Önemli VESTEL Panel Bilgi hattı

Mehmet Z. Çevrimdışı

Mehmet Z.

Aktif Üye
13 Şub 2018
53
Ado hocam, senin nezdinde forumdaki tüm dostlara sevgiler...

Henüz birkaç saat önce üye oldum foruma. Bunun en önemli sebeplerinden bir tanesi, senin engin bilgi ve birikimlerinden bir nebze de olsa yararlanabilmek... Belki daha önce sorulmuş olan soruları tekrar tekrar sormuş olacağım bilmeden ama vakit ayırıp cevaplandırabilirsen çok sevinirim.

Hocam ben yakın zamanda bir Tv almayı planlıyorum ve alacağım ürün kesinlikle Vestel olacak. Çünkü Vestel ürünlerinin, fiyat/performans beklentisinde başarılı olduğunu düşünüyorum.

Dolayısıyla birkaç model belirledim ama belirlediğim modellerden bahsetmeden önce, sana sormak istediğim ilk sorum şu hocam:

4K çözünürlükteki televizyonlarda, Vestel'de SMR olarak adlandırılan değerin en az 1000 olması mı gereklidir? Bu değer, iyi bir görüntü elde edebilmede kullanılan panelle birlikte etken midir?

 
 
Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52


kurtkaya' Alıntı:
Adem Hocam, nihayet tv kuruldu. Daha inceleme fırsatım olmadı. Şimdilik içinde neler var öğrenebilir miyim? :)


SN: 7880 198 7000 90

Ben baktım detaylara, ancak önce sizin ön incelemenizi ve düşüncelerinizi alayım sonra yazarım düşüncelerimi ve gördüklerimi ;)
 
S Çevrimdışı

sugarboy067

Yeni Üye
13 Şub 2018
22


Ado' Alıntı:
sugarboy067' Alıntı:
selamünaleyküm cümleden .    ADO hocayı sormak istiyorum .    abimin birine 65ud8900 vestel aldık  SN    7932228700112   bu panel va mı ips mi , şöyle bir numara var    101125811711700112   vpaz 20273191   vpaz ile başlaması va panel işaretimi 

Bir diğer abime de bir tv almak istiyorum   55ud8400    yada     55ud8800 

1-bunlarda arasında ne fark var     

2- ikisindede subwuofer varmı   siteden siteye farklı bilgiler var bazıları var bazıları yok diyor.      

3- panel olarak ikisindede farklı panel ile üretim varmı   8400 canlı izledim ips panel   9300 den daha iyi gösteriyordu     8400 yada 8800 hangisini tercih etmeliyim     hangi panel gelecek bilmiyorum.      

gg de bir satıcıya sordum seri numarası vermesi için adam vestel müşt.hiz. numarasını verdi aradım ticaret gizliliği açısından  bilgi veremiyorlarmış    subwuofer varmı diye sordum onu dahi söylemiyorlar .



Verdiğiniz seri numarası SAMSUNG VA HDR paneldir.

55UD8400 LG IPS var. SUB ve HDR yok.
55UD8800 LG IPS var. SUB ve HDR yok.

Aralarındaki fark kozmetiktir, Birisi UNB diğeri VNB, aynı zamanda ayak renkleri farklı vs. Teknik özellikleri aynıdır (Gözümden kaçan istisna bir unsur var ise bir şey diyemem)

Satıcı tamı tamına bir cehalet örneği sergilemiş zira VMH satıcının deposundaki tv nin seri numarasını nereden bilsin?

Ticari gizlilik konusunda haklılar, bu gün herhangi bir fabrikayı arayıp ''Üretimde ne kullanıyorsunuz?'' demez hiç kimse, Sorsa da cevap alamaz. Öyle ise biz de Coca Cola yı arayıp 'Bunun içine ne koyuyorsunuz?'' derdik :))


öncelikle cevabınız için teşekürler ado hoca  herhalde 65ud8900 hdr falan var iyimidir daha paketi açıp kurdurmadık abime aldım oda yurtdışında olduğundan nasıldır bilemiyorum .     8400 ve 8800 arasında önceki tavsiyelerinizde başka bir arkadaşa   8800 al demiştiniz   varmı söylemek istemediğiniz bir püf noktası 8400 den daha avantajlı olan bir durum . fiyatı bazı yerlerde aynısı çok az fark var ama bir ara 2450 gibi vardı 8400 ama şuanda ikiside 2700 civarı   bu iki modelde sadece lg ıps panelmi var başka üretim varmı        yada 2500-2600 civarı başka tavsiyeniz varmı vestelde özellik olarak çok olduğundan onu inceliyorum       bizimde seri numarası ile bakabiliceğimiz program veya site varmı paneli öğrenmek için   teşekürler
 
E Çevrimdışı

eminbim

Yeni Üye
26 Ocak 2018
46
Ado iş yerinde SEG marka TV var kutu üzerindeki etiketin resmini çektim panel nedir yeni yazılım guncellemesi varmı

IMG_20180212_235407.jpg
 
Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Cvp: VESTEL Panel Bilgi hattı

Mehmet Z.' Alıntı:
Ado hocam, senin nezdinde forumdaki tüm dostlara sevgiler...

