ado usta bişeyler yazma gereği duydum malum işlik olarak piyasanın altında hak ediş alan vestel servis sahipleri elinde personel tutamamakta .örnek vereyim 2 yıllık elemanımız maaş az geldiği için bosch servisine geçti hakeza 2 elektronik teknisyeni başka firmalara geçiş yaptı.sıfır elde sıfır yeni eleman al yetiştir bu süreci siz benden daha iyi bilirsiniz. vestel gözünde ben herkeze servislik yaptırırım bende işçilikler bu işine geliyosa hesabı yapıyor. servislik verilen dsmart digitürk bayileri var hatta kombi servis olup da servislik verilende var.yani alan pişman alamayanda pişman bu işçilikler kaliteli hizmet verilmez bu paralara servis sahipleri piyasanın en ucuz elemanlarıyla bu işleri çeviriyorlar.çok fazla beklenti içinde olmayın arkadaşlar.
Şurada benim de içimi cız ettiren ve canımı çok yakan hususlar var anlattıklarınıza keza.
Ben biliyorum ki VESTEL akademi salonları kuruyor, Uzmanlık eğitimleri veriyor, uzun dönem eğitimler, kısa dönem eğitimler, uzaktan eğitimler, merkezi eğitimler (Fabrikada ve önceden planlanmış eğitimler) ve Merkez Servis salonlarında verilen (O da ayrı bir tartışma konusu) ara dönem eğitimleri.
Dikkat ederseniz sürekli bir eğitim faaliyetidir gidiyor.
Gidiyor çünkü kalifiye eleman yok. Kalifiyeden vazgeçtim eleman yok zira gerek eğitim sisteminin son halleri, gerekse Asgari ücret ve İnsanımızın beklenti düzeyinin yükselmesi ancak işveren için ülke koşullarının aynı düzeyde yükselmemiş olması.
Bakınız Asgari ücret 800TL den sallıyorum 1200TL ye çıktı. Bu YASA olması nedeniyle İşçi kardeşlerimiz hemen bu haklarını aldılar.
Peki VESTEL in servislere verdiği montaj işçilikleri 80Tl den 120TL ye çıktı mı?
İşte asıl konuşulması gereken konular bunlar.
Ülkemizde maalesef son dönem hükümetin veya genel hükümetlerin anlayışı şu. ''Ben kanunu çıkarttım oldu''
Tamam arkadaş kanun çıktı da, Bunun uygulaması? Sahaya yansıması? direkt etkileri? Yan etkileri?
Sen asgari ücreti ücreti 800 den 1200 e çıkarttın, 2 ay sonra ev sahibi kirayı 800 den 1200TL ye çıkarttı yalan mı?
DEVLET olarak ev sahibine gidip ''Hoooop hemşehrim, Noooluyor? Sen neye dayanarak bu kirayı bu kadar arttırdın?'' diyebiliyor mu? Diyemiyor
Peki şimdi asgari ücret yükselmiş mi oldu?
Hiç bir şey olmadı sadece piyasada dönen para miktarının hacmi yükseldi o kadar.
Peki Asgari ücret zamlandı, Ev sahibi de zamladı, Ama işçilikler aynı yerde sayıyor.
Peki başa dönelim. İşçi 800 alıyorken aynı işi yapıyordu, İşçiye 800 veren işveren aynı geliri alıyordu, İşçinin ev sahibi aynı 800Tl ye razıydı, Peki son durum ne oldu?
İşçinin 800 oldu 1200
Evsahibinin 800 oldu 1200
VESTEL Servis sahibinin aldığı para halen yerinde sayıyor.
Kimse olaya bu gözle bakmak istemez yalnız.
Ben daha önceki bir çok yazımda belirttim, ''Bizler kurumsallaştıkça insanlığımızı yitirdik'' dedim hep. Halen de lafımın arkasındayım zira kurumsal kanladan beklentilerimi zo kadar yüksek ki, Sonuç olarak şu cümleyi kurmayı kendimize düstur edindik
''Biz ne yapalım kardeşim birisi devlet kanun koymuş, öteki evsahibi zam yapmış, Öteki işçi zam almış, ben anlamam arkadaş ben alacağım hizmete bakarım, o zaman daha çok maaş versin daha çok eleman alsınlar, işi bilen eleman alsınlar''
Tamam alsınlar, nerede o işi bilen elemanlar?
