Önemli Vestel Mb82-Mb100-Mb110-Mb120-Mb130-Mb140-Mb211-Mb230 Güncelleme-Çekirdek Yazılım Konusu

U Çevrimdışı

Ugurhan88

Yasaklı Üye
30 Haz 2018
27
36
3.62.49' u yükleyemiyorsanız 3.62.50' yi vermenin bir anlamı yok. Önce belleklerinizin boot sektörünü disk genius ile kontrol edin. Gpt ise MBR olarak değiştirin. Denediğiniz bellek boyutlarının ne kadar olduğunu paylaşın. Ayrıca yükleme talimatında klasör ile kopyalama gibi bir seçenek mevcut değil. Zip içeriğini klasörsüz olarak belleğe kopyalayacaksınız.
GPT yi MBR olarak değiştiririm de ".49 olmuyıorsa 50 yi vermenin mantığı yok" cümlesi kendi başına mantıksız geldi. Her güncelleme eski yazılımı içinde barındırır zaten. bütün bunları 49 sürümü değil 50 ile denerim vakit kaybetmemiş olurum. Sitenin eski hali çok daha iyiydi. Altı üstü bir yazılım yükleyeceğiz sabahtan beri saçma sapan işlerle uğraştım. 50 yi de daha önce kurup sonrasında donwgrade yaptım bu arada.. Son zamanlarda bir takım sorunlar başladı o yüzden yazılım değiştirme yoluna gitmek istedim..

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
GPT yi MBR olarak değiştiririm de ".49 olmuyıorsa 50 yi vermenin mantığı yok" cümlesi kendi başına mantıksız geldi. Her güncelleme eski yazılımı içinde barındırır zaten. bütün bunları 49 sürümü değil 50 ile denerim vakit kaybetmemiş olurum. Sitenin eski hali çok daha iyiydi. Altı üstü bir yazılım yükleyeceğiz sabahtan beri saçma sapan işlerle uğraştım. 50 yi de daha önce kurup sonrasında donwgrade yaptım bu arada.. Son zamanlarda bir takım sorunlar başladı o yüzden yazılım değiştirme yoluna gitmek istedim..
Birincisi her güncelleme içinde eski yazılımı barındırmaz. Eğer belirli dosyalarda düzenleme olacaksa güncelleme yalnızca o dosyaları içerir ve modifiye eder.

İkincisi söz konusu downgrade işleminden daha önce bahsetmiş olsaydınız downgrade işleminin standart core update dosyaları ile yapılamadığını, başka bir prosedürle downgrade yapıldığını ve her downgrade' in risk barındırdığı bilgisini sizlerle paylaşırdık.

Bu kadar güncelleme bilgisine sahipseniz bir güncellemedeki son hanedeki tek rakamın dünyalar kadar değişiklik içermediğini, neredeyse hiçbir fark olmayacağını zaten biliyor olurdunuz, ama bilmiyorsunuz.

Saçma sapan işlerle uğraşmak forum bünyesinde olmaz. Eğer bu işlerin saçma sapan olduğunu düşünüyorsanız lütfen yetkili servisinizden profesyonel teknik destek alınız.

U Çevrimdışı

Ugurhan88

Yasaklı Üye
30 Haz 2018
27
36
Birincisi her güncelleme içinde eski yazılımı barındırmaz. Eğer belirli dosyalarda düzenleme olacaksa güncelleme yalnızca o dosyaları içerir ve modifiye eder.
Buna da güncelleme denir zaten. Yani dediğime çıkar.
kincisi söz konusu downgrade işleminden daha önce bahsetmiş olsaydınız downgrade işleminin standart core update dosyaları ile yapılamadığını, başka bir prosedürle downgrade yapıldığını ve her downgrade' in risk barındırdığı bilgisini sizlerle paylaşırdık.
Bu işlemleri gayet rahat ve sorunsuz şekilde yaptım. Basit işlemler benim için.. Yardıma ihtiyacım olsaydı sorardım.
Bu kadar güncelleme bilgisine sahipseniz bir güncellemedeki son hanedeki tek rakamın dünyalar kadar değişiklik içermediğini, neredeyse hiçbir fark olmayacağını zaten biliyor olurdunuz, ama bilmiyorsunuz.
Güncelleme bilgisi diye bir argümanı ilk defa sizden duydum. Yazılım demek istediniz sanırım. Bunları yaparken ne denli bir değişiklik beklediğimi belirttiğimi içeren bir mesaj yazmadım. Dünyalar değiştirecek bir fark beklediğim çıkarımını yapmanıza anlam veremedim o yüzden.
Ayrıca tek rakam güncellemeler için dünyalar da değiştirebilir, kendi fikirleriniz sizde kalırsa sevinirim. Bana bilmiyorsunuz gibi boş çıkarımlar yapmayın lütfen.

Saçma sapan işlerden kastım değişen prosedürlerdir. Bu işlere saçma sapan demedğim de gayet açıktır. Cümlem çok rahat kavranacak şekilde basittir. bu basitlikte bir cümleden bu anlamı çıkarıyorsanız teknik destek tavsiyesini de sizden almam emin olun :)

Geri
Üst Alt