Henüz birkaç saat önce üye oldum foruma. Bunun en önemli sebeplerinden bir tanesi, senin engin bilgi ve birikimlerinden bir nebze de olsa yararlanabilmek... Belki daha önce sorulmuş olan soruları tekrar tekrar sormuş olacağım bilmeden ama vakit ayırıp cevaplandırabilirsen çok sevinirim.

Hocam ben yakın zamanda bir Tv almayı planlıyorum ve alacağım ürün kesinlikle Vestel olacak. Çünkü Vestel ürünlerinin, fiyat/performans beklentisinde başarılı olduğunu düşünüyorum.

Dolayısıyla birkaç model belirledim ama belirlediğim modellerden bahsetmeden önce, sana sormak istediğim ilk sorum şu hocam:

4K çözünürlükteki televizyonlarda, Vestel'de SMR olarak adlandırılan değerin en az 1000 olması mı gereklidir? Bu değer, iyi bir görüntü elde edebilmede kullanılan panelle birlikte etken midir?


Değerli Dostum Hoşgeldiniz;

İster istemez SMR değerinin mümkün olduğunca yüksek olmasını istiyoruz.

Aslında işin gerçeği, mümkün olduğunca donanımsal ivmeler istesek de, üretim maiyetlerini düşünen üreticilerin bu işi yazılım ile çözmeye kalkması nedeniyle her ne kadar asıl istediğimiz bu olmasa da, yine de elbette insanın görme yeteneğindeki zayıflıkları kullanan bilim ve teknoloji ile bu etkileri mümkün olduğunca az görmemizi sağlayan mühendislere yine de teşekkür ediyorum ben.

Eski ahşap kasalı radyolarda hiç müzik dinleme şansınız oldu mu bilmem, (Lambalı radyolarda) Lakin benim çocukluğum bu radyoları tamir etmek ve dinlemekle geçti. O yıllardan ve dönemden geçen birisi olarak şu an sıkıştırılmış formatta kulak tırmalayan müzikleri dinlemenin verdiği ızdırabı anlatmaya kelimeler yetmez.

Müzik dinleyerek uyumayı severim, ancak günümüz üretimlerinde, üretimin, gelişen teknolojiye yenik düşmesi nedeniyle artık o tiz, rahatsız eden, kulak tırmalayan sesler nedeniyle bu keyfim de kaçtı maalesef.


Bunu şu sebeple anlattım. Seste yaşanan sorunun çok daha ileri düzeyi görüntü teknoloji dünyasında mevcut.

Analog çekimler, dönüştürücüler, satır frekans tarama teknolojisinden piksel geçişi, interlaced tarama, progressive tarama, bantwith ve bitrate değerleri, 24 kare esasına göre çekilen filmler ve bu karelerde arayı dolduran yazılımlar vs vs.

Açık ifade edeyim ki artıkkonuşmaktan da anlatmaktan da haz aldığım teknoloji olmaktan çıktı.

Neden biliyormusunuz?

Eskiden üreticiler bir TV satmak için, RENKLERİMİZ ÇOK GÜZEL, SESİMİZ HARİKA, KASAMIZ SAĞLAM, SERVİSİMİZ KUVVETLİ,YEDEK PARÇAMIZ VAR vs gibi özelliklerini ön plana sürerdi.

Eskiden tüketiciler bir Tv almak için, ABİ SERVİSİ VAR MI? SESİ GÜZEL Mİ? RENKLER CANLI MI? vs diye sorardı.

Dikkat ediyormusunuz şu an üreticiler ne vaat ediyor, ne lanse ediyor ve tüketiciler artık neleri sorguluyor?

Üreticiler tüketicilere, yaptıkları aletin ne kadar muazzam bir alet olduğunu vurgulayabilmek için ultra hiper bas, süper surround, mega woofer ses sistemli, hiperdinamik süper kontrastlı, on yüz milyon renk gösteren super motion rate ile hıgh dynamice range unsurları harmanlayarak alt pixel gamut destekli panel kullanılmış 35 çekirdekli 8K ürün diye bir başlıyorlar ki, bu TV nin özelliklerini ve teknolojisini tam anlamıyla öğrenen iddia ediyorum ki nasaya uzay mühendisi olarak almaları gerekir.

Arkadaş teknolojinin havasını atmak adına, teknolojik terimleri kullanmayı o kadar seviyor ki bu üreticiler, ortada bin tane kısaltma var, ama ortada toplasan 3 kalem değişiklik var.

Bakınız size önce bir örnek vermeme izin verin, sonra konuyu bağlayacağım.