Kim istiyor Ağustos güneşinin altında 46 kilo klimayı omuzuna alıp merdivenle 3 üncü kata takmayı?
Kim istiyor 108 kilo buzdolabını merdivenlerden 6 ıncı kata çıkartmayı?
Kim istiyor mesleği teknisyenlik olup da amelelik yapmayı?
Buyursun gelsin kim istiyor ise bu gün benim tanıdığım en az 100 VESTEL yetkili servisi eleman arıyor.
Kimse istemez tabi zira insanoğlunun derdi çekilmez.
İşte yetkili servislik demek dert çekmek demektir Ülkemizdeki lügat anlamı olarak.
Peki vatandaşın suçu ne? para vermiş mal almış hizmet alamasın mı?
Tabi ki alsın bizim de bu forumda derdimiz bağcı dövmek değil biz güzel olgunlaşmış rengini almış üzümler yemek istiyoruz.
İstiyoruz ki VESTEL servislerine daha iyi ödenek çıkartsın
İstiyoruz ki Servis sahipleri daha iyi koşullarda personel çalıştırsın
İstiyoruz ki personeller sahtekarlık yapmasın hırsız olmasın, aldığı maaşın hakkını versin ve en önemlisi kendisine BEDAVA verilen eğitim hizmetinden kaçmak için kırk takla atmasın. Bu lafım benim de çok yakınımda olan bazı işgüzar kardeşlerime gelsin, bakın ben hiç çekinmeden usulünce yazarım her şeyi.
Eğitimden kaçmak, Fabrikadaki uzun dönem eğitimine, Uzmanlık eğitimine gitmemek için fake atmak için şeytana pabucunu ters giydren kardeşlerime bu lafım.
Devletimizin yasaları ne diyorsa o, O belge alınacaksa alınacak.
Ohm kanununu bilmeyen adamdan Elektronikçi
Termodinamik yasalarını bilmeyen adamdan klimacı
Spir sargılarını ölçemeyen adamdan beyaz eşyacı olmaz arkadaşlar kendinize gelin lütfen.
@teknovest ben yıllarca forum ortamlarında yazdım ve bütün servislere seslendim dedim ki ''gelin usulünce yazın sesinizi duyurun, birlik olun. Kanun ve nizamın dışına çıkmadan, Kurum içi bilgileri deşifre etmeden, Kritik noktaları ifşa etmeden ne istiyorsanız yazın ama bunlar yapıcı eleştiriler olsun marka karalama değil''
Hatta uzun yıllar önce fabrika eğitim toplantılarında bir çok arkadaşla görüşüp o dönemler unreadedpost yapısı altında 70 e yakın kardeşimizle bir araya gelmiştik. Arıza detayları, fikir alışverişi, bülten sorgulamaları, yazılım alışverişleri vs vs. ve hatta bir bölüm hazırlatmıştım o dönemli programcı arkadaşımıza, VESTEL Teknisyenlerinin giriş yaptığı alan sadece teknisyenler tarafından görülebiliyordu böylece yazışmalar normal üyeler tarafından okunamıyordu o bölümdekiler. Burada da yapabiliriz bunu, Benim bir ricama ve Programcı kardeşimiz @Sota Ahmet'in iki parmağına bakar her şey.
Mesela Tekno Vestelciler Bölümü oluşturulup, o bölüme giriş yetkisi sadece tarafımdan onaylanan ve VETSEL de çalıştığını bildiğimiz kardeşşerimize açılır, o bölüm sadece o erişim yetkisine sahip kardeşlerimizd eolur. Her türlü bilgi ve fikir alışverişi yapılabilir.
Enteresan olanı nedir biliyormusun?
VESTEL bunun alasını yaptı aslında ancak kimse umursamıyor. Halen aktif kurum içi platform var kimse gidip orada bilgi alışverişinde bulunmaz ama facebookta vestel itiraf sayfasına gidip gece vardiyasında çikolata makinesi neden çalışmıyor diye çat çat çat döşerler arkadaşlar

))
Yani yazacak olsak söz çok arkadaşlar, sadece şunu bilmenizi istiyorum ülkemizde hiç bir şey tek taraflı değil. Hele ki sadece kendinizin baktığı taraftan göründüğü gibi hiç değil