yokoono Çevrimdışı

yokoono

TFC Team
20 Mar 2019
3,418
74
viber_image_2026-02-25_12-54-36-461.jpg

Çok teşekkür ederim, televizyonu açmayı başardım, ancak görüntü ters ve renkler iyi değil. Şimdi ne yapabilirim?
Panel profili arıyorum.
Try this;
MB9X ailesi için;
Rar dosyasından çıkarılmış iki ana unsur, FAT32 olarak formatlanmış bellek içerisine pq isimli bir klasör ile yerleştirilir
PQ isimli klasör içerisindeki yazılımlara sahip bellek TV ye takılır
TV nin uzaktan kumandası aracılığı ile MENU 4725 tuşlanarak Servis menüsüne girilir
En altta bulunan USB OPERATİONS bölümüne gelinir ve OK tuşuna basılır
Ekranda çok kısa süreli olarak (dosya çok küçük olduğu için yükleme anlık olur) LÜTFEN BEKLEYİNİZ yazısı gelir ve gider
TV kumandasından stby tuşuna basarak tv kapatılır
TV yeniden açıldığında ekran düzelmiş olur
(Bazı istisna durumlarda Profile dosyalarında olduğu gibi TV yi kapattıktan sonra fişi çekip, stby ışığı sönene kadar beklemeniz gerekebilir.)

yokoono Çevrimdışı

yokoono

TFC Team
20 Mar 2019
3,418
74
Teşekkür eder kolaylıklar dilerim hocam...

Çok teşekkür ederim yazdıklarınızı dikkate alacağım hocam...
The source to power the LEDs is a constant current source. The voltage varies depending on the number of LEDs to keep the current constant through them. If some LEDs are shorted, the voltage drops because there are fewer LEDs powered. To decrease the voltage on the LEDs, the voltage on that mosfet will increase. In this way, its dissipation power is exceeded and it heats up. In conclusion: change the LED strips.
Google translate:
LED'leri beslemek için kullanılan kaynak, sabit akım kaynağıdır. Akımın LED'ler üzerinden sabit kalmasını sağlamak için voltaj, LED sayısına bağlı olarak değişir. Bazı LED'ler kısa devre yaparsa, daha az LED'e güç verildiği için voltaj düşer. LED'ler üzerindeki voltajı düşürmek için, o MOSFET üzerindeki voltaj artar. Bu şekilde, MOSFET'in güç dağıtım kapasitesi aşılır ve ısınır. Sonuç olarak: LED şeritlerini değiştirin.

T Çevrimdışı

toske666

Yeni Üye
24 Şub 2026
4
38
Panel profili arıyorum.
Try this;
MB9X ailesi için;
Rar dosyasından çıkarılmış iki ana unsur, FAT32 olarak formatlanmış bellek içerisine pq isimli bir klasör ile yerleştirilir
PQ isimli klasör içerisindeki yazılımlara sahip bellek TV ye takılır
TV nin uzaktan kumandası aracılığı ile MENU 4725 tuşlanarak Servis menüsüne girilir
En altta bulunan USB OPERATİONS bölümüne gelinir ve OK tuşuna basılır
Ekranda çok kısa süreli olarak (dosya çok küçük olduğu için yükleme anlık olur) LÜTFEN BEKLEYİNİZ yazısı gelir ve gider
TV kumandasından stby tuşuna basarak tv kapatılır
TV yeniden açıldığında ekran düzelmiş olur
(Bazı istisna durumlarda Profile dosyalarında olduğu gibi TV yi kapattıktan sonra fişi çekip, stby ışığı sönene kadar beklemeniz gerekebilir.)

viber_image_2026-02-25_13-32-07-530.jpg
viber_image_2026-02-25_13-33-15-877.jpg
viber_image_2026-02-25_13-33-16-338.jpg

Başardım, çok teşekkür ederim.