Bildiğiniz üzere bir dönemimize damgasını vurmuş meşhur bir kontrast oranı muamması vardı, snra firmalar yarışa girdiler kimin tv si kaç:kaç oranında diye, 3000:1 5000:1 derken 10.000:1 100.000:1 en son birisi çıktı birmilyon:1 kontrast oranı dedi aldı başını gitti sistem.

Aynen bir dönem cep telefon operatörlerinde operatörün hangisi daha az şarj kullanıyor hangisi daha çok bitiriyor yarışmasındaki saçmalık gibi.


Bakınız işin teknik detayından ufak bir bilgi vereyim size. Hani şu rakamları veriyorlar ya, işte o rakamlar neye göre belirlenirdi biliyormusunuz? Konica Minolta CA 210 diye bir makine var. Hatta resmini de ekleyeyim size.


csm_CA_210_64b84d5186.jpg



Şimdi bakınız bu makinenin görevi panellerin renk canlılığı ve kontrast oranlarını ölçümlemek.

Diyeceksiniz ki ''aaaa iyi bari bir makine ile yapıyorlarmış en azından''

Elbette bir makine ile yaplıyor bu ölçüm.

Sorun şurada, makinenin teknik özelliklerine baktığınızda, ölçüm yapabildiği değerlerin 0.10 cd/m2 ile 1000cd/m2 arasında değişiyor olması. Yani bu cihaz teorik olarak “sadece” 10.000:1 kontrast oranını ölçebilir. Bu açıdan bakarsak, 5 milyona 1′e varan dinamik kontrast oranlarının “ne kadar tartışmalı” olduğu da ortaya çıkıyor. Elbette daha hassas sensörlere sahip ölçüm cihazları da olabilir ama binlerce dolarlık bir cihazın tespit edemediği farkı göz de fark etmiyor olsa gerek.


Olaya bu mantık ile bakarsak eğer, üreticiler çıldırdı ama, yanlış anlamayınız tüketicilerimzi daha çok çıldırdı.

Elbette merak edilmesi gayet doğal ancak, bir noktadan sonra tketiciler olarak Televizyonlarımızın üretiminde kullanılan panelin hammaddesindeki polipropilen maddesinin de hammadde kaynağının acaba hangi ülke topraklarının kaç metre derinliğindekn hangi iş makinesi ile ve bu iş makinesinde ne derecedeki kalitede motorin kullanıldığına kadar araştırmak sanki biraz abartı gibi geliyor bana, Aynı cümleleri klima konularında da çok sarfederim.

insanlar bu derece araştırıyor diye, üreticiler de o derece saçmasapan teorik olduğunu iddia ettikleri terimler sürüyorlar ortaya.

SMR
NMR
AUGEN
FULLPİX
vs vs

Bunların hepsi aslında aynı şeyi ifade ediyor, yani pixellrin daha ileri düzeyde sürülüp gaha canlı görüntü verdiğini.


Şimdi sonuç bizim gözlerimiz tarafından fak edilmeyeck boyutlarda ise, 1000hz olsa ne olacak, 5000hz olsa ne olacak?

Bir noktadan sonraki farkı ayırt edecek yeteneğe sahip değil zaten bizim gözlerimiz.

bakınız farklı bir kulvardan örnek vereyim.

Arabalarımızda frekn sistemlerimizi inanılmaz geliştirdiler doğru mu?

Evet doğru ancak buna rağmen durma mesafemiz 80metre dolaylarında.

Neden bu mesafenin kısalmadığını biliyormusunuz?

Araba saatte 90km ile giderken tehlikeyi gördüğünüz an sıralama şöyle ilerliyor

gör
algıla
risk olduğunu anla
harekete geçmek için alarm ver
alarm sonucu refleks göster
refleks sonucu ayağını gazdan çek
fren pedalının ortada olduğunu hatırla
frene bas

Arabanızın süper teknolojisi, şu sürecin neresine nasıl müdahale edebilir?

Sorunun cevabı kocaman bir HİÇ.

Sonuçta hitap edilen kitle İNSAN, ve bazı yetenekleri maalesef sınırl. Görme duyusu da bunlardan birisidir. Kolay aldatılabilir

Aynı 3D teknolojisinde olduğu gibi, siz de biliyorsunuz ki bu tam anlamı ile beyni yanılmak üzere, ilüzyon amaçı yapılmış bir teknolojiydi, Başarılı oldumu? oldu, Geldi geçti mi? geçti gitti.

Üreticilerin bazı ayak oyunlarına gelmeyiniz, ihtiyacınız olan temel özelliklerde ürünleri alınız.

Evet istediğimiz donanımsal yüksek hertz, ama yok, o nedenle mümkünse yazılımsal 1000hz nin altında ürün almamak daha makul olur. Tabi ki kullanım alanına göre de bu değişkenlik gösterir :ok:
 
Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52


sugarboy067' Alıntı:
Ado' Alıntı:
Verdiğiniz seri numarası SAMSUNG VA HDR paneldir.

