Merhaba arkadaşlar,
Ne yazık ki Türkçe konuşamıyorum, bu nedenle Google'ın yardımıyla Almanca çevirisi.
Benim televizyonum:
Telefunken Model D32F287N4CW, SN: 7656070 600679, Ana kart: 17Mb110 (1410215R2), Panel: VES315UNDL-2D-N11.
Sorunun tarihi:
TV sadece göz kırptı ve uzaktan kumandaya yanıt vermedi. Uzun bir süre sonra hiçbir şey olmadıysa, 230 volttan ayırdım ve tekrar bağladım. Bu andan itibaren LED artık yanmıyordu ve televizyon derin uykuda kaldı.
Donanım testim tüm voltajların mevcut olduğunu gösteriyor, sadece TV önyükleme yapamadı. YouTube videolarına göre, 25L1606E yongasının yeniden programlanması gerekiyordu.
Vestel müşteri hizmetlerine sordum ve bir USB çubuğuna koyduğum ve bilinen yöntemi OK ve TV ile yüklemek zorunda olduğum 4 dosya (mb110_en.bin, mb110_RomBoot.bin, mb110_PM51.bin, USB-auto_G6.txt) gönderdim. TV bu şekilde yanıt vermediğinden, bellek yongasını çıkardım, içeriği okudum ve bilgisayarıma kaydettim.
Yeni bellek yongasında ne programlayacağımı bilmediğim için, eski belleğin içeriğini alınan .bin dosyalarıyla karşılaştırdım. Mb110_PM51.bin dosyasına çok benzediğini gördüm. Bu yüzden programladım ve tahtaya lehimledim. Şimdi bunu bir USB çubuğuyla yapabilirim. TV, ilk kurulum ve dil seçimi sırasında açılıp kapatılabilir. Ancak, Tamam veya Yukarı veya Aşağı düğmelerine yanıt vermez, bu nedenle devam etmez.
Şimdi uzmanlara soruyorum:
1. Neyi yanlış yaptım? Her şey doğruysa, bir donanım hatası var mı?
2. Bu durumda tam güncellemeyi nasıl yapabilirim? Menü sıra numarasına erişmenin bir yolunu bulamadım. çünkü TV ilk kurulum sırasında durur ve uzaktan kumanda komutlarına yanıt vermez. Yalnızca ON / OFF düğmesi çalışır.
3. Ebay'e iki kart daha aldım. Biri Medion TV'den, iyi çalışıyor, ancak LAN ve WiFi yok. İkinci kart farklı bir panele sahip bir MB110P versiyonudur (Telefunken D32F289'dan). Kart çalışıyor, ancak görüntü sahte renkli bir görüntüye benziyor. Sanki bit sırası farklıydı.
Yazılımlı farklı bir panel seçmek mümkün müdür?