Vicdan o diyarlarda çoktan gitmiş ama hiç birisinin haberi yok

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
A Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,295
51
Evet Değerli Dostlar Hepinize Selamlar;

Konumuz Vicdan olsun, 5 10 tamircinin bir araya geldiği başka bir platformda, sizlere yol gösterdiğimiz için bizleri ve özelikle şahsımı taşlamayı uygun görmüş bireylerin, Aslında ne kadar da doğru yolda olduğumuzu bir kere daha ispat ettikleri için teşekkür mü etsem yoksa ettikleri küfürlerden dolayı Allah'a mı havale etsem bilemedim.

Değerli dostlar, Bu ustalar kendi oluşturdukları platformda kapalı kapılar ardında meğerse bizi gözlüyorlarmış da bizim haberimiz yokmuş.

Sizleri mağdur ediyormuşuz ve bunu biliyorlarmış ama ne hikmetse hiç birisi cesaret edip gelip şu mecrada yazamamış, ama kapattıkları o kapılar arkasında birbirlerini gazlaya gazlaya sizlere ne denli kötülük ettiğimizi konuşuyorlarmış.

Yıllardır bu forum ortamlarında ne kadar tamirci var ise çağrı yapmış olmama, Sota Sota kardeşimiz ile kurduğumuz şu forumda tüm servisleri, tamircileri açık yüreklilikle şu mecraya yani halkın meydanına çağırmamıza rağmen hiç birisinin sesi çıkmamış, ancak ne hikmetse sadece kendilerinin olduğu mecrada hakkımızda atıp tutmadıkları kalmamış.

Allahtan başka kimseden korkum olmaması nedeniyle forumlarına gittim, üye oldum, elimden geldiğince kendilerine uzun uzun amacımı, amacımızı, üstlendiğimiz misyonu yazmama rağmen maalesef değerli ustalarımız benim Yavşak, Şarlatan, Meslek haini vs vs vs olduğuma karar vermiş kalemimi kırmışlar :)

Kendilerine ısrarla söylemim, ''Vatandaşa yalan söylemeyin, hakkınız ne ise alın'' olmasına rağmen maalesef genel yaklaşım aşağıda göreceğiniz şekilde olmuştur.


servisler-yalan-soylemek1.png



Konunun çıkış noktası ise, sizlere sunduğumuz destek nedeniyle bazı firmalara bizleri şikayet etmiş olmaları ve firmaların konuya dair açıklama yapmak isteyebileceğim düşüncesi ile tarafıma bilgi vermesidir.

Bizler halk adına, bütün markalar ile görüşmeye ve sizlere, siz HALK kitlesine daha uygun koşullarda daha ekonomik hizmet sağlayabilmemizi sağlayabilecek desteği bizlere sağlamaları konusunda taleplerde bulunmaya devam edeceğiz.

Bu ülkede Meslek erbaplarının kazançlarından önce halk gelmediği sürece biz hiç bir yere gelemeyiz. Bu anlamda bizler, vatandaşa direkt olmasa da bizler aracılığı ile vatandaşa destek olan her marka ile, her firma ile görüşmeye ve halk adına talepte bulunmaya devam edeceğiz.

Şu yaklaşımlara bakarmısınız lütfen

yvsk.png


srltn.png



Bu şahısların hepsini dün kendi forumlarında halka açık mecraya davet ettim.

Buyursun gelsinler dertlerini burada bu işten para kazanmayan, Asgari ücretle çalışıp evini ayakta tutmaya çalışırken kendisinden 850tl led bar değişim bedeli alınan Sümeyra hanım'a anlatsınlar. 650TL ye led bar taktırmadığı için yetkili servis tarafından paneli sabote edilen Ersin kardeşimize anlatsınlar.

Burada sizin gözünüzün içine baka baka ''Yalan söyleyip söylemeyeceğimiz sana mı kalmış'' desinler, Bekliyorum..

Konu bitmedi, devam ediyor, o platformun yetkililerine sesleniyorum buradan, oradaki yetkilerimi kapatarak ancak sizin forumunuzda GERÇEKLERİ yazmamı engelleyebilirsiniz. Ancak Gerçek hayattaki doğruları ve yanlışları değiştiremezsiniz.

Tarafıma edilen küfürleri görmezden gelen yönetim, bütün yazılanlara göğsümü gere gere cevap verdiğim için dayanamadı yetkilerimi kapattı buyrun.

ytklr.png


to be continued..
 
A Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,295
51
Yetkimi kapattığınız için, yazdığım bu mesajı gönderemedim, ben de buraya yazayım, nasılsa okuyorsunuz burayı da



Ahmet Seyhan;568086' Alıntı:
bir insan bildiği şey varsa o iş onun için basittir
ama dışarıdan asla basit değildir diyelim ki bu videoyu seyredip genelde çocuklar gençler meraklıdır ya kendi tamir etmeye kalktı ve tamir ederken elektriğe 450 volt çarpıldı öldü bu kadar basit mi bu iş servislik yapmışsanız bilirsiniz ve ya o ürünün arkasında etiket ve uyarı yazısı vardır kullanıcıların tamir edebileceği bir şey yoktur diye bunlar evrensel normlardır ve onu oraya zorunluluk olduğu için yazmak zorundalardır biz onlardan daha mı iyi biliyoruz ki ahkam kesiyoruz böyle bir durum ortaya çıktığında üretici ben etiketine bunu yazdım der kurtulur ama o yazı olmazsa o şirketin başına büyük bir bela açar

bunun sorumluluğunu da alabilecek misiniz başka bir şey sormuyorum

Ahmet Ustam Halen bekliyorum tüm bunları bana yazarken, sürekli benim üzerimden ahlaki olgulara, vicdani yaklaşımlara değinirken sadece bir kere olsun tek biriniz acaba bu şartların oluşmasına vesile olanları da eleştirebilecekmisiniz diye.

Tek birinizden duymadım LG yetkili servislerinin 1300TL ye anakart değiştirmesini eleştirdiğinizi, Hiç birinizden Samsung servisinin 5600tl fiyat verdiği panelin 500 700usd arası modele göre değişecek şekilde yurt dışından getirtilebildiğini ancak bu yetkiyi tekelleştirerek haksız kazanç elde edildiğini eleştirdiğinizi görmüyorum.

Anlaşamadığımız nokta şu, ben hiç birinizin ucuz iş yapmasını veya hakkını almamasını savunmadım, aksine ısrarla diyorum ki kardeşim insanları yanıltmaya gerek yok, herke bir ağızdan ''Bu bizim hakkımızdır, hakkımızı almadan iş yapmayız'' diyebilir ve bir standart ile aynı bedel veya o bedele yakın ücretler karşılığı hizmet vermeyi becerir ise, hangi ustanın hakkını alabilmek için yalan söylemek zorunda kalmasına gerek kalır.

Yalan söylemek kavramını itici bir söylem olarak görebilirsiniz lakin içten içe hepiniz de aslında bunun gerçek olduğunu biliyorsunuz.

Vatandaş 200tl işçiliği duyunca gözlerini fal taşı gibi açıp cin çarpmışa dönüp ''Ne yaptın sen yaaaaaaaaaaaaaaa, şurada yukarıda X elektronik 50TL işçilik ile yapıyor bunu'' diyor ise burada bir anormallik yok mu sizce?

Peki 50tl işçilik alarak bu vergi sistemi, kirası stopajı elemanı vs ile tükkan döner mi? Hepimiz biliyoruz dönmeyeceğini. O halde neyi tartışyoruz burada?

Ben de vatandaşa diyorum ki ''Kardeşim bu işin hakkı 200TL (200tl örnektir, işine göre değişir) istersen 200tl verirsin bu işi olması gerektiği gibi uzmanı yapar, istersen riske girer kendin yapmaya kalkar ancak elindeki malından da olabilirsin haberin olsun''

Burada anormal olan nedir?

Örnek olarak aşağıdaki görsele bir bakın lütfen. Ne demişim? Yazılım yüklemek risktir, tv niz çökebilir, anakart parası ödemek zorunda kalabilirsiniz. Yine de yüklemek istiyorsanız yazılım aşağıda, yükleme yöntemi de burada.



Size bunun gibi onlarca örnek verebilirim, videolarımda da durum bundan farklı değil. Haaa derseniz ki ''İyi ama her videoda uyarı yok'' tamam usta bundan sonra her videoya uyarı altyazısı eklerim.

Beni taşlayacağınıza derdinizi halka benim aracılığımla veya benim gibi anlatmak daha kolay değil mi?

Benim kendimce bir tespitim var ki o da vatandaşın okumayı sevmediği. Burada destan da yazsanız bir şey değişmiyor, yeni dünya artık en ufak sorun yaşadığında uygulamalı anlatan videoları anlatıyor, dün de tavsiyede bulunmuştum ki o halde sizin de bu platform olarak kendi kanalınızı kurup derdinizi ve sizce doğruları anlatsanız olmaz mı?

Yani sizler ile aynı paralelde düşünmüyorum diye kötü olan ben olunca içiniz mi rahat ediyor :)

Yorumlarda sürekli tuzumun kuruluğu yazsa da hepimiz ekmek derdindeyiz ama ben de ısrarla diyorum ki sizler gibi davranmıyorum ama paramı kazanıyorum.

Sizler 50TL işçilik 300tl malzeme diyorsunuz, ben 200tl işçilik 150tl malzeme diyorum aradaki sonuç odaklı fark nedir?

(Sizler ifadesi geneli kapsayan bir durum değil, hepiniz bana karşı olduğunuz için ister istemez siz ve ben kavramı çıkıyor, hakkını alarak işini yapan ustaları tenzih ederim yazılarımda.)
 