55UD8400 LG IPS var. SUB ve HDR yok.
55UD8800 LG IPS var. SUB ve HDR yok.

Aralarındaki fark kozmetiktir, Birisi UNB diğeri VNB, aynı zamanda ayak renkleri farklı vs. Teknik özellikleri aynıdır (Gözümden kaçan istisna bir unsur var ise bir şey diyemem)

Satıcı tamı tamına bir cehalet örneği sergilemiş zira VMH satıcının deposundaki tv nin seri numarasını nereden bilsin?

Ticari gizlilik konusunda haklılar, bu gün herhangi bir fabrikayı arayıp ''Üretimde ne kullanıyorsunuz?'' demez hiç kimse, Sorsa da cevap alamaz. Öyle ise biz de Coca Cola yı arayıp 'Bunun içine ne koyuyorsunuz?'' derdik :))


öncelikle cevabınız için teşekürler ado hoca  herhalde 65ud8900 hdr falan var iyimidir daha paketi açıp kurdurmadık abime aldım oda yurtdışında olduğundan nasıldır bilemiyorum .     8400 ve 8800 arasında önceki tavsiyelerinizde başka bir arkadaşa   8800 al demiştiniz   varmı söylemek istemediğiniz bir püf noktası 8400 den daha avantajlı olan bir durum . fiyatı bazı yerlerde aynısı çok az fark var ama bir ara 2450 gibi vardı 8400 ama şuanda ikiside 2700 civarı   bu iki modelde sadece lg ıps panelmi var başka üretim varmı        yada 2500-2600 civarı başka tavsiyeniz varmı vestelde özellik olarak çok olduğundan onu inceliyorum       bizimde seri numarası ile bakabiliceğimiz program veya site varmı paneli öğrenmek için   teşekürler

Sizin bakabileceğiniz bir uygulama yok maalesef.

İkili üretim önceden varmış, şu an yok.

Üretim ve üretim kararları sürekli değişir o nedenle geçmiş verdiğim bilgiler her zaman doğruluğunu muhafaza etmiyor olabilir, bu nedenle sürekli aynı sorular olmasına rağmen sürekli yeni sorgular yapıyorum. Yoksa sabit bir konubaşlığı açardık herkes istediğini oklurdu oradan :ok:

65UD8900 olarak genel tanım verdiğim bilgiler ilgili konu başlığında mevcut.

Kişiye özel bilgi için seri numarası lazım.
 
Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52


Erdem86' Alıntı:
Adem hocam,

Vestel 55UD9400 için samsung va panel demiştiniz lakin ürün kodu benimkiyle tutmadığından benim tv min paneli nedir? size sormak istedim.

Ürün Kodu V10110673  20273407
Ana kart MB120
SN: 9596867 700001


Servis menüsünde panel için, 55_venqnusu07_2w_uhd_e_sofo_v_120_241881_240273 V2.10 yazıyor.

Ayrıca Hdr olup olmadığınıda iletirseniz sevinirim. ( gerekirse diğer başlıktada yazabilirim)

Samsung VA hdr yok MB120
 
kurtkaya Çevrimdışı

kurtkaya

Aktif Üye
3 Şub 2018
73


Ado' Alıntı:
kurtkaya' Alıntı:
Adem Hocam, nihayet tv kuruldu. Daha inceleme fırsatım olmadı. Şimdilik içinde neler var öğrenebilir miyim? :)


SN: 7880 198 7000 90

Ben baktım detaylara, ancak önce sizin ön incelemenizi ve düşüncelerinizi alayım sonra yazarım düşüncelerimi ve gördüklerimi ;)
Eyvallah hocam, o vakit önce tv ile bir yan yana geleyim. Henüz kavuşamadık, karşıdan gördüm desem yeridir. En kısa zamanda ön inceleme; daha sonra da geniş bilgi inşallah. :ok:
 
Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52


kurtkaya' Alıntı:
Ado' Alıntı:
Ben baktım detaylara, ancak önce sizin ön incelemenizi ve düşüncelerinizi alayım sonra yazarım düşüncelerimi ve gördüklerimi ;)
Eyvallah hocam, o vakit önce tv ile bir yan yana geleyim. Henüz kavuşamadık, karşıdan gördüm desem yeridir. En kısa zamanda ön inceleme; daha sonra da geniş bilgi inşallah. :ok:

Anlaştık :ok:
 
E Çevrimdışı

Erdem86

Yeni Üye
13 Şub 2018
4


Ado' Alıntı:
Erdem86' Alıntı:
Adem hocam,

Vestel 55UD9400 için samsung va panel demiştiniz lakin ürün kodu benimkiyle tutmadığından benim tv min paneli nedir? size sormak istedim.

Ürün Kodu V10110673  20273407
Ana kart MB120
SN: 9596867 700001


Servis menüsünde panel için, 55_venqnusu07_2w_uhd_e_sofo_v_120_241881_240273 V2.10 yazıyor.

