Önemli Vestel Mb82-Mb100-Mb110-Mb120-Mb130-Mb140-Mb211-Mb230 Güncelleme-Çekirdek Yazılım Konusu

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
Merhaba,

Açıkçası problemi nereye yazacağımı bilemedim, yazılımla alakalı olabilir diye buraya yazıyorum;

65UD8900 televizyonum var. Harici HDD bağlamaya çalıştığımda içindeki dosyaları görmüyor (mkv dosyası). HDD NTFS biçiminde formatlanmış. Evdeki küçük boyutlu flash belleklerle denediğimde televizyonun sadece FAT32 olarak formatlanmış harici bellek gördüğünü anladım.

Bu televizyona harici hdd - NTFS dosya sistemine sahip bir bellek takmanın bir yolu var mıdır? Tespitim doğru mudur?

Yardımlarınızı rica ederim.

Yazılım versiyonu : V.3.62.49.0 SVN: 292854 , MB130 model.

Teşekkürler.
Yazılımsal bir sorun değildir, yazılımla codek düzelmez eklenmez. Kullanım kitapçığinda yazan formatlar dışında oynatma yapmaz.

S Çevrimdışı

sesefafa

Yeni Üye
5 Ara 2017
14
Yazılımsal bir sorun değildir, yazılımla codek düzelmez eklenmez. Kullanım kitapçığinda yazan formatlar dışında oynatma yapmaz.
Şöyle ki, 110 mb lik bir MKV dosyasını FAT32 sisteminde formatlayarak yüklediğim usb bellekte (16gb) görüyor, oynatabiliyor.

Fakat 500 gb lik NTFS formatlı farklı harici harddiske aynı 110 mb lik dosyayı attığımda, TV ye bağladığımda hdd görüyor fakat dosyaları göstermiyor.

Problem MKV oynatamaması değil, MKV oynatabiliyorum fakat büyük harici HDD bağlayamıyorum.

Teşekkürler.

TEKNOwest Çevrimdışı
23 Eyl 2018
10,455
50
y kablo varsa
Şöyle ki, 110 mb lik bir MKV dosyasını FAT32 sisteminde formatlayarak yüklediğim usb bellekte (16gb) görüyor, oynatabiliyor.

Fakat 500 gb lik NTFS formatlı farklı harici harddiske aynı 110 mb lik dosyayı attığımda, TV ye bağladığımda hdd görüyor fakat dosyaları göstermiyor.

Problem MKV oynatamaması değil, MKV oynatabiliyorum fakat büyük harici HDD bağlayamıyorum.

Teşekkürler.
usb y kablo varsa onunla denermisin

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633

Teşekkürler.
Tekonowest hocamın dediği gibi bazen yüksek kapasiteli HDD gerekli amper cekemedigi için okuyamıyor. Y kablo ile mevcut TV nizin iki USB girişi ile enerji takvisyesi yaparak deneyiniz. Olmassa bı uyumsuzluk söz konusudur

yokoono Çevrimdışı

yokoono

TFC Team
20 Mar 2019
2,618
73

Teşekkürler.
Google translate:
USB fişi, 500mA ile sınırlı bir akıma sahiptir. Sabit sürücünün güç tüketimi daha yüksekse, düzgün çalışmayacaktır. Harici güçle çalışan bir sabit sürücü kullanın.

S Çevrimdışı

sesefafa

Yeni Üye
5 Ara 2017
14
Tekonowest hocamın dediği gibi bazen yüksek kapasiteli HDD gerekli amper cekemedigi için okuyamıyor. Y kablo ile mevcut TV nizin iki USB girişi ile enerji takvisyesi yaparak deneyiniz. Olmassa bı uyumsuzluk söz konusudur
Tekrar merhaba,

Yorumlarınız için teşekkürler. Maalesef Y kablom yok. Muhtemelen dediğiniz gibi amper yetersiz kalıyor. Çünkü hdd döndürmeye başlıyor, ışıkları yanıyor, televizyon da algılayıp içeriğini açıyor ama uygun medya dosyası yok hatası alıyorum.

