeki farkını düşük yakıt tüketimi ile geri öder.
Ses yalıtım özelliği ile mutfağınızda buzdolabının sesini duyarken bosch kombinin sesini duymazsınız. Ayrıca Bosch Condens 2500W Yoğuşmalı kombi üzerinde bulunan 8 litrelik sıcak su deposu sayesinde musluğunuzu her açtınızda sabit sıcaklıkta sıcak suyunuz hemen kullanıma hazırdır. Böylece musluk açıldığında sıcak su için beklenen sürede akan su israfı önlenmiş olur.
Yoğuşma teknolojisinin mucidi olan Bosch Grubu 1895 yılından bugüne şofben, konvansiyonel kombi, duvar tipi yoğuşmalı kombi ve kazan üretiyor ve teknolojisini sürekli yenileyerek ürünlerini geliştirmeye devam ediyor. Aynı zamanda Bosch, 30 Ocak 2007 yılında dünyaca ünlü Buderus kombi markasını da bünyesine katarak pazar payını sürekli büyütmektedir.

evet hocam bu model ilgimi çekti fiyatıda 3500 civarlarında

peki premix değil mi bu model?

pompa ve fan modülasyon lu?

kazanın alüminyum ve silimyum olması dayanıklılık açısından sorun olur mu hocam?

paslanmaz çeliğe göre nasıldır?

gerçekten güvendiğiniz bir modelse bunu alabilirm?

Geri
Üst Alt