Ayrıca Hdr olup olmadığınıda iletirseniz sevinirim. ( gerekirse diğer başlıktada yazabilirim)

Samsung VA hdr yok MB120


bilgi için teşekkürler.
 
Mehmet Z. Çevrimdışı

Mehmet Z.

Aktif Üye
13 Şub 2018
53
Cvp: VESTEL Panel Bilgi hattı

Ado' Alıntı:
Mehmet Z.' Alıntı:
Ado hocam, senin nezdinde forumdaki tüm dostlara sevgiler...

Henüz birkaç saat önce üye oldum foruma. Bunun en önemli sebeplerinden bir tanesi, senin engin bilgi ve birikimlerinden bir nebze de olsa yararlanabilmek... Belki daha önce sorulmuş olan soruları tekrar tekrar sormuş olacağım bilmeden ama vakit ayırıp cevaplandırabilirsen çok sevinirim.

Hocam ben yakın zamanda bir Tv almayı planlıyorum ve alacağım ürün kesinlikle Vestel olacak. Çünkü Vestel ürünlerinin, fiyat/performans beklentisinde başarılı olduğunu düşünüyorum.

Dolayısıyla birkaç model belirledim ama belirlediğim modellerden bahsetmeden önce, sana sormak istediğim ilk sorum şu hocam:

4K çözünürlükteki televizyonlarda, Vestel'de SMR olarak adlandırılan değerin en az 1000 olması mı gereklidir? Bu değer, iyi bir görüntü elde edebilmede kullanılan panelle birlikte etken midir?

 


Değerli Dostum Hoşgeldiniz;

İster istemez SMR değerinin mümkün olduğunca yüksek olmasını istiyoruz.

Aslında işin gerçeği, mümkün olduğunca donanımsal ivmeler istesek de, üretim maiyetlerini düşünen üreticilerin bu işi yazılım ile çözmeye kalkması nedeniyle her ne kadar asıl istediğimiz bu olmasa da, yine de elbette insanın görme yeteneğindeki zayıflıkları kullanan bilim ve teknoloji ile bu etkileri mümkün olduğunca az görmemizi sağlayan mühendislere yine de teşekkür ediyorum ben.

Eski ahşap kasalı radyolarda hiç müzik dinleme şansınız oldu mu bilmem, (Lambalı radyolarda) Lakin benim çocukluğum bu radyoları tamir etmek ve dinlemekle geçti. O yıllardan ve dönemden geçen birisi olarak şu an sıkıştırılmış formatta kulak tırmalayan müzikleri dinlemenin verdiği ızdırabı anlatmaya kelimeler yetmez.

Müzik dinleyerek uyumayı severim, ancak günümüz üretimlerinde, üretimin, gelişen teknolojiye yenik düşmesi nedeniyle artık o tiz, rahatsız eden, kulak tırmalayan sesler nedeniyle bu keyfim de kaçtı maalesef.


Bunu şu sebeple anlattım. Seste yaşanan sorunun çok daha ileri düzeyi  görüntü teknoloji dünyasında mevcut.

Analog çekimler, dönüştürücüler, satır frekans tarama teknolojisinden piksel geçişi, interlaced tarama, progressive tarama, bantwith ve bitrate değerleri, 24 kare esasına göre çekilen filmler ve bu karelerde arayı dolduran yazılımlar vs vs.

Açık ifade edeyim ki artıkkonuşmaktan da anlatmaktan da haz aldığım teknoloji olmaktan çıktı.

Neden biliyormusunuz?

Eskiden üreticiler bir TV satmak için, RENKLERİMİZ ÇOK GÜZEL, SESİMİZ HARİKA, KASAMIZ SAĞLAM, SERVİSİMİZ KUVVETLİ,YEDEK PARÇAMIZ VAR vs gibi özelliklerini ön plana sürerdi.

Eskiden tüketiciler bir Tv almak için, ABİ SERVİSİ VAR MI? SESİ GÜZEL Mİ? RENKLER CANLI MI? vs diye sorardı.

Dikkat ediyormusunuz şu an üreticiler ne vaat ediyor, ne lanse ediyor ve tüketiciler artık neleri sorguluyor?

Üreticiler tüketicilere, yaptıkları aletin ne kadar muazzam bir alet olduğunu vurgulayabilmek için ultra hiper bas, süper surround, mega woofer ses sistemli, hiperdinamik süper kontrastlı, on yüz milyon renk gösteren super motion rate ile hıgh dynamice range unsurları harmanlayarak alt pixel gamut destekli panel kullanılmış 35 çekirdekli 8K ürün diye bir başlıyorlar ki, bu TV nin özelliklerini ve teknolojisini tam anlamıyla öğrenen iddia ediyorum ki nasaya uzay mühendisi olarak almaları gerekir.

Arkadaş teknolojinin havasını atmak adına, teknolojik terimleri kullanmayı o kadar seviyor ki bu üreticiler, ortada bin tane kısaltma var, ama ortada toplasan 3 kalem değişiklik var.

