srdlacar' Alıntı:
Ado' Alıntı:
Azizim bu gibi drumlarda bizim yapabileceğimiz belli başlı müdahaleller var yalnız nihai tüketici olan sizleri aşan durumlar bunlar.
Uzman ekip desteği almanız doğru olur kanaatindeyim.
:
BANA YARDIM HELP HELP LÜTFEN.
Arkadaşlar Selamun Aleyküm. Öncelikle Rabbim, Afrinde Güvenlik güçlerimizin yar ve yardımcısı olsun İnşallah.
Televizyon Modeli 40FA7100
1- Smart Center a girmek istediğimde "SERVER ERROR" yazısı geldi. aynı internet sayfasına benzer,
2-Fabrika ayarları felan durumu değiştirmedi.
3-resimde görüldüğü üzere, menü+4725 tuşlarından tam modelini aldım MB96 vb.. bilgiler.
4-www.vesteldriver.com üzerinde Tv ve 3. satırda yazdığım modele uygun yazılımı Usb ye indirdim. NOT: Yükleme yönergelerinde KESİNLİKLE RİSKLİDİR vb. uyarılar tam anlamıyla yok. AMAN DİKKAT EDİN.
5-Menü++1525 tuşlarıyla, tam hatırlamıyorum, yazılımı USB den yükledim. İyi kolaymış yüklüyor derken. Televizyon Açılmadı. Kumandayı tuttuğumuz kırmızı ışık, 1 KEZ YANIP DURUYOR. MAALESEF MAALESEF TELEVİZYONUM PERT DURUMA GELDİĞİNİ BUGÜN SERVİSTEN ÖĞRENİYORUM.
6-uğraştım kurtarmaya ama TV elimden gitti artık.
7-Bugün servise götürdüm.Usta 2-3 kişi daha yazılım güncellemiş TV nin 17MB96 (BENİM ANAKART) yüklediğim yazılım bozmuş.
SİZLERE SORUYORUM. 17MB96 karta LAN girişinden yazılım yükleyerek kurtarma şansım var mı? NE YAPABİLİRİM.
SONUÇ OLARAK YANLIŞ YAZILIM YÜZÜNDE 300 TL SERVİS PARASI VERMEK SAÇMALIK.
YORUMLARINIZI BEKLİYORUM.
TEŞEKKÜRLER ŞİMDİDEN.
Hocam Adem bey size Full yazılım verecektir, onu bir deneyin.
Full yazılım ile düzelmezse, yeni anakartı kendiniz alıp takarak sorunu gidermeyi deneyin bence.
Ben Adem bey kadar tecrübeli değilim fakat ikinci el anakart daha ucuza temin edilebiliyor.
Anakart alırken dikkat etmeniz gereken şeyleri söyleyeyim,
Şase tipi kesinlikle aynı olmalı. (17MB96)
Anakartın üzerinde Ver 1.0 / 2.0 gibi sürüm numarası varsa ona dikkat edilmeli.
Konnektör tipi ve sayısı aynı olmalı. (HDMI, ETHERNET, SCART gibi)
Kırmızı ile işaretlediğim türdeki bağlantılar aynı konumda, aynı sayıda ve aynı boyutta olmalı.
(Örneğin o plastik molexler 5 pin yerine 8 pin olmamalı gibi düşünün.)
İkinci el anakart alırken bir dikkat edebileceğiniz şey de sanırım CL modül üzerine basılan etikette yer alan 42" ifadesi. (Turuncu ile işaretledim.)
Risk almak istemiyorum, firma sorunu çözsün derseniz servis ve firma ile konuşup ona göre ortak bir sonuca varabilirsiniz.
Ki en garanti yoldur.
Fakat benim takıldığım şey yazılım yükseltme MENU + 1505 tuşlanarak yapılmıyor muydu?
Yanlışlıkla mı öyle yazdınız?
Ethernet ile yazılım atılıp atılmadığı hiç duymadım fakat Scart & usb konnektörü üzerinden log kaydını alma, programlama gibi işler yapılabiliyordu diye biliyorum. Ancak bunun için de onu yapacak karta sahip olmanız lazım. Onu da son kullanıcı edinemez büyük ihtimal.