Elimde farklı marka bir HDD daha var, onunla da deneyip sonucu paylaşırım.

Bu arada kullanım kılavuzunda NTFS ve FAT32 destekli harici hdd çalıştırır diye yazıyor, yani çalışmalı aslında.

Teşekkürler.

darrk74 Çevrimdışı

darrk74 

Yeni Üye
4 Ocak 2021
22
28
herkese iyi günler mb130p anakarta sahip televizyonum var. açılışta vestel yazıp ışık yanıp sönüyor gerisi gelmiyor. vermiş olduğunuz yazılımları denedim ama bir sonuç elde edemedim farklı bir yazılım var mı acaba

D16B51E6-6785-4BB4-9A0A-14D1AAADD5C5.jpg

TEKNOwest Çevrimdışı
23 Eyl 2018
10,455
50
herkese iyi günler mb130p anakarta sahip televizyonum var. açılışta vestel yazıp ışık yanıp sönüyor gerisi gelmiyor. vermiş olduğunuz yazılımları denedim ama bir sonuç elde edemedim farklı bir yazılım var mı acaba

D16B51E6-6785-4BB4-9A0A-14D1AAADD5C5.jpg
alttaki konuda yazılım verildi.

S Çevrimdışı

sesefafa

Yeni Üye
5 Ara 2017
14
Tekrar merhaba,

Yorumlarınız için teşekkürler. Maalesef Y kablom yok. Muhtemelen dediğiniz gibi amper yetersiz kalıyor. Çünkü hdd döndürmeye başlıyor, ışıkları yanıyor, televizyon da algılayıp içeriğini açıyor ama uygun medya dosyası yok hatası alıyorum.

Elimde farklı marka bir HDD daha var, onunla da deneyip sonucu paylaşırım.

Bu arada kullanım kılavuzunda NTFS ve FAT32 destekli harici hdd çalıştırır diye yazıyor, yani çalışmalı aslında.

Teşekkürler.
Elimdeki diğer mark HDD yi denediğimde problemsiz çalıştı. Yani televizyon ile alakalı bir durum sözkonusu değil.

Belirttiğiniz gibi muhtemelen akım yetersiz kalıyor. Aynı problemi yaşayan arkadaşların elinde alternatifi yoksa söylediğiniz gibi Y kablosu ile muhtemelen çalıştıracaklardır.

Özetle, WD marka olan harddisk çalışmadı, HGST bağlayınca çalıştı.

İlginiz için teşekkürler.

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
Elimdeki diğer mark HDD yi denediğimde problemsiz çalıştı. Yani televizyon ile alakalı bir durum sözkonusu değil.

Belirttiğiniz gibi muhtemelen akım yetersiz kalıyor. Aynı problemi yaşayan arkadaşların elinde alternatifi yoksa söylediğiniz gibi Y kablosu ile muhtemelen çalıştıracaklardır.

Özetle, WD marka olan harddisk çalışmadı, HGST bağlayınca çalıştı.

İlginiz için teşekkürler.
Biz teşekkür ederiz
Geri dönüş iyi oldu ?

M Çevrimdışı

mstfkkara

Yeni Üye
26 Ara 2020
11
25
Güncelleme yazılımı
*** Gizli metin: alıntı yapılamaz. ***

Yazılımı zipten çıkartın.
Boş bir flash bellek içerisine kopyalayın.
Flash belleği tv nin usb portuna takın.
Uzktan kumanda üzerindeki OK tuşuna basılı tutun .
Tv nin fişini prize takın öndeki led hızlı hızlı yanıp sönmeye başlayınca OK tuşunu bırakın.
Tv yeni yazılım ile 1-2 Dakika içerisinde açılacaktır.
Mümkünse 4Gb üzeri flsh bellek kullanmayın.
Teşekkürler sevgili Trol Bey, oldu bu yöntem ile.

Geri
Üst Alt