Bakınız size önce bir örnek vermeme izin verin, sonra konuyu bağlayacağım.

Bildiğiniz üzere bir dönemimize damgasını vurmuş meşhur bir kontrast oranı muamması vardı, snra firmalar yarışa girdiler kimin tv si kaç:kaç oranında diye, 3000:1 5000:1 derken 10.000:1 100.000:1 en son birisi çıktı birmilyon:1 kontrast oranı dedi aldı başını gitti sistem.

Aynen bir dönem cep telefon operatörlerinde operatörün hangisi daha az şarj kullanıyor hangisi daha çok bitiriyor yarışmasındaki saçmalık gibi.


Bakınız işin teknik detayından ufak bir bilgi vereyim size. Hani şu rakamları veriyorlar ya, işte o rakamlar neye göre belirlenirdi biliyormusunuz? Konica Minolta CA 210 diye bir makine var. Hatta resmini de ekleyeyim size.





Şimdi bakınız bu makinenin görevi panellerin renk canlılığı ve kontrast oranlarını ölçümlemek.

Diyeceksiniz ki ''aaaa iyi bari bir makine ile yapıyorlarmış en azından''

Elbette bir makine ile yaplıyor bu ölçüm.

Sorun şurada, makinenin teknik özelliklerine baktığınızda, ölçüm yapabildiği değerlerin 0.10 cd/m2 ile 1000cd/m2 arasında değişiyor olması. Yani bu cihaz teorik olarak “sadece” 10.000:1 kontrast oranını ölçebilir. Bu açıdan bakarsak, 5 milyona 1′e varan dinamik kontrast oranlarının “ne kadar tartışmalı” olduğu da ortaya çıkıyor. Elbette daha hassas sensörlere sahip ölçüm cihazları da olabilir ama binlerce dolarlık bir cihazın tespit edemediği farkı göz de fark etmiyor olsa gerek. 


Olaya bu mantık ile bakarsak eğer, üreticiler çıldırdı ama, yanlış anlamayınız tüketicilerimzi daha çok çıldırdı.

Elbette merak edilmesi gayet doğal ancak, bir noktadan sonra tketiciler olarak Televizyonlarımızın üretiminde kullanılan panelin hammaddesindeki polipropilen maddesinin de hammadde kaynağının acaba hangi ülke topraklarının kaç metre derinliğindekn hangi iş makinesi ile ve bu iş makinesinde ne derecedeki kalitede motorin kullanıldığına kadar araştırmak sanki biraz abartı gibi geliyor bana, Aynı cümleleri klima konularında da çok sarfederim.

insanlar bu derece araştırıyor diye, üreticiler de o derece saçmasapan teorik olduğunu iddia ettikleri terimler sürüyorlar ortaya.

SMR
NMR
AUGEN
FULLPİX
vs vs

Bunların hepsi aslında aynı şeyi ifade ediyor, yani pixellrin daha ileri düzeyde sürülüp gaha canlı görüntü verdiğini.


Şimdi sonuç bizim gözlerimiz tarafından fak edilmeyeck boyutlarda ise, 1000hz olsa ne olacak, 5000hz olsa ne olacak?

Bir noktadan sonraki farkı ayırt edecek yeteneğe sahip değil zaten bizim gözlerimiz.

bakınız farklı bir kulvardan örnek vereyim.

Arabalarımızda frekn sistemlerimizi inanılmaz geliştirdiler doğru mu?

Evet doğru ancak buna rağmen durma mesafemiz 80metre dolaylarında. 

Neden bu mesafenin kısalmadığını biliyormusunuz?

Araba saatte 90km ile giderken tehlikeyi gördüğünüz an sıralama şöyle ilerliyor

gör
algıla
risk olduğunu anla
harekete geçmek için alarm ver
alarm sonucu refleks göster
refleks sonucu ayağını gazdan çek
fren pedalının ortada olduğunu hatırla
frene bas

Arabanızın süper teknolojisi, şu sürecin neresine nasıl müdahale edebilir?

Sorunun cevabı kocaman bir HİÇ.

Sonuçta hitap edilen kitle İNSAN, ve bazı yetenekleri maalesef sınırl. Görme duyusu da bunlardan birisidir. Kolay aldatılabilir

Aynı 3D teknolojisinde olduğu gibi, siz de biliyorsunuz ki bu tam anlamı ile beyni yanılmak üzere, ilüzyon amaçı yapılmış bir teknolojiydi, Başarılı oldumu? oldu, Geldi geçti mi? geçti gitti.

Üreticilerin bazı ayak oyunlarına gelmeyiniz, ihtiyacınız olan temel özelliklerde ürünleri alınız.

Evet istediğimiz donanımsal yüksek hertz, ama yok, o nedenle mümkünse yazılımsal 1000hz nin altında ürün almamak daha makul olur. Tabi ki kullanım alanına göre de bu değişkenlik gösterir :ok:


Hocam, peki size göre yaygın olan paneller  kalitesinde sıralama şu mudur?

