L Çevrimdışı

lodos2

Yeni Üye
27 Haz 2022
19
44
Çalışmıyor mu?
Sadece ledler yanıyor. Aynı marka TV den 17mb140 ve 17mb82s çalışan anakartlari takıyorum direkt açılıyor. Fakat bendeki anakart ile açılmıyor cunki dusuncem bu tabiki benim taktigim anakart 42 inçlik bir TV den alıntı. Panel yazılımı vs uymadığı için de olabilir bilemiyorum olayı tam. Fakat taktigim anakart in calistigindan eminim eski TV üzerinde iken çalışıyordu.

By_Trol Çevrimdışı

By_Trol 

Administrator
24 Ağu 2019
15,691
Sadece ledler yanıyor. Aynı marka TV den 17mb140 ve 17mb82s çalışan anakartlari takıyorum direkt açılıyor. Fakat bendeki anakart ile açılmıyor cunki dusuncem bu tabiki benim taktigim anakart 42 inçlik bir TV den alıntı. Panel yazılımı vs uymadığı için de olabilir bilemiyorum olayı tam.
Maalesef uygun yazılım yok

L Çevrimdışı

lodos2

Yeni Üye
27 Haz 2022
19
44
By_Trol Çevrimdışı

By_Trol 

Administrator
24 Ağu 2019
15,691
Teşekkürler cevap için bazı yerlerde ücretli satıyorlar sizce bunları almam doğru olur mu? (Yazılımı)
Rica ederim yazılım tv arka kapak etiket bilgisine göre yüklenir mb82 yerine mb140 takıldığı zaman uğraştırır hangi yazılımı satın alacaksınız bir çok yazılım denemek gerekir görüntü ters veya pastel çıksa panel yazılımı iş görür fakat sizin kullandığınız kartlar sadece ledleri yakmış ya panel uygun değilse ya panel arızalıysa

L Çevrimdışı

lodos2

Yeni Üye
27 Haz 2022
19
44
Rica ederim yazılım tv arka kapak etiket bilgisine göre yüklenir mb82 yerine mb140 takıldığı zaman uğraştırır hangi yazılımı satın alacaksınız bir çok yazılım denemek gerekir görüntü ters veya pastel çıksa panel yazılımı iş görür fakat sizin kullandığınız kartlar sadece ledleri yakmış ya panel uygun değilse ya panel arızalıysa
Panel arızalı olsa aynı marka model iki TV daha var onlarin kartlarını taktigimda da çalışmaması gerekmez mi onların hangini takarsam takayım çalışıyor. Birinde mb140 diğerinde 17mb82s var.

By_Trol Çevrimdışı

By_Trol 

Administrator
24 Ağu 2019
15,691
Panel arızalı olsa aynı marka model iki TV daha var onlarin kartlarını taktigimda da çalışmaması gerekmez mi onların hangini takarsam takayım çalışıyor. Birinde mb140 diğerinde 17mb82s var.
Sadece ledleri yakıyor yazdığınız için o cevabı yazdım orijinal mb82 anakartta standby ledi yanıp sönüyor mu?

L Çevrimdışı

lodos2

Yeni Üye
27 Haz 2022
19
44
Orijinal anakartta standby ledi yanıp sönüyor mu?
Orjinal anakarttan kastınız. Diğer TV ler ise onlardan aldığım anakartlarda hiç bir sorun yok herşey tamam kumanda menü stand-by açma kapama vs hersey çalışıyor. Fakat arızalı olan TV nin üzerindeki anakarttan bahsediyorsaniz o tamamen çöp olmuş durumda elimde yok o.

By_Trol Çevrimdışı

By_Trol 

Administrator
24 Ağu 2019
15,691
Orjinal anakarttan kastınız. Diğer TV ler ise onlardan aldığım anakartlarda hiç bir sorun yok herşey tamam kumanda menü stand-by açma kapama vs hersey çalışıyor. Fakat arızalı olan TV nin üzerindeki anakarttan bahsediyorsaniz o tamamen çöp olmuş durumda elimde yok o.
Ok anladım siz toplama tv yapıp paneli değerlendireceksiniz. Biraz uğraştırır yada çöp olan anakart üzerindeki etiket bilgilerinin birebir aynısı olan kart bulmanız gerekir.

L Çevrimdışı

lodos2

Yeni Üye
27 Haz 2022
19
44
Ok anladım siz toplama tv yapıp paneli değerlendireceksiniz. Biraz uğraştırır.
Aynen teşekkürler anlayisiniz için. Elimde paneli arızalı 32 inç bir TV vardı bunun anakartini (17mb82s) bu TV de değerlendirmek istedim. Onu taktigimda stand-by yanıyor kumandadan açılıyor sadece ledler yanıyor . Çıkamadım işin içinden.

By_Trol Çevrimdışı

By_Trol 

Administrator
24 Ağu 2019
15,691
Aynen teşekkürler anlayisiniz için. Elimde paneli arızalı 32 inç bir TV vardı bunun anakartini (17mb82s) bu TV de değerlendirmek istedim. Onu taktigimda stand-by yanıyor kumandadan açılıyor sadece ledler yanıyor . Çıkamadım işin içinden.
Tv arka kapak etiket bilgisine ait full yazılım işinizi görür. Ömer Genç Ömer Genç ve jacabojacabo jacabojacabo ustaları etiketledim foruma giriş yaptıklarında yazışmayı görürler arşivlerinde yazılım varsa sizinle paylaşırlar.

E Çevrimdışı

Enesusta54

Yeni Üye
4 Eki 2023
6
38
merhaba,
17mb82s anakart değişimi oldu yine aynı anakart takıldı fakat görüntüde piksel çizgileri var. Panel yazılımı istiyorum mümkünse.

WhatsApp-Image-2025-05-29-at-18.15.23.jpg
WhatsApp-Image-2025-05-29-at-18.15.21.jpg

yokoono Çevrimiçi

yokoono

TFC Team
20 Mar 2019
2,879
74
merhaba,
17mb82s anakart değişimi oldu yine aynı anakart takıldı fakat görüntüde piksel çizgileri var. Panel yazılımı istiyorum mümkünse.

WhatsApp-Image-2025-05-29-at-18.15.23.jpg
WhatsApp-Image-2025-05-29-at-18.15.21.jpg
Panel profile:
MB8X ailesi için;
Rar dosyasından çıkarılmış iki ana unsurun, FAT32 olarak formatlanmış bellek içerisine KLASÖRSÜZ Ollarak yerleştirilir
Yazılım unsurları eklenmiş bellek TV ye takılır
TV nin uzaktan kumandası aracılığı ile MENU 4725 tuşlanarak Servis menüsüne girilir
En altta bulunan USB OPERATİONS bölümüne gelinir ve OK tuşuna basılır
Ekranda çok kısa süreli olarak (dosya çok küçük olduğu için yükleme anlık olur) LÜTFEN BEKLEYİNİZ yazısı gelir ve gider
TV kumandasından stby tuşuna basarak tv kapatılır

Geri
Üst Alt