Son düzenleme:
A Çevrimdışı

A.Bozoğlu 

Süper Üye
25 Eki 2017
622
Hocam geçenlerde bir arkadaşın özel bölüm isteği ile ilgili bir konu başlığı vardı, o konu içerisindede bahsettiğim forum aynı yerdi. Forumların amacı bilgiyi karşılıksız paylaşmak biz böyle gördük, bu anlayışla forumlarda yer aldık. Ama malesef E-servisler gibi bazı forumlarda bir çok alan kapalı, evet tamirat-teknik müdahale gerektiren durumlar riskli, Fakat basit çözümler ufak müdahaleler, (örneğin: full yazılım yükleme yöntemi gibi) bile kapalı alanda, neden kullanıcı bunu kendisi yaparsa o arkadaşlar para kazanamaz. Sizi taşlıyorlar çünkü meyve veren ağaç taşlanır misali, yaptığınız paylaşımlardan verdiğiniz bilgilerden rahatsız oluyorlar, bunun nedenide ticari kaygılar.
 
cocaine Çevrimdışı

cocaine

Aktif Üye
1 Haz 2019
161
32
Takmayin hocam meyve veren agac taslanirmis malesef genel anlamda servislerimizde sikinti var 4sene once bende lgden tv almistim parca itelediler yok takmassan anakart yanarmis vs.. taktiklarida sinyal yukseltici bi isede yaradigi'da yok sizin videolarinizin hepsini izliyorum terapi gibi geliyor iyki varsiniz
 
A Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,295
51
Hocam geçenlerde bir arkadaşın özel bölüm isteği ile ilgili bir konu başlığı vardı, o konu içerisindede bahsettiğim forum aynı yerdi. Forumların amacı bilgiyi karşılıksız paylaşmak biz böyle gördük, bu anlayışla forumlarda yer aldık. Ama malesef E-servisler gibi bazı forumlarda bir çok alan kapalı, evet tamirat-teknik müdahale gerektiren durumlar riskli, Fakat basit çözümler ufak müdahaleler, (örneğin: full yazılım yükleme yöntemi gibi) bile kapalı alanda, neden kullanıcı bunu kendisi yaparsa o arkadaşlar para kazanamaz. Sizi taşlıyorlar çünkü meyve veren ağaç taşlanır misali, yaptığınız paylaşımlardan verdiğiniz bilgilerden rahatsız oluyorlar, bunun nedenide ticari kaygılar.

Değerli hocam o zamanki yazışmamızda da dile getirdiğim üzere açık platformlarda yazma nedenim bu dur.

Bölgemdeki tamirci esnaf ile dahi tezgahımı, mesleğimi, mesleki bilgimi paylaşyor ve yine de para kazanıyorum. Daha fazlası açgözlülüktür.

Sindirememek, susturmak, her mecrada susturmaya çalışmak, küfretmek onların içi olsun.

Biz doğru bildiğimiz yoldan devam edeceğiz.

Dileyen o kapalı kapılar ardında saklanmaktan vazgeçer ve açık mecralarda gelip bizimle birlikte hakkını arar, dileyen o kapılar ardında bize küfretmeye ama halk ile birlikte başardığımız işleri de sadece uzaktan izlemeye devam eder.

Bu vesile ile onlar gibi olmayarak onlara hak veriyor ve uyarılarını dikkate alarak bundan sonraki süreçte RİSK faktörünü çok daha fazla ön plana çıkartmak, insanlara sürekli söylememize rağmen DAHA FAZLA söyleyerek bu işin dışarıdan görüldüğü gibi olmadığını da daha baskın şekilde vurgulamak gerektiği fikrini ortaya atıyorum. @Sota bununla ilgili bir çalışma yapalım kardeşim :ok
 
A Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,295
51
Takmayin hocam meyve veren agac taslanirmis malesef genel anlamda servislerimizde sikinti var 4sene once bende lgden tv almistim parca itelediler yok takmassan anakart yanarmis vs.. taktiklarida sinyal yukseltici bi isede yaradigi'da yok sizin videolarinizin hepsini izliyorum terapi gibi geliyor iyki varsiniz

Böylece biz de kendimizi sorgulamış oluyoruz sevgili kardeşim.

Belki de ustalarımızın dediği gibi gözlerim kör olmuştur, sağlıklı düşünemiyor olabilirim, dolayısı ile sizlerden fikir almak ihtiyacı yine de duyuyor insan :ok

Gönül isterdi ki halk ile birlikte sektörün zorluğunu burada konuşalım. Neden yüksek fiyat almak zorunda kalındığı mantıklı ve KÜFÜRSÜZ şekilde anlatılabilsin. Halk esnafı anlasın, Esnaf da halkı anlasın karşılıklı sorun çözülebilsin de, heyhaaaat gel gör ki bu düşünce ile zor görünüyor :kiskis
 
Domestos Çevrimdışı

Domestos 

Süper Üye
3 Tem 2018
4,206
50
Adem hocam, lütfen bu çapsız sürüsü ile muhatap olmayın... Çapsız nitelemesini, meslekleri veya kariyerleri için kullanmıyorum ama kullandıkları "şarlatan" "yavşak" gibi kelimeler için yazıyorum...

Bu gibi sürüler, (atıyorum) Ankara'ya gitmek için İzmir trenine binerek, Ankara'ya gittiklerini zannederler, en çok buna hayret ediyorum.

Hülasa, yollar, niyetler farklı bu yüzden Allah iyileri korusun kötülere de fırsat vermesin inşallah diyorum.