LG - AUO - CHIMEI - SAMSUNG.
 
Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Cvp: VESTEL Panel Bilgi hattı

Mehmet Z.' Alıntı:
Ado' Alıntı:
Değerli Dostum Hoşgeldiniz;

İster istemez SMR değerinin mümkün olduğunca yüksek olmasını istiyoruz.

Aslında işin gerçeği, mümkün olduğunca donanımsal ivmeler istesek de, üretim maiyetlerini düşünen üreticilerin bu işi yazılım ile çözmeye kalkması nedeniyle her ne kadar asıl istediğimiz bu olmasa da, yine de elbette insanın görme yeteneğindeki zayıflıkları kullanan bilim ve teknoloji ile bu etkileri mümkün olduğunca az görmemizi sağlayan mühendislere yine de teşekkür ediyorum ben.

Eski ahşap kasalı radyolarda hiç müzik dinleme şansınız oldu mu bilmem, (Lambalı radyolarda) Lakin benim çocukluğum bu radyoları tamir etmek ve dinlemekle geçti. O yıllardan ve dönemden geçen birisi olarak şu an sıkıştırılmış formatta kulak tırmalayan müzikleri dinlemenin verdiği ızdırabı anlatmaya kelimeler yetmez.

Müzik dinleyerek uyumayı severim, ancak günümüz üretimlerinde, üretimin, gelişen teknolojiye yenik düşmesi nedeniyle artık o tiz, rahatsız eden, kulak tırmalayan sesler nedeniyle bu keyfim de kaçtı maalesef.


Bunu şu sebeple anlattım. Seste yaşanan sorunun çok daha ileri düzeyi  görüntü teknoloji dünyasında mevcut.

Analog çekimler, dönüştürücüler, satır frekans tarama teknolojisinden piksel geçişi, interlaced tarama, progressive tarama, bantwith ve bitrate değerleri, 24 kare esasına göre çekilen filmler ve bu karelerde arayı dolduran yazılımlar vs vs.

Açık ifade edeyim ki artıkkonuşmaktan da anlatmaktan da haz aldığım teknoloji olmaktan çıktı.

Neden biliyormusunuz?

Eskiden üreticiler bir TV satmak için, RENKLERİMİZ ÇOK GÜZEL, SESİMİZ HARİKA, KASAMIZ SAĞLAM, SERVİSİMİZ KUVVETLİ,YEDEK PARÇAMIZ VAR vs gibi özelliklerini ön plana sürerdi.

Eskiden tüketiciler bir Tv almak için, ABİ SERVİSİ VAR MI? SESİ GÜZEL Mİ? RENKLER CANLI MI? vs diye sorardı.

Dikkat ediyormusunuz şu an üreticiler ne vaat ediyor, ne lanse ediyor ve tüketiciler artık neleri sorguluyor?

Üreticiler tüketicilere, yaptıkları aletin ne kadar muazzam bir alet olduğunu vurgulayabilmek için ultra hiper bas, süper surround, mega woofer ses sistemli, hiperdinamik süper kontrastlı, on yüz milyon renk gösteren super motion rate ile hıgh dynamice range unsurları harmanlayarak alt pixel gamut destekli panel kullanılmış 35 çekirdekli 8K ürün diye bir başlıyorlar ki, bu TV nin özelliklerini ve teknolojisini tam anlamıyla öğrenen iddia ediyorum ki nasaya uzay mühendisi olarak almaları gerekir.

Arkadaş teknolojinin havasını atmak adına, teknolojik terimleri kullanmayı o kadar seviyor ki bu üreticiler, ortada bin tane kısaltma var, ama ortada toplasan 3 kalem değişiklik var.

Bakınız size önce bir örnek vermeme izin verin, sonra konuyu bağlayacağım.

Bildiğiniz üzere bir dönemimize damgasını vurmuş meşhur bir kontrast oranı muamması vardı, snra firmalar yarışa girdiler kimin tv si kaç:kaç oranında diye, 3000:1 5000:1 derken 10.000:1 100.000:1 en son birisi çıktı birmilyon:1 kontrast oranı dedi aldı başını gitti sistem.

Aynen bir dönem cep telefon operatörlerinde operatörün hangisi daha az şarj kullanıyor hangisi daha çok bitiriyor yarışmasındaki saçmalık gibi.


Bakınız işin teknik detayından ufak bir bilgi vereyim size. Hani şu rakamları veriyorlar ya, işte o rakamlar neye göre belirlenirdi biliyormusunuz? Konica Minolta CA 210 diye bir makine var. Hatta resmini de ekleyeyim size.





Şimdi bakınız bu makinenin görevi panellerin renk canlılığı ve kontrast oranlarını ölçümlemek.

Diyeceksiniz ki ''aaaa iyi bari bir makine ile yapıyorlarmış en azından''

Elbette bir makine ile yaplıyor bu ölçüm.

