Akın07 Çevrimdışı

Akın07

Aktif Üye
12 Şub 2021
148
41
Ustam ilk LED bar arızası diye düşündüm ledleri yinede değiştirdim ve tekrar test ettim hiç değişen bir şey olmadi elim 17mb82 anakart vardı onu taktım arka aydınlatma geldi tekrar kendi anakartini taktım sorun aynen devam ediyor du fabrika ayarlarına çevirince arka aydınlatma geldi sabah tekrar denedim yine aynı arka aydınlatma yoktu tekrar sıfır ladim arka aydınlatma geldi arka aydınlatma ayarını otomatik te bıraktım ve sorun ortadan kalktı fakat sorun yazılımsal gibi geldi müşteriye iade ettim tekrar geri gelirse diye her ihtimale karşı yazılım yüklemek istedim

suan için arşivde mevcut değil fakat sorununuz donanimsal gibi duruyor.
Hocam LED barlari değiştirdim beslemede LED barlara voltaj gitmiyor farklı besleme denedim yine aynı sorunun anakart ta olduğuna anladım farklı anakart takınca arka aydınlatma geldi tekrar eski anakartini taktım arka aydınlatma yok fabrika ayarlarına alınca arka aydınlatma geldi sabah tekrar denedim arka aydınlatma yoktu tekrar sıfırladım geldi ve otomatik te bıraktım iade ettim kendi LED barlari sağlam başka TV ye taktım çalıyor bahaneyle ledleri de yeniledik 😂

Son düzenleme:
H Çevrimdışı

hknsngl44

Aktif Üye
16 Ağu 2016
60
Arkadaşlar merhaba.
İşyerimizdeki Regal marka tv'miz bu sabah itibariyle böyle bir arıza verdi.
Dün gece yıldırım ve gök gürültülü sağanak yağış vardı. Sabah işe geldiğimizde elektrik yoktu. Jeneratörle elektrik geldikten sonra tv normal bir şekilde açıldı. Bir süre sonra videodaki gibi hata verdi. Uydu alıcının ve tv'nin fişini çekip bir süre bekleyip tekrar taktık. Problem düzelmedi.
Acaba yıldırımdan mı etkilendi diye düşündüm ama Tv'nin prize takılı olduğu yerde akım koruma aparatı da vardı.
Sizce sorun ne olabilir?

slowfood slowfood
W Winston
Samurai Samurai
By_Trol By_Trol

Not: Karşılaştığımız problem yazılımsal mıdır bilmiyorum. Ama, mesajım yönetici tarafından bu konuya taşındı. İnşallah buradan yardımcı olanlar çıkacaktır 🤲🏻

Son düzenleme:
slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
Ustam ilk LED bar arızası diye düşündüm ledleri yinede değiştirdim ve tekrar test ettim hiç değişen bir şey olmadi elim 17mb82 anakart vardı onu taktım arka aydınlatma geldi tekrar kendi anakartini taktım sorun aynen devam ediyor du fabrika ayarlarına çevirince arka aydınlatma geldi sabah tekrar denedim yine aynı arka aydınlatma yoktu tekrar sıfır ladim arka aydınlatma geldi arka aydınlatma ayarını otomatik te bıraktım ve sorun ortadan kalktı fakat sorun yazılımsal gibi geldi müşteriye iade ettim tekrar geri gelirse diye her ihtimale karşı yazılım yüklemek istedim

Hocam LED barlari değiştirdim beslemede LED barlara voltaj gitmiyor farklı besleme denedim yine aynı sorunun anakart ta olduğuna anladım farklı anakart takınca arka aydınlatma geldi tekrar eski anakartini taktım arka aydınlatma yok fabrika ayarlarına alınca arka aydınlatma geldi sabah tekrar denedim arka aydınlatma yoktu tekrar sıfırladım geldi ve otomatik te bıraktım iade ettim kendi LED barlari sağlam başka TV ye taktım çalıyor bahaneyle ledleri de yeniledik 😂
Led bar arızalarında test süreci 1 2 saatte tamamlanmıyor. Anlattığınız senaryoda led barlara giden akımın kesilmesinin tek mantıklı açıklaması feedback akım korumasıdır. Bildiğiniz gibi Led Barlar seri bağlı çalışır ve besleme çıkışında belirli bir voltaj eşiğine kadar çalışma, altına düşme halinde korumaya çekme (feedback voltage protection) vardır. Tamamen bozulmamış görünen led barlarda bir ya da iki led chipinde sorun varsa ya da bir barda problem varsa genel sistem akımı belirli bir arka aydınlatma ayar seviyesine kadar fvp açmasına engel olur. Ayrıca sizin de bildiğiniz üzere piyasada ulaşabildiğimiz led barlar üretim itibariyle muadildir. Üreticinin orijinal sıfır led barlarına ulaşma imkanımız olmadığı için sıfır alıp taktığımız led barlarda da benzeri problemler oluşabiliyor. 😉