* * *

Mazda Garaj olarak, benzer süreci yaşadık ama hiç bir gün o tür gafillerin değirmenine su taşımadık, oraları yok saydık, muhatap almadık, konuşmadık... Rahatız...
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
M Çevrimdışı

mhmt-

Yeni Üye
11 Eyl 2019
14
44
Bakın oraya yazdığımı buraya kopyalıyorum, bilgi paylaşımı ayrı birşey meslek paylaşımı ayrı birşey , biri ekran kartı özellikleri sorar sonuna kadar anlatırsın, biri tv özelliklerini sorar kullanıcı yorumlarını sonuna kadar anlatırsın ama o işi ne zorluklarla öğrenmiş insanın hakknı girip bedavadan iş öğretemezsiniz. Youtubede reklam yapıp işi tam anlamıyla ticarete dökmek nedir ? 3-5 kişiye yardım edip diğerlerinden normal ücret almak nedir ? Herkese işçilik almadan yapın ozaman.
- - - - -- -- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Pekala size bir kaç soru soracağım, ilk mesajınızda yazmışsınız bu mesajdan alıntı yapıyorum. philips servisinin kart değişimine 1600 tl fiyat verdiği cihazı yazılım yükleyerek 1 tl ücret almadan hallettim diyorsunuz.
1. cisi neden ve kime yaranmaya çalışıyorsunuz ?
2. cisi o yazılım yüklemeyi o talimatları o el beceresini hiç bir meslek geçmişiniz olmadan hiç bir çaba ve ZAMAN harcamadan mı öğrendiniz ?
3. cüsü kendisini 1600 tlden kurtardığınız ADAM! ( ya ustam sen bizi büyük bir masraftan kurtardın al şu 300-500 ü dedi mi ?
4. cüsü ya ustam, hocam, abicim, kardeşim, arkadaşım o hiç bir belirti vermeyip gözle görülür şişliği olmayan kondansatörü elimizde osilaskop comp test cihazı veya herhangi bir alet olmadan saatlerce yada günlerce arayıp bulup değiştirip tamir ettiğimiz cihazı sen neden gidip son kullanıcıya nokta atışı gösteriyorsun. Veya o yazılım attığın RT809H yada tnm5000 cihazını sokaktan mı buldun ? 10000-20000 liraya aldığımız comp testli osilaskop cihazının parası durduğu yerdemi çıkaçak ?

Senin mantığınla 80-100 bine aldığın ve çoğu zaman çıkma cof kullandığın panel arızalarınıda son kullanıcıya 50 max 100 liraya yapman lazım hatta bedava yapman lazım, ya kardeşim işini hakkıyla yapmayan zaten bu mecrada BA-RI-NA-MAZ barındığını sanıyorsunuz ama barınmaz kulaktan kulağa yayılan reklam okadar etkili ki bir daha iş yapamaz. Ama sen bu işi hakkıyla yapan ve orta - büyük yatırımlar yapmış bu işten geçimini sağlayan vergisini bagkurunu ödeyen insanların hakkına giriyorsun.

Ya kardeşim ben ilk okulda sağlam şeylerin içini açıp bozarak başladğım bu mesleğe, lisede teknik lise 4 yıl okudum temel elektroniği gördüm sokakta sayamam gibi gördüm bütün sınavlarını gece gündüz çalışarak iyi derecelerle geçtim, ege üniversitesinde 2 yıllık meslek yüksek okulu okudum ozamanlar 450 TL gibi askeri ücretin 3te 2 si kadar HARÇ yatırıyorduk ve de bu saydıklarımı yoklukla yaptık BABAM sağolsun sen ne paylaşımından bahsediyorsun ? ? ? ?

Paylaşımcı olmak farklı işi bilmeyene anlamayana hiç bir zorluğunu çekmeyene iş öğretmek çok çok farklı.
düzenle bir seminer gelin kardeşim size herşeyi öğreteyim de gelen gelsin öğrensin. Daha çok yazacağım şeyler var ama mantığımı ne düşündüğümü anlaman lazım.
 
A Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,295
51
Bakın oraya yazdığımı buraya kopyalıyorum, bilgi paylaşımı ayrı birşey meslek paylaşımı ayrı birşey , biri ekran kartı özellikleri sorar sonuna kadar anlatırsın, biri tv özelliklerini sorar kullanıcı yorumlarını sonuna kadar anlatırsın ama o işi ne zorluklarla öğrenmiş insanın hakknı girip bedavadan iş öğretemezsiniz. Youtubede reklam yapıp işi tam anlamıyla ticarete dökmek nedir ? 3-5 kişiye yardım edip diğerlerinden normal ücret almak nedir ? Herkese işçilik almadan yapın ozaman.
- - - - -- -- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Pekala size bir kaç soru soracağım, ilk mesajınızda yazmışsınız bu mesajdan alıntı yapıyorum. philips servisinin kart değişimine 1600 tl fiyat verdiği cihazı yazılım yükleyerek 1 tl ücret almadan hallettim diyorsunuz.
1. cisi neden ve kime yaranmaya çalışıyorsunuz ?
2. cisi o yazılım yüklemeyi o talimatları o el beceresini hiç bir meslek geçmişiniz olmadan hiç bir çaba ve ZAMAN harcamadan mı öğrendiniz ?
3. cüsü kendisini 1600 tlden kurtardığınız ADAM! ( ya ustam sen bizi büyük bir masraftan kurtardın al şu 300-500 ü dedi mi ?
4. cüsü ya ustam, hocam, abicim, kardeşim, arkadaşım o hiç bir belirti vermeyip gözle görülür şişliği olmayan kondansatörü elimizde osilaskop comp test cihazı veya herhangi bir alet olmadan saatlerce yada günlerce arayıp bulup değiştirip tamir ettiğimiz cihazı sen neden gidip son kullanıcıya nokta atışı gösteriyorsun. Veya o yazılım attığın RT809H yada tnm5000 cihazını sokaktan mı buldun ? 10000-20000 liraya aldığımız comp testli osilaskop cihazının parası durduğu yerdemi çıkaçak ?

Senin mantığınla 80-100 bine aldığın ve çoğu zaman çıkma cof kullandığın panel arızalarınıda son kullanıcıya 50 max 100 liraya yapman lazım hatta bedava yapman lazım, ya kardeşim işini hakkıyla yapmayan zaten bu mecrada BA-RI-NA-MAZ barındığını sanıyorsunuz ama barınmaz kulaktan kulağa yayılan reklam okadar etkili ki bir daha iş yapamaz. Ama sen bu işi hakkıyla yapan ve orta - büyük yatırımlar yapmış bu işten geçimini sağlayan vergisini bagkurunu ödeyen insanların hakkına giriyorsun.

Ya kardeşim ben ilk okulda sağlam şeylerin içini açıp bozarak başladğım bu mesleğe, lisede teknik lise 4 yıl okudum temel elektroniği gördüm sokakta sayamam gibi gördüm bütün sınavlarını gece gündüz çalışarak iyi derecelerle geçtim, ege üniversitesinde 2 yıllık meslek yüksek okulu okudum ozamanlar 450 TL gibi askeri ücretin 3te 2 si kadar HARÇ yatırıyorduk ve de bu saydıklarımı yoklukla yaptık BABAM sağolsun sen ne paylaşımından bahsediyorsun ? ? ? ?

Paylaşımcı olmak farklı işi bilmeyene anlamayana hiç bir zorluğunu çekmeyene iş öğretmek çok çok farklı.
düzenle bir seminer gelin kardeşim size herşeyi öğreteyim de gelen gelsin öğrensin. Daha çok yazacağım şeyler var ama mantığımı ne düşündüğümü anlaman lazım.
Oh beeeee, nihayet cesur, aklı başında birisi geldi de şurada iki lafın belini kırabileceğiz artık.

Tek ricam, bana 10 dakika müsaade etmeniz, elimdeki işi bitirip 10 dakika içerisinde yazdıklarınıza seve seve ve madde madde cevap yazacağım :ok
NOT: sabah size de cevap yazacaktım, mesaj yetkisi kapatılınca özel mesaj atayım size dedim malum o da kapalı, zaten çıkış yaptım forumdan, bundan sonra dilediklerini yazabilirler. Ben halka buradaki çizgimizi bozmadan konuları doğru üslup ile anlatmaya devam edeceğim.
 
temhem16 Çevrimdışı

temhem16

Aktif Üye
24 Ağu 2018
105
54
Adem bey sizin üstüne bastığınız konu maalesef sadece elektronikçilerde değil,her sektörde almış başını yürümüş.Her hizmette maalesef 3 liralık hizmete 5 lira 10 lira istiyorlar.Siz doğruları söyledikçe üstünüze gelecekler.Ama siz doğruluktan vazgeçmeyin.Sanki o pahalı hizmeti devamlı verebileceklermiş gibi.Sizin gibi insanlar oldukça bunlar at koşturamazlar.insanları bilgilendirdiğiniz için teşekkür ediyorum.
 
