C Çevrimdışı

cakir.erol

Yeni Üye
30 Nis 2019
12
90mb olmaz,yanlışın var :)
yedeklemeyi nasıl aldın peki tvden mi aldın,orjinal dosya olarak :alala

mb130_RomBoot.bin dosyası 2.13 MB
mb130_PM51_connected.bin 64 kb
mb130_en.bin 245 MB

Bana MB130 gönderilince bende uyuyor sandım tabiki de denedim.
Ama kurulum için start vermedi.

Bana MB95M nin fabrika ayarı 3.6.2.H lazım. (N değil H)
Bunun bir üst versiyonu varsa o da olabilir.

Orjinal Backup almıştım bu denemeleri yapmadan önce, şimdi onun dosya adına baktım upgrade_mb90.bin (118 MB dosya boyutu) olarak geçiyor.
Ama bu dosya ile yükleme yapamıyorum.

Eğer uyuyorsa ki benim aldığım yedek dosya adı MB90 ise bana onun full kurulumu lazım.

YEDEKLEMEYİ TV den almıştım ama aldığım dosya adı Upgrade diye geçiyor. (upgrade_mb90.bin)
Bunu da diğerleriyle mix yapıp denedim, bin dosyasının adını değiştirdim vs. şimdi vestel çıkıkyor, kapanıp açılıyor, sürekli bu terkarda.

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
mb130_RomBoot.bin dosyası 2.13 MB
mb130_PM51_connected.bin 64 kb
mb130_en.bin 245 MB

Bana MB130 gönderilince bende uyuyor sandım tabiki de denedim.
Ama kurulum için start vermedi.

Bana MB95M nin fabrika ayarı 3.6.2.H lazım. (N değil H)
Bunun bir üst versiyonu varsa o da olabilir.

Orjinal Backup almıştım bu denemeleri yapmadan önce, şimdi onun dosya adına baktım upgrade_mb90.bin (118 MB dosya boyutu) olarak geçiyor.
Ama bu dosya ile yükleme yapamıyorum.

Eğer uyuyorsa ki benim aldığım yedek dosya adı MB90 ise bana onun full kurulumu lazım.

YEDEKLEMEYİ TV den almıştım ama aldığım dosya adı Upgrade diye geçiyor. (upgrade_mb90.bin)
Bunu da diğerleriyle mix yapıp denedim, bin dosyasının adını değiştirdim vs. şimdi vestel çıkıkyor, kapanıp açılıyor, sürekli bu terkarda.
Neden mix yaptın ki anlamadım :) ,senin tv flash belleği 1mb veya 2 mb tır,keşke mix yapmasaydın ,bence hemen 366n ye dön,elinde var madem 366n
Ayrıca tvden dosyayı nasıl aldın ne ile aldın,gerçi şimdi onun sırası değil ,bir an önce 366n yi full yazılım yöntemiyle yükle,tv açılsın bakalım.

C Çevrimdışı

cakir.erol

Yeni Üye
30 Nis 2019
12
Flsh disk 8 GB
Fat32 formatlı ve sağlam.

Benim TV sağlam iken Menü 1400 lü birşeyle sisteme girdim. En alttan USB seçerek boş flasha backup aldım.
Sonra bu Netflix denen olayı yükseltirsem çıkar diye bir ihtimal Vestel'e güvendim. Güvenmez olaydım. Desteklemiyormuş, dışı Smart içi BOŞ.

Orjinalinin yukarıda fotolarını paylaşmıştım. Seri nosu, versiyonu vs. MB130 u bana F fikoloji gönderdi. AMa dediğiniz gibi uyumlu değil sanırım, yükleme startına geçmedi.

Bana bulabilirseniz 3.6.2 H MB95M nin full paketi gerek.
Yada uyan varsa bir üst versiyon. 366N denedim, uyduyu görmedi.
3.6.2.H olsa kafi artık ne yapayım.

