Şu anda ekran geldi, bir problem yok, ama her gün tekrarını yaşıyorum. Tekrar olması durumunda deneyip bilgi vereceğim; ancak, ekranda bir dikey siyah çizgi var, bazen video izlerken sürekli gidip geliyor, bazen gidiyor saniyeler sonra vs. geri geliyor. Bu da, sorunuma kaynak sebep olabilir mi?Standby ışığı tamamen kaybolduğunda (Bilgisayara bağlı iken) net görebileceğiniz bir görüntüyü açın ve ekrana telefon flaş ışığı ile bakın. Ben arızayı netleştirdim ancak sizin de kontrol etmenizi istiyorum. Eğer ekranda belli belirsiz bir görüntü alıyorsanız (Hatta mouse imlecini ekranda gezdirmeye çalışın.) Led Bar arızanız var demektir. Sonucu bildirin.
Led barlar ömrünü tamamladığı için zaman zaman feedback voltajı dediğimiz değeri tamamlayabiliyor ve görüntü geliyor. Ya da ayarlardan arka ışığı kıstığınızda bir süre daha çalışıyor. Ancak probleminiz led bar arızası ve led barlar takım halinde değişecek.Şu anda ekran geldi, bir problem yok, ama her gün tekrarını yaşıyorum. Tekrar olması durumunda deneyip bilgi vereceğim; ancak, ekranda bir dikey siyah çizgi var, bazen video izlerken sürekli gidip geliyor, bazen gidiyor saniyeler sonra vs. geri geliyor. Bu da, sorunuma kaynak sebep olabilir mi?
Led bar değişimi benim tarafımdan yapılabilecek bir şey mi? Maliyeti ortalama ne olur ve nereden temin edebilirim? Bilgi alma şansım var mı? Teşekkür ediyorum.Led barlar ömrünü tamamladığı için zaman zaman feedback voltajı dediğimiz değeri tamamlayabiliyor ve görüntü geliyor. Ya da ayarlardan arka ışığı kıstığınızda bir süre daha çalışıyor. Ancak probleminiz led bar arızası ve led barlar takım halinde değişecek.
Tabii ki şöyle bir handikap var. Lütfen arıza belirtilerini görsel olarak paylaşın. Eğer bahsettiğiniz çizgi panel arızasına işaretse led barları değiştirmenin bir anlamı olmaz çünkü panel maliyeti TV total maliyetinin neredeyse %80' i. O yüzden paylaşın.
Not: İki arıza normalde birbirinden bağımsızdır.
Forumu gezin. Herhangi bir ücret almıyoruz ve araştıran üyelerimize gerçekten hayran kalıyoruz. ;)Led bar değişimi benim tarafımdan yapılabilecek bir şey mi? Maliyeti ortalama ne olur ve nereden temin edebilirim? Bilgi alma şansım var mı? Teşekkür ediyorum.
NOT: Dediğim gibi sorunu bir daha yaşamamda video ve görseller alıp tarafınıza ileteceğim, ilginize teşekkürler.
Yazılıma bildirim çanından ulaşabilirsiniz.Herkese iyi akşamlar. Vestel 24 inç 5500 seri no: 7862865 700145 nolu televizyon için kurtarma yazılımı var mı acaba? Bir çok yazılımı denedik ama sonuç alamadık. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Konunun ilk mesajını okuyunuz.merhabalar seg39226b tv seg yazısı geliyor durmadan resetliyor anakart modeli 17mb82s
Full yazılım verildi. Çan simgesinden devam.Selamlar.. 17mb130p stanby sürekli yanıp sönüyor full yazılımı varmıdır.. elimde çalışan aynı anakart var lakin paneli tutmadı panel yazılımlarında da bulamadım.. panel yazılımı veya full yazılımı varsa çok makbule geçer. Hayırlı iftarlar.
Standby sabit mi? Tamamen sönüyor mu?Selamlar, televizyonumda bugün itibari ile Vestel Logosu açılırken görünüp herhangi bir ekran gelmeden 2. Kez logo görünüp kapanıyor. Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Şimdeden teşekkür ediyorum