Önemli Vestel Mb82-Mb100-Mb110-Mb120-Mb130-Mb140-Mb211-Mb230 Güncelleme-Çekirdek Yazılım Konusu

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51

Günaydın adem bey, 49ub8300 televizyonum için yeni çıkan yazılımı edinmek istiyorum ama yazılım stabil mi ve her hangi bir sıkıntısı var mı bunu öğrenmek istiyorum. Eğer yoksa televizyonum için çıkan en son yazılımı gönderirseniz sevinirim. İyi çalışmalar.

Can Kardeşim Selamlar;

yazılımınız bu konu başlığı altında birinci sayfadadır.

Gelen geri dönüşler çok çok büyük oranda olumludur. bir arkadaşımız görüntü performansını beğenmediğini beyan etmiştir.  :ok:

C Çevrimdışı

Ceylan

Yeni Üye
18 Eki 2017
15

Ado hocam iyi günler 
An itibariyle mb95 olan tv’min internet arayüzünden opera miniye girdiğimde maalesef bu cihazınız desteklenmiyor diyor
Bu nasıl iştir anlamış değilim bilgi verirseniz sevinirim
Birde vestel bizim tvyi çöp olarak görüp sürüm vb.gibi şeyleri kesmiş olması hiç hoş değil.
Eğer öyleyse her üç senede bir tv almamız gerekecek.Bu çok ayıp birşey.Apple bile iphone 5’in güncellemesini ips 11’le daha yeni kesti.
Ve bu durum devam edecekse bir daha vestel evime sokmam kimseyede tavsiye etmem.Biliyorum sorumlu ve yetkili değilsiniz bunları size değilde başkalarına söylemem gerekirdi.Kusura bakmayın beni yanlış anlamayın ben sadece sizinle paylaşıyorum.Kusuruma bakmayın ltf.

Değerli görüşlerinizi bekliyorum
Saygılar.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51

Ceylan' Alıntı:
Ado hocam iyi günler 
An itibariyle mb95 olan tv’min internet arayüzünden opera miniye girdiğimde maalesef bu cihazınız desteklenmiyor diyor
Bu nasıl iştir anlamış değilim bilgi verirseniz sevinirim
Birde vestel bizim tvyi çöp olarak görüp sürüm vb.gibi şeyleri kesmiş olması hiç hoş değil.
Eğer öyleyse her üç senede bir tv almamız gerekecek.Bu çok ayıp birşey.Apple bile iphone 5’in güncellemesini ips 11’le daha yeni kesti.
Ve bu durum devam edecekse bir daha vestel evime sokmam kimseyede tavsiye etmem.Biliyorum sorumlu ve yetkili değilsiniz bunları size değilde başkalarına söylemem gerekirdi.Kusura bakmayın beni yanlış anlamayın ben sadece sizinle paylaşıyorum.Kusuruma bakmayın ltf.

Değerli görüşlerinizi bekliyorum
Saygılar.

Merhabalar Değerli Kardeşim;

Bu ''Destek Kesilmesi'' konusunda suçlu olan ben olabilirim zira benim tanımlamalarımdan VESTEL in bu tv lerle bir daha ilgilenmeyeceği gibi bir sonuç çıkıyor olabilir. VESTEL her zaman hem tüketicisinin yanında hem de ürününün arkasındadır lakin, Burada bir tv den beklentiler ile Telefondan beklentiler arasında fark olduğunu da ön plana çekecek bir vurguda bulunmamız gerekliliği ortaya çıkıyor. TV söz konusu ise birinci öncelik GÖRÜNTÜ, İkinci Öncelik SES, Üçüncü Öncelik EK UYGULAMLAR şeklinde gider. Telefonda ise durum başkadır zira o bir kişisel bilgisayardır artık, sadece telefon değil.

Bu bağlamda bir tv anakartıüzerinde yapılabilecek geliştirme çalışmaları sonsuz değildir. Bu nedenle bir noktadan sonra GELİŞTİRME anlamında çalışmaların durması anormal değil. Ancak stabilitesi için veya arızaya yönelik çalışmalar elbette ki devam eder her zaman. 

Sadece yeni nesil anakartlar ile eski nesil anakartlar arasındaki yazılım yeni sürüm hızı çok farklı olur.

Bunun sebebini de şu şekilde açıklamak isterim.
Her ne kadar fabrikalarda mümkün olduğunca saha koşulları oluşturulmaya çalışılsa da, hiç bir şey GERÇEK SAHA KOŞULU gibi değildir bu nednele sahaya yeni sürülen ürünlerden sonra tüketicilerden alınan feedback ler sonrası zaruri olan bazı düzenlemeler gerekebilyor, bu nedenle yeni bir anakartın hemen 1 ay sonrası yeni bir sürüm çıkabilir bu gayet normaldir, 2 ay sonra yeni, 5 ay sonra yeni 15 ay sonra yeni derken artık stabilite ve başka yapacak bir şey olmaması neticesi araştırma faaliyetleri durdurulur ve yeni anakart araştırma geliştirme çalışmalarına yönelinebilir.