Domestos Çevrimdışı

Domestos 

Süper Üye
3 Tem 2018
4,206
50
Bakın oraya yazdığımı buraya kopyalıyorum, bilgi paylaşımı ayrı birşey meslek paylaşımı ayrı birşey , biri ekran kartı özellikleri sorar sonuna kadar anlatırsın, biri tv özelliklerini sorar kullanıcı yorumlarını sonuna kadar anlatırsın ama o işi ne zorluklarla öğrenmiş insanın hakknı girip bedavadan iş öğretemezsiniz. Youtubede reklam yapıp işi tam anlamıyla ticarete dökmek nedir ? 3-5 kişiye yardım edip diğerlerinden normal ücret almak nedir ? Herkese işçilik almadan yapın ozaman.
- - - - -- -- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Pekala size bir kaç soru soracağım, ilk mesajınızda yazmışsınız bu mesajdan alıntı yapıyorum. philips servisinin kart değişimine 1600 tl fiyat verdiği cihazı yazılım yükleyerek 1 tl ücret almadan hallettim diyorsunuz.
1. cisi neden ve kime yaranmaya çalışıyorsunuz ?
2. cisi o yazılım yüklemeyi o talimatları o el beceresini hiç bir meslek geçmişiniz olmadan hiç bir çaba ve ZAMAN harcamadan mı öğrendiniz ?
3. cüsü kendisini 1600 tlden kurtardığınız ADAM! ( ya ustam sen bizi büyük bir masraftan kurtardın al şu 300-500 ü dedi mi ?
4. cüsü ya ustam, hocam, abicim, kardeşim, arkadaşım o hiç bir belirti vermeyip gözle görülür şişliği olmayan kondansatörü elimizde osilaskop comp test cihazı veya herhangi bir alet olmadan saatlerce yada günlerce arayıp bulup değiştirip tamir ettiğimiz cihazı sen neden gidip son kullanıcıya nokta atışı gösteriyorsun. Veya o yazılım attığın RT809H yada tnm5000 cihazını sokaktan mı buldun ? 10000-20000 liraya aldığımız comp testli osilaskop cihazının parası durduğu yerdemi çıkaçak ?

Senin mantığınla 80-100 bine aldığın ve çoğu zaman çıkma cof kullandığın panel arızalarınıda son kullanıcıya 50 max 100 liraya yapman lazım hatta bedava yapman lazım, ya kardeşim işini hakkıyla yapmayan zaten bu mecrada BA-RI-NA-MAZ barındığını sanıyorsunuz ama barınmaz kulaktan kulağa yayılan reklam okadar etkili ki bir daha iş yapamaz. Ama sen bu işi hakkıyla yapan ve orta - büyük yatırımlar yapmış bu işten geçimini sağlayan vergisini bagkurunu ödeyen insanların hakkına giriyorsun.

Ya kardeşim ben ilk okulda sağlam şeylerin içini açıp bozarak başladğım bu mesleğe, lisede teknik lise 4 yıl okudum temel elektroniği gördüm sokakta sayamam gibi gördüm bütün sınavlarını gece gündüz çalışarak iyi derecelerle geçtim, ege üniversitesinde 2 yıllık meslek yüksek okulu okudum ozamanlar 450 TL gibi askeri ücretin 3te 2 si kadar HARÇ yatırıyorduk ve de bu saydıklarımı yoklukla yaptık BABAM sağolsun sen ne paylaşımından bahsediyorsun ? ? ? ?

Paylaşımcı olmak farklı işi bilmeyene anlamayana hiç bir zorluğunu çekmeyene iş öğretmek çok çok farklı.
düzenle bir seminer gelin kardeşim size herşeyi öğreteyim de gelen gelsin öğrensin. Daha çok yazacağım şeyler var ama mantığımı ne düşündüğümü anlaman lazım.
Sizin gibiler için bu işler "hep birilerine yaranmak" "bu işten voleyi vurmak" "anlamayanı düdüklemek" şeklinde olduğu için mümkünse kendinizi yormayın, bizi de meşgul etmeyin... Forum felsefesini özümsememiş insanlara bizlerin kim olduğunu anlatmak mümkün değildir.

Saygılar, hayırlı işler, helalinden bereketli kazançlar...
 
F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,634
internet, açık kaynaktır. paylaşıyorsan herkes faydalanabilir. farklı forumlarda; tavsiye forumu var oraya gir fikoloji teknovest adem helvacı etiketle yardımcı olurlar diyen bir sürü makale bulduk, insanlık budur kendin yapamıyorsan başkası yapar, yardımcı olurlar mantığı var.
Bizde klavye ile bir yere kadar gidebiliyoruz. bazı şeyleri görmemiz ölçmemiz gerekebiliyor. biz burada karşılıksız yardım etmeye bilgi vermeye çalışıyoruz. Tek paylaşım yapıp üye olduğum forumdur. binlerce kişiye yardımcı oldum, binlerce kişiye yardımcı olmaya çalıştık.
Sonuç bu olmamalı. takdir edilmeliyiz. sadece burası için değil bütün forumlarda emek verenler herkesin sorununa çare olmaya çalışıyor. biz kimseleri bu zamana kadar karalamadık,
Burada bir sürü kişi bahsi geçen siteden yanlış yazılım yükleyip, tv çökmesi veya başka problemle sonuca ulaşamayarak buraya gelmişliğide vardır. Hepsine el uzattık, o siteyede bir ithamda bulunmadık, sadece yazılım değil arıza, çözümler herşeyde sen yapamıyorsan bırak yapanlara, bırak yardımcı olanlara, bırak yardım etmeye çalışıp insanların sorunlarına çözüm olanlara.
emeğe saygı!!!​
 
