Önemli VESTEL Panel Bilgi hattı

M Çevrimdışı

Mechanical

Yeni Üye
30 Mar 2020
8
34
20200330_163722876c5cb1153cc23e.jpg

Ustam panel bilgisi alabilirmiyiz mumkunse
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Birde bu urun var

20200330_1635339268a1cbee8616fa.jpg

20200330_163722876c5cb1153cc23e.jpg

Ustam panel bilgisi alabilirmiyiz mumkunse

Birde bu urun var

20200330_1635339268a1cbee8616fa.jpg

[/QUOTE
@fikoloji

Son düzenleme:
M Çevrimdışı

mesutank 

Süper Üye
4 Şub 2018
656
45
Slm
Resimdeki 17mb130s kart benim 49ud8400 tv ye uyarmi.bendeki tv de lg panel var.
Saygilarimla..

Screenshot_2020-03-30-17-13-18.png

Malum tv halen calismiyor.2 hafta oldu.hic bir sekilde flash bellekleri gormuyor...

Son düzenleme:
B Çevrimdışı

Baron

Yeni Üye
16 Mar 2020
20
33
20200330_181530.jpg

panel ve anakart bilgisi alabilirmiyim ,
32H9400 bekliyordum 32H9500 geldi . bu cihaz hakkında bilgisi olan var mı ?
şimdiden tesekkurler ...

hosbulduk Çevrimdışı

hosbulduk 

TFC Team
9 Kas 2018
3,721
Muhtemel cikabilen sorunlar
eger jvc veya toshibadan cikma ise kumanda sorunu olabilir,
satin aldiginiz kartin takili olan tv de panel baglantisinin farkli olmasi sonucu olusabilecek görüntü problemi (tconlu veya tconsuz olmasi)
ve kasa uyumsuzlugu, usb tarafindaki kasa uyumsuzlunu satin alacaginiz anakartin usb takilan kisim icin olan plastik kisminida satin alirsaniz sorun olmaz ,ama arka kapaga etki eden donanim farkliligi olursa kasaya müdahale etmeniz gerekir.
Baglanti kablolarinin socketleri mutlaka uyumlu olmasi gerek.
-Netteki bilgilere göre anakartiniz mb130p eger dogruysa bendeki anakartlara göre usb platik ve arka kapak uyumsuzluguda oluyor.Yazilim uyumsuzlugu tr üretimi olacagi icin büyük ihtimalle cözülebilir diye düsünüyorum.

20200330_1714461.jpg
20200330_1715172.jpg
20200330_1719482.jpg

M Çevrimdışı

mesutank 

Süper Üye
4 Şub 2018
656
45
Muhtemel cikabilen sorunlar
eger jvc veya toshibadan cikma ise kumanda sorunu olabilir,
satin aldiginiz kartin takili olan tv de panel baglantisinin farkli olmasi sonucu olusabilecek görüntü problemi (tconlu veya tconsuz olmasi)
ve kasa uyumsuzlugu, usb tarafindaki kasa uyumsuzlunu satin alacaginiz anakartin usb takilan kisim icin olan plastik kisminida satin alirsaniz sorun olmaz ,ama arka kapaga etki eden donanim farkliligi olursa kasaya müdahale etmeniz gerekir.
Baglanti kablolarinin socketleri mutlaka uyumlu olmasi gerek.
-Netteki bilgilere göre anakartiniz mb130p eger dogruysa bendeki anakartlara göre usb platik ve arka kapak uyumsuzluguda oluyor.Yazilim uyumsuzlugu tr üretimi olacagi icin büyük ihtimalle cözülebilir diye düsünüyorum.

20200330_1714461.jpg
20200330_1715172.jpg
20200330_1719482.jpg
Bilgilendirme icin cok tesekkur ederim.kasa problem degil .tek sorun baglanti ve yazilim uyusmazligi...

hosbulduk Çevrimdışı

hosbulduk 

TFC Team
9 Kas 2018
3,721
.tek sorun baglanti ve yazilim uyusmazligi
baglanti sorununu tv yi acip kontrol ederek cözebilirsiniz.Yazilim konusunda sizi cesaretlendirmek adina degil ama kendi deneyimimi paylasmak adina vestel ürünü tv lerin full yazilimlarinin birbirine yüklenebildigini biliyorum/yüklüyorum.En fazla kumanda sorunu cikiyor, bende yedek bol oldugu icin sorun olmuyor. panel yazilimi hakkinda sorun cikarsa ,benim gözlemledigim forumdaki arkadaslar zaten yardimci olabiliyor.

M Çevrimdışı

mesutank 

Süper Üye
4 Şub 2018
656
45
Sende normal 130 mu vardı ?
Evet mb130p tv 49ud8400 yanlis yazilimdan dolayi 2 haftadir yatiyor.usb leri ne flah bellek goruyor nede hdd.v5 yazilimli bi kart takma niyetim var.

baglanti sorununu tv yi acip kontrol ederek cözebilirsiniz.Yazilim konusunda sizi cesaretlendirmek adina degil ama kendi deneyimimi paylasmak adina vestel ürünü tv lerin full yazilimlarinin birbirine yüklenebildigini biliyorum/yüklüyorum.En fazla kumanda sorunu cikiyor, bende yedek bol oldugu icin sorun olmuyor. panel yazilimi hakkinda sorun cikarsa ,benim gözlemledigim forumdaki arkadaslar zaten yardimci olabiliyor.
Cok tesekkur ederim sagolun varolun...