Buna da farklı bir örnek vermek isterim. VESTEL MB70 anakartlı TV lere, 2-3 yılsonra arıza yapan olursa MB90 ile değiştirdiklerimiz oldu. 

Yani bir markanın DESTEK vermesi her zaman sadece yazılım geliştirmesi ile olmuyor, tüketicide sorun var ise, yazılım yok ise yeni anakart, yeni anakart yok ise yeni TV var  :ok:

Sizin konuya gelirsek, seri numarası verirseniz bir kontrol sağlayabiliriz.  :ok:

C Çevrimdışı

Ceylan

Yeni Üye
18 Eki 2017
15

Teşekkür ederim Ado Hocam verdiğiniz bilgiler için ve anında alaka gösterdiğiniz için
Bende dediklerinizi düşündüm elbet ama bu çok çabuk kısa süre içinde olunca insan üzülüyor.Yapacak bişey yok gibi artık yeni tv alma çalışmalarına başlamak gerek ama tv zaten yeni bana göre insanlarımız tv aldığında en az 5 -10 yıl tv almayı düşünmezler hele hele bizim insanımız için bu böyledir.
Fakat bir yandan geliştirme çalışmalarıda sevindirici güzel şeyler bunlar.Artı eğerki bu iş ticari kaynaklı ise tıpkı telefonlar gibi yani yeni çıktığında eskisini öldürmek.Ben bundan şüphelendim biraz sirükülasyon için yeni pazarlamak için.Doğru mu sizce.
Neyse fazlasıyla çok ağladım galiba☺️
Tv ye gelince MB95 
Seri no:7121625
İnşallah birşeyler yapılabilir
Çok çok teşekkürler✋

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51

Ceylan' Alıntı:
Teşekkür ederim Ado Hocam verdiğiniz bilgiler için ve anında alaka gösterdiğiniz için
Bende dediklerinizi düşündüm elbet ama bu çok çabuk kısa süre içinde olunca insan üzülüyor.Yapacak bişey yok gibi artık yeni tv alma çalışmalarına başlamak gerek ama tv zaten yeni bana göre insanlarımız tv aldığında en az 5 -10 yıl tv almayı düşünmezler hele hele bizim insanımız için bu böyledir.
Fakat bir yandan geliştirme çalışmalarıda sevindirici güzel şeyler bunlar.Artı eğerki bu iş ticari kaynaklı ise tıpkı telefonlar gibi yani yeni çıktığında eskisini öldürmek.Ben bundan şüphelendim biraz sirükülasyon için yeni pazarlamak için.Doğru mu sizce.
Neyse fazlasıyla çok ağladım galiba☺️
Tv ye gelince MB95 
Seri no:7121625
İnşallah birşeyler yapılabilir
Çok çok teşekkürler✋

Selamlar Tekrar;

Gizli içeriği sadece kayıtlı kullanıcılar görebilir.

Bu yazılımı tv ye yükleyip, upgrade etmeden evvel deneme yapmanızı rica ederim. 

Sizden gelecek cevaba göre devam ederiz.  :ok:

C Çevrimdışı

Ceylan

Yeni Üye
18 Eki 2017
15

Teşekkür ederim saolasın şu an deneme yapamıyorum müsait olunca deneyeceğim.
Şu an tv’de v.366y yüklü.
Vesteldriver sitesindekini de kullanmıştım.Yani bunların dışında bir yazılım mı bu şu an usb ye atıyorum
İnşallah fark eder haber vereceğim size.
Görüşmek üzere Hocam

C Çevrimdışı

Ceylan

Yeni Üye
18 Eki 2017
15

Yaptım olmadı hocam menü 1505 yaptım yazılımı yüklemeden uyarı verdi.
Kabul etmedi yani.usb yi de biçimlendirdim ama olmadı maalesef

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51

Ceylan' Alıntı:
Teşekkür ederim saolasın şu an deneme yapamıyorum müsait olunca deneyeceğim.
Şu an tv’de v.366y yüklü.
Vesteldriver sitesindekini de kullanmıştım.Yani bunların dışında bir yazılım mı bu şu an usb ye atıyorum
İnşallah fark eder haber vereceğim size.
Görüşmek üzere Hocam

Bu full yazılım, ürüne format atmış olacaksınız bu yazılım ile

Yükleme yapmak için 

TV FİŞİNİ ÇEKİNİZ
USB yi TAKINIZ
KUMANDANIN OK BUTONUNA BASILI TUTARAK FİŞİ TAKINIZ
STBY IŞIĞI HIZLI YANIP SÖNMEYE BAŞLAYNCA OK TUŞUNU BIRAKINIZ

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51

merhabalar Adem hocam,

size zahmet bize eziyet 2.43.2.0 mb120 
yazılımını gönderebilirseniz sevinirim.

sevgi saygı ve selam ile..

omer ****

Selamlar Ömer Kardeşim;

Aradığınız yazılım bu konu başlığında ilk mesajda bulunmaktadır. 

Saygı bizden, görüşmek üzere.  :ok:

Geri
Üst Alt