A Çevrimdışı

A.Bozoğlu 

Süper Üye
25 Eki 2017
622
Bakın oraya yazdığımı buraya kopyalıyorum, bilgi paylaşımı ayrı birşey meslek paylaşımı ayrı birşey , biri ekran kartı özellikleri sorar sonuna kadar anlatırsın, biri tv özelliklerini sorar kullanıcı yorumlarını sonuna kadar anlatırsın ama o işi ne zorluklarla öğrenmiş insanın hakknı girip bedavadan iş öğretemezsiniz. Youtubede reklam yapıp işi tam anlamıyla ticarete dökmek nedir ? 3-5 kişiye yardım edip diğerlerinden normal ücret almak nedir ? Herkese işçilik almadan yapın ozaman.
- - - - -- -- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Pekala size bir kaç soru soracağım, ilk mesajınızda yazmışsınız bu mesajdan alıntı yapıyorum. philips servisinin kart değişimine 1600 tl fiyat verdiği cihazı yazılım yükleyerek 1 tl ücret almadan hallettim diyorsunuz.
1. cisi neden ve kime yaranmaya çalışıyorsunuz ?
2. cisi o yazılım yüklemeyi o talimatları o el beceresini hiç bir meslek geçmişiniz olmadan hiç bir çaba ve ZAMAN harcamadan mı öğrendiniz ?
3. cüsü kendisini 1600 tlden kurtardığınız ADAM! ( ya ustam sen bizi büyük bir masraftan kurtardın al şu 300-500 ü dedi mi ?
4. cüsü ya ustam, hocam, abicim, kardeşim, arkadaşım o hiç bir belirti vermeyip gözle görülür şişliği olmayan kondansatörü elimizde osilaskop comp test cihazı veya herhangi bir alet olmadan saatlerce yada günlerce arayıp bulup değiştirip tamir ettiğimiz cihazı sen neden gidip son kullanıcıya nokta atışı gösteriyorsun. Veya o yazılım attığın RT809H yada tnm5000 cihazını sokaktan mı buldun ? 10000-20000 liraya aldığımız comp testli osilaskop cihazının parası durduğu yerdemi çıkaçak ?

Senin mantığınla 80-100 bine aldığın ve çoğu zaman çıkma cof kullandığın panel arızalarınıda son kullanıcıya 50 max 100 liraya yapman lazım hatta bedava yapman lazım, ya kardeşim işini hakkıyla yapmayan zaten bu mecrada BA-RI-NA-MAZ barındığını sanıyorsunuz ama barınmaz kulaktan kulağa yayılan reklam okadar etkili ki bir daha iş yapamaz. Ama sen bu işi hakkıyla yapan ve orta - büyük yatırımlar yapmış bu işten geçimini sağlayan vergisini bagkurunu ödeyen insanların hakkına giriyorsun.

Ya kardeşim ben ilk okulda sağlam şeylerin içini açıp bozarak başladğım bu mesleğe, lisede teknik lise 4 yıl okudum temel elektroniği gördüm sokakta sayamam gibi gördüm bütün sınavlarını gece gündüz çalışarak iyi derecelerle geçtim, ege üniversitesinde 2 yıllık meslek yüksek okulu okudum ozamanlar 450 TL gibi askeri ücretin 3te 2 si kadar HARÇ yatırıyorduk ve de bu saydıklarımı yoklukla yaptık BABAM sağolsun sen ne paylaşımından bahsediyorsun ? ? ? ?

Paylaşımcı olmak farklı işi bilmeyene anlamayana hiç bir zorluğunu çekmeyene iş öğretmek çok çok farklı.
düzenle bir seminer gelin kardeşim size herşeyi öğreteyim de gelen gelsin öğrensin. Daha çok yazacağım şeyler var ama mantığımı ne düşündüğümü anlaman lazım.

Ticari kaygılarınızı ve haksız kazanç sağlamayı bir kenara bırakıp yukarda verdiğiniz örnekte olduğu gibi yazılım ile düzeltilebilecek bir tv için kart değişikliği gerekiyor diyerek kullanıcıdan 1600tl talep etmek sizce etik mi? ticari ahlaka uygun mu? madem yazılımla düzeltiliyor kimse bedava yapın demiyor, yazılım yükleyin tv onarın 50-100tl servis ücreti alın eyvallah. Konu başlığında belirtilen ve sizlerin ne anlama geldiğini unuttuğunuz vicdan'lı olun. Lg servisinin 650tl talep edip onaramadan teslim ettiği tv'yi 350tl onardığı için kızmalımıyız?

1.Belkide kimseye yaramasına gerek yoktur dürüst olmak, zaten insanların güvenini kazanmaktır.
2.Zaman en değerli unsur, kimse zaman ve emek harcamadan birşey öğrenemez. forumlar sayesinde yazılım yüklemeyi öğrenen bir çok kullanıcı var,
3. Bu karşısındaki kişiye kalmış, üsttede belirttim, emeğinin karşılığını tabiyki almalı ama abartmadan!
4.Uydu frekans değişiklikleri sonrası bir çok esnaf ekmek yedi para kazandı, ama değişen teknoloji ile ortaya "TKGS" gibi bir otomatik kanal güncelleme sistemi çıktı, gerek uydu alıcıları gerekse dahili uydu alıcılı tv'lere eklendi. Eminim siz bunada kızmışsınızdır.
 