Zaten bu yaşadıklarımdan sonra Vestelmi. Aman Aman.

IMG_716840c7c83c4172e0d1.jpg
IMG_7171650e196c208b6d57.jpg
IMG_72665a5d0b0b940e5d17.jpg

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Flsh disk 8 GB
Fat32 formatlı ve sağlam.
Benim TV sağlam iken Menü 1400 lü birşeyle sisteme girdim. En alttan USB seçerek boş flasha backup aldım.
Sonra bu Netflix denen olayı yükseltirsem çıkar diye bir ihtimal Vestel'e güvendim. Güvenmez olaydım. Desteklemiyormuş, dışı Smart içi BOŞ.
Orjinalinin yukarıda fotolarını paylaşmıştım. Seri nosu, versiyonu vs. MB130 u bana F fikoloji gönderdi. AMa dediğiniz gibi uyumlu değil sanırım, yükleme startına geçmedi.
Bana bulabilirseniz 3.6.2 H MB95M nin full paketi gerek.
Yada uyan varsa bir üst versiyon. 366N denedim, uyduyu görmedi.
3.6.2.H olsa kafi artık ne yapayım.
Zaten bu yaşadıklarımdan sonra Vestelmi. Aman Aman.
O zaman tekrar soruyorum , yüklediğin 366n yazılımındaki "mboot_spi.bin" dosyasının boyutu ne kadar,bunu suruyorum çünkü önemli bu, bence pcne bak bakalım 1mb mi yoksa 2mb mi ,önce bunu öğreneyim

C Çevrimdışı

cakir.erol

Yeni Üye
30 Nis 2019
12
:saskin olmadı.2 kez denedim.
Tepki şöyle.
yanıop söndü bıraktım OK tuşunu.
Sonra ekran gri oldu. Herhangi logo yok, ışık sönük, öyle duruyor.
Bekledim hala yüklememi yapıyor diye. Kapatma tuşuna bastım. Altta kapalı standbye ışı yandı. Sonra aç yaptım tekrar gri ekran, sonra kendiliğinden standbye.

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
Merhabalar
Seg marka televizyonum da geç açılma sıkıntısı var. Açma tuşuna bastıktan sonra kırmızı ışık yanıp sönüyor sonra tekrardan sabit hale geliyor. Bazen SEG yazısı geliyor gidiyor.
Böyle aç-kapa işi 1-2 saat sürüyor sonra açılıyor. Ben besleme kartında sorun var sandım götürdüm oradaki arkadaşlar yazılımsal olabilir dedi. Ben de sizi buldum.
Yazılımı bulabilirsek denemek istiyorum.

Model numarası: 40180B
SN: 7113133 400076

Panel de olan model numarası : VES400UNES-05-B
full yazılımın :
güncelleme yazılımın :
yükleme anlatımı için Tıklayınız
önce full yükleyin kurulum yapıp güncellemeyi yapınız. *mb82 için ikiside full yazılım tipinde yükleyiniz
sorun devam ederse yazılımsal değil donanımsaldır

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
Aynen bende de MB95 vardı, burdan güncelleyeyim dedim. VESTEL Yazısında kaldı.
RESİMLER YÜKLEME YAPMADAN ÖNCE NE OLUR NE OLMAZ DİYE ÇEKTİĞİM RESİMLER.

Ekte bilgileri paylaşıyorum. Bana hangisi olur, birde yedeğini almıştım, talimatlardaki gibi fişe takmadan okey tuşuna basıp bekledim uzun süre ama herhangi bir değişme sadece ışık sabit kaldı, 30 dk sonuç vermedi bende sıkılıp bıraktım. Yazılım sorunu olabilir mi.

Bana MB95 in güncel sıfırdan kurulumu lazım.

IMG_7171.jpg
IMG_7266.jpg
IMG_7168.jpg
şu yazılımı denermisin :

Geri
Üst Alt