Sorun şurada, makinenin teknik özelliklerine baktığınızda, ölçüm yapabildiği değerlerin 0.10 cd/m2 ile 1000cd/m2 arasında değişiyor olması. Yani bu cihaz teorik olarak “sadece” 10.000:1 kontrast oranını ölçebilir. Bu açıdan bakarsak, 5 milyona 1′e varan dinamik kontrast oranlarının “ne kadar tartışmalı” olduğu da ortaya çıkıyor. Elbette daha hassas sensörlere sahip ölçüm cihazları da olabilir ama binlerce dolarlık bir cihazın tespit edemediği farkı göz de fark etmiyor olsa gerek. 


Olaya bu mantık ile bakarsak eğer, üreticiler çıldırdı ama, yanlış anlamayınız tüketicilerimzi daha çok çıldırdı.

Elbette merak edilmesi gayet doğal ancak, bir noktadan sonra tketiciler olarak Televizyonlarımızın üretiminde kullanılan panelin hammaddesindeki polipropilen maddesinin de hammadde kaynağının acaba hangi ülke topraklarının kaç metre derinliğindekn hangi iş makinesi ile ve bu iş makinesinde ne derecedeki kalitede motorin kullanıldığına kadar araştırmak sanki biraz abartı gibi geliyor bana, Aynı cümleleri klima konularında da çok sarfederim.

insanlar bu derece araştırıyor diye, üreticiler de o derece saçmasapan teorik olduğunu iddia ettikleri terimler sürüyorlar ortaya.

SMR
NMR
AUGEN
FULLPİX
vs vs

Bunların hepsi aslında aynı şeyi ifade ediyor, yani pixellrin daha ileri düzeyde sürülüp gaha canlı görüntü verdiğini.


Şimdi sonuç bizim gözlerimiz tarafından fak edilmeyeck boyutlarda ise, 1000hz olsa ne olacak, 5000hz olsa ne olacak?

Bir noktadan sonraki farkı ayırt edecek yeteneğe sahip değil zaten bizim gözlerimiz.

bakınız farklı bir kulvardan örnek vereyim.

Arabalarımızda frekn sistemlerimizi inanılmaz geliştirdiler doğru mu?

Evet doğru ancak buna rağmen durma mesafemiz 80metre dolaylarında. 

Neden bu mesafenin kısalmadığını biliyormusunuz?

Araba saatte 90km ile giderken tehlikeyi gördüğünüz an sıralama şöyle ilerliyor

gör
algıla
risk olduğunu anla
harekete geçmek için alarm ver
alarm sonucu refleks göster
refleks sonucu ayağını gazdan çek
fren pedalının ortada olduğunu hatırla
frene bas

Arabanızın süper teknolojisi, şu sürecin neresine nasıl müdahale edebilir?

Sorunun cevabı kocaman bir HİÇ.

Sonuçta hitap edilen kitle İNSAN, ve bazı yetenekleri maalesef sınırl. Görme duyusu da bunlardan birisidir. Kolay aldatılabilir

Aynı 3D teknolojisinde olduğu gibi, siz de biliyorsunuz ki bu tam anlamı ile beyni yanılmak üzere, ilüzyon amaçı yapılmış bir teknolojiydi, Başarılı oldumu? oldu, Geldi geçti mi? geçti gitti.

Üreticilerin bazı ayak oyunlarına gelmeyiniz, ihtiyacınız olan temel özelliklerde ürünleri alınız.

Evet istediğimiz donanımsal yüksek hertz, ama yok, o nedenle mümkünse yazılımsal 1000hz nin altında ürün almamak daha makul olur. Tabi ki kullanım alanına göre de bu değişkenlik gösterir :ok:

Hocam, peki size göre yaygın olan paneller  kalitesinde sıralama şu mudur?

LG - AUO - CHIMEI - SAMSUNG.


Ben IPS sevdiğim için o sıralamada LG üstte, yoksa AUO yu üste alır, LG yi ikinci sıraya yerleştirirdim :ok:
 
Mehmet Z. Çevrimdışı

Mehmet Z.

Aktif Üye
13 Şub 2018
53
Cvp: VESTEL Panel Bilgi hattı

Ado' Alıntı:
Mehmet Z.' Alıntı:
Hocam, peki size göre yaygın olan paneller  kalitesinde sıralama şu mudur?

LG - AUO - CHIMEI - SAMSUNG.


Ben IPS sevdiğim için o sıralamada LG üstte, yoksa AUO yu üste alır, LG yi ikinci sıraya yerleştirirdim :ok:


Hocam model danışmaya geçebilirim artık.

Vestel'in internet sitesinden kontrol ettiğimde, 50 FD7300 ile 48 FD7300 aynı fiyatta.

Bunların kullandıkları panel nedir? Anakart modelleri nedir? Fiyat farklılığı nedendir hocam?
 
Geri
Üst Alt