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
Arkadaşlar merhaba.
Dün gece yıldırım ve gök gürültülü sağanak yağış vardı. Sabah işe geldiğimizde elektrik yoktu. Jeneratörle elektrik geldikten sonra tv normal bir şekilde açıldı. Bir süre sonra videodaki gibi hata verdi. Uydu alıcının ve tv'nin fişini çekip bir süre bekleyip tekrar taktık. Problem düzelmedi.
Acaba yıldırımdan mı etkilendi diye düşündüm ama Tv'nin prize takılı olduğu yerde akım koruma aparatı da vardı.
Sizce sorun ne olabilir?

slowfood slowfood
W Winston
Samurai Samurai
By_Trol By_Trol

Not: Karşılaştığımız problem yazılımsal mıdır bilmiyorum. Ama, mesajım yönetici tarafından bu konuya taşındı. İnşallah buradan yardımcı olanlar çıkacaktır 🤲🏻

Hakan bey sizden arka etiket görseli rica edeceğim. Ona göre gerekli yazılım yetkisini vereceğim. (Mesajın taşınma işlemini ben gerçekleştirdim. 😉)

P Çevrimdışı

pasaa77

Yeni Üye
1 Eki 2023
1
28
IMG_20231001_171545.jpg

Vestel Tv Vestel Logasında takılı kalıyor tv üzerindeki kırmızı ışığı yanıp yanıp sönüyor lütfen bu sorunu nasıl çözebilirim yardım edin şimdiden çok teşekkür ederim

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
IMG_20231001_171545.jpg

Vestel Tv Vestel Logasında takılı kalıyor tv üzerindeki kırmızı ışığı yanıp yanıp sönüyor lütfen bu sorunu nasıl çözebilirim yardım edin şimdiden çok teşekkür ederim
Kurtarma yazılımı verildi. Sağ üstte çan simgesinden bildirimleri kontrol edin. Yükleme talimatı indirme sayfasındadır. Yükleme sonucunu mutlaka bildirin.

By_Trol Çevrimdışı

By_Trol 

Administrator
24 Ağu 2019
14,842
Arkadaşlar merhaba.
Sizce sorun ne olabilir?

slowfood slowfood
W Winston
Samurai Samurai
By_Trol By_Trol

Yazılım verildi bildirimi kontrol edin yükleme açıklaması orada yazıyor yükleme sonrası sonucu yazın.

A Çevrimdışı

atilgan43

Yeni Üye
2 Eki 2023
3
47
Merhabalar adem bey..

vestel satellite 24hd5500 24 led tv vestel yazisından sonra kırmızı ışık yanıp yanip sönüyor bir müddet daha sonra ekran kapanıyor kırmızı ışık sabit yanıyor yazılım sorunu var anlaşılan 17MB140 anakart var üzerinde orjinal full yazılım lazım

20231002_155509.jpg
20231002_133548.jpg
20231002_133623.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi:
slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
Merhabalar adem bey..

vestel satellite 24hd5500 24 led tv vestel yazisından sonra kırmızı ışık yanıp yanip sönüyor bir müddet daha sonra ekran kapanıyor kırmızı ışık sabit yanıyor yazılım sorunu var anlaşılan 17MB140 anakart var üzerinde orjinal full yazılım lazım

20231002_155509.jpg
20231002_133548.jpg
20231002_133623.jpg

20231002_133623.jpg
Kurtarma yazılımı verildi. Sağ üstte çan simgesinden bildirimleri kontrol edin. Yükleme talimatı indirme sayfasındadır. Yükleme sonucunu mutlaka bildirin.

Y Çevrimdışı

yyuxell

Yeni Üye
27 Eyl 2023
2
39
sizden ricam yazılımı gönderebilir misiniz?

2023-10-02-at-21.30.39.jpg
WhatsApp-Image-2023-10-02-at-21.30.39-1.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi:
teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
sizden ricam yazılımı gönderebilir misiniz?

Geri
Üst Alt