A Çevrimdışı

andac9

Yeni Üye
25 Şub 2026
7
56
  1. Merhaba, Vestel 50U9500 (SN: 8425789) cihazıma çıkma 17MB230 kart taktım. Ses yok, servis menüsünde Test Tool ve Hotel Mode kilitli (Yes). Bu seri numarasına uygun Full Yazılım (Kurtarma) rica ediyorum."
  2. ANAKART değişti ikisininde modeli 17MB230.
  3. 17720235100225036933163651522896.jpg
  4. Panel değişikliği yapılmadı.
  5. ANAKART değişimi yapıldıktan sonra görüntü geldi fakat ses TV hoparlörlerinden gelmiyor. Sadece kulaklık bölümünden ses geliyor ama kumanda ile alçalıp yükselmiyor hatta sessize alınmıyor. Servis menüsünden müdahale etmek için uğraştım. Kilitli olduğundan müdahale edilmiyor.

H Çevrimdışı

haltun003

Yeni Üye
18 Kas 2022
7
59
The source to power the LEDs is a constant current source. The voltage varies depending on the number of LEDs to keep the current constant through them. If some LEDs are shorted, the voltage drops because there are fewer LEDs powered. To decrease the voltage on the LEDs, the voltage on that mosfet will increase. In this way, its dissipation power is exceeded and it heats up. In conclusion: change the LED strips.
Google translate:
LED'leri beslemek için kullanılan kaynak, sabit akım kaynağıdır. Akımın LED'ler üzerinden sabit kalmasını sağlamak için voltaj, LED sayısına bağlı olarak değişir. Bazı LED'ler kısa devre yaparsa, daha az LED'e güç verildiği için voltaj düşer. LED'ler üzerindeki voltajı düşürmek için, o MOSFET üzerindeki voltaj artar. Bu şekilde, MOSFET'in güç dağıtım kapasitesi aşılır ve ısınır. Sonuç olarak: LED şeritlerini değiştirin.
Değerli katkılarınız için çok teşekkür ediyorum...

C Çevrimdışı

cbyrm

Yeni Üye
25 Şub 2026
1
33
Merhaba, Hanseatic 40F800FDS model Android (Vestel üretimi) televizyonum recovery ekranında döngüde kaldı. Seri numarası: 9019202 300016 . Kurtarma için elinizde uygun Full Yazılım mevcut mudur?

Recover Ekranı:
Vestel/Bartu/menlo 11/trma.250416.176/13940927 olarak gösteriyor

A Çevrimdışı

andac9

Yeni Üye
25 Şub 2026
7
56
  1. Merhaba, Vestel 50U9500 (SN: 8425789) cihazıma çıkma 17MB230 kart taktım. Ses yok, servis menüsünde Test Tool ve Hotel Mode kilitli (Yes). Bu seri numarasına uygun Full Yazılım (Kurtarma) rica ediyorum."
  2. ANAKART değişti ikisininde modeli 17MB230.
  3. 17720235100225036933163651522896.jpg
  4. Panel değişikliği yapılmadı.
  5. ANAKART değişimi yapıldıktan sonra görüntü geldi fakat ses TV hoparlörlerinden gelmiyor. Sadece kulaklık bölümünden ses geliyor ama kumanda ile alçalıp yükselmiyor hatta sessize alınmıyor. Servis menüsünden müdahale etmek için uğraştım. Kilitli olduğundan müdahale edilmiyor.
Hayırlı sabahlar, hayırlı günler arkadaşlar tavsiyeforum 'grubuna yeni katıldım. O nedenle sanırım yanlışlıkla farklı konu altında iki defa istekte bulundum özür diliyorum. Lütfen yukarıda özellik ve bilgileri yazılı vestel TV ye ait yazılım talebim ile ilgili yardımcı olur musunuz. Şimdiden teşekkür ederim. İyi günler, hayırlı işler dilerim.

Geri
Üst Alt