F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,634
Bakın oraya yazdığımı buraya kopyalıyorum, bilgi paylaşımı ayrı birşey meslek paylaşımı ayrı birşey , biri ekran kartı özellikleri sorar sonuna kadar anlatırsın, biri tv özelliklerini sorar kullanıcı yorumlarını sonuna kadar anlatırsın ama o işi ne zorluklarla öğrenmiş insanın hakknı girip bedavadan iş öğretemezsiniz. Youtubede reklam yapıp işi tam anlamıyla ticarete dökmek nedir ? 3-5 kişiye yardım edip diğerlerinden normal ücret almak nedir ? Herkese işçilik almadan yapın ozaman.
- - - - -- -- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Pekala size bir kaç soru soracağım, ilk mesajınızda yazmışsınız bu mesajdan alıntı yapıyorum. philips servisinin kart değişimine 1600 tl fiyat verdiği cihazı yazılım yükleyerek 1 tl ücret almadan hallettim diyorsunuz.
1. cisi neden ve kime yaranmaya çalışıyorsunuz ?
2. cisi o yazılım yüklemeyi o talimatları o el beceresini hiç bir meslek geçmişiniz olmadan hiç bir çaba ve ZAMAN harcamadan mı öğrendiniz ?
3. cüsü kendisini 1600 tlden kurtardığınız ADAM! ( ya ustam sen bizi büyük bir masraftan kurtardın al şu 300-500 ü dedi mi ?
4. cüsü ya ustam, hocam, abicim, kardeşim, arkadaşım o hiç bir belirti vermeyip gözle görülür şişliği olmayan kondansatörü elimizde osilaskop comp test cihazı veya herhangi bir alet olmadan saatlerce yada günlerce arayıp bulup değiştirip tamir ettiğimiz cihazı sen neden gidip son kullanıcıya nokta atışı gösteriyorsun. Veya o yazılım attığın RT809H yada tnm5000 cihazını sokaktan mı buldun ? 10000-20000 liraya aldığımız comp testli osilaskop cihazının parası durduğu yerdemi çıkaçak ?

Senin mantığınla 80-100 bine aldığın ve çoğu zaman çıkma cof kullandığın panel arızalarınıda son kullanıcıya 50 max 100 liraya yapman lazım hatta bedava yapman lazım, ya kardeşim işini hakkıyla yapmayan zaten bu mecrada BA-RI-NA-MAZ barındığını sanıyorsunuz ama barınmaz kulaktan kulağa yayılan reklam okadar etkili ki bir daha iş yapamaz. Ama sen bu işi hakkıyla yapan ve orta - büyük yatırımlar yapmış bu işten geçimini sağlayan vergisini bagkurunu ödeyen insanların hakkına giriyorsun.

Ya kardeşim ben ilk okulda sağlam şeylerin içini açıp bozarak başladğım bu mesleğe, lisede teknik lise 4 yıl okudum temel elektroniği gördüm sokakta sayamam gibi gördüm bütün sınavlarını gece gündüz çalışarak iyi derecelerle geçtim, ege üniversitesinde 2 yıllık meslek yüksek okulu okudum ozamanlar 450 TL gibi askeri ücretin 3te 2 si kadar HARÇ yatırıyorduk ve de bu saydıklarımı yoklukla yaptık BABAM sağolsun sen ne paylaşımından bahsediyorsun ? ? ? ?

Paylaşımcı olmak farklı işi bilmeyene anlamayana hiç bir zorluğunu çekmeyene iş öğretmek çok çok farklı.
düzenle bir seminer gelin kardeşim size herşeyi öğreteyim de gelen gelsin öğrensin. Daha çok yazacağım şeyler var ama mantığımı ne düşündüğümü anlaman lazım.

Öz güven ve gerçek manada cesurca yazdığınız, foruma üye olup görüşlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. altını çizdim çünkü ciddi anlamda bunu yazdım.
Zamana işleri yayarsak muhabbet bitmez :) önceki teknoloji ile şimdiki bir olamaz. eskiden kalma ustam var kartı açar saatlerce ölçer, dur be usta der veririrm eline usb at yazılım düzelir derim. AAA olmuş ya bu der susar. bazen herşey para değildir, bazen reklam lazım, bazen tevazu lazım. biraz önce müşteriden geldim yaşlı kadın evlatları işinde gücünde başka memlekette, 1 Tane ptc değiştirdim ve dedim teyzem bizden. bu işletmede 14 çalışan var ve her gün yaptığımız durumlardan birisidir. düşünsenize her gün bir çalışan 80-100 liradan olmayı ?
Allah haklı olanın hakkını, rızkı olanın rızkını elbet bir yerden bulur ve verir.
burada durumu olmayanada, durumu olup zamanı olmayanada, servislerde çözüm bulamayıp çözüm aryanada koşuyoruz.


Sizin gibiler için bu işler "hep birilerine yaranmak" "bu işten voleyi vurmak" "anlamayanı düdüklemek" şeklinde olduğu için mümkünse kendinizi yormayın, bizi de meşgul etmeyin... Forum felsefesini özümsememiş insanlara bizlerin kim olduğunu anlatmak mümkün değildir.

Saygılar, hayırlı işler, helalinden bereketli kazançlar...

herkes görüşlerini paylaşmalı :ok
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Geri