Anlamadigim tvde 50. Versiyon yukluydu.orj 3.44.60 fill yazilim atarken gitti kendi fabrikasyon yazilimi esnasinda sustu tv...

Orjinal 3.44.60 in sw ve hw profil dosyalari var .uyumsuzluk olursa bu profil dosyalari sorunu cozermi.

Son düzenleme:
hosbulduk Çevrimdışı

hosbulduk 

TFC Team
9 Kas 2018
3,721
uyumsuzluk olursa bu profil dosyalari sorunu cozermi.
Profil bilgileri tv özelliklerinde sadece yazilimsal anlamda yapilan kisitlamalari acip kapatabilecegimiz bir alan,bir ihtimal kumanda ile ilgili sorunda faydasi olabilir,hw profilinde kumanda ayarlari mevcut .Fakat bu sorunu ilk basta kart tercihi ile zaten engelleyebilirsiniz.Ayrica tv acilmazsa bir ise de yaramaz.
Panel yazilimini indirip saklamis olsaydiniz size daha fazla yardimi olurdu.
Hangi anlamda mb130s tercih ettiniz bilmiyorum ama ,özellik olarak sizin eski kartinizla cok fazla farklilik yoksa ve risk almak istemiyorsaniz eski kartinizin seri numarasina göre kart secmeniz daha mantikli olabilir.Farkli kart takmayi tercih ettiginizde maalesef nokta atisiyla kart secme ihtimaliniz yok ayrica besleme ünitesiylede uyumsuzluk cikma ihtimali var.

M Çevrimdışı

mesutank 

Süper Üye
4 Şub 2018
656
45
Profil bilgileri tv özelliklerinde sadece yazilimsal anlamda yapilan kisitlamalari acip kapatabilecegimiz bir alan,bir ihtimal kumanda ile ilgili sorunda faydasi olabilir,hw profilinde kumanda ayarlari mevcut .Fakat bu sorunu ilk basta kart tercihi ile zaten engelleyebilirsiniz.Ayrica tv acilmazsa bir ise de yaramaz.
Panel yazilimini indirip saklamis olsaydiniz size daha fazla yardimi olurdu.
Hangi anlamda mb130s tercih ettiniz bilmiyorum ama ,özellik olarak sizin eski kartinizla cok fazla farklilik yoksa ve risk almak istemiyorsaniz eski kartinizin seri numarasina göre kart secmeniz daha mantikli olabilir.Farkli kart takmayi tercih ettiginizde maalesef nokta atisiyla kart secme ihtimaliniz yok ayrica besleme ünitesiylede uyumsuzluk cikma ihtimali var.
V5 versiyonu icin tercih etmistim...

hosbulduk Çevrimdışı

hosbulduk 

TFC Team
9 Kas 2018
3,721
V5 versiyonu icin tercih etmistim...
bendeki kartlara göre arka kapak haricinde görsel anlamda sorun cikacak bir durum görünmüyor, baglanti kablo socketleride uyumlu,ama siz bunu mutlaka arka kapagi acip gözle kontrol yapmaniz lazim. ayni model kartta bile baglanti farkliliklari oluyor,bazilarinda kablosuz olarak besleme kartina baglanti olabiliyor veya panel baglanti kablosu farkli olabiliyor.Sizin paneliniz 4k alacaginiz kartta 4k tv den cikma olmasi gerekli.Besleme karti sorunu cikmazsa (model olarak aslinda cok fazla degiller) panel yazilimii haricinde sorun cikma ihtimali az .Ama kimse buna garanti veremez, benim elimde yedek parcam cok oldugu icin farkli kombinasyonlar deneyerek yazilima ihtiyac kalmadan sorunu cözmeye calisiyorum.Sonuc basarisiz oldugunda ise yedek parca olarak kenara koyuyorum.

M Çevrimdışı

mesutank 

Süper Üye
4 Şub 2018
656
45
bendeki kartlara göre arka kapak haricinde görsel anlamda sorun cikacak bir durum görünmüyor, baglanti kablo socketleride uyumlu,ama siz bunu mutlaka arka kapagi acip gözle kontrol yapmaniz lazim. ayni model kartta bile baglanti farkliliklari oluyor,bazilarinda kablosuz olarak besleme kartina baglanti olabiliyor veya panel baglanti kablosu farkli olabiliyor.Sizin paneliniz 4k alacaginiz kartta 4k tv den cikma olmasi gerekli.Besleme karti sorunu cikmazsa (model olarak aslinda cok fazla degiller) panel yazilimii haricinde sorun cikma ihtimali az .Ama kimse buna garanti veremez, benim elimde yedek parcam cok oldugu icin farkli kombinasyonlar deneyerek yazilima ihtiyac kalmadan sorunu cözmeye calisiyorum.Sonuc basarisiz oldugunda ise yedek parca olarak kenara koyuyorum.
Sizden temin etme sansim olabilirmi.

Geri
Üst Alt