teraspy
TFC Team
- 26 Kas 2018
- 22,683
- 65
Ben devamlı yazılım yüklediğimden (bazı coreleri de full yapıp yüklüyorum,alıştım artık) ,yüklenen yazılımdan sonra mutlaka servis resmine bakarım,ama şunu kesin yazıyorum (kendi kartım için kesin tabii) eğer yazılım 42'' olursa benim panelde 42, 55'' ise,55,47'' ise mutlaka 47 yazıyor,ama ne yaparsam yapayım ,orjinal yazılımla mutlaka kendi paneline dönüyor ,full yazılımdan bahsediyoyum tabii,yoksa core yazılımda ne kadar veya kaç kere yüklenirse yüklensin ,o yazılım kaç ekransa o görünür,çünkü ayar dosyaları o yazılımın içindedir, yani yazılım kendisi veya artığı tv içinde kalmaz, yazılımı yüklerken,eski yazılım mutlaka silinir,yenisi yüklenir,bir "yani" daha;Elimde iki adet ful yazılım var sağolsun Ado Hocamın verdiği 2.40.20 (HDR bunlada direk aktif oluyor modlamasız) ve servisin verdiği 2.29 (HDR siz) ikisinide seri nolarından aldım aslında, serviste özellikle bu tv ye ait olan diyede uyararak temin ettik ama dün ftp ile bağlanmayı deneyince incini cinciğini kurcaladım ve 65 yazan bir yer denk gelirmi diye o karışık yazıların içinden düzgün yazı kısımlarında bulamadım bi yerinde ;
ado hocamın ful 2.40.2 de şuanda
panel dosyalarının bi kısmında ftp ile incelediğimde
VESTEL_D1_Plus_TMG.bin ve
VESTEL_D1_Plus_PNL.ini içinde ki enterasandır 1.01.1970 tarihli ve
[panel] m_pPanelName = VES480QNSS; var ????
????
[panel] m_pPanelName = FullHD_CMO216_H1L01,
[panel] m_pPanelName = UHD_4K60;
m_pPanelName = "/config/panel/UHD_60_Vx1.ini";#FullHD_CMO216_H1L01.ini ??? neden 60 , 65 değil??? ve
Timing VES480QNSS
dün uğraştığımız ve seri no ile servisten temin ettiğim panel dosyasındada VESTEL_D1_Plus_TMG.bin içindede VES480QNSS 27.10.2016 dosyası ??????
dosyada yer yer config_mb90 yada mb90 dosyaları olmasıda ilginç değilmi
clone000x hiç yapmadım bugüne kadar forumda denk gelsemde konusuna ama dediğiniz gibi bu 50" yazılım olma olasılığı bi ışık gibi aslında .. yazılımdan şu 50 şu 43 yok 65 diye bi ayrımını belirten içinde bi yerlerde info ne bilim bi bak dosyası gibi txt olsa yada daha doğrusu bi yerlerde varsa elimdeki fulleri inceleyebilsem iyi olcaktı..
yazılım yüklerken dikkatli olun derken,yükleme esnasında elk.dalgalanma,usb hatası v.s yazılım yarım kalırsa tv yazılımsız kalır ,açılmaz ve harici prgramla programlanır,işte bu bile tvde yazılım artığı veya kendisinin kalmadığının kanıtıdır.
Bunu senin ilk yazına istinaden yazdım,kısaca eski yazlım tvde kalmaz
Eski dosyalar hakkında(mb90):
Yazılım bir model için derlenmiş,elde nasılsa derlenmiş dosyalar olduğundan yeni modellere de eklenmiş ama adı değiştirilmemiş, genelde bende yaparım bunu derlerken,çünkü çok önemli değil tarih ve isim,iş görsün yeter,ama ben şahıs'ım,ister isim değiştiririm ister değiştirmem ama bir firma aslında dikkat etmesi lazım diye düşünüyorum,ama önemlimi , değil tabii.