Selamlar. vestel 50u9510 cihazımda konu başlığındakiyle benzer bir sorunla karşılaştım geçen günlerde. Gece yatarken düzgün çalışan cihazı ertesi gün açtığımda ekranda değişken çizgilerden başka görüntü yoktu ve sadece ses geliyordu. Tabi panelden şüphelendim ve servis çağırdım cihazın garantisi bitmiş olsa da baksınlar diyerek. Önceki mesajlarınızda da bahse konu olan montajcı arkadaşlar geldi
birkaç telefon görüşmesinden sonra 'panel arızası gibi görünüyor abi' dediler ve 4700 lira ücret talep ettiler panel değişimi için. Hatta 'fabrikada panel bulunmazsa 4700 tl ye yeni cihaz bile gönderebilirler size' diyerekten bir olta da attılar sağolsunlar. Değerlendireceğimi söyleyip teşekkür ettim arkadaşlara biraz araştırmaya başladım ve netice itibariyle de bu mesajınıza kadar geldim.
Cihazı gözden çıkarmış olduğum için açıp baktığımda kartlarında bir sıkıntı göremedim. Fakat üstteki mesajınızda yazdığınız gibi tcon üzerindeki iki flexi tek tek ayırmayı deneyince panele görüntü geldi. Garip olan iki flex kablosu da tcona takılı olunca tcon kartı üzerinde bir cızırtı sesi oluyor. İki kablodan herhangi birini çıkartınca ses kesiliyor ve kablosu takılı olan tarafa görüntü geliyor. Tcon kartı üzerinde hiçbir sıkıntı görünmüyor ama ne kadar incelesemde. İki taraftaki buffer ve ocf lerde de gözle görülür bir hata görünmüyor.
Böyle bir durumda tcon kartından mı şüphelenmek gerekiyor yoksa kontrol edilmesi gereken başka bir şey var mı acaba. Yedek bir tcon kartı alıp şansımı denemeli miyim sizce? Önceki mesajlar ve cevabınız için şimdiden teşekkürler. Bilgilendirme açısından tvnin çalışmayan ekran görüntüsünü de ekliyorum.