Hocam çok özür dilerim ama başta da söylediğim gibi teknik terimlerden vs çok anlamıyorum (Anakart, işlemci vs vs)
Tek bildiğim Bana lazım olan IPS olması...
Bu anlamda,
4k ultra HD olmayan bu hafta a 101 e gelecek olan 43 HL ve 49 HL hi level TV ler alınır mı yoksa alınmaz mı?
1500-2000 TL bandında bu 2 TV dışında şunu al çok daha iyi olur dediğiniz başka TV ler var mı?
Saygılarımla
Adem Helvacı
Hocam benim yakın zamanda aldığım ve memnun olduğum yaklaşık 4 ay kadarda TV arastirmasi yaptığım süreci size yardımcı olması için yazıyorum ,
İlk amacım A101 veya Bimden 4k TV alıp ekran boyutu önemli değildi yanına Xiaomi box S le kullanacaktım , birkaç defa da Dijitsu 4k almayı düşündüm sonra başına iş gelir garantisi 3 sene olsun Büyük yerli üretici olsun dedim Vestel destekli Regal 43R6520FA alacaktım ,
Malesef bir ara 1849 TL ye satıldı kaçırdım sonra 2000 TL nin üzerine çıktı ,
En sonunda bıraktım aramayı Vestel ihraç ürünü Techwood 43U902 serisini buldum Vestel üretimi 2 yıl garantili fiyatı 1849 ama kampanyalarla 1650-1700 e iniyor , satan Vestel outlet n11 üzerinden ,
Özellikleri
43 inch
4k
Vestel smart var kullanışlı uygulama yuklenilemiyor.
Kanal geçişleri ideal uygulama girişleri fiyatına göre iyi ama akıcı değil
Ekrana yansıtma
Pixellence demo
Dolby Vision ( Netflix vb platformda kullanınca oldukça güzel)
10*2= 20w ses W çok önemli değil önemli olan kalitesi ( Samsung bilgisayarımda JBL ses çıkışı vardı sanırım 3w*3=10w müthiş bir ses vardı.)
Hatta size şöyle söyleyeyim Yeni bilgisayarımda 25 TL ye Teknosa preo 5w*2 düz hoparlör aldım FXSound programıyla ayarlıyorum 500 TL lik ses sisteminden çok daha iyi oluyor çünkü bilgisayarınız fxsound programi ses çipi gibi ayarlayıp kullanıyorsunuz)
Dolby
HDR 10
A+ enerji sınıfı
paneli de U serisi olduğu için şans ama galiba bu ürün ihraç fazlası olduğu için hepsi aynı LG IPS
Kesinlikle parasına göre görüntü çok iyi
Kurulumu bazı yerde ücretli bazısında ücretsiz
VS outlet size en yakın Vestel servisine gonderiyor, Vestel servis ürün gelince sizi arıyor,
Bana ücretsiz kurulum yapıldı ,
Ve son olarak birisi yazmıştı başka platformda
Techwood 43U902 serisi 1700-1800 TL
Vestel 43U9402 serisi 2300-2600 TL nin her anlamda benzeri diye yazmıştı
Benim amacım 2 sene kullanırım sonra garantti dışı kalır artık kaç sene kullanırsam kâr 5 seneden sonra çalışırsa bu TV muttffaga gider,
Size önereceğim TVler
1-Techwood 43U902 (Genel olarak LG IPS )4k TV 1700-1800 TL
2- A101 Vestel üretimi HL serisi Smart yada Smartsiz IPS bulursanız öneririm Smartsizsa Yanına Xiaomi Box S alirsiniz
Dijitsu önermiyorum servis iyi olmadığı ortada
3-43R6520FA Regal Full HD smart TV 2000TL civari
4- sanırım en uygun fiyata satılan yer A101 43 inch Toshiba smart 2300 TL
Kısacası Techwood alın aradaaki fark 2 sene sonra garanti biterse yerine alacağınız televizyon için hazır tutun bozulmazsa 4. Senesinde yeni TV alırken kullanırsınız ,
Ben çok memnunum maşallah IPS gerçekten LED de her bakış açısından güzel gösteren panel VA yi sevmeyen biri olarak bende IPS ariyorum.